Dodaj do ulubionych

Yaponczyk - Kolejni bez Ukladow !!!!

02.03.07, 05:03
Po sześciu latach ciężkich studiów i kosztownej specjalizacji przyszli
pracować za 800-1200 złotych netto.

www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070302/CHELM/70301026
Choć ogłoszenie ukazało się jeszcze w grudniu, zainteresowanie jest znikome.
Zarobki odstraszają lekarzy weterynarii
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

yaponczyk1 napisal:

Ludziom sie zle w Polsce zyje, bo nie maja ukladow. Ja akurat mam.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=58231518&wv.x=1&a=58271138
Obserwuj wątek
    • za_morzem Re: Yaponczyk - Kolejni bez Ukladow !!!! 02.03.07, 05:25
      1000 zeta....
      zenada....
      a kryminalisci, "wybrancy mas" z samoonany biora po 16 tysi na mies.
    • ratpole Re: Yaponczyk - Kolejni bez Ukladow !!!! 02.03.07, 05:46
      polonus5 napisała:

> Ludziom sie zle w Polsce zyje, bo nie maja ukladow. Ja akurat mam.

Czy bycie pracownikiem placowki PLL Lot w Vancouver to rzeczywiscie taki swietny
      uklad?
      Teraz go pewnie przeniosa do Kabulu, hehe
    • polonus5 Mieć układy – to rzecz wielka 02.03.07, 16:46
      Z kim rozmawia, kogo gości. Jak szerokie ma dziś plecy, Bo nie można robić hecy
      Rozmyć można wiele rzeczy Kiedy ma się w władzach plecy. Nie potrzebna jest
      ogłada, Gdy z komisji ktoś zagada O przekręty i łapówki. Dziś dolary – i
      złotówki Znaczą więcej niźli słowo By w ustawach to i owo Można zmienić lub
      dopisać „Ciekawostki” – no i kwita. Mieć układy – to rzecz wielka, Nic nie zrobi
      dziś butelka Przy kolacji lub przy stole. Wtedy właśnie – postać wolę Raczej z
      boku, by oglądać Kto i po kim - będzie sprzątał?
      • yaponczyk1 Biedny maly chlopczyk bez ukladow 02.03.07, 16:58
        Widzisz, Poli, tylko czlowiek na umysle chory uwaza, ze uklady to zla rzecz.
        Ty nie masz ukladow? To zal mi ciebie ogomnie.
        Widocznie jestes bardzo antysocjalny.
        Uklady obowiazuja wszedzie i przewaznie nie ma w tym nic zdroznego ani
        nielegalnego. Male uklady pomagaja czlowiekowi kupic rano swieze bajgle w deli
        a duze uklady pomagaja dostac lepsza prace.
        Czy jestes malutkim, naiwnym chlopczykiem ktory mysle ze w USA albo Kanadzie
        nie istnieja uklady ?
        • polonus5 Re: Biedny maly chlopczyk bez ukladow 02.03.07, 17:02
          yaponczyk1 napisała:

Ty nie masz ukladow? To zal mi ciebie ogomnie.
          Male uklady pomagaja czlowiekowi kupic rano swieze bajgle w deli

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

u mnie sa swieze na okraglo bez ukladow !!!
          • ratpole Re: Biedny maly chlopczyk bez ukladow 02.03.07, 19:38
            polonus5 napisała:

>
            > u mnie sa swieze na okraglo bez ukladow !!!

Ale u niego sie tak nie da!!! On musi miec uklad nawet kiedy kupuje gazete z
            ulicznej skrzynki.
            Skorumpowal ja sobie 25 centowa lapoweczka i teraz zawsze dostaje swieza prase
            po znajomosci, hehe
            • waldek.usa To i jeszcze 02.03.07, 20:02
              w dodatku za te 25-centowa lapoweczke dostaje dowolna liczbe egzemplarzy,
              hehehe, 5, 10, 20...
              inni frajerzy (Amerykanie)dostaja tylko jeden egzemplarz!
              • yaponczyk1 Wlasnie dokladnie tak 02.03.07, 20:13
                To jest wlasnie to, czego Polonia nigdy nie zrozumie...parafrazujac tekst
                z "Goodfellas"....ja
                mam zawsze swieze bejgle po drodze do pracy , na pewno nie beda oklejone
                gownami szczurow ( prosze bardzo poczytac o ostatnich aferach w NY) i do tego
                dostaje gazetke oraz czekajaca na mnie juz kawusie. Uklad !
                Do deli wpadam o 7.37 i bez problemu lapie pociag o 7.41...a "bezukladowcy"
                sobie stoja i czekaja.
                Aha, swoja doskonala prace ktora ma juz 12 rok takze zalatwilem przez uklady. I
                kolejne awanse jak najbardziej rowniez.
                • polonus5 Re: Wlasnie dokladnie tak 02.03.07, 20:18
                  yaponczyk1 napisał:
                  "bezukladowcy"
                  sobie stoja i czekaja.
                  Aha, swoja doskonala prace ktora ma juz 12 rok takze zalatwilem przez uklady. I
                  kolejne awanse jak najbardziej rowniez.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

he,he,he ja to wszystko ma od 30 lat i UWAGA - bez ukladow !!!
                  • angelica200 Re: Wlasnie dokladnie tak 02.03.07, 20:21
                    Yap, to do pracy przy betoniarce potrzebowales ukladow? hhahahahahahah
                  • yaponczyk1 Re: Wlasnie dokladnie tak 02.03.07, 20:21
                    No to sie duzo dorobile przez te 30 lat. Bejgel i praca woluntariusza w
                    schronisku dla psow .
                    A siwe wlosy i garb ?
                    • polonus5 Re: Wlasnie dokladnie tak 02.03.07, 20:34
                      yaponczyk1 napisała:

No to sie duzo dorobile przez te 30 lat. Bejgel i praca woluntariusza w
                      schronisku dla psow .
                      A siwe wlosy i garb ?

Czasami wychodzi z Ciebie ta Inteligencja -smile))'

yaponczyk1 napisal:

Myslisz ze dla mnie, wyksztalconego, obdarzonego subtelna inteligencja
                      czlowieka jest jakas przyjemnosci na codzien "dyskutowac" z wami, banda
                      nieokrzesanych chamow z polskich siol, osad i malutkich, zapomnianych wiosek
                      Sciany Wschodniej?

• waldek.usa Re: Wlasnie dokladnie tak 02.03.07, 20:56
                        polonus5 napisała:

>+
                        > Czasami wychodzi z Ciebie ta Inteligencja -smile))'
                        >
                        ► znaczy sie smiac sie mamy, tak?

> yaponczyk1 napisal:
                        >
                        > Myslisz ze dla mnie, wyksztalconego, obdarzonego subtelna inteligencja
                        > czlowieka jest jakas przyjemnosci na codzien "dyskutowac" z wami, banda
                        > nieokrzesanych chamow z polskich siol, osad i malutkich, zapomnianych wiosek
                        > Sciany Wschodniej?
                        >
                        ► ciekawe jak powyzej opisane malownicze typy Bulbonii zapoznaly sie z
                        komputerem?
                        Zawsze mnie interesowala ta zagadka ewolucyjna, hehehe.
                        Ale ale, przeciez "Polak potrafi", no nie...
                • waldek.usa Stukaj atukaj yapa, 02.03.07, 20:28
                  klawiatura (dawniej byl papier) wszystko przyjmie.
                  Obrosles w piorka, hehehe...
                  Pamietasz swoje skromne poczatki? Grzeczniejszy byles i za linki edukacyjne tez
                  dziekowales. A teraz zes zapewne wyrobil sobie "uklady" na tym forum i zes
                  zbeszczelnial i zchamial, az strach.
                  Zejdz na ziemie, bo widze, ze dla ciebie bulka i kawa to jest uklad, hehehe.
                  BTW, ty chyba nie myslisz, ze ktokolwiek bierze ciebie na powaznie, hmmm?
                  Bo jezeli tak, to ja ci przez uklady zalatwie terapeute - taki jestem, z gestem.
                  Tylko nie wyciagaj nieostroznych wnioskow i nie doszukuj sie zaplecza owego
                  terapeuty, hehehe. Zamiast tego policz od 10 do 0.
                  No to nara, napisz jeszcze cos wesolego, moze byc o swietach w US, podesle ci
                  linka, abys wiedzial o czym piszesz.
                  • yaponczyk1 Re: Stukaj atukaj yapa, 02.03.07, 20:46
                    Nie bardzo rozumiem ten belkot, widocznie ci cos sie ostro miesza w
                    imigracyjnej glowinie. Co cie tak poruszylo?
                    A moze ty myslisz ze ja ciebie, albo a kogokolwiek z was, polonuskow -
                    wyjechancow traktuje powaznie?
                    A mzoe myslisz, ze Polsa albo ktokolwiek w niej zamieszkaly traktuje te
                    smieszna imigracynja zgraje powaznie? Na marginesie zycia, wywalona na bocznice
                    na wlasne zyczenie ?
                    Hehe smile
                    Belkocz sobie, belkocz smile
                    • waldek.usa Re: Stukaj atukaj yapa, 02.03.07, 21:05
                      Podpowiem ci: nie uzywaj argumentow juz zastosowanych przez przedmowce wobec
                      ciebie, bo to jest zalosny plagiat.
                      Nie udawaj, ze zapommniales, jak startowales na tym forum, grzeczniutki,
                      niepewny, zawsze gorliwie podchwytujacy "helpful hints", ktore wcale nie byly
                      pomoca dla ciebie, lecz szyderstwem z ciebie. Za pozno zes sie zorientowal,
                      jezeli wogole, a teraz ratujesz sie amnezja, hehehe.
                      A moze, jak zwykle, mam ci dac linka do tego twojego raczkowania, jak myslisz
                      (ooops, oxymoron)?
                      Do reszty twoich objawien nawet nie warto sie ustosunkowac...
                      • yaponczyk1 Tak, podaj te linki. 02.03.07, 21:15
                        waldek.usa napisał:

> Nie udawaj, ze zapommniales, jak startowales na tym forum, grzeczniutki,
                        > niepewny, zawsze gorliwie podchwytujacy "helpful hints", ktore wcale nie byly
                        > pomoca dla ciebie, lecz szyderstwem z ciebie.

waldek.usa napisał:

> Nie udawaj, ze zapommniales, jak startowales na tym forum, grzeczniutki,
                        > niepewny, zawsze gorliwie podchwytujacy "helpful hints", ktore wcale nie byly
                        > pomoca dla ciebie, lecz szyderstwem z ciebie.

Tak, poda mi linka do postow ktorych ja komus za cos grzecznie dziekuje.
                        Bardzo chetnie poczytam. I te, w ktorych to podchwytuje te helpful hints.
                        Koniecznie je podaj.
                        A jak takich linkow nie znajdziesz, to po prostu sie ode mnie odpierdoI, dobrze?
                        "Dziekuje".
                        • yaponczyk1 Re: Tak, podaj te linki. 02.03.07, 21:56
                          No gdzie te linki?
                          Jak nie masz to po prostu napisz ze ci sie po raz kolejny pomieszalo wszystko w
                          tej biednej, poczochranej glowinie.
                          Predzej cie waldus w dupe kopne niz ci podziekuje za cos.
                          • waldek.usa Masz frajerze: 02.03.07, 22:30

• Swieta, swieta i po swietach
                            waldek.usa 15.11.06, 20:15 + odpowiedz

2006 Federal Holidays
                            Federal law (5 U.S.C. 6103) establishes the following public holidays for
                            Federal employees. Please note that most Federal employees work on a Monday
                            through Friday schedule. For these employees, when a holiday falls on a
                            nonworkday
                            • yaponczyk1 Dziekuje ci unizenie za madre nauki 02.03.07, 22:44
                              Waldku, nie bede komentowal Twych "linkow" bo to po prostu...no jest ponizej
                              wszelki ch standadow.
                              Tak jak juz ci napisalem: Jestes najglupszym z najglupszych . Gdzie? Ano
                              wszedzie. W calej czasoprzestrzeni.
                              Gratulacje.
                              Aha: Masz tu:
                              Dziekuje ci unizenia za madre nauki. Teraz bedziesz sie dobrze zachowywal? Nie
                              chcialbym zeby cie znowu w kaftan zwiazali.
                              • waldek.usa Re: Dziekuje ci unizenie za madre nauki 02.03.07, 22:53
                                yaponczyk1 napisała:

> Waldku, nie bede komentowal Twych "linkow" bo to po prostu...no jest ponizej
                                > wszelki ch standadow.

► Co, zatkalo?
                                Na przyszlosc cwicz pamiec. Bedziesz pamietal co, kiedy, do kogo, jak, itp.

> Tak jak juz ci napisalem: Jestes najglupszym z najglupszych . Gdzie? Ano
                                > wszedzie. W calej czasoprzestrzeni.

► Z wrodzona skromnoscia dziekuje za ten zaszczyt, o Stworco i Wyrocznio.
                                Nie wstyd ci, abym ja, najglupszy, hehehe, udzielal ci porad i podsylal linki
                                oswiecajace?
                                No bo na to wskazuja poprzednie linki, zgodzisz sie chyba, nie twierdzisz, ze
                                Ziemia jest plaska, hehehe.

> Gratulacje.
                                > Aha: Masz tu:
                                > Dziekuje ci unizenia za madre nauki. Teraz bedziesz sie dobrze zachowywal?
                                Nie
                                > chcialbym zeby cie znowu w kaftan zwiazali.

► Widzisz jak ci dobrze skopac doope, to z mety zmieniasz zachowanie.
                                Nastepnym razem korzystajac z moich ukladow spreparuje posty korzystne dla
                                ciebie. I do tego zarchiwizowane!!!
                              • ratpole Re: Dziekuje ci unizenie za madre nauki 02.03.07, 23:48
                                yaponczyk1 napisała:

> Dziekuje ci unizenia za madre nauki. Teraz bedziesz sie dobrze zachowywal? Nie
                                > chcialbym zeby cie znowu w kaftan zwiazali.

Obawiam sie, ze jak nie wezmiesz czegos na uspokojenie to mozesz nie doczekac do
                                maja. Wyraznie coraz wieksza wscieklizna cie szmaciasz toczy. Galy ci sie robia
                                krwawe, hehe
                    • ratpole Re: Stukaj atukaj yapa, 02.03.07, 23:44
                      yaponczyk1 napisała:

> A mzoe myslisz, ze Polsa albo ktokolwiek w niej zamieszkaly traktuje te
                      > smieszna imigracynja zgraje powaznie?

Eeeee Polska? A co to jest?
                      Aha, pamietam, stolica Kirgistanu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka