Dodaj do ulubionych

Moje doświadczenie wychodzenia z zaburzeń odżyw.

08.06.15, 13:17
Zapraszam do podzielenia się swoim doświadczeniem wychodzenia z choroby zaburzeń odżywiania się.
Napisz co Ci pomaga/ło a co utrudnia/ło wychodzenie z bulimii, anoreksji, EDNOS. Jakie słowa , zachowanie innych wspominasz jako pomocne a jakie jako utrudniające.

Mam nadzieje że wpisy w tym wątku będą konstruktywnym drogowskazem i motywacją dla innych zmagających się z tymi trudnościami i ich bliskich.

dr n. med. Katarzyna Niewińska
psycholog, psychoterapeuta
Obserwuj wątek
    • matyldossa Re: Moje doświadczenie wychodzenia z zaburzeń odż 25.06.15, 19:53
      Dla mnie osobiscie bardzo pomocne było wsparcie ze strony terapeutki. Na prawde była bardzo przejeta moimi trudnościami, Czulam, ze tylko ona mnie rozumie. Również to, ze zaleciła mi diete 5-cio posilkowa było bardzo dobra decyzja. Poczatkowo trudno mi było się do tego uczciwie stosować, ale wspólnymi silami dalysmy rade.
      • ekspert_psychomedic Re: Moje doświadczenie wychodzenia z zaburzeń odż 26.06.15, 23:09
        Czy może Pani powiedzieć coś więcej? Jak długo uczestniczyła Pani w terapii, z jaką częstotliwością (raz czy więcej razy w tygodniu)? Czy coś wspomina Pani jako wyjątkowo pomocne?

Czy było coś w zachowaniu bliskich osób, co Pani szczególnie pomogło?

Katarzyna Ognik-Jakubowska
        psycholog, psychoterapeuta
        • matyldossa Re: Moje doświadczenie wychodzenia z zaburzeń odż 10.07.15, 16:08
          Moja terapia trwała 14 m-cy. Początkowo dwa razy w tyg, później raz w tyg. Bardzo pomocne było to, że czułam autentyczne wsparcie terapeutki. Naprawdę wierzyła w to, że się wyleczę. Ze strony rodziców i bliskich cenne było to, że byli dla mnie bardzo cierpliwi. Nie zmuszali mnie do niczego. Nie wywoływali rozmów o jedzeniu itp. Również finansowo bardzo mnie wspierali, bo na terapię chodziłam prywatnie.
          • gocha8855 Re: Moje doświadczenie wychodzenia z zaburzeń odż 12.07.15, 11:36
            konopnysklep.com.pl/15-olejki-cbd tutaj kupuję owy produkt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka