amate 14.06.10, 21:09 Witam, Proszę o opinie o koloniach organizowanych przez to biuro. Czy ktoś wysyłał dzieci z nimi - jak było? Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amate Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 15.06.10, 10:21 proszę o opinie - sprawa jest pilna - goni nas termin rezerwacji miejsc - za chwilę może ich nie być Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek [...] 15.06.10, 10:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi wiedziemek 15.06.10, 10:35 Proszę usunąć reklamę z sygnaturki i zaprzestać spamowania. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszsosnowy Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 17.03.16, 19:04 Cogito - nie polecam. Syn był ośrodek Kolejarz, Muszyna. Bardzo mało animacji ze strony animatorów. Dzieci pozostawione same sobie. Atrakcje - spacery. Dodatkowa atrakcja płatna - modele RC - nie dotykajcie bo zepsujecie. Mógł się pobawić 10 min modelem który ledwo co działał. Generalnie masakra. Nie polecam. Pieniądze można było spożytkować korzystniej. Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
aktywnamatka Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 11.07.16, 12:35 Absolutnie nie polecam. Dzieci godzinami pozostawione same sobie w ośrodku, bez żadnych zabaw lub animacji. Zupełny brak nadzoru - dzieci spóźniały się lub w ogóle nie przychodziły na posiłki. Kadra w ogóle się nie przejmowała, co dzieci robią. Byli jeden raz na spacerze w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmaty1919 Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 08.02.17, 20:39 20:37 To już chyba nie wina organizotora, że dzieci są niezdyscyplinowane i nie ogarniają własnych posiłków?! Moje dzieci były na koloni z Cogito i są zadowolone. Pogoda im nie dopisała, ale zaliczyli kilka wyjść, jakieś gry miejsce. Wychowawcy zorganizowali im kilka atrakcji, żeby dzieci się nie nudzili, jak śluby kolonijne, czy konkurs planszówek. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika128128 Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 06.08.16, 15:22 Wysłałam córkę na obóz organizowany przez tę firmę i żałuję.Odbieram ją przed końcem turnusu.Dziecko spokojne nie masz szans na przeżycie tam.Dzieci siedzą całe dnie w pokojach,pozostawione samym sobie.Wychodzą po godzinie 22.00 na dyskoteki i wracają przed czwartą nad ranem.Jeżeli nie ma imprezy chodzą sobie gdzieś do pierwszej drugiej w nocy.Są też papierosy.Kiedy poskarżyłam się wychowawcy grupy,ona poskarżyła się dzieciakom że ktoś powiedział co się tam dzieje.Nie wiem kto to był,ale odbiło się to na mojej córce.W nocy koleżanki zabrały jej telefon i rzucały w nią czym popadnie.Po mojej interwencji córka została przeniesiona do innego pokoju,ale dziewczyny które zastraszały córkę nie poniosły żadnych konsekwencji.Jednym słowem,bawić jadą się opiekunowie a dzieciaki niech robią co chcą.Tylko czekać aż coś złego się przytrafi...Odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
betiossey Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 05.09.16, 18:20 dziecko było w łebie w ośrodku fregata na początku lipca. Rozmawiałam z córką codziennie i nie słyszałam negatywnych opinii. Również na podstawie rozmów z innymi rodzicami wnioskuj,ę że wypoczynek był udany. Wiadomo, że zawsze jakieś tam mankamenty będą, zwłaszcza przy dużej grupie dzieci. Z drugiej strony jest też wina rodziców, bo chcą dać dziecku na wakacje: tablet + smartfon. Wiadomo, że takie dziecko będzie siedzieć z oczami wlepionymi w ekran. Telfon rozumiem, standrad, ale tablet? Co do wyczieczki: mówiła córka, że najbardziej jej się podobał aquapark, rowery i rejs statkiem. Jeśli będzie chciała, za rok też pojedzie. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
betiossey Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 05.09.16, 18:20 dziecko było w łebie w ośrodku fregata na początku lipca. Rozmawiałam z córką codziennie i nie słyszałam negatywnych opinii. Również na podstawie rozmów z innymi rodzicami wnioskuj,ę że wypoczynek był udany. Wiadomo, że zawsze jakieś tam mankamenty będą, zwłaszcza przy dużej grupie dzieci. Z drugiej strony jest też wina rodziców, bo chcą dać dziecku na wakacje: tablet + smartfon. Wiadomo, że takie dziecko będzie siedzieć z oczami wlepionymi w ekran. Telfon rozumiem, standrad, ale tablet? Co do wyczieczki: mówiła córka, że najbardziej jej się podobał aquapark, rowery i rejs statkiem. Jeśli będzie chciała, za rok też pojedzie. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
ivee_e Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 05.10.16, 16:51 Generalnie wczasy mojego dziecka w Niedzicy oceniam pozytywnie. Dziecko jeździ na kolonie już kilka lat i poziom jest ten sam. Przynajmniej my ani osoby które znam, bo mieszkają blisko nie miały kłopotów, żeby dzieci wracały niezadowolone. Mogły grymasić, ale to niestety faktycznie wina taka, że internetu może nie być - i dobrze . Tam w Nidzicy postawiono na aktywny wypoczynek i to się sprawdziło. 12 dni długość turnusu moim zdaniem w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka1254 Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 22.10.16, 12:26 Ja polecam wszystkim z całą pewnością wyjazdy na kolonie i zimowiska z twórczą chatką www.tworczachatka.pl Dzieci zachwycone, wszystko na najwyższym poziomie, opieka super i bardzo dużo atrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
mama87ania Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 22.10.16, 12:32 Również polecam www.tworczachatka.pl Wspaniałe kolonie i zimowiska dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
azowu Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 12.01.17, 12:19 NIE POLECAM ZDECYDOWANIE. Skorzystałam z oferty kolonie rodzic z dzieckiem - PORONIN i bardzo żałuję to nie był odpoczynek tylko jakiś horror. Nocleg i wyżywienie wspaniałe i tyle dobrego. Opieka ze strony opiekunów - brak. Brak atrakcji dla dzieci - najlepiej żeby siedziały w pokojach, nikt się nie interesował co robią dzieci. Kadra opiekuńcza chyba z łapanki - panie nie wiedziały co maja z dziećmi robić. Ogólnie dzieci robiły co chciały więc nie dziwię się że są pozytywne komentarze ze strony rodziców (dziecko wraca zadowolone bo robiło co chciało a czy bezpiecznie? dziecko zadowolone to i rodzic zadowolony) Ja wiem jedno nigdy więcej nie skorzystam z oferty COGITO Odpowiedz Link Zgłoś
mkobek Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 14.03.17, 13:53 Ja polecam Cogito Odpowiedz Link Zgłoś
wakkus Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 14.03.17, 22:37 Ja nie mam żadnych uwag do zorganizowanego przez to biuro wyjazdu Odpowiedz Link Zgłoś
sabbine_25 Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 08.05.17, 21:19 skąd tyle negatywów? Ja oceniam Cogito jako profesjonalnego organizatora! Odpowiedz Link Zgłoś
tamaresz88 Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 11.05.17, 23:02 Karolina, moja córka, bardzo nie chciała jechać na kolonie. Jest dzieckiem, które najlepiej czuje się z nami, lub z dziadkami. Postanowiliśmy wysłać ją na wakacje, aby ją trochę odzwyczaić od siebie. Na początku płakała, nic jej się nie podobało, chciała wracać do domu. Po 2-3 dniach ta sytuacja się zmieniła. Córka przestała dzwonić do domu po 5 razy, coraz więcej miala wrażeń i pozytywnych emocji. Wróciła zadowolona i po wyjeździe utrzymuje kontakt z dziecmi z kolonii i nawet postanowiliśmy już za jej zgoda, że na te wakacje znowy pojedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sabbine_25 Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 12.05.17, 09:13 Ja się nie mam do czego doczepić. Pozytyw! Odpowiedz Link Zgłoś
mkobek Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 06.08.17, 23:17 Dziecko pojechało rok temu do Zakopanego. Pierwszy raz widziało góry. Przywiozło sporo wspomnień, zdjęć, pamiątek i nowych znajomości. Kolonie dobrze zorganizowane, z resztą namiar miałam od znajomych, którzy też dzieci z nimi wysyłają. Odpowiedz Link Zgłoś
nuntio777 Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 08.08.17, 20:29 Moje marudne dziecko wróciło zadowolone znad morza. Początkowo nie chciało jechać, ale po wielkich bojach udało się je namówić. Po powrocie syn sam przyznał, że jednak dobrze, że dał się namówić, bo było sporo atrakcji i ogólnie „cool”. Odpowiedz Link Zgłoś
arielka12345 Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 14.07.18, 08:42 NIE POLECAM COGITO!!! Witam, mam 16 lat i obecnie jestem na obozie Cogito w tematyce „Graffiti”. Chciałabym zacząć od tego, że obóz trwa 9 dni, z czego zajęcia „graffiti” trwają tylko 2. Byłam zawiedziona gdy się o tym dowiedziałam , oczywiście razem z resztą moich obozowiczów. Odrazu gdy padła ta informacja wszyscy zadzwoniliśmy do rodziców żeby ponarzekać. Okazało się, że idea tego obozu miała być taka, że przez 2 dni mamy zajęcia z graffiti po czym przez resztę tego obozu zwiedzamy Zakopanego. Moja mama oczywiście też była zaskoczona, i powiedziała, że w kontrakcie NIE MA takiego informacji. Sama sprawdziłam, i rzeczywiście nie było. Gdybym wiedziała, nie pojechałabym na ten obóz , bo byłam już dużo razy w Zakopanem i zdążyłam go nie raz zwiedzić. Naprawdę nie polecam ten obóz. Zwiedzanie Zakopanego u nas wyglądało tylko tak, że mieliśmy tylko czas wolny na ulicy Krupówki. - Ariela Koziej Odpowiedz Link Zgłoś
solek80 Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 15.07.21, 08:33 gorąco polecam bardzo kolonie z Cogito moje dziecko było pierwszy raz w życiu na obozie pojechała nad morzem i to na 10 dni obawialiśmy się jak będzie ale była rewelacja dziecko bardzo zadowolone z pobytu, organizacji, opiekunów i ogólnie spełniło nie tylko oczekiwania dziecka ale też nasze... dziecko było tak zaangażowane w pobyt kolonijny że my musieliśmy my dzwonić bo tak się dobrze bawiła że zapomniała o rodzicach ... na pewno w przyszłym roku będzie uczestniczyło kolejny raz Odpowiedz Link Zgłoś
szlakowo79 Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 04.10.21, 12:27 Warto uczyć dzieci języka angielskiego. Bardzo im się to przyda w przyszłości. Moje dziecko uczy się w domu na kursie online na questfe pl. Jest bardzo zadowolone z tego kursu. Wcześniej nie było zainteresowane językiem angielskim. Teraz jest wręcz pochłonięty nauką języka angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
feliks86 Re: Kolonie z Cogito - Centrum Kolonii i Obozów 15.11.21, 13:18 Słaba organizacja firmy. Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś