Dodaj do ulubionych

Mazury - Zalesie, czy ktoś był ???

09.03.10, 16:03
Witam,
myślimy o wakacjech z rcznym dzieckiem w Ośrodku Wypoczynkowo-
Szkoleniowym Zalesie. Czy ktoś z Was był i może podzielić się
opiniami?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • muminkowa Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 09.03.10, 21:58
      W tym ośrodku były moje 2 koleżanki, obie zachwycone. Jedna była na
      wyjeżdzie sylwestrowym. Dzieci miały osobny bal z animatorami,
      jedzenie bardzo dobre, cześć wędlin robiona jest na miejscu (nie
      było problemy z menu dla alergika). Generalnie bardzo polecały.
      • sotna-a Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 10.03.10, 13:42
        Dziekuję za informacje
    • 1.monik Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 24.06.10, 15:35
      Ja byłam niedawno i jestem bardzo zadowolona, chociaż uważam, że z atrakcji
      ośrodka najbardziej skorzystają troszkę starsze dzieci,:tak od 2,5 roku.
    • juleg a plaża? 25.06.10, 16:53
      Ponoć w sezonie w ośrodku przebywa 240 osób, czy nie ma problemu z miejscem na
      tej skromnej plaży?
      • martinkau Re: a plaża? 30.06.10, 12:18
        Witam,

mogę odpowiedzieć na pytania - niedawno stamtąd wróciliśmy.
        Moja rada - proszę dopytać przed wyjazdem o prace remontowe ( gdzie
        trwają, ile potrwają itd) oraz standard łazienki.
        Reszta w porządku ( wyżywienie, animacje).
        Plaża - piasku mało ( właśnie go dowozili) ale jest sporo terenu z
        trawką tyle, że nie nad samą wodą. Jest to plaża ośrodka, w sezonie
        powinno być czysto.
        pzdr
    • estragonka Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 30.06.10, 12:56
      podnisoe bo tez jestem ciekawa jak tam jest. maja fajna oferte pobytu
      tygodniowego dla rodzicow plus dziecka.
      tylko glowny warunek to zeby byla ta dostepna plaza w maire fajna
      • estragonka Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 30.06.10, 13:16
        estragonka napisała:

> podnisoe bo tez jestem ciekawa jak tam jest. maja fajna oferte pobytu
        > tygodniowego dla rodzicow plus dziecka.
        > tylko glowny warunek to zeby byla ta dostepna plaza w maire fajna

wlasciwie juz niewazne, bo zrobilam rezerwacje smile
        • rosa29 Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 30.06.10, 17:45
          estragonka a kiedy jedziesz do Zalesie?bo ja mam rezerwację od 10 lipca
          • estragonka Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 01.07.10, 11:18
            rosa29 napisała:

> estragonka a kiedy jedziesz do Zalesie?bo ja mam rezerwację od 10 lipca

ja mam dopiero w sierpniu ..
            • 3koniczynka my też jedziemy w lipcu 01.07.10, 14:53
              dokładnie będziemy tam od 24 lipca z energicznym 3,5 letnim
              synkiem smile Wpadłam na pomysł wyjazdu niedawno pod wpływem opinii z
              tego forumsmile Mam nadzieję, że się nie zawiodę!
              • rosa29 Re: my też jedziemy w lipcu 01.07.10, 16:53
                ja też wybrałam ten ośrodek ponieważ czytałam dużo pozytywnych opini na jego
                temat. miałam wielkie szczęście że ktos odwołał rezerwację w tym terminie, więc
                wskoczyłam na jego miejsce, bo byłam na "liście rezerwowej".
                • 3koniczynka jedzie ktoś 24 lipca? 02.07.10, 23:44
                  pytam z ciekawości smile
                • juleg Re: my też jedziemy w lipcu 29.07.10, 21:44
                  Już mieliśmy rezerwację, ale coś mnie podkusiło i osobiście mając okazję
                  podjechałam zobaczyć to cudo, no i niestety to nie dla nas, ośrodek na stronie
                  wygląda bajkowo, na żywo jest maleńki, drzewa gdzieś przepadły, plac zabaw w
                  upały to istna patelnia, na plażę przez ulicę jak ktoś napisał, co jak wiadomo z
                  małymi dziećmi fajne nie jest. Na pewno dla wielu podpasuje, ja przywykłam do
                  dużych ośrodków położonych w lesie na ogromnej przestrzeni smile

Dziewczyny a Wam jak się podobało?
            • 1-mamusia Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 03.07.10, 19:23
              ja też jadę w sierpniu,dokładnie od 7 sierpnia, z 5 letnim
              synkiem.mam nadzieję, że uda nam się pobyt.Mamuśka.
              • estragonka Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 12.07.10, 09:01
                1-mamusia napisała:

> ja też jadę w sierpniu,dokładnie od 7 sierpnia, z 5 letnim
                > synkiem.mam nadzieję, że uda nam się pobyt.Mamuśka.

jade w tym samym terminie z corka 7 lat smile
                • gi77 Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 12.07.10, 11:14
                  Moim zdaniem strasznie marny ten ośrodek. Jedynie animacje dla
                  dzieci fajne. Ta plaża maleńka, trzeba przejść przez ulicę. W
                  ośrodku trwają prace remontowe, jedzenie baardzo cieniutkie. Ja tam
                  więcej nie przyjadę.
                  • estragonka Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 12.07.10, 11:36
                    gi77 napisała:

> Moim zdaniem strasznie marny ten ośrodek. Jedynie animacje dla
                    > dzieci fajne. Ta plaża maleńka, trzeba przejść przez ulicę. W
                    > ośrodku trwają prace remontowe, jedzenie baardzo cieniutkie. Ja tam
                    > więcej nie przyjadę.

no coz, ja sprawdze i wypowiem sie po powrocie smile
                    • 1-mamusia Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 12.07.10, 23:06
                      Ja też, tyle opini ile osób. Generalnie nie ma chyba miejsca z
                      którego wszyscy byli by zadowoleni. Mam nadzieję, że nam się uda
                      pobyt i będziemy w grupie tych zadowolonych. Pozdrawiam i do
                      zobaczenia w sierpniu. smile
                      • matrasza Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 16.02.11, 09:15
                        podbijam i poproszę o relacje z sezonu 2010
                        zaczęłam zastanawiać się jednak nad mazurami, zamiast morzem - trochę daleko

szczególnie interesuje mnie to przejście przez ulicę na plażę, plaża należy do ośrodka, ale nie leży na jego terenie? :o

czekam z niecierpliwością, bo już coraz mniej miejsc w ośrodkach dla rodzin z dziećmisad a mi tak trudno się zdecydować wink
                        • plutka4beauty Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 31.05.11, 13:08
                          Ja już dawno zrezygnowałam z wczasów nad morzem. Nie kręci mnie to od kiedy mam dzieci. Dwa poprzednie sezony spędziliśmy na Mazurach. W tym roku Zalesie, choć to bardziej chyba Warmia. Podłączam się do pytania matraszy o opinie. I zachęcam do wpisu osoby wybierające się tam w tym roku, poznajmy się jeszcze przed wyjazdem. Ja jadę z mężem i synami (11l i 4l) na tydzień 09.07-16.07.
                          Osoby, które osrodek znają: czy powinnam zaopatrzeć nas w buty do pływania, jak wygląda dno, poza tym przeklętym progiem?
                          • kornelka01 Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 01.06.11, 07:50
                            Byłam z córka w sierpniu zeszłego roku. Plaża malutka - jak dla mnie za mała na ilość gości, oddzielona od ośrodka drogą (mało uczęszczana, ale jednak trzeba uważać na dzieci). Obuwie na plażę nie jest potrzebne - nie ma kamieni. Próg betonowy nam akurat nie przeszkadzał. Mojemu dziecku się tam bardzo podobało i chciało tam pojechać w tym roku znowu, ale ja byłam mocno rozczarowana. Jedzenie przeciętne, pod koniec kolacji często brakowało już niektórych potraw. Grzyb na suficie w łazience i niezbyt dokładne sprzątanie pokoi. Animacje dla dzieci fajne, ale ogromna ilość dzieci i tylko dwoje prowadzących powodowała, że mimo chęci córka nie dawała rady brać udziału we wszystkich zabawach.
                            • plutka4beauty Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 01.06.11, 11:43
                              Dzięki kotnelka za uwagi. Czyli butów nie zabieram. Na kolację, w takim razie, będziemy biegać na początek. Jeżeli chodzi o grzyba w łazience faktycznie dużo osób przestrzegało. My jesteśmy uczuleni więc zadzwoniłam do ośrodka i okazało się że budynek A został odnowiony. Tak właśnie mi się wydawało, bo pojawily się pokoje w stylu warmińsko-mazurskim na ich fotkach. Pani zażekała się że tego problemu już nie ma. Oby, bo zrobię grandę.
                              My nastawimy się na rowery (z tego co wiem dla 11latka rower muszę zabrać). Czy tam są oznakowane trasy rowerowe, czy poprostu ludzie jeżdzą jak popadnie? Acha, czy mają leżaki na wyposażeniu? Kornelka piszesz, że byłaś w sierpniu. Nawieźli dosyć piachu na plażę, czy ratownicy pozwalali w nim kopać? Bo swoją drogą, jak przeczytałam, że nie pozwalali się w nim bawić to dostałam ściskoszczęku. To chore!
                              • kornelka01 Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 01.06.11, 13:55
                                W piasku kopać pozwalano, ale wylewać na niego wodę już nie (a to było ulubione zajęcie większości dzieci), bo podobno piasek się spłukiwał do jeziora. Co do rowerów to nie pomogę, bo nie korzystaliśmy. Leżaków nie było.
                                • majk-anet Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 02.06.11, 11:12
                                  Była rok temu. Leżakó nie było. Tras rowerowych tez nie. Na miejscu super animacje dla dzieci smile Dla dorosłych w ramach animacji nordic walking oraz jazda na rowerach. Wypożyczalnia rowerów jest na miejscu, nie któe mają foteliki. ośrodek klasy średniej, jedzenie pyszne i animacje super, reszta przeciętna. Plaża to malutki skrawek piasku. acha... spływ kajakowy polecam!!!
                                  • plutka4beauty Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 02.06.11, 14:43
                                    Zastanawia mnie spływ kajakowy, tyle że nie ma go w pakiecie. Nie wiem w takim razie czy będzie organizowany. Moje chłopaki nie potrafią pływać. Czy nurt rzeki i głębokość pozwala na zabranie 4latka? Czy zapewnią mi tak mały kapok? I ilu osobowe były kajaki?
                                    • majk-anet SPŁYW 02.06.11, 17:26
                                      Spływ kajakowy mieliśmy w opłaconej opcji pobytu. Kajaki 2 osobowe. My płynęliśmy z synkiem, któy wówczas miał 3,5 roku- był zachwyconyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!! Ja zastanawiałam się czy on wysiedzi...bo trwało to ok.2 godzin., ale spoko. A czy głęboko....hmmm... nie wiem nie wnikałam i nie dociekaąłm, bo sama nie potrafię pływać i raczej ta informacja nie pomogłaby mi smile
                                      miłego wypoczynku!
    • damajandi Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 06.06.11, 14:18
      My byliśmy z dzieckiem niespełna 1,5 roku, w ferie zimowe. Bylo tylko kilka rodzin w tym czasie, mogę jednak opisać wrażenia.
      Jedzenie było pyszne, codziennie coś innego, świeże, sprawiało wrażenie domowego, pod dostatkiem dla każdego. Z animacji nie korzystaliśmy bo były dla starszych dzieci. Z uwagi na pogodę (mróz) dzieci dużo czasu spędzały w tzw bajkolandii. Jest to po prostu spory pokój z zabawkami, plastikowym domkiem, zjeżdżalnią. Tu miałam pewne zastrzezenia-sporo zabawek popsutych, poza tym wszystkie zakurzone, brudne. Nie podobało mi się to, wiadomo, że takie rzeczy co jakiś czas trzeba czyścić. Pokój odnowiony, ale widać ze w budynek nowy nie był, więc troszkę w łazience zalatywało smrodkiem z rur. Pokój nie za duży, my po wstawieniu łóżeczka niemowlęcego już za wiele przestrzeni nie mieliśmy, ludzie którzy przyjechali w 4 osoby (jeszcze dziecko ok 8 letnie) mieli problemy z pomieszczeniem się, zrezygnowali z dostawki dla starszego dziecka i spali we trójkę w łóżku, a mniejsze dziecko w łóżeczku niemowlęcym. No i jeszcze jedna rzecz, z uwagi na którą na pewno nie zdecydowałabym się na pobyt w sezonie w tym ( czy tego typu) ośrodku: podejrzewam, że przy takiej liczbie dzieciaków w jednym miejscu, gdzie pokoje są ciasno obok siebie i dużo ludzi urzęduję, śmieję się, rozmawia, biega, krzyczy itp po korytarzu, z drzemką w ciągu dnia i z wczesnym położeniem dziecka spać byłby problem dla nas. Dokładnie słyszeliśmy będąc w swoim pokoju pokoju, kiedy rodzinka obok nas idzie gdzieś, kiedy wraca, kiedy dzieciaki płaczą, bawią się itp. Wtedy było to jeszcze do zniesienia, bo w budynku tylko kilka rodzin i dostosowaliśmy trochę plan tego spania do ich aktywności...
      Na plus, że mają łóżeczka niemowlęce, dużo krzesełek do karmienia, posiłki takie ze i 1,5 roczniak się u nich wyżywił. Drogą wtedy prawie nikt nie jeździł. Spa nawet fajne, nic specjalnego trochę saun, ale dość elegancko. Na plażę w spa dzieciaki nie są wpuszczane.
      Posiłki w innym budynku niż pokoje.mieliśmy kulig, ognisko miało być, ale nie było.
      • plutka4beauty Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 08.06.11, 10:47
        My na szczęście etap spania w dzień mamy za sobą więc hałasy w dzień nie powinny nam przeszkadzać. Na naszą rodzinę (2 dorosłych+ 10latek+ 4latek) wykupiliśmy pokój 3osobowy. Starszy śpi sam a młodszy z nami. Tak robimy już 3 sezon. Myślę że ci ludzie, których opisujesz zrobili błąd taktyczny. Jeszcze nie spotkałam pokoju 2osobowego gdzie wejdzie dostawka i łóżeczko niemowlęce. Niepokoi mnie ten bałagan w bawialni o którym piszesz, bo moje dzieciaki są uczulone na roztocza. Ktoś pisał, że dzieciaki do spa nie są wpuszczane, jedynie do jacuzzi do 12.00 godz. Pewnie ciężko się tam dostać?
      • plutka4beauty Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 08.06.11, 10:56
        Jeszcze jedno pytanko. W ofercie napisali: korzystanie z kortu tenisowego, boiska do koszykówki i siatkówki. W jakim stanie są te boiska? Piłkę do kosza można wypożyczyć, czy lepiej zabrać swoją? Duże jest zainteresowanie tymi boiskami?
        • damajandi Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 09.06.11, 14:22
          W zimę zainteresowania nie bylo, ale to oczywiste. ze spa bylo tak, ze dzieciaki wpuszczane tylko w okreslonych godz, ok 2 h dziennie. tłoku nie było, ale tak jak pisałam wyzej zimą bylo tylko kilka rodzin w tym czasie co my.
          a w bawialni to nie tyle bałagan, bo porozrzucane zabawki po zabawie sprzatali rodzice, ale zwyczajnie brud, tzn kurz, usyfione pluszaki, zabawki plastikowe itp. powinni to porzadnie wszystko wymyć.
          • aniafirak 25,06,2011- 02,07,2011 kto jedzie? 20.06.11, 20:18

• plutka4beauty Re: 25,06,2011- 02,07,2011 kto jedzie? 21.06.11, 22:06
              Ja jadę dopiero 09.07, ale jeśli pozwolisz, chętnie skorzystam z Twoich wskazówek gdy już wrócisz. Interesuje mnie czy wypożyczenie rowerów jest płatne, czy dla chętnych mogą zorganizować spływ kajakowy i czy w budynku B jest dostępna lodówka. No i wogóle pożądane są wszelkie informacje na temat tego sezonu. Może zaczęli kolejny mały remoncik.
              • aniafirak Re: 25,06,2011- 02,07,2011 kto jedzie? 23.06.11, 13:02
                Ok, podziele się wrażeniami po powrocie, ale jak masz tyle pytań to czemmu po prostu tam nie zadzwonisz i nie zapytasz?
                • plutka4beauty Re: 25,06,2011- 02,07,2011 kto jedzie? 23.06.11, 22:28
                  Już raz dzwoniłam w sprawie tego rozsławionego grzyba i w kilku innych prawach i odpowiedzi były często "wymijające". Miałam wrażenie, że pani jest w niektórych tematach średnio zorientowana.
                • plutka4beauty Re: 25,06,2011- 02,07,2011 kto jedzie? 30.06.11, 13:27
                  Zadzwoniłam ponownie i tym razem konkretniejsza pani. Rowery 10 zł za h, lodówka w budynku B jest, spływu nie ma. No coż Aniu mam nadzieję, że się odezwiesz zadowolona, bez niemiłych niespodzianek na temat ośrodka.
                  • xmen31 Re: 25,06,2011- 02,07,2011 kto jedzie? 05.07.11, 09:50
                    Byliśmy tam z 3 letnią córeczką w długi weekend listopadowy. Pokoje faktycznie malutkie. Jedzenie smaczne, nawet nasza córka niejadek, tam jadła całkiem nieźle. Droga przez którą trzeba przejść nad jezioro prowadzi do jeszcze kilku domków dalej, więc jest prawie nieuczęszczana. Okolica ładna. Bajkolandia niewielka.
                    i mały offtop - nieźle sobie liczą za te rowery - 10 zł za godzinę, ostatnio byłem w Grecji i rower wypożyczałem za 5 e (ok 20 zł) ale na cały dzień, więc mogliby się troszkę zastanowić nad swoimi cenami.
                    • aniafirak Re: 25,06,2011- 02,07,2011 kto jedzie? 05.07.11, 16:00
                      Jak dla mnie to i tak nie ma gdzie jechać tymi roweramismile
                      Tropche niezłe zatupie ten ośrodeksmile))
                      Idealny dla ludzi pragnących świętego spokojusmile
                  • aniafirak Re: 25,06,2011- 02,07,2011 kto jedzie? 05.07.11, 15:57
                    Ogólnie jestem zadowolona, ale w skali do 10 daje ośrodkowi 6 pkt.
                    Pokoje małe, brak szafek w łazience, nie ma się gdzie podziać z kosmetykami.
                    Ja miałam pokój w bud B na 2 pietrze( nalatałam się okropniesad
                    Plaża ok, ale pomostu brak. Miła pani ratowniksmile)Proszę podrowić od małego ratownika Lucjankasmile
                    Jedzenie bardzo smacznesmile
                    Dużo krzesełek do karmienia. Fajne animatorkismile
                    Nie ma tras rowerowych.
                    Nie ma sklepu w pobliżu, więc lepiej zaopatrzyć się przed wyjazdem w wode, napoke, słodyczesad.....
                    Czajnik w pokoju.
                    Sory,że tak chaotycznie, ale mały mi przeszkadza.
                    Pytaj to odpisze.
        • majk-anet Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 21.06.11, 09:46
          piłki wypożyczali na miejscusmile Zapomniałam dodać, że korzystałam z suuuuuuuuper masażu robionego przez niewidomego mężczyznęsmile
          • aniafirak Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 10.07.11, 16:11
            Ale drogie te zabiegi w spa, zresztą i tak nie miałabuym co zrobić w tym czasie z dziećmi.
            • osrodeknadjeziorem Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 13.07.11, 08:56
              Ja polecam imprezy integracyjne na mazurach. W zalecie nie byłem ale byłem w Danusi było super.
              • osrodeknadjeziorem Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 15.07.11, 11:36
                Ja polecam Imprezy integracyjne na mazurach
                • plutka4beauty Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 26.07.11, 12:43
                  To sobie polecaj, ale gdzie indziej. Jak będę chciała poczytać oferty, to sobie znajdę jakąś wyszukiwarkę. Tu wymieniemy opinie na temat konkretnego ośrodka. Takie prostackie reklamy mnie wkurzają.
            • polonese Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 28.07.11, 18:52
              aniafirak napisała:

> Ale drogie te zabiegi w spa, zresztą i tak nie miałabuym co zrobić w tym czasie
              > z dziećmi.
              >
              Dziwne i nieprawdziwe.
              Z mojej obserwacji wynika, że spa w Zalesiu jest oczko wyżej niż reszta, więc nie spodziewałabym się banalnej ceny. Poza tym jedź sobie do niedalekiego Azzuna i porównaj ceny.
              Dziwi mnie to, że ludzie wybierają ośrodek (zalesie to nie hotel), płacą mniej niż w hotelu, a wymagania, że ho ho! Jak na moje oko stosunek cena/jakość jest b. dobra, wiele rzeczy jest darmowych, co cieszy, bo w tym roku wakacje miałam budżetowe.
              Nieprawdziwe, bo jest tam tyle animacji dla dzieci, że mocno mijasz się z prawdą pisząc, że nie miałabyś co z maluchami zrobić. Moim zdaniem nie chciałaś wydawać kasy i kręcisz nosem pisząc nieprawdę. Nieładnie!
              • aniafirak Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 09.08.11, 14:16
                Nie wiem, może i nie drogie te zabiegi, nie korzystałam nigdy z profesjonalnego spa, chodze prywatnie na masaże i płace połowe tego co w Zalesiu, ale za klimat się płaci. Może i nie jest tak drogo, żle się wyraziłam , jak na moja kieszeń drogawo, ale fakt sporo osób korzystało więc może nie jest najdrożej.
                Ci co korzystaki bardzo zadowoleni. Ja nie miałam co z dziećmi zrobić bo dzieci w wieku pół roczku i 3 latka, trzylatek owszem zostałby z Panią , ale półroczniak razcej nie.
                Animacje niezłe, na tyle na ile pogoda pozwoliła.
                A co do warunków to za tą cene myślałam,że będzie więcej miejsca w pokojach i łazienkach.Zdania nie zmienie.
                Miał być pomost i nie było, więc po co kłamać?
                A na rower gdzie?
                Z lodówkami tez problemy.
                Sprzęt do tenisa tragedia.
                Po namysle na 10 pkt daje ośrodkowi 6.
                • hana_bi Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 13.08.11, 22:45
                  Byłam z 5-letnim dzieckiem w lipcu. Niestety na 8 dni pobytu 5 dni lało (lub było zbyt wilgotno i zimno, by iśc na plażę). Oczywiście, taka pogoda w Polsce jest do przewidzenia dlatego wybrałam ośrodek, gdziejest wewnętrzny plac zabaw i animacje. Niestety byłam mocno rozczarowana zarówno jednym jak i drugim.
                  WADY
                  BAJKOLANDIAowszem jest spora, ale zabawa godzinę dziennie to max. Potem dziecko się nudzi. Na dużej sali basen z piłeczkami i głównie zabawki dla małych dzieci. mnóstwo pluszaków stojących na parapetach i kurzących się, którymi dzieci sie nie bawia. A zabawki intersujące dla mojego dziecka, jak cymbergay, piłakrzyki czy samochód strażacki- za opłatą. Więc tłumacz codziennie dziecku, że nie będziesz wrzucac kolejnej dwójki, że jedna gra dziennie to limit... niefajnie.
                  W kolejnej sali przedpotopowy telewizor, który dyszał resztkami sił i na którym panie puszczały bajki po rosyjsku!

natomiast ANIMACJE to porażka. Pani od starszych dzieci grała z nimi prawie cały czas w zbijaka. Zas ta od młodszych zupełnie nie umiała ich zainteresowac. gry na świezym powietrzu to była np. zabawa w Stary niedzwiedz mocno spi... W sali... nic. Żadnych zabaw plastycznych, na co liczyłam. No nic. ani razu nie zostawiłam dziecka pod opieką pan animatorek, a moje dziecko jest z tych, które lubią zajęcia i chętnie na nich zostają.
                  minidyskoteki prowadzone przez animatorki tez słabe. zabawa w jedzie pociąg z daleka przy tej ilości dzieci i tak małej sali- nieudana, puszczanie 3 razy makareny- nudne dla maluchów. szkoda, że po prostu nei puscily muzuki i nie pozwoliły dzieciom tanczyc, jak chcą..
                  szkoda, bo przyznaję, że to głownie opinie o tych animacjach przekonały mnie do wyboru tego miejsca.

Za zostawienie dziecka pod opieka w mini przedszkolu ośrodek liczy sobie 20zł za godzinę!!!!!

Kolejny ogromny minus Zalesia to dla mnie KUCHNIA. Zamówiłam diete wegetariańską (tylko obiad, bo śniadania i kolacja jest w formie stołu szwedzkiego- oczywiście dominowało mięso). jednak kucharz ewidentnie nie miał pomysłow, co to oznacza i co mozna podawac. Zamiast wymyślić, jakei danie bezmięsne zrobić, to wymyslał co podac zamiast mięsa. I tak dostawałam to, co wszyscy (czyli ziemniaki i surówkę) + panierowane pieczarki/panierowany ser/jajko sadzone... albo totalnie rozgotowany makaron z pieczarkami. bleee.. aha, a zupe wegetrańską miałam przyrządzaną na wywarze mięsnym (bo przeciez mięsa nie ma w zupie, prawda..)
                  Moje dziecko tez prawie nie jadło (i nie wynikało to z braku apetytu- na kolejnym wyjeżdzie, w innym miejscu na Mazurach jadła więcej ode mnie).
                  Na śniadanie można było sobie zrobić tosty lub gofry- to znaczy jednego dnia była wystawiona gofrownica, a kolejnego dnia toster. I tak na zmianę. Nigdy nie wystawili obu urządzeń na raz. Bo po co? Żeby ludzie za duży wybór mieli? Oba urzadzenia najtańsze, przedpotopowe, robiące tosty/grzanki przez 10 min. wyobrażacie więc sobie te kolejki i czekające 'cierpliwie' dzieciaki...

Kolejna wada było to, że teren nie jest wystarczająco dobrze odnowiony i nie jest całkowicie bezpieczny dla dzieci. Szczególnie w okolicach boisk- wystające z ziemi druty, doły, rowy...

ZALETY
                  plaża jest ok (moim zdaniem pomost tam jest smile nikt nam nie zwracał uwagi, gdy dziecko polewało piasek wodą
                  pokoje ok, na 3
                  samochodziki i jeździki dostepne nieodpłatnie na dworze- fajny pomysł i duża frajda dla dzieci
                  jacuzzi, z którego można korzystać nieodpłatnie z dzieckiem
                  świetny teatrzyk kukiełkowy
                  przejażdzki konne
                  kolacje biesiadne z dyskoteką i malowaniem kredą po betonie- świetny pomysł i atrakcja dla dzieci
                  PODSUMOWANIE
                  Niestety nie moge z czystym sumieniem polecić tego miejsca. Byłam rozczarowana. Moje dziecko tez nie było zachywcone np. animacjami, o czym juz pisałam. Może gdyby pogoda była ładniejsza i siedziałybyśmy całe dnie na plazy nie zauważyłybyśmy tylu wad. Ale z drugiej strony chodzi o to, co osrodek ma do zaproponowania w razie niepogody. I niestety- niewiele. Za tę cenę - bo jadąc sama z dzieckiem płaciłam za dziecko pełną opłatę - na pewno warto poszukac innych miejsc.
              • hana_bi Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 13.08.11, 22:57
                polonese napisała:

> Dziwne i nieprawdziwe.
                > Z mojej obserwacji wynika, że spa w Zalesiu jest oczko wyżej niż reszta,
                > budżetowe.
                > Nieprawdziwe, bo jest tam tyle animacji dla dzieci, że mocno mijasz się z prawd
                > ą pisząc, że nie miałabyś co z maluchami zrobić.......

To mi brzmi na wypowiedź kogoś z włascicieli hotelu. to NIE jest tani ośrodek. i MOIM zdaniem stosunek cena/jakośc nie jest dobry. Jakie rzeczy tam są 'darmowe', bo nie zauwazyłam? Przecież np. za 'darmową' przejażdzkę konną czy 'darmowe' samochodziki płaciłaś opłacając pobyt. To, że nie musisz dodatkowo płacić na miejscu, nie oznacza, że coś jest darmowe. Ja byłam z 5-latka, a tez nie miałabym co z nią zrobić, jeśli chciałabym skorzystać ze spa. oczywiście, mogłam zostawić w mini przedszkolu za preferencyjną cenę 10zł za godzinę! (zabiegi na ogół trwają dłużej niż godzina, więc i tak trzeba dodac 20zł)
                • aniafirak Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 20.08.11, 18:44
                  Ja byłam na początku lipca i nie było pomostu, więc może zbudowali?
    • strzemboszka Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 24.08.11, 20:37
      Byliśmy w te wakacje z rocznym dzieckiem w Zalesiu SPA. Zapisaliśmy się na tygodniowy turnus więc łatwiej było nawiązać znajomiości. Generalnie opinię o ośrodku mam dobrą. Budynek B cały odnowiony w tamtym roku(po tak ostro komentowanym na forum remoncie) , łazienki czyste, ładnie pachnie, standard jak w hotelu *** lub ****(nie wiem jak kto ile oczekuje ale dla mnie ok). W pokoju jest telewizor i czajnik, lodówka, wanienka i deska do prasowania z żelaskiem na korytarzu. Dodatkowych posiłków nie robiliśmy bo wystarczyło nam to co było w stołówce. Jedzenie dobre chociaż po tygodniu wdała się pewna monotonia. Kuchnia starała się też przygotować zawsze coś dla maluchów (risotto z rybą, paróweczki drobiowe, jajka, placki z jabłkami, gofry itd.) Nasz Adaś jadł tam ze smakiem praktycznie to co my chociaż w domu jestem zazwyczaj ostrożna z tym. Krótko mówiąc dużo dań do wyboru. Jeśli była brzydka pogoda dzieciaki siedziały w Bajkolandii- pomieszczenie czyste, nic nie śmierdziało, niektóre zabawki były mocno zużyte ale większość jak widziałam jest wymieniana i dokupywana nowa. Największą frajdę mojemu dziecku sprawił basen z piłeczkamiSą panie animatorki, które prowadzą animacje ze starszymi dzieciaczkami, rodzice też się włanczają. Jest możliwość też zostawić dziecko pod opieką takiej pani, my nie skorzystaliśmy z tego bo nie było takiej potrzeby. Co mnie pozytywnie zaskoczyło to jak pani po deszczyku wycierała suchą ściereczką zjeżdzalnie i huśtawki Place zabaw nowe, jeszcze nie zniszczone dla maluszków i kilkulatków super. Plaża z ratownikiem blisko, dojście asfaltową alejką, leżaki,zabawki do piasku i dmuchane pontony do wypożyczenia. Widać,że szefowie ośrodka starają się dla dzieciakówjak mogą ale jeśli chodzi o coś dla rodziców lub dziadków to już trochę gorzej. Oprócz siatkówki, babingtona i grilla raczej niewiele mieli do zaoferowania. Dla rodziców spragninych relaksu jest jeszcze SPA- panie w recepcji bardzo miłe o dziwo okazały się paniami,które też wykonują zabiegi i masaże,więc atutem było to,że nie było atmosfery anonimowości. Sauna i jacuzzi w cenie pobytu więc były zapisy, z dzieckiem polecam na jacuzzi na niepogodę. Wzięłam sobie parę zabiegów i jeśli chodzi o masaż to zdecydowanie odradzam klasyczny(przepłacicie a żadnych kożyści) a polecam LOMI LOMI-masaż hawajski rewelacja!!! Tylko dla odważnych Manicure SPA- oprócz skrócenia paznokci i nawilżenia dłoni niewiele skorzystałam a lakier szybko odprysł. Kawowa rozkosz na ciało-intensywny masaż ślicznie pachnie, uwaga, można sobie zaszkodzić pękającymi naczynkami!!Maseczka na twarz owocowa pokusa ok. Nie mam porównania z innymi SPA ale moim zdaniem miła atmosfera, ładnie spokojne wnętrza i herbatka ziołowa z wkładką niebiańsko pyszna ale do dzisiaj nie wiem co piłam
      Przy rezerwacji najlepiej podać od razu czy chcecie łóżeczko dla dziecka( są nowe rozkładanie z siatką) i inne akcesoria. Minusem jest to,że najbliższy sklep jest 5km od Zalesia w Barczewie więc dobrze być samochodem. Nasz pobyt uważam generalnie za udany chociaż pod sam koniec nasze dziecko złapało wirusa i dwa dni spędziliśmy z nim w pokoju zbijając gorączkę i jeżdząc do okolicznego szpitala w Olsztynie. Pozatym incydentem ok.Nie jestem typem "wiecznie niezadowolonego turysty" któremu to przeszkadza hałas bawiących się dzieci w takim ośrodku(moje też czasem krzyczało), za płytki piasek na plaży albo,że umywalka jest umiejscowiona w złym miejscu w klaustrofobicznie małej łazience. POLECAM. Dziecko naszych znajomych,którzy urlopowali koło Mrągowa i odwiedzili nas w Zalesiu nie chciało wcale stamtąd wyjeżdzaćwink Cena jest adekwatna do tego co tam zastaliśmy i ku naszemu zaskoczeniu wiele rzeczy było jeszcze dostępnych za darmo.
      • plutka4beauty Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 01.09.11, 12:47
        My byliśmy w lipcu tego roku. W ostatni dzień tygodniowego turnusu nasz bąk też złapał wirusa a starszy syn na drugi dzień, już w domu. No cóż, tak to już jest w dużych zbiorowiskach dzieci. Ale nam tak samo jak tobie nie zatarło to miłych wrażeń.
        • 1aniulka83 Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 04.04.13, 20:29
          A my własnie byliśmy na pobycie wielkanocnym i mimo kiepskiej pogody (zimowej) było super. Wcześniej jak czytałam wpisy na forum to miałam mieszane odczucia ale na miejscu przekonalismy się że to naprawdę bardzo rodzinne miejsce. Mnóstwo atrakcji dla dzieci, animacje z fajną kobietką, w sobotę robiliśmy z naszą małą koszyk ze święconką i nawet przyjechał ksiądz aby poświecić koszyczki smile. W sobotę było też przedstawienie kukiełkowe o krawcu niteczce dzieciaki siedziały jak zaczarowane. w niedzielę miały być bryczki ale było tyle śniegu że mieliśmy wielkanocny kulig, woźnica straszny gaduła więc się naśmialiśmy. Jedzenie w ogromnych ilościach i co bardzo wygodne w formie bufetu szwedzkiego. Generalnie takie domowe, babcine i nawet nasza niejadka nie narzekała. Na majówkę ma już być gotowa nowa bajkolandia nawet nas jeden z pracowników oprowadził i pokazał robi wrażenie. Mieliśmy rezerwację first minute więc dostałam zabieg w spa gratis i mogłam wypróbować jakość zabiegów. Muszę przyznać że jak bym wcześniej znała jakość to bym zamówiła sobie jeszcze ze dwa zabiegi a tak mogłam tylko skorzystać z masażu trzech kultur bo nie było więcej terminów które mi pasowały. Polecam ten masaż nie będziecie zawiedzione! z minusów to droga dojazdowa trochę kiepska, dużo dziur ale to normalne w naszym wesołym kraju podobno na wiosnę zawsze łatają ale w tym roku wiosna jeszcze nie przyszła smile. Na pewno wrócimy w wakacje na tydzień lub dwa może już będzie otwarty basen?
          • esr-esr Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 10.04.13, 10:10
            Pyszna kuchnia - byłam zadziwiona jakością posiłków! fantastyczne, smaczne, świeże!!! kilka rzeczy jeszcze trochę niedopracowane, ale to młoda firma więc na pewno się dotrą.
    • olawaw8 Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 18.05.13, 21:57
      Każdy długi weekend majowy spędzamy na Mazurach i tym razem wybraliśmy się ze znajomymi na majówkę na Mazury do Zalesia. Dużo słyszałam o tym miejscu od koleżanki z pracy która była tam już dwa razy i była zachwycona. Nasze dzieciaki były zadowolone bo przez cały dzień coś się dla nich działo: animacje, teatrzyk, mini disco, zawody sportowe no i ta nowa bajkolandia. Jak tam zostawiliśmy młodych to nie chcieli wychodzić a my mogłyśmy skorzystać z baru i spa . No i ten młody instruktor od nordica smile.
      Mieszkaliśmy w budynku B i trochę jak na potrzeby naszej rodzinki to pokój był trochę za mały, chociaż dało się wytrzymać bo i tak cały dzień byliśmy w ruchu. Ale na wakacje zarezerwowaliśmy sobie dwa pokoje w A które są bardziej przestronne, chociaż nie mają bezpośredniego połączenia z bajkolandią i restauracją. Więc dziewczyny nie mogę wam doradzić który pokój będzie dla waszej rodzinki najlepszy bo to mocno indywidulana sprawa. Co do jedzenia to jest go dużo, wybór też ciekawy, wszystkie trzy posiłki na szwedzie i smak taki domowy ach te placki z jabłkami i cukrem pudrem jak u mamy! Dzieciaki nie marudzą bo zawsze jest coś specjalnego dla nich a jak się nabiegają cały dzień to wciągają jak odkurzacze. Jedna kolacja była w formie biesiady z ogniskiem w takim dużym namiocie nad jeziorem. Bardzo fajna atrakcja taki rodzinny piknik, nasze dzieciaki pierwszy raz w życiu same upiekły sobie chleb nad ogniskiem!
      Miejsce jak najbardziej na rodzinny wypoczynek i co ważne są też atrakcje dla rodziców a szczególnie dla nas. Mam na myśli ich spa, na majówkę mieli taką fajną promocję każdego dnia inne zabiegi w specjalnych cenach trochę poszalałyśmy!
      A jeszcze informacja dla aniulki83 droga dojazdowa już załatana więc nie ma dziur a w basenie już była woda choć na wakacje to chyba jeszcze nie otworzą. Ale jest jezioro więc mam nadzieję że będzie dobra pogoda i nie będziemy potrzebować tego basenu smile
      • michal.inaaaa Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 28.05.13, 11:11
        Jestem osoba, która nie lubi odpoczywać biernie, dla mnie to żaden odpoczynek wink preferuję aktywne spędzanie czasu. W zeszłym roku byłyśmy z siostrą w górach, więc ograniczałyśmy się do chodzenia. Trochę nudno, więc w tym roku(planując "długi" weekend majowo-czerwcowy) zdecydowałyśmy się na bardziej urozmaicony wyjazd do ośrodka Zalesie Mazury. Będą zajęcia z trenerem, jazda na rowerach, nornic wal king (szok, że to takie popularne się zrobiło) i może nawet uda się zorganizować jakiś spływ kajakiem. Także myślę, że tym razem nie będę się nudzić… aaaa, zapomniałabym, że do tego wszystkiego jeszcze SPA i masaże. No po prostu bajka wink dam znać jak było
        • winiaram Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 28.05.13, 15:11
          No to do zobaczenia w ośrodku, bo też będę z rodzinką w ten długi weekend smile
          • winiaram Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 04.06.13, 13:30
            Wróciliśmy. Atrakcje dla dzieci super, bajkolandia, animacje, zwierzątka, pojazdy, plaża, jezioro też. Przepyszne jedzenie w dużych ilościach, jak coś się kończy to zaraz jest donoszone. Polecam zdecydowanie dla rodzin z dziećmi, jest co robić. Pokoje czyste, bardzo ładne i stylowe - my mieliśmy w budynku A. Dla dorosłych świetne SPA lub leżaczek na zielonej trawce przy jeziorkusmile Obsługa miła i uśmiechnięta - choć czasem sprawiali wrażenie nie bardzo zorganizowanych, nie polecam drinków, 17 plnów za mojito z cytryną i białym cukrem to stanowczo za dużosmile Na ośrodku trwają remonty - prace wykończeniowe, ale nie wiem jak długo jeszcze. Na pewno wrócę tam za rok, a może jeszcze w tym...
            • michal.inaaaa Re: Mazury - Zalesie, czy ktoś był ??? 13.06.13, 08:41
              no to teraz czas na relację wink Muszę przyznać, że było bardzo fajnie. Konkursy dla dzieci, zabawy, SPA dla dzieci. Mnóstwo atrakcji. Nie ma szansy się nudzić. Non stop coś się działo. Można też było zostawić dzieci pod opieką pań animatorek - my w tym czasie skorzystaliśmy ze spa. Mają bardzo duży wybór zabiegów i możliwość wykupienia karnetów. Ogólnie bardzo dobre miejsce zarówno na aktywny wypoczynek z dziećmi i relaks. Myślę, że jeszcze tam wrócimy - być może uda nam się w lipcu na kilkudniowy urlop.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka