hanni 30.07.02, 09:43 Jakie sa mozliwosci przelania pieniedzy z Niemiec do Polski? Wlasnie sie dowiedzialem, ze mozna to zrobi przez poczte ale biora za to (dranie) az 5%! Znacie inne mozliwosci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ryszard Re: Przelew do Polski z Niemiec IP: *.abo.wanadoo.fr 30.07.02, 09:51 Przez poczte to nie jest przelew ale ekspresowa wysylka i bardzo droga. przelew robi sie przez bank - z konta bankowego na konto bankowe osoby w PL. Trzeba miec dokladny nr konta, pojsc o banku i zrobic przelew. Nie powinno byc drogo. R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Przelew do Polski z Niemiec IP: *.horsens.dk 30.07.02, 10:32 Banki sa chyba jeszcze drozsze i trwa to zdecydowanie dluzej ale tylko do pewnej sumy. Banki biora stala oplate a poczta procent od wartosci. A wiec jesli spora suma to bank. Jesli mala to poczta. Roznica polega na tym, ze poczta wyplaca tylko zlotowki a w przelewie bankowym mozna zaznaczyc walute w jakiej ma byc wyplacone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Banki sa najdrozsze 10% IP: *.access.nacamar.de 30.07.02, 12:16 Inne mozliwosci, to firmy przewozowe,. Nie probowalem osobiscie, lecz wiem , ze istnieje taka mozliwosc. Firmy transportowe (np. Paczki). Sa tanie, dostajesz nawet zaswiadczenia wplaty, ktore sa honorowane przez urzad finansowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jose Re: Firmy Przewozowe IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.02, 20:57 Najtaniej firma przewozowa,LAZAR albo BAYER. Gotowke dostarczaja pod wskazany adres.Za pokwitowaniem Terminy 3-5 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
toffik9812 Re: Przelew do Polski z Niemiec 18.10.20, 19:33 Ja korzystam z tej strony do przelewów z Angli do Polski nie wiem czy jest możliwość z Niemiec klik-24.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama