Dodaj do ulubionych

można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym

13.10.05, 11:22
i wcale nie twierdzić jak to robi większość osób że to już anoreksja.Ja
jestem szczupła, dobrze się z tym czuję,mam okres,nic mi większego nie dolega
i jest ok.Jem mało i zdrowo.I tak powinno być.Osoby zakompleksione na punkcie
swojej wagi i zazwyczaj trochę z nadwagą komentują jedynie wagę 48 kg przy
170 że to już anoreksja.Ludzie,trzeba być też trochę szczerym wobec siebie.To
normalna waga i bardzo zdrowa.Bo być zdrowym to tzn szczupłym.Pozdrowionka
dla pocieszających się.
Obserwuj wątek
    • kwietniowe_cappuccino Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 13.10.05, 11:39
      ty też bądź szczera wobec siebie
      masz jedynie jakies 15 kg niedowagi
      twoim zdaniem to zdrowe?
      • forkate Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 13.10.05, 13:18
        a ja uważam że to nie jest kwestia tego czy zdrowe jest to ile kto waży tylko
        jak się odżywia, ja przy wzroście 182 cm spadałam do wagi 58 kg i czułam się
        wspaniale i mam na myśli tu brak zawrotów głowy i innych efektów. myślę, że
        organizm sam sobie dostosowuje wagę o ile naprawdę je się zdrowo bo dla jednych
        zdrowe odzyiwanie to bedzie kromka chleba chrupkiego i mały jogurcik dziennie :|
        chyba tą kwestię należy rozgraniczyć...co to znaczy zdrowo się
        odżywiać...pozdrawiam!
        • kwietniowe_cappuccino Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 13.10.05, 13:37
          jest zasadnicza różnica pomiędzy normalnymi 58 kg a niebeziecznymi 48 kg (nawet
          przy róznicy wzrostu)
          jest zasadnicza różnica między zdrowym odżywianiem się a nieodzywianiem się
          wcale
          a jeśli chodzi o samopoczucie - przeciez wszystkie anorektyczki na tym forum
          zachwycają się swoim zdrowiem i świetnym samopoczuciem, czyż nie
      • forkate Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 13.10.05, 13:19
        aha...jeszcze jedno czy osoby z nadwagą są chore??? to jakieś nieporozumienie
        chyba...otyłe owszem ale kilka nadprogramowych kg jeszcze chyba nikomu nie
        zaszkodziło a wychudzone ciało i owszem....
        • jenny_j Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 13.10.05, 16:49
          tylko po co taka szupla i cieszaca sie zdrowiem osoba wchodzi na forum ED, hmm?
          Ja przy wzroscie 176 wazac niegdys 57 tez czulam sie swietnie w przeciwienstwie
          do tego jak wygladalam, troche tak 'chudawo' jakos. Wydawalo mi sie wowczas ze
          jestem ze soba szczera i ze wygladam przeciez normalnie a wrecz jeszcze by sie
          przydalo obnizyc te magiczne cyferki na wadze ktore byly swietoscia niemalze, a
          slyszalam tylko od innych 'chudzielec'.
          Trudno jest byc szczerym do konca wobec samego siebie.
    • kwiatuszek_82 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 13.10.05, 17:45
      Ja myślę że stanowczo masz niedowagę, ja w najgorszym okresie ważyłam 52 kilo a
      mam 172 wzrostu, i nie wyobrażam sobie zejść poniżej 50 kilo bo to byłoby juz
      chore. Osobiście uważam że waga poniżej 50 kilo przy wzroście co najmniej 170
      cm to nie jest normalne, a skoro jesteś na tym forum to nie jest to też zdrowe.
      • alja1 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 13.10.05, 18:45
        wg.wszelkich tabel mam niedowagę,ale ja się tym nie sugeruję,mam swój własny
        rozum.Poza tym lekka niedowaga nikomu nie zaszkodziła,podobnie jak ktoś
        słusznie zauważył lekka nadwaga.znalazłam sie na tym forum poniewaz zmagałam
        sie kiedys z bulimia,stad ta wizyta.ale generalnie co chcialam powiedziec, to
        to ze nie powinniśmy przeginac z mowieniem ze kazdy kto jest szczuply ma
        anoreksje ;) mysle ze ta choroba zaczyna sie od znacznie nizszych cyferek na
        wadze niz jak moze sie to co po niektorym wydawac :) pozdrawiam
        • jenny_j Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 13.10.05, 19:02
          a wg.Ciebie jaka waga jest odpowiednia do stwierdzenia u kogos anoreksji?
          • alja1 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 13.10.05, 19:18
            zależy to oczywiście również od wzrostu,ale generalnie myślę że poniżej 43
            można już mówić że coś jest nie tak i zaczynać temat anoreksji

• zaba_pelagia Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 13.10.05, 20:43
              no, witamy znakomitą specjalistkę
              a może byś jednak nie robiła dziewczynom wody z mózgu i nie uspokajała, ze do
              43 kg to sie moga spojojnie odchudzać, co?
              idz stąd, zanim którejś zaszkodzisz!
            • jenny_j Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 14.10.05, 14:43
              mysle ze w tym watku interesuje Nas glownie Twoj wzrost, i czyzbys planowala
              zejsc do 44, no tak zeby nie bylo mowy o anoreksji<lol>
    • magdalena7777 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 13.10.05, 21:16
      Uważasz że jesteś zdrowa...ale czy na pewno? Mam tylko jedno pytanie,
      mianowicie czy masz jeszcze okres, otórz dla mnie menstruacja jest kryterium,
      które pozwala mi szczęśliwie twierdzić że już jestem zdrowa(powróciła gdy
      zaczęłąm ważyć 58kg przy 178 cm), od dwóch lat, w sensie jedynie fizycznym,
      gdyż z moją psychiką nadal wiele rzeczy jest nie tak.
      • dlaczegoj Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 13.10.05, 21:42
        Dziewczyno,czy uwazasz ze waga ponizej 43 przy twoim wzroscie dopiero swiadczy
        o anoreksji???????
        Przepraszam za to stwierdzenie ale kompletnie w takim razie zgłupiałas.
        Ja pierwszy raz trafiłam do szpitala z waga 44.200 przy wzroscie 170 i mowili
        mi ze jestem prawie na wykonczeniu!!!!!!!!
        Pomysl co ty w ogole gadzasz....
        Mam nadzieje ze przemyslisz to co napisałas
      • mausi12 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 16.10.05, 16:13
        Aha,okres mialam co 28 dni zawsze jak w zegarku!!!
    • asiula12 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 13.10.05, 22:14
      ja przy identycznych parametrach zwrocilam sie do psychologa, bo zaniepokoilam
      sie soba i tym, w jaki sposob te wage osiagam. Niestety kontore zywienia
      wprowadzialam ktorys raz w moim zyciu i ... dopiero sie rozkrecam. Znam swoja
      granice i ... dlatego, korzytam z pomocy. Na razie efekt jest taki, ze nie
      chudne w szybkim tempie.
      Mysle, ze wazny jest sposob w jaki osiaga sie taka wage - jezeli ktos jada malo
      i zdrowo to ok, ale jezeli ktos glodzi sie, badz pozbywa pokarmu z ogranizmu to
      juz nie jest to zdrowe.
      • alja1 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 14.10.05, 13:09
        tak,mam okres,to chyba najważniejszy dowód na to że jestem zdrowa :) i powiem
        ze trochę przykro mi,jak ktoś piszę żebym się wynosiła stąd i nie robiła innym
        wody z mózgu.Napisałam swoje zdanie,szkoda że inni są po prostu nie
        tolerancyjni i bezczelni :(
        • zaba_pelagia Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 14.10.05, 14:07
          nietolerancyjni?
          dla głupoty, bezmyślności, rozsiewania szkodliwych i morderczych poglądów?
          owszem

a bezczelności się w tym jakoś nie dopatruje
        • jenny_j Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 14.10.05, 14:45
          szkoda ze do niektorych nie docieraja pewne fakty, a okres...coz dobrze by bylo
          zeby byl jeszzce regularny.
          • alja1 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 14.10.05, 22:33
            ha..to nie jest glupota co mówię,wprost przeciwnie,moza tak sama zastanowiłabyś
            sie nad tym co piszesz, bo chyba tego nie rozumiesz.Głupotą jest szerzenie
            przekonania że tylko gruby czy okrągły jest zdrowy.W mojej rodzinie nie widzą
            problemu mojej wagi czy też siostry ktora ma podobną,wręcz nawet powtarzają że
            ważne jest być szczupłym i zdrowo sie odżywiać i pilnować wagi,bo to podstawa
            ZDROWIA,ale oczywiście z UMIAREM.Złota zasada:zachować umiar.Wkurzają mnie
            komentarze ludzi ktorzy tak naprawdę nie rozumieją nawet o czym jest ten
            post.Nie zachęcam do anoreksji,tylko zdrowego,umiarkowanego odżywiania, a nie
            przymykania oka na dodatkowe kilogramy i pobłażania sobie !! Tylko że żadna z
            Was tego nie zrozumie.Bo przecież jesteście nieomylne.A ja jestem stuknięta :(
            Super.Powodzenia życzę.
            • mykaaa Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 14.10.05, 23:09
              Hmm..ja np. mam 175cm i ważę 55 kg. Chciałabym ważyć 50-49 kg. Moje BMI jest co
              prawda na pograniczu niedowagi, ale to chyba nie znaczy, ze nie mogę się
              odchudzać? Dodam jeszcze, że choruję na anemię, ale raczej ie z winy
              odchudzania. Nie wiem czemu, ale schudłam przez tydzień 5kg (nie odchudzałam
              się). Chcę schudnąć, bo jestem gruba.
              • snake77 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 15.10.05, 01:48
                Prosze Alija oto odpowiedz na Twojego posta. Co za glupota wchodzic na storne
                dla dziewczyn walczacych z ciezka choroba i pisac jak to fajnie i zdrowo jest
                byc szczupla (ja powiedzialabym raczej trupio chuda). Jestes po prostu
                bezgranicznie glupia jak nie widzisz tu zadnego problemu. Wspolczuje braku
                zrozumienia, empatii i delikatnosci.
            • zaba_pelagia Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 15.10.05, 09:28
              dobra, będę brutalna
              jeśli znasz się na anoreksji i prawidłowej wadze tak jak na stanach w USA, to
              blagam cię, nie krzywdź innych szerzeniem swoich szkodliwych poglądów

PS a mogłabyś rozwinąć znaczenie słowa "pobłażać sobie"? jak rozumiem -
              pobłażaniem sobie jest normalne jedzenie, nieliczenie kalorii i nieposiadanie w
              każdym pomieszczeniu wagi, czyż nie?
              • alja1 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 15.10.05, 21:40
                do żaba-pelagia : wzmianka na temat stanów nie zadziałała na mnie,to był po
                prostu kiepski chwyt,w którym nie mogę dopatrzeć się żadnej
                brutalności,najwyraźniej przesądzasz swoje "umięjętności ironiczne" które
                niestety nie udały Ci się.Sama się ośmieszasz.Wiem czym jest anoreksja.Wiem
                również że prawdopodbnie jesteś jedną z tych która chciałaby żeby nazywano ją
                anorektyczką,ale ma za dużą dupę.Więc nie pocieszaj sie dziewcze,że jesteś
                chora,to forum również nie jest dla Ciebie.Najpierw się odchudź,to zobaczysz że
                waga 48 kg jest normą.Wtedy nie będziesz nazywała chudszych od siebie
                anorektyczkami,bo przestaniesz im zazdrościć wagi.Więc jeśli wazysz więcej niż
                43kg.to nie jest miesjce dla Ciebie. A "pobłażac sobie" znaczy wpieprzać tyle
                zeby być grubym i pocieszać się że Twoja waga jest okay, to INNI są
                anorektykami.Idź po rozum.Żegnam.
                • snake77 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 16.10.05, 12:30
                  Dziewczyno (alija) wypad z tego forum. Idz stad i nie psuj zycia innym.
                  Strasznie wspolczuje ci twojej glupoty...
                • zaba_pelagia Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 16.10.05, 12:55
                  ujmijmy to tak - wyszukiwarka powiedziała mi również, ze masz inne poważne
                  problemy
                  nie dziwi mnie więc twoja histeria i dziwne poglądy
                  tylko - na boga - nie wciągaj innych za sobą w przepaść, ok?
                • sergevna Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 07.11.05, 09:41
                  > Wiem również że prawdopodbnie jesteś jedną z tych która chciałaby żeby >
                  nazywano ją anorektyczką,ale ma za dużą dupę.

> Najpierw się odchudź,to zobaczysz że waga 48 kg jest normą.

Dziewczyno, lecz sie na nogi bo na głowę już za późno. Twój debilizm mnie
                  przeraża.
                  Myślenie czasami boli.
            • sergevna Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 07.11.05, 09:39
              > Głupotą jest szerzenie
              > przekonania że tylko gruby czy okrągły jest zdrowy

K..., dziewczyno! Mędzy "grubym i okrągłym" a 48 kg przy 170 cm wzrostu jest
              duuuża przepaść w której mieści się normalny, szczupły wygląd. Ty nie jesteś
              szczupła i zdrowa, jesteś wychudzona. Po prostu starasz się sama siebie
              przekonać do tego, że masz racje i piszesz bzdury.
              Ja ważąc 46 kg przy wzroście 160 cm już wyglądałam na zbyt chudą.

> Nie zachęcam do anoreksji,tylko zdrowego,umiarkowanego odżywiania, a nie
              > przymykania oka na dodatkowe kilogramy i pobłażania sobie !!

Umiarkowane odżywianie prowadzi do posiadania prawidłowej wagi a nie 10 - 15 kg
              niedowagi. Pięc kilo niedowagi nie zrujnuje nikomu zdrowia, tak jak pięć kilo
              nadwagi - najważniejsze to znać umiar.
    • bch4 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 15.10.05, 12:55
      Alija.. dziweczyny nie naskakuja na Ciebie bez powodu.. ja przeczytalam Twojego posta i od razu wrocily
      mi mysli o tym gdy wazylam tak nieiwele.. i chwila zwatpienia.. to moze jednak odchudze sie znowu.. ale
      nie!!! Ja Cie prosze, Ty nie wchodz tu wiecej do czasu gdy nie zechesz sie leczyc.. my Tu walczymy z
      choroba , ktra niszczy nam zycie!! Tu staramy sie nauczyc, ze jedzenie nie jest naszym wrogiem i nie
      trzeba go unikac ani pozbywac sie zoladka zaraz po spozyciu.. Twoje wypowiedzi nie pomagaja nam!!
    • ankaaa Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 15.10.05, 15:12
      Można być chudym i zdrowym.

Choroba jest w umyśle, a nie w wadze.

Żeby było pokrętniej -> można być GRUBĄ anorektyczką. Grubą - znaczy, z
      prawdziwą NADWAGĄ nie wyimaginowaną !!!

A okres - nie jest żadnym wyznacznikiem choroby.
      Podobnie - częstotliwość wymiotowywania podawana w def.bulimii.
      • martyna2525 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 16.10.05, 13:31
        Alja, zmam osoby, które przy takim wzroście jak ty ważą 49kg i nic z Ed nie
        maja wspólnego, u nich w rodzinie tak poprostu zawsze było. Ale skoro piszesz
        tutaj , chyba nie jest to czysty przypadek?( one nie szukaja takich forum)
        Zastanawiam się tylko, nie chcę na Ciebie naskakiwać....tak sobie czasem myślę.
        To jest tak , jak ja bym napisała że można ważyc 35kg przy 160cm i byc zdrowym.
        To chyba nie o to chodzi - prawda?
        • kwiatuszek999 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 16.10.05, 14:21
          hmmm...ja waze 46kg/168cm(mam bulimie) i wszyscy mi mowia, ze jestem
          zdecydowanie za chuda. oczywiscie sa osoby ktore wazac 48kg/170cm nie sa
          anorektyczkami/buimiczkami, ale one jedza wszystko, nie ograniczja sie, nie
          mysla o kaloriach,nie martwia sie tym, czy przytyja 0,5kg czy 1kg.
          no coz a jesli wchodzisz na to forum czy to swiadczy o tym ze z twoim jedzeniem
          jest wszystko w porzadku?sama sobie odpowiedz na to pytanie.
          • mausi12 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 16.10.05, 16:11
            Oj dziewczyny!-co wy wypisujecie za bzdury.Czy naprawde myslicie,ze jesli ma
            sie 170 cm i 48 kg to od razu jest anoreksja?Anoreksja to nie tabela ze
            wzrostem i waga.To pochodzi z wewnatrz glowy.Ja kiedys mialam 48 kg i 168 cm
            wzrostu.Mialam badania-zadnej anemii,wypadania wlosow,problemow z
            zebami.Dziecko urodzilam z waga 3.920g.W ciazy przytylam tylko 10 kg!karmilam
            piersia 8 miesiecy,a teraz chodze na silownie 3 razy w tygodniu aby troche
            wygladac wysportowana.Lekarka powiedziala mi ze jestem okazem zdrowia.Czasami
            chudosc sie dziedziczy.Widze to po mojej rodzinie!Co za bzdura,ze z waga
            48 kg- ma sie anoreksje!Co robie na tym forum?Poprostu jak czytam te wszystkie
            posty to oczom nie wierze-jakie glupoty dziewczyny pisza.Aha, ja jem duzo i
            bardzo chetnie.Nie mysle po posilku jak sie wyzygac do muszli klozetowej!Ja nie
            ograniczam kalorii,bo chce miec 43 kg!...TO JEST ANOREKSJA!!!!MOJE PANIE!!!!!!
            Jesli dziewczyna jest zdrowa i dobrze sie czuje z 48 kg- to tak jest i juz.Tez
            zalezy od budowy szkieletu.Drobniutkie kobiety zawsze beda wygladaly chudziej.
            • kwiatuszek_82 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 16.10.05, 17:25
              Bzdury to Ty piszesz! Chodzi o to zeby nie pisac takich rzeczy na forum gdzie
              dziewczyny walcza o normalne zycie! Super ze jestes szczupla ale nie wszystkie
              dziewczyny maja takiego farta i robia wszystko zeby wygladac jak ty, co moze
              skonczyc sie tragicznie. Skoro Alja nie musi jesc to prosze bardzo ale niech
              nie mowi bulimiczkom ze "skoro tyle wpieprzaja i zra to sa grube"!!! Obie
              jestescie po prostu bezczelne i zadufane w sobie!! I wynocha z tego formu bo
              jak czytam wasze posty to mi sie noz w kieszeni otwiera!!!
              • jenny_j Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 16.10.05, 18:07
                no wlasnie, bo co jesli np.Ja, nijaka Jenny uznam po lekturze ów ciekawego i
                oszalamiajacego wrecz madroscia watku, ze wpieprzam i zre za duzo i ze przez to
                jestem bardzo gruba skoro Wy wazycie tyle mniej i zechce schudnac do 48 kg, aby
                byc tak super szczupla, fajna i zdrowa jak Wy?:>
                no ale nie, hehe, widac nie jestem az tak glupiutka<lol>
              • mausi12 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 16.10.05, 18:31
                Jak ci sie noz w kieszeni otwiera to znaczy,ze nie tylko jestes
                anorektyczka,ale tez niezlym psycholem.Jak dziewczyny chca walczyc o normalne
                zycie to nie ...siedzac na forum,ale w klinice!Ja napisalam tylko,ze bzdura
                jest aby dziewczyna,ktora ma 48 kg i 170 wzrostu-od razu byla anorektyczka!Ty
                uwazasz,ze"ponizej 50 kg to juz cos nie tak".Co za bzdury!Nie ma
                normy,granicy.Ja przy 48 kg i 168 cm nie musze wcale byc chora osoba.Mialam
                okres co 28 dni-regularny,zadnych problemow.Sa tez takie,ktore maja 48 kg i
                chca mniej- to wtedy jest "czerwone swiatlo",ze cos nie tak dzieje sie z
                dziewczyna.Wiec nie pisz mi bzdur,ze 48 kg to anoreksja,bo nie zawsze tak jest!
                Bezczelna tez nie jestem,bo musze pracowac w pracy z takimi jak Ty,ktore nic
                nie wyniosly z zycia,od rodzicow,ktore maja straszne kompleksy,bo kolezanka
                wyglada lepiej niz one.Zadufana tez nie jestem,bo pomagam ludziom.Jak
                myslisz,ze wypuscili cie z "oddzialu zamknietego"-to mozesz UDAWAC zdrowa i
                szalec na forum?????!!!!!Dobra rada:Kladz noz do kieszeni i szybko na oddzial,z
                tego co widze leki na ciebie nie dzialaja!Moze relanium?troche cie uspokoi?Noza
                nie potrzebujesz,bo masz swoj szkielet,ktory kluje!!!!
                • jenny_j Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 16.10.05, 18:40
                  wyrazy wspolczucia dla bobasa, oby mamusia zmadrzala kiedys, bo jak i dziecku
                  bedziesz do glowy takie madrosci zyciowe wkladala i w taki sposob to cala
                  rodzine Ci w psychiatryku zamkna, przynajmniej nie bedziesz tam samotna
                • snake77 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 16.10.05, 18:44
                  Ja nie rozumiem co tu jest takiego trudnego do zrozumienia mausi12. Oczywiscie,
                  ze kazdy ma budowe i waga 48 czy nawet nizsza nie musi swiadczyc o anoreksji.
                  Jednak nie o to nam tu wszystkim chodzi. A mianowicie:
                  - po co osoba zdrowa wchodzi na forum dla osob chorych na zaburzenia odzywiania?
                  - zalozmy ze weszla z ciekawosci - czemu ma zatem sluzyc chwalenie sie ze jest
                  sie szczupla i zdrowa i ze nie powinno sie przymykac oka na dodatkowe kilogramy?
                  - czemu maja sluzyc hasla - ty masz pewnie gruby tylek i chcialabys byc chora
                  na anoreksje

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe do czego moga prowadzic takie posty:
                  - do poglebienia sie atakow bulimicznych - bo dziewczyny moga stwierdzic ze
                  jezeli taka waga jest normalna i zdrowa to one sa otyle (choc rzeczywiscie ich
                  waga jest prawidlowa)
                  - odmowy jedzenia przez dziewczyny leczace sie na anoreksje - bo inne maja taka
                  wage i sa zdrowe wiec ja juz nie chce wiecej przytyc (choc powinny)
                  Itd.
                  Nie wiem czemu tak trudno jest to zrozumiec. Troche empatii dziewczyny, troche
                  zrozumienia.
                • kwiatuszek_82 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 16.10.05, 18:48
                  Przede wszystkim nie jestem anorektyczka ani psycholem - po prostu stanelam w
                  obronie dziewczyn ktore nie potrzebuja komentarzy w stylu ze waga 48 kilo to
                  super sprawa. Wiekszosc dziewczyn z tego forum byla w klinikach ale jakos te
                  konowaly nie byly w stanie im pomoc, wiele chodzi na terapie. Nie uwazam ze
                  kazda dziewczyna wazaca ponizej 50 kilo to anorektyczka ale uwazam ze ma spora
                  niedowage i powinna uwazac zeby ta waga nie spadla jeszcze nizej.Zakompleksiona
                  tez nie jestem bo uwazam ze jestem ladna wartosciowa dziewczyna i zdziwilabys
                  sie jak wiele wynioslam z zycia, moze nawet za wiele... A juz na pewno nie
                  jestem szkieletem bo waze 60 kilo - wedlug Waszych norm musze byc niezlym
                  tlusciochem, ale musze Cie rozczarowac - wygladam bardzo szczuplo i nikt by nie
                  zgadl ile waze. A co do noza - jestem spokojnym czlowiekiem, ale juz dawno nikt
                  tak mnie nie wyprowadzil z rownowagi. Gratuluje! tylko nie wyskakujcie wiecej
                  na takim forum ze stwierdzeniem ze waga 48 kilo to takie zdrowe i fajne bo
                  niedawno byla tu dziewczyna ktora stwierdzila ze za wszelka cene musi schudnac
                  wlasnie do takiej wagi - dopiero zaczela wymiotowac, a po takim poscie jak
                  Wasze to dziewczyna ma z glowy kilka nastepnych lat w kiblu. I jesli z takim
                  podejsciem "pomagasz" takim jak my to nie dziw sie ze Twoja "terapia" nie
                  przynosi skutków. Na koniec dodam ze relanium to sama sobie zaaplikuj, moze
                  więcej nie będziesz wyskakiwać z takimi postami.
              • mroovcia Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 16.10.05, 20:49
                kwiatuszek...udpuść sobie, one są trochę niepoprawne albo poprostu brak im
                niektórych doświadczen, no i empatii...
                Choć w sumie ludzie tacy są, jak nie zjaą czegoś to krytykują...smutne:(
                • kwiatuszek_82 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 16.10.05, 21:55
                  Wiesz Mroovcia, masz rację szkoda mojego zdrowia i nerwów. Szkoda żebym przez
                  takie osoby zaprzepaściła to co już osiągnęłam :) Na szczęście mało jest takich
                  osób - przynajmniej na tym forum:) Pozdrawiam!
                  • alja1 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 17.10.05, 17:21
                    do żaba pelagia: ojojoj,wspisała w wyszukarkę moj nick zeby poczytac sobie inne
                    posty ,dziewczyno Ty chyba cierpisz na jakis zespół ..nie doszłam jeszcze jaki,
                    ale skoro az tak bardzo intersuje Cie moje zycie daj znac,dam Ci mój
                    nr.telef.pogadamy sobie,opowiem Ci co mnie jeszcz trapi a czego nie mogłaś
                    wyczytać z postów,he?
                    Na szczęście są jeszcze normalni ludzie ,dzięki wielkie tym co mają podobne
                    zdanie do mojego.
                    • zaba_pelagia Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 17.10.05, 20:25
                      owszem, chciałam sprawdzić jakie jeszcze perły intelektu oraz głebokie
                      przemyślenia rzucasz przed nasze nędzne osoby
                      możesz to nazwać Zespołem Poznawania Interlokutora
                      ale jakoś niewiele tych, co myślą tak jak ty, czyż nie?
    • anetato1 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 17.10.05, 17:27
      jak ty mozesz nazywac to "normalna" czy "zdrowa" waga??dziewczyno ty masz
      niedowage i to duza,moze i jestes zdrowa ale na pewno nie masz normalnej
      wagi!!!!!!!!
      • agi19 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 18.10.05, 10:34
        Najważniejsze jest to, co się dzieje w umyśle osobnika, a na drugim miejscu
        waga, bo można być chudym z natury jedząć naprawdę normalnie, a można ważyć
        normalnie i mieć zaburzenia odżywiania. To chyba tak w skrócie.
    • de_la_hoya Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 18.10.05, 10:39
      Mozna! Moja kumpela przy wzroscie 170 wazyla 47kg i wiem ze sie nie odchudzala,
      z reszta ja przy wzroscie 178 wazylam 54-55kg i tez bylam daleka od diety...
      Namietnie chodzilysmy do pizza hut i innych tego typu przybytkow, ja dodatkowo
      jestem uzalezniona od slodyczy... ciekawe co by bylo gdybysmy sie zdrowo
      odzywialy, nie jadly slodyczy i nie pily coli ktora ma tyle cukru ze az boli?
      Pewnie bysmy uschly hahaha
      • usmiechnieta1986 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 18.10.05, 13:50
        Ja mam 49kg i 174cm wzrostu.Ale dodam,że nigdy sie nie odchudzalam.Jem na co
        mam ochote,choc przyznaje,ze jestem niejadkiem:P(ale tak juz jest od
        dziecinstwa)Nie mam problemow ze zdrowiem,wyniki robilam pare miesiecy temu i
        naprawde wyszły niezłe:)Okres tez mam regularny,no moze z przesunieciami max 2-
        3 dni:)Ale bardzo chcialabym przytyc,przede wszystkim ze wzgledu na swoj
        wygląd:/Tylko jakos mi sie nie udaje..maxymalna waga jaką osiągnelam to bylo 51
        kg...I co ja mam zrobic??:( Jestem zdrowa,ale mam juz dosc komentarzy w
        stylu:powinnas wiecej jesc:/ No przeciez jem..albo przynajmniej staram sie...:/
        • kwiatuszek_82 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 18.10.05, 15:26
          Dobra, sorki ale uwazam ze wasze wypowiedzi na tym forum sa nie na miejscu.
          Ciesze sie ze jestescie takie szczuple i zdrowe, ale chyba zapomnialyscie dla
          jakich dziewczyn jest to forum, i mozecie pogorszyc ich i tak kiepski stan.
          Sorki, ale naprawde nam nie pomagacie takimi wypowiedziami.
          • anetato1 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 18.10.05, 19:37
            sorki dziewczyny ktore piszecie o waszej chudosci tak dobrze.jesli jestescie
            zdrowe i nie macie zaburzen odzywiania to co wy tu robicie??sorki ale to nie
            miejsce dla was...
            • mausi12 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 19.10.05, 13:53
              To nie miejsce dla nas????Moze to miejsce dla anorektyczek?One potrzebuja
              kliniki,a nie-siedzenia na forum.Tutaj tak naprawde nikt im nie pomoze.Kto ma
              im pomoc?-te osoby,ktore ciagle pisza,ze musza schudnac do lata do 35 kg,bo to
              super waga?!Te osoby,ktore pisza,ze zygaja bo chca schudnac?,te osoby,ktore nie
              przychodza tutaj na forum i prosza o rade, tylko pytaja sie jak z 48 kg dojsc
              do 40 kg i ile lisci salaty jesc!Sorry!,ale w takim razie co tutaj robia takie
              grubasy jak "kwiatuszek"-ktore maja 60 kg i sa takie pieeeeeeekne?!Ja mam 51
              kg,nie jestem za chuda,a glowy faceci odwracaja za mna na ulicy-i co z tego????
              Nic!Co robia wiec dziewczyny z zaburzeniami odzywiania na tym forum?Tutaj tyklo
              pisza jak sobie pozygac do toalety!Powiem wam szczerze,ze gdybym to ja miala
              anoreksje i przeczytala te posty to naprawde pogorszyloby mi sie!Jak dziewczyna
              pisze,ze chce schudnac do lata do 35 kg to co ja moglabym myslec?Fajnie!-tez
              tak zrobie?????!!!!!!Oj,dziewczyny!
              • kwiatuszek_82 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 19.10.05, 14:21
                mausi nie masz racji, bo wiele dziewczyn z tego forum leczy sie u specjalistow
                a forum traktuje jaka dodatkowa terapie. Fakt, czasami pisza tu takie klientki
                ktore chca sie dowiedzec jak sie zyga, albo pytaja sie jak schudnac do 40 kilo -
                ale wiekszosc dziewczyn znajduje tu wsparcie psychiczne jakiego nie ma w
                klinice w ktorych wszystkich traktuja przedmiotowo i najczesciek karmia na sile
                przez rurke i pilnuja zebys nie wymiotowala. To nie jest terapia, bo tu trzeba
                leczyc przede wszystkim glowe. I wiesz co? Ja juz wychodze powoli z tego
                swinstwa i wcale nie z powodu tych cudownych klinik ktore tak zachwalasz,
                zdrowieje bo chce i nie potrzebny mi taki specjalista jak ty - skoro zwracasz
                sie do dziewczyny chorej na bulimie "grubasie" to masz nie pokolei w glowie.
                Gdybym sie przejmowala tak wszystkim jak kiedys to po Twoich slowach pewnie
                wyladowalabym w kiblu, ale nie dam ci tej satysfakcji. Nie jestem gruba i to
                nie jest moja opinia, a Ty chyba musisz miec straszne kompleksy skoro tak
                lubisz gnoic ludzi. Jak chcecie pisac jakie jestescie szczuple i "madre" to
                zmiencie forum bo tu tylko narobicie szkod. Jak bys sie bardziej zainteresowala
                wypowiedziami na tym forum to moze by do ciebie dotarlo dla kogo ono jest, a
                skoro jestes zdrowa to nie zrozumiesz tych dziewczyn ktore tu pisza.
                • anetato1 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 19.10.05, 18:59
                  oj tak tak masz kwiatuszku calkowita racje.nazwac bulimiczke grubasem???chyba
                  musicie miec dziewczyny niepokolei w glowie te co to to piszecie i tak
                  myslicie!!ja nie uwazam sie za grubasa a wymiotuje nie z tego powodu zeby
                  schudnac!!wiem ze od tego sie nie chudnie!!to problem mojej glowy i psychiki!!!
                  uwazam ze cialao mam szczuple!!a wy jazda z tad bo niektore z nas sa tu slabe
                  psychicznie i podatne na wasze bzdury!!!ja cale szczescie jestem silna i radze
                  sobie jak najlepiej tylko potrafie,a wasze wypowiedzi sa tu nie na miejscu
                  • mausi12 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 20.10.05, 12:32
                    No wlasnie to jest problem z Twoja glowa"kwiatuszek" i to wlasnie Ty masz
                    kompleksy,bo popadlas w bulimie,czyz nie tak????Naogladalas sie w telewizji
                    modelek i chcialas tak samo wygladac.Skoro jestes taka pieeeeekna i szczupla to
                    jak sie to stalo,ze popadla taka pieknosc w bulimie?Wiesz,wyglad to nie
                    wszystko,to przede wszystkim wiara w siebie,a ja dostajemy od rodzicow.Tak jak
                    nas wychowaja.Mnie wychowano tak,zebym pozniej nie miala kompleksow,ktore
                    pozniej robia z czlowieka -czlowieczka.Normalna dziewczyna,ktora zna swoja
                    wartosc nie popadnie ani w bulimie ani w anoreksje.W chorobie widzisz wszystko
                    w innym zwierciadle.Ja wiem kiedy jest ta granica.Jestem zdrowa i nie mam
                    kompleksow...i nie moge sobie wyobrazic,ze jem duzo,a potem wymiotuje.Boze!
                    jakie to chore!!!!Wiesz dlaczego tak mysle???-bo jestem zdrowa,nie zawracam
                    sobie glowy dietami,zyganiem do kibla.Nie mam miejsca w glowie na takie
                    rozmyslania,na nude.Chodze 3-4 razy w tygodniu na
                    silownie ,biegam,pracuje.Zacznij rowniez Ty-zobaczysz innych ludzi,zaczniesz
                    myslec inaczej.Nie mysl tylko,ze jestes chora i taka biedna.Ludzi o silnym
                    charakterze,znajacych swoja wartosc-ta choroba nie lapie.
                    • kwiatuszek_82 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 20.10.05, 12:53
                      o matko, dziewczyno ty naprawde nie masz pojecia o czym mowisz... Teraz czuje
                      sie piekna bo jestem prawie zdrowa,wreszcie uwierzylam w siebie i pewnie stoje
                      na nogach dlatego nie przejmuje sie twoimi idiotycznymi komentarzami. A bulimie
                      akurat dostalam od moich "cudownych rodzicow" a raczej od jednego z nich. Nigdy
                      nie bylam zapatrzona na wieszaki ktore spaceruja po wybiegu bo sa paskudne i na
                      dodatek puste, wiec niczym mi nie imponuja. Nie jestes chora wiec nie masz
                      zielonego pojecia o podlozu psychicznym bulimii, kazdy lekarz powie ci ze to
                      rodzaj nerwicy, a utrata kilku kilogramow jest czesto punktem zapalnym. Zawsze
                      bylam ladna i szczupla, nigdy nie mialam kompleksow, zaczelam wymiotowc bo
                      mialam ciezka nerwice, i akurat tak zaczelam sobie z nia "radzic". Na brak
                      znajomych tez nie narzekam a na silownie mnie nie stac bo nie jestem ukochana
                      coreczka rodzicow ktorzy zaplaca za silownie, nie mam serca brac od taty
                      peniedzy, trace duzo nerwow zeby otrzymac stypendium ktore ledwo starcza mi na
                      bierzace potrzeby. I wbij sobie do tej glowki ze to nie jest miejsce dla
                      ciebie - JESTES ZDROWA i sie tym ciesz a nie zatruwaj innym zycie bo nie masz
                      pojecia o tych chorobach. Gdybys miala to moze bys zrozumiala... I lepiej nie
                      wchodz tu wiecej jak masz pisac takie bzdury - to tak jakby ksiadz nauczal mnie
                      wychowania seksualnego - czysta paranoja... Ja tu przychodze bo staram sie
                      pomagac, mi juz wsparcie nie jest potrzebne, a swoimi postami psujesz moja
                      prace. Wiec jesli masz choc troche szacunku dla innych ludzi lepiej sie juz nie
                      wypowiadaj. W jednym masz racje - silnych ludzi takie choroby nie lapia, wiec
                      skoro jestes taka silna to lepiej bys pomogla tym dziewczynom zamiast je
                      wysylac na oddzial zamkniety.
                      • mausi12 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 20.10.05, 16:21
                        ...a jak Ty pomagasz innym na tym forum skoro jestes zdrowa?Po co siedzisz
                        tutaj?nrwica a bulimia to troche inne choroby.Wiem tez co dziewczyny wyprawiaja-
                        mialam takie w pracy.Nie gadaj,ze jesli ktos ma nerwice to jest to podloze
                        bulimii bo takiego idiotyzmu nigdy nie slyszalam!!!!!Mielismy pacjentke,ktora
                        miala nerwice i zaczela chudnac,ale ZADEN lekarz nie powiedzial jej,ze to
                        bulimia!To,ze rodzice Cie nie chcieli,nie oznacza,ze potem dostalas bulimi!
                        Poprostu-rozdarta paniusia,ktora myslala,ze jest pepkiem swiata.Ty dziecko nie
                        cierpisz na bulimie,ale na NERWICE!!!!Przy nerwicy sie chudnie(czasami
                        odwrotnie),ale to nie powod aby zaraz miec nerwice!Nerwica nie "karze"nam zygac!
                        Przenies sie na forum-nerwica.Tam mozesz sobie pomagac.Ty potrzebujesz leczenia
                        w innym kierunku.Dobrze napisalas,ze jestes PRAWIE zdrowa,czyli nadal chora!Ty
                        nie mialas ciezkiej nerwicy ty ja masz nadal.Nie stac Cie na silownie?To pakuj
                        tylek do pracy.Co?jestes przeciez zdrowa.Myslisz,ze mi rodzice dali pieniadze
                        na silownie?!Nie!podnioslam tylek i sama sobie zapracowalam.Ty-dosyc,ze
                        wariatka to do tego leniwa!Pakuj sadlo do roboty,a nie czekaj stara krowo,az
                        tatus lub mamusia dadza ci pieniadze!Od pomagania sa lekarze,a nie
                        leniwa,znerwicowana i pusta panienka,ktora sadzila,ze od rodzicow wszystko jej
                        sie nalezy!
                        • minkal Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 20.10.05, 17:32
                          Jestes stuknieta i to zdrowo. Abstrahuję od tego ze wiem o co Ci chodzi i w
                          wielu punktach się z Tobą zgadzam, ale sposób w jaki to wszystko przekazujesz
                          jest niedopuszczalny. Poza tym jeżeli bierzesz udział w procesie leczenia
                          kogokolwiek i w jakiejkolwiek klinice, to radze Ci skontaktuj się z kimś "nad
                          Tobą" po superwizję albo zmień branżę, bo ewidentnie jesteś wypalona, a ta
                          frustracja przekłada się w agresję.
                          Nie pisz tez , że pewność siebie ma się od rodziców czy coś w tym stylu, bo co
                          mają powiedzieć dziewczyny które tego nie wyciągneły? Momentami jestes tak
                          chaotyczna , ze w ogole nie wierze ze pracujesz i pomagasz. Nie wspominając
                          chamstwa.
                        • kwiatuszek_82 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 20.10.05, 18:09
                          Ja mam nerwice? Przeczytaj swoj post wariatko bo juz nie zamierzam byc mila dla
                          takiej pustej idiotki jak ty. Jakim cudem pomagasz ludziom?! Ty ich wpedzasz w
                          jeszcze wieksze bagno! Sama jestes paniusia ktora sie uwaza za pepek
                          swiata! "Jestem wspaniala mam wspaniale zycie, wspanialych rodzicow, och, i
                          ach" Mialam nerwice i wcale nie chudlam a ty jesetes totalna kretynka skoro
                          uwazasz ze podloze bulimii to tylko chec schudniecia! Sama stad spadaj bo do
                          ch..... nie masz pojecia o czym mowisz i zastanawiam sie co za idiota zatrudnil
                          cie w klinice! A w ogole dlaczego anoreksje i bulimie leczy sie wlasnie w
                          klinikach nerwic?! Otworz oczy! Ja przynajmneij pomagam bo wiem o co chodzi w
                          tej chorobie w przeciwienstwie do Ciebie! Zapieprzam wiecej od ciebie, ale nie
                          jestem tak pusta zeby wydawac pieniadze na silownie, bo mam wazniejsze sprawy.
                          Nigdy nie uwazalam ze cokolwiek nalezy mi sie od rodzicow. Nie znasz mnie i
                          dzieki Bogu nigdy nie poznasz ale jestes na tyle bezczelna ze zaczelas mnie
                          obrazac. Dlatego ci odpowiedzialam na takim poziomie na jakim ty jestes.
                          Wzbudzasz we mnie tylko litosc i obrzydzenie bo nie sadzilam ze moge spotkac
                          tutaj takie "paniusie" ktore moga pisac takie bzdury. Stara krowa, wariatka,
                          len,.... Hahaha, szkoda mi cie - pokazalas bardzo wysoki poziom swojej kultury.
                          I dobrze radze - wynos sie stad a juz na pewno sie nie odzywaj.
    • anetato1 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 20.10.05, 16:54
      dziewczyny dajcie sobie spokoj bo jedna drugiej nie zrozumie!!po co sie klucic??
      darujcie sobie,kazda z was ma swoje zdanie i niech tak pozostanie.ja mam
      podobne zdanie jak kwiatuszek ale nie bede sie juz sprzeczala z ta co "jest
      zdrowa" i zjadla wszytskie rozumy!!!!!
      • ja1502 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 20.10.05, 17:40
        takie obrazanie - to poniżej poziomu Mausi, wiesz? (pewnie i zaraz mi sie
        dostanie)
        każdy ma inną historię bulimii. czasem ona idzie i w parze z nerwicą, lękami,
        alkoholizmem, narkotykami itp. i najczesciej jest jakis problem w rodzinie.
        Mausi, nie masz prawa w ten sposob krytykowac innych, drwić i lekceważyć.
        strasznie agresywnie atakujesz, no i niesprawiedliwie. lepiej abyś sie
        zastanowila najpierw, a nie wchodzila na forum, jesli masz jedynie obrazać
        innych.
        ja walcze. jestem chora, ale na drodze "Exit". moi rodzice przylozyli sie do
        tej choroby (klotnie wieczne - na szczescie sie rozwiedli), ale weim tez ze
        bardzo mnie kochają. dali mi duzo, ale za duzo jak wtedy na moje 16 lat.
        • mausi12 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 22.10.05, 02:19
          "Kwiatuszek"-wydawanie pieniedzy na silownie to nie glupota tylko inwestowanie
          w swoje zdrowie,kondycje.To nie moja wina,ze nie potrafisz zarobic na nia,a
          potem piszesz,ze silownia to jakas tam glupota.Jak czytam ciebie to zastanawiam
          sie jaki ty reprezentujesz poziom.Wiem juz ,ze nie panujesz nad soba,jest cie
          bardzo latwo wyprowadzic z rownowagi,masz nerwice i bulimie."Takie madre i
          piekne dziewczyny" nie reagowalyby na moje posty,a napewno nie odpisujac w
          takim stylu jak - ty.Gdybys byla choc troche madra to nie zawracalabys sobie
          glowy moimi postami do Ciebie.Moge cie bardzo latwo wyprowadzic z rownowagi-
          kiedy chce i -jak chce,bo na kazdy moj post odpowiadasz
          zdenerwowana...obojetnie jakie Ci "kity" wciskam.Gdybys byla silna i taka
          szczesliwa,a do tego pewna siebie to nigdy nie reagowalabys na moje posty w
          taki sposob.Masz nerwice,jestes rozdygotana emocjonalnie i baaardzo latwo mozna
          cie wyprowadzic z rownowagi.TO nie ja,ale wlasnie Ty-pokazalas na co cie
          stac,ile ci pomoglo to cale leczenie.Jak Ty dziewczyno chcesz wyjsc z
          bulimii,jesli nie potrafisz "olac"moje posty.Wystarczy dobrze
          pofantazjowac,aby ciebie sprawdzic jakim jestes czlowiekiem
          (czlowieczkiem).Jeszcze jedno.Od pomagania sa lekarze,a nie Ty.
          • mroovcia Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 22.10.05, 08:15
            po co jej OLEWAĆ żadna terapia nie uczy olewać, można zingnorować..I tak a
            propos- nie pisze się "czytam ciebie", najwyzej mozna zastosować
            zwrot, "czytam to co napisałaś"(to tak w sumie do tego poziomu o którym
            pisałaś:P).Kwiatuszek, moze i wściekly,ale madrze gada, bo ćwiczyć można
            samemu, nie trzeba na siłowni.Co do zarabiania- to było chamskie- bo nie
            każdy "może sobie zarobić", nawet jak stara się bardzo....
            Ja nie powiem tego, stać mnie, ale wolę przeznaczyć te pieniądze na coś
            bardziej niezbędnego.
            Sposób w jaki piszesz o Kwiatuszku wyraża raczej to że ty jesteś
            niezrównoważona, a słowa jakich używałaś...Chciałaś ją dotknąc tym?
            Nie oceniaj, bo nie jesteś Bogiem,ciao:*
          • kwiatuszek_82 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 22.10.05, 10:29
            Hahaha, wiesz co dziewczyno, ty naprawde jestes zalosna. Zobaczylas ze
            wiekszosc dziewczyn stoi po mojej stronie w wymyslilam ze ty mnie tylko
            testowalas zeby sprawdzic czy wyprowadzisz mnie z rownowagi. A ty od samego
            poczatku piszesz w chamski i znerwicowany sposob, wiec nie wciskaj mi kitu ze
            ze to ja jestem znerwicowana, bo wszyscy widza ze to z toba jest cos nie tak. A
            odpisuje bo nie pozwole sie obrazac jakiej zadufanej w sobie panience ktora
            uwaza jest taka cudowna i tak dobrz umie manipulowac ludzmi. Smiechu warte.
            Kazdy normalny czlowiek by tak zareagowal - moze ty przebywasz z takimi ludzmi
            ktorych mozesz bezkarnie obrazac ale ja sie nie dam. Silownia to nie glupota
            ale ja mam lepsze pomysly na wydawanie pieniedzy, bo nie jestem tak zapatrzona
            w siebie, zeby byc taka "wysportowana". Twoj kolejny post jeszcze bardziej
            pokazal na jakim jestes poziomie bo znowu mnie obrazasz - a ja tylko odpowiadam
            bo nie pozwole zeby taka osoba jak ty pisala na moj temat takie bzdury.
            Fantazjuj sobie dalej skoro nie potrafisz normalnie myslec - wieksza dawka
            relanium na pewno pomoze. A jesli pomagac maja takie osoby jak ty to niech Bog
            chroni te dziewczyny. Nie jestem lekarzem ale bylam kiedys bardzo chora i
            dlatego lepiej rozumiem te wszystkie dziewczyny niz nie jeden lekarz, a jesli
            wszyscy lekarze maja takie podejscie jak ty to powinni zrezygnowac z zmienic
            zawod. Jeszcze jedno - gdybys byla taka wspaniala i opanowana, to nie
            obrazalabys bezpodstawnie ludzi. nie licz na to ze wszystcy ktorych obrazasz
            beda ci nadskakiwac, ja nie zamierzam.
          • kwiatuszek_82 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 22.10.05, 10:30
            I jeszcze jedno - ty jakos tez nie potrafisz sobie olac moich postow...
            • anetato1 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 22.10.05, 10:56
              brawo kwiatuszku!!!!
              • snake77 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 22.10.05, 12:59
                Mausi12 pomimo, ze jest to forum dla osob chorych ty (podajaca sie za osobe
                zdrowa) jestes najbardziej znerwicowana i niezrownowazona osoba jaka sie tu
                pojawila. Nie wierze, ze jestes psychologiem bo zaden psycholog nie pozwolilby
                sobie na takie szkodzenie innym ludziom, brak zrozumienia, obrazanie innych
                wykorzystujac przy tym ich chorobe i glosnie wypowiadanie tego co mysli sie o
                tej chorobie i danym czlowieku (nawet na forum).
                Kompletnie brak ci wspolczucia, zrozumienia, empatii i inteligencji
                emocjonalnej i jezeli nawet skonczylac studia psychologiczne i wszystkie
                dodatkowe kursy upowazniajace cie do lecznia (watpie) to po prostu leczyc ludzi
                nie powinnas.
                Zastanawiam sie skad w tobie tyle zlosci i frustracji. Nie uklada ci sie w
                zyciu? Moze ta silownia nie pomaga na tyle zeby zainteresowal sie toba jakis
                mezczyzna i forum to jedyny sposob w jaki spedzasz swoj wolny czas?

--------------------------------------------------------------------------------
                > "Kwiatuszek"-wydawanie pieniedzy na silownie to nie glupota tylko
                > inwestowanie w swoje zdrowie,kondycje.

Jest tysiace innych sposobow na inwestowanie w swoje zdrowie i kondycje. Mozna
                cwiczyc w domu, mozna biegac, jezdzic na rowerze.

> To nie moja wina,ze nie potrafisz zarobic na nia,a potem piszesz,ze silownia
                > to jakas tam glupota.

Niestety tak to jest, ze nie kazdego stac na taki wydatek. Sa ludzie ktorych
                ledwo stac na zycie - powiedz im ze sa glupi ze nie chodza na silownie. Skad
                wyciagnelas wniosek ze kwiatuszek nie POTRAFI zarobic na silownie - nigdzie
                tego nie napisala.

> Jak czytam ciebie to zastanawiam sie jaki ty reprezentujesz poziom.

No chyba wszyscy tutaj zgodza sie, ze to ty reprezentujesz zerowy poziom

> Wiem juz ,ze nie panujesz nad soba,jest cie bardzo latwo wyprowadzic z
                > rownowagi,masz nerwice i bulimie.

No prosze pani psycholog wystawila diagnoze. Czy swoich pacjentow uczysz nie
                reagowania na swiat i innych ludzi? Biernosci, pozwalania na obrazanie i
                ponizanie sie? A moze taki rodzaj terapii stosujesz? Obrazasz ludzi a jak
                reaguja mowisz, ze maja nerwice? Haha

> "Takie madre i piekne dziewczyny" nie reagowalyby na moje posty,a napewno nie
                > odpisujac w takim stylu jak - ty.Gdybys byla choc troche madra to nie
                > zawracalabys sobie glowy moimi postami do Ciebie.

A takie wspaniale dziewczyny jak ty nie czerpalyby radosci w przesiadywaniu na
                forum dla osob chorych i zawracaniu sobie glowy postami od takich
                beznadziejnych twoim zdaniem dziewczyn jak my :)

> Moge cie bardzo latwo wyprowadzic z rownowagi- kiedy chce i -jak chce,bo na
                > kazdy moj post odpowiadasz zdenerwowana...obojetnie jakie Ci "kity"
                > wciskam. Gdybys byla silna i taka szczesliwa,a do tego pewna siebie to nigdy
                > nie reagowalabys na moje posty w taki sposob.Masz nerwice,jestes rozdygotana
                > emocjonalnie i baaardzo latwo mozna cie wyprowadzic z rownowagi

Zastanow sie w takim razie nad soba - siedzisz na forum GW, jak sama mowisz
                wciskasz ludziom kity i cieszysz sie jak dziecko jaka to reakcje wywola. Chyba
                cos nie tak z twoja glowka jednak.

> TO nie ja,ale wlasnie Ty-pokazalas na co cie stac,ile ci pomoglo to cale
                > leczenie.

Dokladnie ty wlasnie pokazalas na co cie stac i jaka wspaniala pani psycholog z
                ciebie. Tak wpaniale znasz sie na zaburzeniach odzywiania i nerwicy ze nie
                znajac kwiatuszka postawilas diagnoze ze leczenie nic jej nei pomoglo. Pomoglo
                i to bardzo dzieki temu ze nie trafila na taka osobe jak ty.

> Jak Ty dziewczyno chcesz wyjsc z bulimii,jesli nie potrafisz "olac"moje
                > posty.Wystarczy dobrze pofantazjowac,aby ciebie sprawdzic jakim jestes
                > czlowiekiem (czlowieczkiem).

Jak ty dziewczyno chcesz byc psychologiem skoro nie potrafisz rozmawiac z
                ludzmi i nie totalnie nie rozumiesz ED. Skoro tak lubisz fantazjowac to moze
                minelas sie z powolaniem? Moze powinnas pisac ksiazki, wiersze?

> Jeszcze jedno.Od pomagania sa lekarze,a nie Ty.

Bardzo sie mylisz. Od pomagania moze byc kazdy kto moze pomoc - przyjaciele,
                rodzina, inne osoby, ktore rozumia nasz sytuacje, a NAPEWNO od pomagania nie sa
                takie osoby jak ty...

• kwiatuszek_82 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 22.10.05, 14:43
                  Snake 77, Anetato1, Mroovcia, Ja1502, Minkal - bardzo Wam dziękuję... Jesteście
                  najlepszym dowodem na to że jeszcze istnieją dobrzy i pożądni ludzie :) Jeszcze
                  raz bardzo Wam dziękuję za przywrócenie wiary w ludzi :)
                  • olaola94 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 22.10.05, 18:48
                    mausi - troche masz racje ze czasem dziewczyny sie tu ciagna w dol, ale bulimii ani anreksji to sie nie ma tak po prostu od kompleksow i ogladania modelek, sprawa jest bardziej skomplikowana i dotyczy relacji z ludzmi i samym soba a nie jakis modelek w tv. to nie ejst tak ze ktos sie chcial odchudzic i sie odchudzil, tylko troche za bardzo, albo znalazl destrukcyjny sposob.

ja wcale nie uwazam zeby nie na miejscu byly ypowiedzi osob ktore sa szczuple, ciesza sie swoja figura, swoim cialem - to jest normalne zycie - nie tzreba sie zamykac tylko w kregu osob ktore maja ten sam problem. choc zgadzam sie ze to nie bez pwoodu ktos przychodzi z tymi informacjami na takie forum. macie racje - skoro taka ladna chudziutka to po co na tym forum?
                    • olaola94 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 22.10.05, 18:56
                      mam nadzieje ze ta cala mausi to jednak nie jest psychologiem tylko ktoras z was ja tak ironicznie nazwala. bardzo dobrze cie mausi wychowali rodzice, masz racje - wystraczy przezcytac co masz do powiedzenia diagnozy, obelgi, wszystko w jednym miejscu - pieknie. pogratuluj mamie.
                      • anetato1 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 22.10.05, 20:24
                        mausi psychologiem???nie daj Boze.taki psycholog by gorzej pograzal a nie
                        pomagal!!!!pozdrawaim was dziewczynki serdecznie i zycze zdrowka:)))
                        • mausi12 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 26.10.05, 09:21
                          No,prosze jakie glupoty znowu piszecie.Nie potraficie zignorowac mojego
                          postu."Kwiatuszek"-jaka Ty jestes pusta!Myslisz,ze ja sie przejmuje,ze niby
                          tyle dziewczyn stoi po twojej stronie?!Mnie nie obchodzi co ktos mysli o
                          mnie,ja zyje swoim zyciem,dlatego nie wpedzilam sie w bulimie.Juz raz
                          napisalam,ze ta choroba nie lapie silnych charakterow.Ja nie mialam czasu na
                          rozmyslania,na glupoty.Wiesz,mam jedna i to bardzo duza przewage nad
                          toba...nigdy nie mialam problemu z glowa i z rodzicami zebym musiala teraz sie
                          leczyc jak ty.Nie jestes zdrowa,a to oznacza definitywnie jedno-nie jest z
                          twoja glowa wszystko o.k!Nie potrafisz normalnie myslec,bo masz chorobe.Nie
                          jestes normalnie zyjacym czlowiekiem,ktory zyje z dnia na dzien i nie
                          mysli,ze "to juz drugi dzien dziewczyny!trzymajcie za mnie kciuki".Jak czytam
                          inne posty od ciebie to normalnie szok!-jaka ty jestes chora!Nie jestes
                          normalna bo nie potrafisz normalnie zyc.Nie jestes silna!Zacznij jesc
                          normalnie,a nie ciagle myslec,kiedy wsadzic glowe do toalety.Wiesz,czasami
                          pomaga fajny chlopak,ale sadzac po tym co ty piszesz to nawet na niego nie
                          mozesz liczyc,bo kto by wytrzymal z dziewczyna,ktora czesciej siedzi w kiblu i
                          biadoli jaka to ona biedna.Ty kobieto nawet dzieci nie bedziesz mogla miec,bo
                          dziecko potrzebuje zdrowej matki,a nie w kiblu.Jestes slaba,a mnie absolutnie
                          nie rusza co inne dziewczyny sadza,bo sa tez chore jak ty.
                          • kwiatuszek_82 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 26.10.05, 13:09
                            No i prosze, kolejny dowod na twoje chamstwo i zdufanie w siebie. Jakbys miala
                            gdzies to co pisze to tez bys sobie odpuscila. Obrazasz mnie po raz kolejny i
                            na dodatek piszesz bzdury - moze sama musisz sie dowartosciowac ublizaniem
                            innym... Jesli ktos tu jest chory na glowe to na pewno nie ja. I na pewno bede
                            lepsza matka jak ty, bo jesli twoje dziecko bedzie miec kiedys jakiekolwiek
                            problemy to nawet nie bedzie moglo liczyc na twoje wsparcie. Czy ja
                            gdziekolwiek napisalam ze jestem biedna, litujcie sie nade mna? Nie- chyba nie
                            wysledzilas wszystkich moich postow. A moj facet jest najlepszym facetem na
                            swiecie i jak czyta twoje listy to nie moze uwierzyc ze takie osoby chodza po
                            tym swiecie. A wiesz czemu? Bo ma serce i uczucia, czyli to czego tobie
                            brakuje. Nikt o zdrowej glowie nie ubliza innym nie znajac ich. Zyj dalej w
                            swoim fantazyjnym swiecie i nie zatruwaj zycia innym. Juz nie wiem ktory raz
                            piszesz jaki to masz silny charakter - chyba sama w to nie wierzysz. Jak jestes
                            taka silna to zignoruj moje posty - to tez ci kiepsko wychodzi. Zreszta sama
                            napisalas - ze nie mialas czasu na rozmyslania - skutki widac z kilometra bo z
                            mysleniem to u ciebie kiepsko.
    • lozanna24 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 26.10.05, 11:12
      Zastanówcie się, co Wy tu wypisujecie! Po co to wszystko, przecież to się słabo
      robi, jak sie to czyta! Beznadziejne!

Jestem tu gościem, nigdy nie pisałam na tym forum, ale regularnie je czytam - z
      ciekawości, co jeszcze wymyślicie, jakie jeszcze głupoty przyjdą wam do głowy...
      Mogę stwierdzić jedno po lekturze tego forum - na pewno nie może ono pomóc, ale
      jeszcze bardziej wpędza w chorobę!

A mausi ma naprawdę duuużo racji! ;p
      • kwiatuszek999 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 26.10.05, 13:26
        Mausi12, pisalas, ze pracujesz z takimi osobami,tak?Twoj stosunek do tego
        wszystkiego jest naprawde zatrwazajacy,jesli mialabys jakies doswiadczenie
        psychologiczne,terapetyczne to nie pisalabys w ten sposob.
        doprawdy zalosna jestes.wspolczuje.
      • mausi12 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 30.10.05, 15:15
        Dzieki "lozanna24".Nasza Paniusia wynosi sie na jakis czas z forum,bo stanelas
        po mojej stronie!Jej powinien pomoc lekarz,chlopak i rodzina.Ja odpisuje ale
        ona tez to robi,po co?-ponoc jest taka madra.Aby miec dzieci trzeba byc
        zdrowym,a nie z glowa w ubikacji!Gdybym miala problem z anoreksja lub z bulimia
        to nigdy nie siedzialabym na forum,ale szukala dobrego lekarza.Siedzenie w domu
        przed komputerem jeszcze bardziej daje jej do myslenia o glupotach.Powinna sie
        ruszac,uprawiac sporty.Ja jej mimo wszystko zycze aby wyszla z tej cholernej
        choroby,bo wtedy zobaczy dlaczego inni tak czy inaczej reaguja na jej
        posty.Niech idzie z chlopakiem na dobre lody i nie mysli jaka to ona chora.
        • kwiatuszek_82 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 30.10.05, 15:24
          Wiesz Mausi, ja naprawde nie jestem taka jak sadzisz, ale juz nie chce mi sie
          tego tlumaczyc. Zakopmy ten wojenny topor bo i tak jest za duzo zla na swiecie.
          Dziekuje za zyczenia - mimo wszystko to milo z Twojej strony.
          • snake77 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 30.10.05, 17:54
            Po raz kolejny okazuje sie ze Kwiatuszek jest o wiele madrzejszy od Mausi.
            Mausi jestes totalnie zalosna.
        • zusekarolka Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 03.11.05, 21:34
          mausi gowno sie znasz wielka inteligentko....wyrywaj stad bo zamiast pomagac
          dolujesz won won won przez Ciebie musze cos zjesc , tak mnie zdenerwowalas i
          skoro uwazasz, ze anoreksja czy bulimia to wymyslone, urojone choroby to
          gratuluje wyobrazni-bylas kiedys chora??? ja nie potrafie isc do lekarza i
          pierwszy krok jaki zrobilam jest wlasnie na forum i dzieki wielu osobom z tego
          forum niedlugo moze odwaze sie isc do lekarza, moze bo to nie takie latwe w
          praktyce tak jak w twojej debilnej teorii, prosze cie wyjdz z tego forum i
          niegdy nie wracaj bo przez takie osoby jak ty mozna sie jeszcze bardziej
          zalamac, idz sobie....
    • minkal Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 26.10.05, 16:44
      "nigdy nie mialam problemu z glowa i z rodzicami" napisala mausi12 czy lozanna24
      bo chyba to jeden wał. teraz to masz big problem. im więcej odpisujesz, tym
      bardziej widać. pod Twoja czacha kłebi sie masa głupot.a propos dziecka - nie
      wyrokuj kto moze byc lepsza matka a kto nie. dziewczyna z buli moze wyzdrowiec,
      wyjsc jak Feniks z popiołów.

swoją drogą co się tak wsciekasz? co Cie uwiera, o co chodzi? bo nie sadze zeby
      chodzilo tylko o dziewczyny z ed.odpowiedz sobie sama na te pytania.taki maly
      bodziec do myslenia.
      • lozanna24 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 31.10.05, 10:01
        Dlaczego tak ostro reagujecie na krytykę?! Dlaczego boicie się spojrzeć prawdzie
        w oczy? Dlaczego próbujecie zaszczuć dziewczynę, która odważyła się otworzyć Wam
        oczy, powiedzieć prawdę... Weźcie się w garść dziewczyny! Przestańcie tu
        siedzieć i wypisywać głupoty, użalać się nad sobą w nieskończoność - w ten
        sposób nigdy nie wyzdrowiejecie! Zarówno mausi, jak i ja (nie jestem nią, ani
        ona mną! :)) cały czas próbujemy Wam to uświadomić, a Wy chcecie nas zaszczuć...
        Zastanówcie się trochę, przemyślcie to na spokojnie. Tyle mam od siebie.

Powodzenia.

P.S. Gdybym sama nie wzięła się za siebie w czas, to już dawno wylądowałabym na
        tamtym świecie... i nie pomogłoby mi żadne zafajdane forum, ani lekarze, ani
        szpitale... Tylko ja i ja sama mogłam sobie pomóc!! Nie użalałam się nad sobą
        tak jak Wy to robicie, tylko zaczęłam działać, ruszyłam dupę i zaczęłam działać,
        a nie siedziałam i rozmyślałam jaka to jestem chora!!!

Ach, szkoda mi słów!
        • minkal Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 31.10.05, 10:45
          no to byl piekny post. trzeba go wytłuścić i zaczynać dziewczynom od tego
          dzień! chodzi mi o konstruktywną jego część. a co do o mausi..nie kwestionuję
          że ma ona moze dobre chęci, ale sposób w jaki to komunikuje jest
          niedopuszczalny. wyzywanie od słabych i chorych nikomu nie pomoże, tylko
          ubliża, a dodatkowo świadczy o jej ograniczeniu. rozumiesz, mało prawdopodobne,
          żeby ktoś brał pod uwagę jej opinie skoro widać , ze to furiatka i sama ma
          niemałe problemy. do ed trzeba ostro, zakasac rekawy i olac pierdoly, ale
          chamstwo i obelgi nie sa potrzebne.
    • 12a13 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 03.11.05, 21:03
      MOŻNA WAŻYŁAM DOKŁADNIE TYLE PRZY WZROŚCIE 171CM CZUŁAM SIĘ DOBRZE I NIE
      MIAŁAM ,,ŻADNYCH EFEKTÓW UBOCZNYCH" ATERAZ PRZYTYŁAM I MARZE ŻEBY ZNOWU TYLE
      WAŻYĆ
      • zusekarolka Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 04.11.05, 22:46
        to jest straszne-jezeli w tak chamski i bezwzgledny sposob leczy sie osoby
        chore na anoreksje i bulimie to ja nie chce isc do lekarza...mausi bylas
        chora?? ja jakbym mila tylko katar to nie chcialabym zeby opiekowala sie mna
        taka osoba jak TY, dziewczynko z wydepilowanym czolem ty chyba nie masz
        sumienia, uczuc wyzszych a przede wszystkim pojecia o tej chorobie , ja zdalam
        sobie sprawe , ze jestem chora niedawno i czekam kiedy dojrzeje na pojcie do
        lekarza ale przez ttakich ludzi jak Ty to chyba nigdy......tego chcialas
        pospolitko?????
        • lila122 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 05.11.05, 23:27
          Obojetnie kto kogo obraza to Ty nie pokazuj,ze jestes podobna do
          niej.Dziewczyna moze nie rozumie co jest grane bo na szczescie nie jest
          chora.Nikt nie chce chorowac na te chorobe,ale ona nie zlapie tych
          silnych."Mausi12"ma mimo wszystko duzo racji.
          "zusekarolka"jesli jestes chora to szukaj pomocy,a nie sugeruj sie tym co ktos
          pisze na tym forum.Nie czytaj takich postow,masz byc silna-a nie slaba.Nie
          przejmuj sie co ktos mysli.Zawsze bedzie tak,ze znajda sie ludzie,ktorzy mysla
          inaczej niz my.Pozdrawiam i zycze zdrowka!!!!!!
    • pawel9967 Re: można ważyć 48 kg przy 170 cm i być zdrowym 24.11.05, 23:19
      witam
      moja dziewczyna tez tak muwila bo wiedziala ze ma taki problem a prubowala
      dorobic do tego teorie ze to norma albo normalne:)
      poszla do lekarza i okazalo sie ze musi wyregulowac organizm dostala adres
      internetowy gdzie kupila jakis specjalny blonnik i teraz jest juz duzo lepiej i
      teraz przyznaje ze to bylo hore dla zainteresowanych panow chcacych pomoc swoim
      kobietom moge wzic adres tego sklepu i wam podac piszcie jak chcecie na
      pawel19967@nospam.gazeta.pl
      pozdro

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka