rrenifer 25.02.07, 06:03 Do jakiego wieku wasze dzieci pily homogenizowane mleko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biedronka2003 Re: Do mam z Kanady! 26.02.07, 18:04 Moja corka (2 lata i 3 miesiece) caly czas pije homogenizowane. Syn (7 lat) pije mleko od czasy do czasu i tez daje mu homogenizowane. A ile latek ma Twoje dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
rrenifer Re: Do mam z Kanady! 28.02.07, 04:11 Moj synek skonczyl prawie miesiac temu 2 lata. Pije caly czas homogenizowane mleko.Przeczytalam gdzies ostatnio, chyba na internecie-), ze przeprowadzono badania, ktore dowodza, ze homogenizowane mleko jest za tluste i juz nawet w u dzieci moze to miec na poziom cholesterolu. Pani, ktora prowadzi domowe przedszkole, powiedziala mi, ze wg kanadyjskich norm zywieniowych, dzieci , ktore ukonczyly 2 lata powinny juz pic mleko 2% i tylko 2 szklanki dziennie, poniewaz mleko obniza apetyt. Nasz lekarz twierdzi, ze homogenizowane jest lepsze, bo ma dodane witaminy. Moj syn ma dosc czesto zaparcia i pan w aptece stwierdzi, ze tluste mleko moze miec na to wplyw. Nasz lekarz twierdzi, ze mleko w zadnym razie nie powoduje zaparc. I badz tu czlowieku madry! Odpowiedz Link Zgłoś
kozak22 Re: Do mam z Kanady! 02.03.07, 15:00 Oczywiscie ze mleko homogenizowane moze powodowac zaparcia. Jest bardzo przetworzone, mozna go przechowywac o wiele dluzej niz to ktore pamietam z Polski... Ale takie mleko nie moze chyba byc nawet sprzedawane a Kanadzie (niby wzgledy sanitarne...?). My tez od kiedy mloda skonczyla 2 lata kupujemy 2%. Odpowiedz Link Zgłoś