Gość: ds IP: GBLOND* / 194.203.201.* 18.09.02, 15:43 Wiadomo o co chodzi tak wiec "without further ado" zapraszam do pisania wszystkich obecnych, starych i przyszlych sympatykow watka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: izabelski Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: *.uk.fid-intl.com 18.09.02, 15:47 Melduje sie. Nazwa forum z Polonia zmienila sie na 44, ciekawe..... Pracy jak zwykle za duzo, zeby pisac na bierzaco. To kiedy sie spotykamy? izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: GBLOND* / 194.203.201.* 18.09.02, 15:51 > Nazwa forum z Polonia zmienila sie na 44, ciekawe..... > Pracy jak zwykle za duzo, zeby pisac na bierzaco. > To kiedy sie spotykamy? Z tego co wiem to 27/09 (piatek) Ja ciagle za. W pracy mam tyle roboty, ze nie zdazylem jeszcze wyslac listu o lodowce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelski Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: *.uk.fid-intl.com 18.09.02, 16:06 No to mi odpowiada. izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: *.moodys.com / *.moodys.com 18.09.02, 16:26 Przepraszam Panie Dozorco za to, ze nie zalozylam nowego watku ale od poludnia bylam na spotkaniu i dopiero co z niego wypelzalam kompletnie wykonczona. No coz, wyglada na to, ze nie bede na nastepnym spotkaniu. Wybaczcie ale jednak chyba w tym czasie zostane na tropikalnej wyspie i nie bede na wieczor zasuwac z powrotem do Londynu )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelski niestety, Mags IP: *.uk.fid-intl.com 18.09.02, 16:32 ...i tu nas zawiodlas... Myslelismy, ze nasze sympatyczne niezwykle geby sa ciekawsze niz wakacyjne pejzaze. nieutuleni w zalu klubowicze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds lacze sie w zalu z izabelski (no txt) IP: GBLOND* / 194.203.201.* 18.09.02, 16:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: lacze sie w zalu z izabelski (no txt) IP: *.moodys.com / *.moodys.com 18.09.02, 17:10 No coz, moze kiedys z czasem mi wybaczycie. Ale mam inny pomysl. Przyjedzcie wszyscy do mnie na wyspe!!! Mozecie wtedy zostac na weekend i to dopiero bedzie spotkanie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Wow, dzieki!!! IP: GBLOND* / 194.203.201.* 18.09.02, 17:17 > Ale mam inny pomysl. Przyjedzcie wszyscy do mnie na wyspe!!! Mozecie wtedy > zostac na weekend i to dopiero bedzie spotkanie ))) Prosze kup mi nastepujacy bilet (moge sam odebrac na lotnisku) - wylot 27/09 wieczorem, powrot 29/09 (tez wieczorem). Najchetniej z Gatwick. W ramach poswiecania sie, moge tam mieszkac w 3* hotelu. PS. Zone moja tez zapraszasz? )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Wow, dzieki!!! IP: *.moodys.com / *.moodys.com 18.09.02, 17:28 > Prosze kup mi nastepujacy bilet (moge sam odebrac na lotnisku) - wylot 27/09 > wieczorem, powrot 29/09 (tez wieczorem). Niestety bedziesz musial sie poswiecic i leciec z Heathrow i to wczesnym wieczorem tj okolo 17-tej. Mam nadzieje, ze wam to bedzie pasowac. Powrot tj wylot tez jest mozliwy w niedziele wieczorem ale dotrzecie na Heathrow dopiero okolo 10 am w poniedzailek. Moze byc??? > PS. Zone moja tez zapraszasz? No oczywiscie!!!! I wszystkich innych "czlonkow" oberzyny! No to ile biletow mam kupic?? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Wow, dzieki!!! IP: GBLOND* / 194.203.201.* 18.09.02, 17:33 > Niestety bedziesz musial sie poswiecic i leciec z Heathrow i to wczesnym > wieczorem tj okolo 17-tej. Mam nadzieje, ze wam to bedzie pasowac. Powrot tj > wylot tez jest mozliwy w niedziele wieczorem ale dotrzecie na Heathrow dopiero > okolo 10 am w poniedzailek. Moze byc??? W poniedzialek pracuje... A moglo byc tak pieknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Wow, dzieki!!! IP: *.moodys.com / *.moodys.com 18.09.02, 17:45 > W poniedzialek pracuje... > A moglo byc tak pieknie A nie mozesz sie spoznic???? Rozchorowac??? Bedzie pieknie.... A co do przejezyczen, to jeszcze jedno mi sie przypomnialo. Ostatnio zamiast powiedziec sting ray powiedzialo mi sie stink ray... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e A imie jego 4 i 4 IP: warspite.ch.u* 18.09.02, 17:00 Rany goscia to chyba jakis symbol z nieba dla tego watku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelski do e IP: *.uk.fid-intl.com 18.09.02, 17:44 Kaja przyjedzie b.chetnie - ale pytala sie rowniez, czy Ola moglaby przyjechac do niej... izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e izabeski IP: warspite.ch.u* 18.09.02, 17:52 No masz, jasne, ze moga do siebie wpadac, nie wiem czy ma to znaczenie dla mlodocianych, ale osobiscie preferowalabym weekendy...) Ze wzgledu na sezon musze chyba pomyslec o jakiej sekcji sportowej albo czegos z duza dawka ruchu dla Oli, dostaje swira z braku wybiegania sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyza Re: A imie jego 4 i 4 IP: 57.66.12.* 18.09.02, 17:47 a widzieliscie to: www.ryanair.com?! bilety za darmo, placi sie tylko podatek, no i trzeba zarezerwowac z wyprzedzeniem 2 mies., ale mozna sobie poleciec do Werony za 20 gbp! To co, moze by tak nastepnie spotkanie gdzies w europie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: A imie jego 4 i 4 IP: *.moodys.com / *.moodys.com 18.09.02, 17:56 > a widzieliscie to: www.ryanair.com?! > bilety za darmo, placi sie tylko > podatek, no i trzeba zarezerwowac z wyprzedzeniem 2 mies., ale mozna sobie > poleciec do Werony za 20 gbp! To co, moze by tak nastepnie spotkanie gdzies w > europie??? Ja juz mam kazdy weekend w listopadzie dzieki nim zarezerwowany. Dzisiaj zarezerwowalam sobie w sumie 5 biletow - 4 do Francji)) (no bo gdzie indziej??)i jeden na zakupy do Genoi (nie wiem jak to sie po polsku pisze). Wiekszosc ludzi u nas w firmie wziela sie za Ryanair zaraz z samego rana)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: A imie jego 4 i 4 IP: *.sageenterprisesolutions.com 18.09.02, 17:58 Szczesciara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: A imie jego 4 i 4 IP: *.sageenterprisesolutions.com 18.09.02, 17:57 Szkoda tylko ze nie mozna nic zabookowac;-( Chyba wszyscy rzucili sie na te "darmowe" bilety i serwerek nei wytrzymal Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: A imie jego 4 i 4 IP: *.moodys.com / *.moodys.com 18.09.02, 18:00 > Szkoda tylko ze nie mozna nic zabookowac;-( Mozna, tylko trzeba byc cierpliwym. > Chyba wszyscy rzucili sie na te "darmowe" bilety i serwerek nei wytrzymal Tak samo jest od rana. Trzeba po prostu naciskac "back" button i z powrotem book flights. W koncu "zaskakuje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: A imie jego 4 i 4 IP: *.sageenterprisesolutions.com 18.09.02, 18:05 Sprobuje innym razem. Moze jeszcze cos i dla mnie zostanie. W kazdym razie dzieki za rade Mags Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAK Re: A imie jego 4 i 4 IP: 155.91.64.* 18.09.02, 18:52 Mags, a na jaka wyspe zapraszasz? Wiem tylko, ze tropikalna. Przyznaj sie, bo jak Cie zjedza ludozercy to przynajmniej bedzie wiadomo jakiej kuchni jestes przysmakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAK Re: A imie jego 4 i 4 IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.09.02, 21:32 Mags przypomnialo mi sie - kuchnia belizyjska. Druga rafa koralowa. Ale w zamian pytanko do ds-ow po jaka 'malarie' jedziecie na wakacje? Kenijska, angolanska czy tez inna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Kuchnia... IP: *.moodys.com / *.moodys.com 19.09.02, 09:51 > Mags przypomnialo mi sie - kuchnia belizyjska. Druga rafa koralowa. Dobrze Ci sie przypomnialo. Ale na Ambergris Caye jest mieszanka belizyjsko/meksykansko/majowo/kreolska )) Mam nadzieje, ze ci ludozercy "zaatakuja" dopiero na koniec mojego urlopu! >Ale w zamian pytanko do ds-ow po jaka 'malarie' jedziecie na wakacje? Kenijska, angolanska czy tez inna? ds'y jada po inna malarie - odmiana bardziej pod hinduska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiv Insomnia IP: 62.189.123.* 19.09.02, 10:27 widziałem wczoraj - nic nadzwyczajnego... (może mi się za bardzo spać chciało, nomen omen) czy ktoś widział 'Signs'? jakieś komentarze? z Mags się dogadałem, że gdy pojawi się 'Tuxedo' (z Jackie Chanem) to się wybieramy (Berberys nie cierpi takich filmów)... ktoś się chce dołączyć? Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Insomnia IP: *.moodys.com / *.moodys.com 19.09.02, 10:36 > czy ktoś widział 'Signs'? jakieś komentarze? > Kolega z pracy widzial wczoraj i powiedzial, ze w polowie wyszedl, bo bylo nudne... > z Mags się dogadałem, że gdy pojawi się 'Tuxedo' (z Jackie Chanem) to się > wybieramy (Berberys nie cierpi takich filmów)... ktoś się chce dołączyć? Pewnie, ze sie wybieramy!!! A czy ktos juz widzial "The Importance of Being Earnest"? Wybieram sie w sobote ale reviews ma kiepskie. Ale co mi tam. Lubie Oscara Wilde! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds dopiero dzisiaj wyzdrowialem po szczepionkach... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.09.02, 11:27 - przez caly tydzien sie czulem "zdechly". To nieludzkie tak ludzi szpikowac roznymi swinstwami... Jeszcze na dodatek w pracy mialem mnostwo roboty... Teraz chyba zrobi sie troche luzniej.. Z ciekawostek - wczoraj spotkalem sie ze znajomym z ktorym kiedys pracowalem. Za dwa tygodnie przeprowadza sie do Szwajcarii... ... ale pracowac bedzie dalej w Londynie (4 dni w tygodniu - wynegocjowal nowy kontrakt). To jest dopiero "commuting"... A ja narzekam, ze z Sussex daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelski Wszystkie drogi prowadza do.... IP: *.uk.fid-intl.com 19.09.02, 11:10 Zgadliscie, fruniemy cala rodzinka do 13-19.11. Dzieki za informacje o rynair, moze spotkamy sie w ow weekend gdzies w przytulnej kafejce w Rzymie izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Wszystkie drogi prowadza do.... IP: warspite.ch.u* 19.09.02, 11:42 A ja bede wizytowac moich przyjaciol w Szkocji... Szkoda, ze nie lataja do Polski, zwlaszcza za cene 0.01£. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelski do e IP: *.uk.fid-intl.com 19.09.02, 12:03 Po weekendzie umowimy sie - zadzwonie do Ciebie i ustalimy jakas date zeby dzieci sobie pochasaly. izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: do izabelski IP: warspite.ch.u* 19.09.02, 12:19 OK. Zawsze jak pisze Twojego nicka to przekrecam go na izdebski ...moj brrrr prrrromotor z UW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: do e IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.09.02, 12:24 Gość portalu: e napisał(a): > OK. > > Zawsze jak pisze Twojego nicka to przekrecam go na izdebski ...moj brrrr > prrrromotor z UW. No prosze jaki ten swiat jest maly - Izdebski to rowniez moj byly promotor. Jan mial na imie, z biochemii. Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: do e IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.09.02, 12:31 > Witamy nowego forumowicza. To nie jest Twoja zona? No to witamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAK Re: do e IP: 155.91.64.* 19.09.02, 12:42 Tak. To jest moja zona i to w dodatku aktywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: do Rak IP: warspite.ch.u* 19.09.02, 12:49 Gość portalu: RAK napisał(a): > Tak. To jest moja zona i to w dodatku aktywna. Znaczy bije cie?)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: do Rak IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.09.02, 12:56 Gość portalu: e napisał(a): > Gość portalu: RAK napisał(a): > > > Tak. To jest moja zona i to w dodatku aktywna. > > Znaczy bije cie?)) No wlasnie co to wlasciwie znaczy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: do Rak IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.09.02, 12:59 Gość portalu: joanna napisał(a): > Gość portalu: e napisał(a): > > > Gość portalu: RAK napisał(a): > > > > > Tak. To jest moja zona i to w dodatku aktywna. > > > > Znaczy bije cie?)) > > No wlasnie co to wlasciwie znaczy ??? Po namysle odwoluje to pytanie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: do Rak IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.09.02, 13:02 > > No wlasnie co to wlasciwie znaczy ??? > > Po namysle odwoluje to pytanie !!! trzeba bylo wczesniej myslec RAK ODPOWIEDZ!!! CO TO ZNACZY "aktywna"? ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAK Re: do Rak IP: 155.91.64.* 19.09.02, 13:09 Odpowiadam szybciutko bo znowu idziemy zegnac kolege to pubu. To juz chyba po raz trzeci. Aktywna to w tym przypadku znaczy piszaca a nie wylacznie czytajaca. O innych typach aktywnosci nie bede sie na razie wypowiadal np. bicie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: do Rak IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.09.02, 13:13 > czytajaca. O innych typach aktywnosci nie bede sie na razie wypowiadal np. > bicie) Mi chodzilo wlasnie o "inne typy aktywnosci"... Ale juz Cie nie bede ciagnac za jezyk. Potem bede mial Twoje since na moim sumieniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: do e IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.09.02, 12:43 Gość portalu: ds napisał(a): > > Witamy nowego forumowicza. > > To nie jest Twoja zona? > > No to witamy!!! Tak to jest Jego zona. Zostalam sprowokowana wspomnieniami z lat mlodosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: do e IP: warspite.ch.u* 19.09.02, 12:45 Chyba nie sugerujesz, ze teraz jestes stara!!! Przeciez jestesmy w tym samym wieku jak sadze))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: do joanny IP: warspite.ch.u* 19.09.02, 12:43 Moja to sp. pani izdebska -immunolog. A nie wiedzialam, ze mieliscie oddzielna od naszej katedre biochemii. Jak bylo w city of Warsaw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: do joanny IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.09.02, 13:14 Gość portalu: e napisał(a): > Moja to sp. pani izdebska -immunolog. > A nie wiedzialam, ze mieliscie oddzielna od naszej katedre biochemii. > > Jak bylo w city of Warsaw? Do Warszawy jeszcze nie dotarlam - Bartek sie rozchorowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: do joanny IP: warspite.ch.u* 19.09.02, 15:11 Rzucilo mi sie w oczy, ze sa u Nas jakies wakaty np. dla aroma chemist i inne. Jak bys byla zainteresowana to moge przeczytac to dokladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: do joanny IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.09.02, 15:43 Gość portalu: e napisał(a): > Rzucilo mi sie w oczy, ze sa u Nas jakies wakaty np. dla aroma chemist i inne. > Jak bys byla zainteresowana to moge przeczytac to dokladnie. Dzieki za wiadomosc. Zerknij dokladniej jak mozesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: do joanny IP: warspite.ch.u* 19.09.02, 16:18 Joanno moge Ci to albo przefaksowac albo przeczytac przez telefon. To jest na naszych wew stronach wiec nie bedziesz miala dostepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelski Re: do joanny IP: *.uk.fid-intl.com 19.09.02, 17:40 nie, zebym sie wtracala i pouczala ale przewaznie da sie copy&paste ze strony do e-mail. Jak sie nie uklada proporcjonalnie na stronie to moga byc tabele. I tym sie nie nalezy zrazac tylko wysylac. izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: do joanny IP: warspite.ch.u* 19.09.02, 17:47 Myslalam o tym ale tego duzo jest, a ja leniwa)Ale moge tyle, ze na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: do joanny IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.09.02, 18:15 Gość portalu: e napisał(a): > Joanno moge Ci to albo przefaksowac albo przeczytac przez telefon. To jest na n > aszych wew stronach > wiec nie bedziesz miala dostepu. Jutro do Ciebie przekrece, chyba mam gdzies jeszcze numer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAK Re: Wszystkie drogi prowadza do.... IP: 155.91.64.* 19.09.02, 11:44 My tez probowalismy sie zalapac na darmowy rzymski half-term w pazdzierniku, ale niestety nie okazal sie byc darmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelski Re: Wszystkie drogi prowadza do.... IP: *.uk.fid-intl.com 19.09.02, 11:59 A czy kupiliscie ten drozszy? Bo ja stwierdzilam, ze za duzo jest placic prawie £400, skoro mozna £88 Ale nasz dzieci sa mniejsze i im "wolno" opuscic lekcje. izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAK Re: Wszystkie drogi prowadza do.... IP: 155.91.64.* 19.09.02, 12:13 Nie. Nie zdecydowalismy sie. Poczekamy na lepsza pogode (moze narciarska) i wiecej urlopu. Musimy zostawic troche na swieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Wszystkie drogi prowadza do.... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.09.02, 12:19 > Nie. Nie zdecydowalismy sie. Poczekamy na lepsza pogode (moze narciarska) i > wiecej urlopu. Musimy zostawic troche na swieta. Szczesciarze... przynajmniej macie z czego zostawiac... Ja na swieta musze pozyczac z przyszlego roku. Ale ze nie planuje kolejnego slubu tak wiec wkoncu moze wyjde z tego "debetu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAK Re: Wszystkie drogi prowadza do.... IP: 155.91.64.* 19.09.02, 12:37 Widze, ze wszystkie drogi prowadza przez Stansted. Czyli zapraszamy do nas na kawe itp. A i moze samochod (dla potrzebujacych) bedzie gdzie zabunkrowac na kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Wszystkie drogi prowadza do.... IP: warspite.ch.u* 19.09.02, 12:46 MOwisz powaznie z tym samochodem)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAK Re: Wszystkie drogi prowadza do.... IP: 155.91.64.* 19.09.02, 13:13 Powaznie. Mozna wrzucic do garazu na kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAK Stansted-rozwiniecie IP: 155.91.64.* 19.09.02, 15:49 Wrocilem po lunchu i niedlugo lece na seminarium. E, jak jest Ci na reke wpasc do nas a przy okazji zostawic samochod na czas wypadu do Szkocji to czekamy. Jak godziny lotow beda o jakies niepracujacej porze to bede mogl Was podrzucic (odebrac) na lotnisko. Daj znac co o tym sadzisz i kiedy sie wybierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Stansted-rozwiniecie IP: warspite.ch.u* 19.09.02, 16:11 Wielkie dzieki. Lece 15/11 ale wlasnie w ciagu dnia, cos w okolicach lanczowych a wracam w poniedzialek 18/11 ok 12.35 wiec chyba trudno bedzie podrzucic Wam ten samochod. Musze zobaczyc czy da sie zabookowac long term parking na lotnisku, jakby co dam znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Stansted-rozwiniecie IP: *.moodys.com / *.moodys.com 19.09.02, 16:50 > Wielkie dzieki. Lece 15/11 ale wlasnie w ciagu dnia, cos w okolicach lanczowych > a wracam w > poniedzialek 18/11 ok 12.35 wiec chyba trudno bedzie podrzucic Wam ten samochod A gdzie lecisz, bo ja tez 15-go w porze lunchowej bede na Stanstead. Moze sie spotkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Stansted-rozwiniecie IP: warspite.ch.u* 19.09.02, 17:05 Lecimy z Ola do naszych przyjaciol w Glasgow lot o 13.45. A Ty o ktorej lecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Stansted-rozwiniecie IP: *.moodys.com / *.moodys.com 19.09.02, 17:09 Ja mam samolot o 14.10 do Genoi, wiec skoro i wy i my lecimy Ryanair to bedziemy w tym samym terminalu, wiec Was poszukam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Wszystkie drogi prowadza do.... IP: *.moodys.com / *.moodys.com 19.09.02, 12:38 ds - przeciez mozesz poleciec gdzies w plener tylko na "normalny" weekend. Ja wlasnie tak bede robic przez caly listopad. Co do urlopu to powinno mi sie udac przeniesc jescze kilka dni na przyszly rok ) A co do Ryanair to ma podobno latac od przyszlego roku do Polski. To znaczy oni chca ale czy ich LOT do tego dopusci, to inna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Wszystkie drogi prowadza do.... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.09.02, 12:58 > ds - przeciez mozesz poleciec gdzies w plener tylko na "normalny" weekend. Ja > wlasnie tak bede robic przez caly listopad. Ja tam juz nigdzie nie chce leciec (zona tez) - bede sobie siedzial w domu przez caly listopad i nigdzie nie jezdzil na zadne weekendy. Co najwyzej na zakupy . Bede sie ralxowal podczas DIY A propos - ktos sie wybiera do Bluewater w ta sobote? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds errata IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.09.02, 13:16 > Ja tam juz nigdzie nie chce leciec (zona tez) - bede sobie siedzial w domu > przez caly listopad i nigdzie nie jezdzil na zadne weekendy. Co najwyzej na > zakupy . Bede sie ralxowal podczas DIY Wlasnie mnie zona "uswiadomila", ze jednak jeden weekend w listopadzie gdzies jedziemy... Tak wiec bede sie mogl relaksowac tylko przez trzy weekendy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: errata IP: *.moodys.com / *.moodys.com 19.09.02, 13:45 > Wlasnie mnie zona "uswiadomila", ze jednak jeden weekend w listopadzie gdzies > jedziemy... Tak wiec bede sie mogl relaksowac tylko przez trzy weekendy... To Twoj listopad ma tylko 4 weekendy, bo moj ma 5 )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: errata IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.09.02, 13:47 > > Wlasnie mnie zona "uswiadomila", ze jednak jeden weekend w listopadzie gdz > ies > > jedziemy... Tak wiec bede sie mogl relaksowac tylko przez trzy weekendy... > > To Twoj listopad ma tylko 4 weekendy, bo moj ma 5 )) No widzisz? Nawet listopad mam jakis przykrotki... biednemu zawsze wiatr w oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Polskie filmy IP: *.moodys.com / *.moodys.com 19.09.02, 17:11 Mam do was pytanie o polskie filmy, bo znacie sie na nich lepiej niz ja. Kolezanka chce mi przyslac jakies polskie filmy (jej maz ma sklep z DVD i video) i tylko sie pyta co chce. A moja wiedza o polskich filmach zatrzymala sie na etapie Czterech Pancernych ) tak wiec pomozcie poleccie cos ciekawego tylko nie za brutalnego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyza Re: Polskie filmy IP: 57.66.12.* 19.09.02, 17:17 Mags - nie znam sie na nowosciach polskij kinematografii ale na tworczosci spod szyldu: Stanislaw Bareja zawsze mozesz polegac (mis, nie ma rozy..., co mi zrobisz...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds do pyzy IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.09.02, 17:30 przyjdziesz 27/09? Musze Ci w koncu oddac film... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyza Re: do pyzy IP: 57.66.12.* 19.09.02, 17:32 przyjde! chcesz cos nowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Polskie filmy IP: warspite.ch.u* 19.09.02, 17:32 Zobacz sobie strone : www.culture.pl/pl/culture/film nie mam pojecia czemu nieaktywna? ZE starych filmow jak nie widzialas to polecam "Hydrozagadke" Kondriatiuka i wogole jego filmy. Kiler cz.I i II. Jak mi sie cos Polskiego przypomni to dam znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Polskie filmy IP: *.moodys.com / *.moodys.com 19.09.02, 17:43 > ZE starych filmow jak nie widzialas to polecam "Hydrozagadke" Kondriatiuka i > wogole jego filmy. Kiler cz.I i II. Jak mi sie cos Polskiego przypomni to dam > znac. Dziekuje wszystkim! Ogolnie chodzi mi o to abyscie polecili mi filmy jakie widzieliscie i uwazacie za dobre, bo nazwiska rezyserow i aktorow nic mi nie mowia. Kilera widzialam i nawet mam w domu ale poza tym oraz Dlugiem, to na prawde moja wiedza o polskich filmach jest na etapie Czterech Pancernych, no i moze jeszcze Pana Samochodzika i Akademii Pana Kleksa ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiv Re: Polskie filmy IP: 62.189.123.* 19.09.02, 17:52 spis cudzołożnic ziemia obiecana wodzirej amator człowiek z żelaza człowiek z marmuru seksmisja va banque (I) brunet wieczorową porą Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Polskie filmy IP: *.moodys.com / *.moodys.com 19.09.02, 18:41 Bardzo Wam wszystkim dziekuje. Teraz bede juz mogla skompletowac liste i czekac na to co dostane)) Jak juz cos do mnie dojdzie to zparaszam do siebie na "seans" filmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAK Antybasnie IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.09.02, 20:55 Chyba zaczyna realizowac sie to co swego czasu Marcin Wolski nam fundowal w swoich opowiadaniach - antyswiat. www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1023218.html Fascynujace. No nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Antybasnie IP: warspite.ch.u* 20.09.02, 10:23 A jeszcze jak by sie dalo z tego wykrecic podroze za pomoca dematerializacji to bylo by juz bardzo pieknie. MOzna byloby pracowac tutaj, a mieszkac gdzie indziej, gdzie slonce swieci. Ale to juz inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAK Re: Antybasnie IP: 155.91.64.* 20.09.02, 10:57 Juz tesknota za sloncem. Na specjalne zyczenie gorolazow nie oglosilismy jeszcze oficjalnie konca lata. Weekend za pare godzin. Nasze plany niestety pracowite. Jurto szkola w Londynie i chyba tradycyjne zakupy w Brent Cross. W niedziele i poniedzialek wyjazd do Cambridge na konferencje, a od poniedzalku wieczor dwudniowe szkolenie w Londynie. To ci atrakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelski do Xiva - stronka IP: 5.1R2D* / *.webport.bt.net 20.09.02, 00:41 www.mountainbothies.org.uk/ izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiv Re: do Xiva - stronka IP: 62.189.123.* 20.09.02, 10:35 jakie fajne chatki studenckie Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelski Re: do Xiva - stronka IP: *.uk.fid-intl.com 20.09.02, 10:46 tylko jeszcze bardziej prymitywne izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrantka Re: do Xiva - stronka IP: *.nhs.uk 20.09.02, 10:50 iza cos ty? bardziej prymitywnie? tzn jak u mnie w domu? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAK Re: do Xiva - stronka IP: 155.91.64.* 20.09.02, 11:00 I tez z widokami na poloniny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelski Re: do Xiva - stronka IP: *.uk.fid-intl.com 20.09.02, 11:15 walijskie czy tez szkockie izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelski Re: do Xiva - stronka IP: *.uk.fid-intl.com 20.09.02, 11:16 tak, bardziej prymitywne, bo ty masz koty izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e niby dowcip IP: warspite.ch.u* 20.09.02, 13:23 Sprzedam Kompletne wydanie Encyklopedii Britannica. > 45 tomow. Stan doskonaly. > 1000 dolarow > Dluzej nie bedzie mi potrzebna. > Ozenilem sie w zeszlym tygodniu. > Zona wie, k..., wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: niby dowcip IP: GBLOND* / 194.203.201.* 20.09.02, 13:25 Niezle!!! Troche mnie to obudzilo z letargu (jeszcze powoli wracam do zdrowia po wczorajszej imprezie...) > Sprzedam Kompletne wydanie Encyklopedii Britannica. > > 45 tomow. Stan doskonaly. > > 1000 dolarow > > Dluzej nie bedzie mi potrzebna. > > Ozenilem sie w zeszlym tygodniu. > > Zona wie, k..., wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAK Re: niby dowcip IP: 155.91.64.* 20.09.02, 13:31 Facet zrobil bardzo dobry interes. A do Londynu bede chyba musial wziac Bartka rolki. 24 godzinny strajk w metrze 24/45. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Do Raka IP: warspite.ch.u* 20.09.02, 13:52 Bierz samochod sluzbowy! Masz powod. U nas to nawet wola jak sie wlasnym sluzbowo nie jezdzi, ale ja skolei wole kierownice z lewej strony, a oni takich tu nie maja)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Do Raka IP: GBLOND* / 194.203.201.* 20.09.02, 13:59 > Bierz samochod sluzbowy! Masz powod. U nas to nawet wola jak sie wlasnym O mamo... samochodem przez Londyn w godzinach szczytu? I to jeszcze jak jest strajk metra? Toz to najlepszy sposob na zawal serca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAK Re: Do Raka IP: 155.91.64.* 20.09.02, 14:02 Samochod sluzbowy w Londynie to samobojstwo dla takiego wiesniaka jak ja. Szczegolnie w czasie strajku metra. Szczesliwie zarezerwowalem sobie hotel od poniedzialku do srody wiec tak naprawde tej strajk mnie nie dotknie tak bardzo. Gorzej bedzie jak przyjdzie sie z hotelu gdzies przemiescic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Do Raka IP: warspite.ch.u* 20.09.02, 14:15 E, no co Wy, ja jezdzilam i bylo smiesznie nawet awanturowalam sie raz w sposob typowo buraczany(czyt. Warszawski). Najsmieszniejsze bylo to, ze w ostatniej chwili okazalo sie, ze w mojej mapie brakuje 4 kluczowych stron.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Do Raka IP: GBLOND* / 194.203.201.* 20.09.02, 14:21 > E, no co Wy, ja jezdzilam i bylo smiesznie nawet awanturowalam sie raz w sposob > > typowo buraczany(czyt. Warszawski). Najsmieszniejsze bylo to, ze w ostatniej > chwili okazalo sie, ze w mojej mapie brakuje 4 kluczowych stron.... Czasami trzeba. Ale ja za kazdym razem powtarzam sobie - nigdy wiecej do Londynu samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAK Re: Do Raka IP: 155.91.64.* 20.09.02, 14:31 My tez co tydzien przeciez jezdzimy do Londynu do szkoly. Co prawda jest to sobota wiec nie ma az takiego tloku. Ja specjalnie nie przepadam za prowadzeniem samochdu wiec wsiade sobie po prostu wieczorem w pociag w Cambridge i w godzinke jestem na Liverpool St. Metro powinno jeszcze chodzic normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds macie jakies ciekawe plany na weekend? IP: GBLOND* / 194.203.201.* 20.09.02, 14:07 U mnie w pracy sie troche uspokoilo, tak wiec moge spokojnie wrocic do zwyklych zajec, czyli czytania gazet i forum Moj weekend na razie wyglada bardzo spokojnie. W sobote najpierw silownia, potem zakupy w Bluewater. W niedziele - lenistwo. To bedzie moj pierwszy pelny weekend z dzialajaca lodowka (odpukac) od dwoch miesiecy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds ktos sie moze wybiera na... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 20.09.02, 14:09 "road to peridition"? Myslicie, ze warto isc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: ktos sie moze wybiera na... IP: warspite.ch.u* 20.09.02, 14:19 A co to jest? Ja w sobote wspomagam Greczynke zdajaca prawo jazdy, potem imprezka. W niedziele chyba dzien lenia, ew.lyzwy/rolki. Teraz zas opuszczam chwilowo forum i ide sie zajac RNA) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: ktos sie moze wybiera na... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 20.09.02, 14:35 > A co to jest? nowy film Mendes'a (ten od American Beauty) news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/reviews/2253777.stm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: ktos sie moze wybiera na... IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 20.09.02, 14:40 I podobno zrobiony jest przez Mendesa 'ladnie', ale latwo przewidziec jak sie skonczy, no i pytanie czy warto siedziec i zobaczyc w jaki sposob do takiego zakonczenia dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: ktos sie moze wybiera na... IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 20.09.02, 14:19 Ja sie wybieram na pewno, chociaz z roznych reklam i przeciekow juz wlasciwie wszystko wiem, a na pewno wystarczajaco duzo, zeby sobie popsuc polowe przyjemnosci. Zreszta wybieram sie tez na Signs, chociaz podobno nie warto, i na Big Fat Greek Wedding, chociaz na pewno rozsadniej by bylo poczekac na video, ale ja tak rutynowo wszystko zaliczam na ogol. Ale z The Guru to jednak poczekam na video...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyza Signs IP: 57.66.12.* 20.09.02, 14:49 Ania - dlaczego nie warto na Signs - wlasnie myslalam o wypadzie do kina dzis wieczorem, albo jutro, zeby sobie ten film obejrzec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Signs IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 20.09.02, 14:54 Czytalam gdzies recenzje, ze trudno sie powstrzymac zeby nie wyjsc z kina, i ze Mel Gibson probuje grac bardzo powsciagliwie, no a nie jest do tego stworzony. Ale tez sie wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania A czy widzieliscie? IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 20.09.02, 16:01 Wystawe Body Worlds? Warto zobaczyc, naprawde polecam, wielu zwiedzajacych wychodzi z mocnym postanowieniem lepszego dbania o siebie, chociaz pokazane sa tam tylko suche (a raczej wysuszone) eksponaty-fakty, bez prob pouczania. W sali z lezaca kobieta w 8 miesiacu ciazy sluzylam przez kilka minut jako model porownawczy, i wysluchiwalam komentarzy typu, to niemozliwe, jak to sie tam miesci..... Wystawa jeszcze tylko do 29 wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: A czy widzieliscie? IP: GBLOND* / 194.203.201.* 20.09.02, 16:09 > Wystawe Body Worlds? Byliscie i widzieliscie... Nm sie podobalo ale niektorzy mieli mieszane wrazenia. Myslalem,ze juz ta wystawe zwineli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds A byliscie na ... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 20.09.02, 16:16 "Phantom of the Opera"? Niedawno sie wybralismy i moja zona stwierdzila, ze OK ale bardziej jej sie podobalo disneyowskie "Beauty and the Beast" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: A byliscie na ... IP: *.moodys.com / *.moodys.com 20.09.02, 16:31 > "Phantom of the Opera"? > > Niedawno sie wybralismy i moja zona stwierdzila, ze OK ale bardziej jej sie > podobalo disneyowskie "Beauty and the Beast" Mnie tez sie bardziej podobalo Beauty and the Beast! A recenzjom nie ma co wierzyc. Wczoraj bylam na The Importance of Being Earnest i bardzo mi sie podobalo pomimo kiepskich recenzji. ds - czy wiesz, ze Twoja zona organizuje wypad na school disco na poczatku listopada. Tak wiec szykuj sobie uniform! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: A byliscie na ... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 20.09.02, 16:36 > ds - czy wiesz, ze Twoja zona organizuje wypad na school disco na poczatku > listopada. Tak wiec szykuj sobie uniform! Wiem, ze organizuje ale nie wiedzialem, ze na poczatku listopada. Fajnie bo juz sie balem, ze bedzie wczesniej. Ale mi sie dzisiaj dzien dluzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e inne dowcipy prosto ze Szkocji IP: warspite.ch.u* 20.09.02, 16:53 Numer 1. > > > Thermodynamics of Hell > > > > > > The following is an actual question given on a University of Washington > > > chemistry mid-term. The answer by one student was so "profound" that the > > > professor shared it with colleagues, via the Internet, > > > which is, of course why we now have the pleasure of > > > enjoying it as well. > > > > > > Bonus Question: Is Hell exothermic (gives off heat) > > > or endothermic (absorbs heat)? > > > > > > Most of the students wrote proofs of their beliefs using Boyle's Law > > > (gas cools off when it expands and heats up when it is compressed), or > > > some variant. > > > > > > One student, however, wrote the following: > > > > > > First we need to know how the mass of Hell is changing in time. So we > > > need to know the rate that souls are moving into Hell and the rate they > > > are leaving. I think that we can safely assume that once a soul > > > gets to Hell, it will not leave. Therefore, no souls are leaving. > > > > > > As for how many souls are entering Hell, let's look at the different > > > religions that exist in the world today. Some of these religions state > > > that if you are not a member of their religion, you will go to Hell. > > > > > > Since there are more than one of these religions, and since people do > > > not belong to more than one religion, we can project that all souls will > > > go to Hell. > > > > > > With birth and death rates as they are, we can expect the number of > > > souls in Hell to increase exponentially. Now, we look at the rate of > > > change of the volume in Hell, because Boyle's law states in order for the > > > temperature and pressure in Hell to stay the same, the volume of Hell has > > > to expand proportionately as souls are added. > > > > > > This gives two possibilities: > > > > > > 1. If Hell is expanding at a slower rate than the rate at which souls > > > enter Hell, then the temperature and pressure in Hell will increase until > > > all Hell breaks loose. > > > > > > 2. If Hell is expanding at a rate faster than the increase of souls in > > > Hell, then the temperature and pressure will drop until Hell freezes over. > > > > > > So which is it? > > > > > > If we accept the postulate given me by Theresa during my Freshman year, > > > ''...that it will be a cold day in Hell before I sleep with you." and take > > > into account the fact that I still have not succeeded in having sexual > > > relations with her, then #2 cannot be true, and thus I am sure that Hell > > > is exothermic and will not freeze. > > > > > > The Student received the only "A" given. Numer2. > A fairy tale for women of the 21st century! > > Once upon a time, in a land far away, a beautiful, independent, self-assured > princess happened upon a frog as she sat, contemplating ecological issues on > the shores of an unpolluted pond in a verdant meadow near her castle. The > frog hopped into the princess's lap and said: Elegant Lady, I was once a > handsome prince, until an evil witch cast a spell upon me. One kiss from > you, however, and I will turn back into the dapper young prince that I am. > And then, my sweet, we can marry and set up housekeeping in your castle, > with my mother, where you can prepare my meals, clean my clothes, bear my > children, and forever feel grateful and happy doing so. That night, as the > princess dined sumptuously on a repast of lightly sautéed frog legs seasoned > in a white wine and onion cream sauce, she chuckled and thought to herself: > > I don't fucking think so. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: inne dowcipy prosto ze Szkocji IP: *.moodys.com / *.moodys.com 20.09.02, 17:46 A to juz widzieliscie??? From actual "please excuse" letters sent to schools. Parents write them, teachers have to read them. Original spelling quoted. Please excuse Lisa for being absent. She was sick and I had her shot. Megan could not come to school today because she has been bothered by very close veins. Dear School: Please ekscuse John being absent on Jan.28, 29, 30, 31, 32, and also 33. Chris will not be in school cus he has an acre in his side. Please excuse Ray Friday from school. He has very loose vowels. Please excuse Roland from P.E. for a few days. Yesterday he fell out of a tree and misplaced his hip. John has been absent because he had two teeth taken out of his face. Maryann was absent December 11-16, because she had a fever, sore throat, headache and upset stomach. Her sister was also sick, fever and sore throat, her brother had a low grade fever and ached all over. I wasn't the best either, sore throat and fever. There must be something going around, her father even got hot last night. Please excuse Jason for being absent yesterday. He had a cold and could not breed well. Please excuse Burma, she has been sick and under the doctor. My son is under a doctor's care and should not take P.E. today. Please execute him. (words in the brackets were crossed out) Please excuse Pedro from being absent yesterday. He had [diahre] [dyrea] [direathe]- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Poniedzialek IP: warspite.ch.u* 23.09.02, 10:21 Witam w poniedzialek i wyciagam watek spod sterty innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Poniedzialek IP: GBLOND* / 194.203.201.* 23.09.02, 11:06 tez witam i wzdycham - "znowu poniedzialek..." Ale za to w piatek spotkanie w O. Kto sie wybiera? Jak na razie chyba zglosili sie: Xiv izabelski pyza my Ktos jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiv Re: Poniedzialek IP: 62.189.123.* 23.09.02, 11:10 ... długi był powrót z Cumbrii - korki, roboty drogowe... brrr... ale same Lakes były słodkie - może nie zrobiliśmy aż takich tras jak w zeszłym tygodniu, ale widoczkowo było ciekawiej (dzięki światłu); teraz będziemy już odpoczywać w domu spotykamy się w piątek - prawda? Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Xiv, jak to nie tajemnica... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 23.09.02, 11:17 ... to powiedz z kim jezdzisz do tej (s)Cumbrii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Xiv, jak to nie tajemnica... IP: *.moodys.com / *.moodys.com 23.09.02, 11:22 > ... to powiedz z kim jezdzisz do tej (s)Cumbrii? no wlasnie i czy byla z wami ta dziewczyna od 3 par butow???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Chyba to jednak... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 23.09.02, 11:40 ... tajemnica ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiv Re: Chyba to jednak... IP: 62.189.123.* 23.09.02, 13:39 nie tajemnica... Snowdonia: Magda, Ela, Piotr, Marcin + ja Cumbria: Ania, Berberys, Piotr + ja nikt nie wezmie trzech par butow... bo sie nie mieszcza do samochodu i bezobcesowo (bezobcasowo ;] ) buty wyrzucam... tylko ja mam trzy pary butow, ale jedne to sa klapki pod prysznic uzywane przez kazdego... Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 23.09.02, 13:12 Dzien dobry. Spedzilam dluuuuuugie godziny w mothercare i babies'r'us w weekend, a i tak ciagle nie mam wozka, chyba to dziecko bedzie po prostu siedziec w domu dopoki sie nie nauczy chodzic. Czy ktos moze byl na ktoryms z filmow omawianych w piatek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: *.moodys.com / *.moodys.com 23.09.02, 13:22 > > Czy ktos moze byl na ktoryms z filmow omawianych w piatek? Ja bylam na Insomnia - takie sobie ale moze to tylko kwestia gustu? A kiedy Twoj dzidzius zawita na tym swiecie, bo jakos zapomnialam. My w piatek bylismy ze znajomymi na lyzwach i bylo super. Lodowisko na pol puste, ostre lyzwy i duzo smiechu. Musicie sie w koncu z nami wybrac naastepnym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 23.09.02, 13:24 Dzidzius podobno za 6 tygodni, chociaz z moich rozmiarow by wynikalo ze dzis albo jutro..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrantkawpracy Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: *.nhs.uk 23.09.02, 14:17 Gość portalu: Ania napisał(a): > Dzien dobry. > Spedzilam dluuuuuugie godziny w mothercare i babies'r'us w weekend, a i tak > ciagle nie mam wozka, chyba to dziecko bedzie po prostu siedziec w domu dopoki > sie nie nauczy chodzic. no tak Aniu ty kochana.. ale zanim dzidzius zacznie siedziec.... heheheheh > > Czy ktos moze byl na ktoryms z filmow omawianych w piatek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 23.09.02, 14:36 Czepiasz sie, to proste, zanim nauczy sie siedziec, bedzie lezec na kocu i gapic sie w sufit, moze filozofem zostanie....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Co do filmow IP: GBLOND* / 194.203.201.* 23.09.02, 14:43 > Czy ktos moze byl na ktoryms z filmow omawianych w piatek? Okazalo sie, ze "road to perdition" to na razie jest tylko w wybranych kinach w Londynie. Oczywiscie nasza wies to nie Londyn czyli trzeba czekac do nastepnego weekendu. Za to zwrocilismy sie do Blockbuster'a o pomoc: - "Vanilla Sky" - "Beautiful Mind" Oba calkiem, calkiem. Polecam - widzialem co prawda lepsze filmy ale te sa zupelnie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Co do filmow IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 23.09.02, 14:49 Vanilla Sky mnie wymeczyl, nic z gory nie wiedzialam, i caly czas probowalam wymyslic na czym polega sztuczka, no ale to zakonczenie to zupelnie z kosmosu jakies..... Nam Blockbusters tez pomoglo, chociaz nie w fantastyczny sposob: Black Hawk Down i Kate and Leopold. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Co do filmow IP: warspite.ch.u* 23.09.02, 14:57 Ja tez w sobote ogladalam Vanilla Sky w towarzystwie miedzynarodowym, i fajny film tylko pokrecony Wszyscy zgodnie co jakis czas pytalismy, o co chodzi? A moje dziecko mowilo (cytuje) mam nadzieje, ze to juz koniec, bo to strasznie nudne) oczywiscie w jezyku language. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Co do filmow IP: GBLOND* / 194.203.201.* 23.09.02, 14:58 > Vanilla Sky mnie wymeczyl, nic z gory nie wiedzialam, i caly czas probowalam > wymyslic na czym polega sztuczka, no ale to zakonczenie to zupelnie z kosmosu > jakies..... Ja wiem? Pomysl wygladal na zerzniety z Matrix... > Nam Blockbusters tez pomoglo, chociaz nie w fantastyczny sposob: Black Hawk > Down i Kate and Leopold. Czy Black Hawk nadaje sie dla zony? Slyszalem, ze to praktycznie 2h strzelaniny i trupow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Co do filmow IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 23.09.02, 15:28 BHD raczej sie dla zony nie nadaje. Rzeczywiscie 2 godziny strzelaniny i kawalow okrwawionego miesa, kawalkami tak cos jak Private Ryan to mieso, tylko w afrykanskim kurzu. Poza strzelanina nie dzieje sie wlasciwie nic. Jest moze 5 minut ciekawej w miare rozmowy 'niedobrego' przywodcy Somalijskiego z zolnierzami US. Poza tym tych zolnierzy jest tam za duzo, po pewnym czasie wszyscy wygladaja tak samo, wysmarowani krwia i potem. Zdecydowanie nie dla zon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: GBLOND* / 194.203.201.* 23.09.02, 15:39 Chyba bede sobie robil operacje oczu... Wlasnie dostalem maila z potwierdzeniem - pierwsza konsultacja 22/11. Operacja - pewnie na poczatku przyszlego roku (tak strasznie to mi sie nie spieszy). Nie posluchalem jednak Mags i bede to robil laserem a nie skalpelem. A wy zdecydowalibyscie sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 23.09.02, 15:44 O jak to dobrze, ze sobie robisz, bedzie krolik doswiadczalny, to potem moze ja sie tez zdecyduje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: GBLOND* / 194.203.201.* 23.09.02, 15:51 > O jak to dobrze, ze sobie robisz, bedzie krolik doswiadczalny, to potem moze ja > > sie tez zdecyduje! Krolikow to juz bylo grube tysiace... Zona mi znalazla ciekawa strone (ale to nie tam gdzie ja bede sie cial): www.vryghem.be/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 23.09.02, 15:56 Zawsze ludzki krolik bezpieczniejszy. Te futerkowe to ja tam wiem, ktory krolik ci taka zupelna szczera prawde powie czy po takiej operacji lepiej widzi......? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: GBLOND* / 194.203.201.* 23.09.02, 16:00 > Zawsze ludzki krolik bezpieczniejszy. Te futerkowe to ja tam wiem, ktory > krolik ci taka zupelna szczera prawde powie czy po takiej operacji lepiej > widzi......? Mi chodzilo o "ludzkich krolikow" - przeciez juz mnostwo ludzi mialo takie operacje. Z tego co wiem wiekszosc zadowolona. Choc musze przyznac, ze osobiscie osoby ktora miala LASIK to jeszcze nie spotkalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 23.09.02, 16:24 To jak nie tu i nie w Polsce, to gdzie, w Belgii? Poki co ja czekam, az mi sie z wiekiem wzrok zacznie 'poprawiac', ot taki jeszcze jeden mit ludowy, ze czasami krotkowzrocznosc sie zmniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: GBLOND* / 194.203.201.* 23.09.02, 16:32 > To jak nie tu i nie w Polsce, to gdzie, w Belgii? W Belgii. - jak dla mnie to chyba jeden z najlepszych systemow opieki zdrowotnej na swiecie. > Poki co ja czekam, az mi sie z wiekiem wzrok zacznie 'poprawiac', ot taki > jeszcze jeden mit ludowy, ze czasami krotkowzrocznosc sie zmniejsza. W to raczej bym nie wierzyl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: warspite.ch.u* 23.09.02, 15:53 Myslalam o tym bo mam spora wade i lubie gubic szkla kontaktowe, ale troche sie boje to raz, a dwa to zastanawiam sie co sie dzieje jak w okolicach 40 zmienia sie akomodacja oka i tym samym efekty operacji moze moga byc zniesione (?). Poza tym wiem, ze nie wszystkich kwalifikuja na taka operacje. Mam jedna kolezanke co sobie zrobila to wieki temu i chyba jeszcze za czasow kiedy robili to u nas Rosjanie. Zyje, ma sie dobrze jest w USA) A chcesz sie operowac Tu czy w PL? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: GBLOND* / 194.203.201.* 23.09.02, 15:58 Wydaje mi sie, ze juz technologia jest na takim poziomie, ze mozna sie juz zdecydowac. A ryzyko zawsze bedzie... A co do tego, gdzie chce robic - ani tutaj ani w PL. Zadnemu miejscu do konca nie ufam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: *.moodys.com / *.moodys.com 23.09.02, 17:03 A ja sie tu operowalam, co prawda bylo to microsurgery i od 3 lat juz widze bez okularow i mam 20/20 vision. Nie bylo zadnych problemow ale przed pierwsza operacja a raczej zabiegiem strasznie sie balam zwlaszcza jak dali mi do podpisania concent form. Ale jsetem tak zadowolona z wyniku, ze gdy znowu mi sie pogorszy wzrok to ponownie pojde sie "ciac". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabelski Re: Spotkanie w Londynie no 26 (c.d.) IP: *.uk.fid-intl.com 23.09.02, 17:54 Slyszalam, ze po takich operacjach pogarsaa sie widzenie nocne - czy to prawda. I te mmikronaciecia oslabiaja galke oczna. izabelski - nie zdecyduje sie - better the devil I know - a poza tym nie ma pewnie operacji na moj astygmatyzm +4,5 i +5,5 izabelski Odpowiedz Link Zgłoś