voda_ja 01.01.11, 22:39 Chcemy się wybrać na tydzień w tamte okolice, w lutym. 4 osoby dorosłe i 3 dzieci. Może macie jakieś sprawdzone apartamenty lub inne fajne miejsca pobytu. Będe wdzięczna za wskazówki. Pozdrawiam i czekam na odzew Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9786 Re: Kudowa Zdrój, Duszniki i okolice.NOclegi 03.01.11, 17:19 mysmy wlasnie wrocili z sylwestra w kudowie. bylismy w willi elisabeth. bylismy zachwyceni wyjadem. z tego co wiem, to maja oferte na ferie. willa ta dziala jak pensjonat, wynajmujesz pokoje ze sniadaniem. nie ma aneksu kuchennego. wlasciciele posiadaja obok wille antice, gdzie jest restauracja. my bylismy z 8 miesiecznym brzdacem. bylo tam sporo dzieci i chyba wszystkim sie podobalo Odpowiedz Link Zgłoś
voda_ja Re: Kudowa Zdrój, Duszniki i okolice.NOclegi 04.01.11, 21:56 Dzięki za odzew Szukam apartamentów z aneksem.Tak żebyśmy mogli zrobić sobie.Śniadanko, obiad i kolację. Mamy dzieci w różnym wieku,w tym 2 alergików. Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: Kudowa Zdrój, Duszniki i okolice.NOclegi 05.01.11, 09:05 My jakiś czas temu wynajęliśmy dom. jaworowystok.com/index.php Bardzo byliśmy zadowoleni, cicho, spokojnie a w zasadzie wszędzie blisko. Wszystko jest na wyposażeniu, nie trzeba się o nic martwić, nawet proszek do prania jest. No i magia kominka Odpowiedz Link Zgłoś
voda_ja Re: Kudowa Zdrój, Duszniki i okolice.NOclegi 05.01.11, 12:33 Dziekuję.juz sobie sprawdzam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9786 Re: Kudowa Zdrój, Duszniki i okolice.NOclegi 06.01.11, 21:45 przypomnialo mi sie jeszcze, ze jak szukalam czegos na sylwestra to znalazlam dom supelek. sa zorientowani na rodziny z dziecmi i wynika z opisu, ze kazdy apartament ma kuchnie. jak tam pisalam to juz nie mieli miejsc, wiec nie wiem jak tam jest. ale wyglada zachhecajaco dla rodzin z dziecmi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9786 Re: Kudowa Zdrój, Duszniki i okolice.NOclegi 06.01.11, 21:45 przypomnialo mi sie jeszcze, ze jak szukalam czegos na sylwestra to znalazlam dom supelek. sa zorientowani na rodziny z dziecmi i wynika z opisu, ze kazdy apartament ma kuchnie. jak tam pisalam to juz nie mieli miejsc, wiec nie wiem jak tam jest. ale wyglada zachhecajaco dla rodzin z dziecmi. Odpowiedz Link Zgłoś
asia224 Re: Kudowa Zdrój, Duszniki i okolice.NOclegi 09.01.11, 18:10 Ja polecam Hotel Jarzebina w Dusznikach, bylismy tam w zeszlym roku na swietach Bozego Narodzenia, ceny niskie, kuchnia rewelacja, moze standard pokoi nie jest oszalamiajacy ale dzieki milej obsludze nie jest to jakims dyskomfortem ( zawsze posprzatane, swieze reczniki w pokojach woda butelkowana ) naprawde polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kudowa Zdrój, Duszniki i okolice.NOclegi 10.01.11, 10:17 Latem bylismy w miejscowości Jarków, 4 km od Kudowy. Bylismy też w 7 osób (4 dorosłe + 3 dzieci). Mieliśmy duzy apartament z kuchnią (duzy stół - ważne przy licznej rodzinie), i trzema sypialniami (w tym jedna naprawdę bardzo duża). Łazienka jest OK. Z pieca nie korzystaliśmy, ale robi ciekawe wrażenie. Pokoje bardzo ładnie, wiejsko urządzone. Na miejscu jedlismy sniadania i kolacje, obiady zawsze gdzieś (w Czechach taniej - polecam np. "Staroceską hospudkę", ale najpyszniej w restauracji "W Starym Młynie" w Kudowie), więc nie wiem, na ile sprawdza sie kuchenka. Jest mikrofalówka, czajnik bezprzewodowy, naczynia itp. Cenowo wychodzi nieżle, przynajmniej w porównaniu do innego miejsca, do którego jeżdzimy w polskich górach. Zimą na pewno konieczne łańcuchy, bo wjazd do domu jest stromy. tu link do ich strony: agroturystyka-podptasznica.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kkowalska1 Re: Kudowa Zdrój, Duszniki i okolice.NOclegi 10.01.11, 23:01 mozesz coś wiecej napisać na temat tego apartamentu? mieliście ten 8-osobowy? czy 6-osobowy? i coś wiecej na temat tego domu ogólnie? czy jest część wspólna? bilard? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Kudowa Zdrój, Duszniki i okolice.NOclegi 11.01.11, 10:04 Dom z zewnątrz bardzo ładny, oczywiście jak ktos lubi wiejskie klimaty W środku apartament tez urządzony stylowo, drewniane skrzypiące podlogi, stare drewniane meble, naprawdę uroczo. W sumie nie jestem pewna, czy ten nasz był z założenia 6, czy 8-osobowy. Chyba 6-osobowy z dostawionym na nasza prośbę 7. łóżkiem. Trochę zmienialiśmy ustawienie łóżek, żeby dopasować do naszych potrzeb. Na wejściu w dużej sypialni było loże małżeńskie i łóżko pojedyncze, a w mniejszych sypialniach po dwa pojedyncze. My to pojedyncze przenieśliśmy do jednej z mniejszych sypialni, i trójka dzieci spała tam razem (łóżka zestawione). Kiedy my tam byliśmy ta częśc wspólna z bilardem chyba akurat była remontowana, więc nawet nie wiem jak to wyglada. Ponieważ byliśmy latem, to w ogóle mało byliśmy na miejscu, a więcej w rozjazdach. Przed domem są stoliki z ławkami, można posiedzieć, nawet kolacje tam czasem jedliśmy. Na terenie nie ma za bardzo miejsca do zabawy dla dzieci, ale tuz za płotem jest łąka na której moje dzieci sie bawiły. Ale nie ma zabawek ogrodowych, poza małą piaskownicą z zabawkami. Cenowo wyszlo naprawdę korzystnie, ale nie pamiętam juz ile dokładnie zapłaciliśmy. Za prąd płaci sie wg zuzycia, ale to nie była duża kwota. Brakowało nam kluczyka w łazience, zeby sie zamknąć. Sama łazienka może nie jest jakaś luksusowa, ale może być. Drobnym mankamentem jest malo miejsc parkingowych, za ogrodzeniem mieszczą sie chyba maks. 3 samochody, reszta musi stac zaparkowana poza ogrodzeniem. Sama okolica bardzo cicha i spokojna, dom znajduje sie na samym końcu stromej uliczki. Przy tej samej ulicy jest fajny ogród japoński, który mozna zwiedzać. Niedaleko jest hodowca aronii, który sprzedaje tez produkty z aronii, niektóre bardzo smaczne. W poblizu jest mala miejscowość (nie pamietam nazwy), gdzie mozna zrobic zakupy, więc nawet nie ma potrzeby za każdym razem jechac do Kudowy. gdybyśmy juz nie obejrzeli większośc atrakcji w okolicy, to wybralabym sie tam chętnie jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Kudowa Zdrój, Duszniki i okolice.NOclegi 12.01.11, 00:09 agni71 napisała: W poblizu jest mala miejscowość (nie pamietam nazwy), gdzie mozn > a zrobic zakupy, więc nawet nie ma potrzeby za każdym razem jechac do Kudowy. Lewin Kłodzki Odpowiedz Link Zgłoś
eva321321 Re: Kudowa Zdrój, Duszniki i okolice.NOclegi 03.10.18, 10:53 Spokojnie mogę polecić ci na taki wypad ten pensjonat osrodeklissa.pl. Komfortowe pokoje wspaniała kuchnia i miła obsługa która chętnie poleca atrakcje turystyczne w okolicy. Do tego sam ośrodek ma sporo atrakcji. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kasianerd Re: Kudowa Zdrój, Duszniki i okolice.NOclegi 16.04.19, 20:39 Ja spędziłam weekend w Kudowej w villavenus.pl/ - doskonała baza z świetną lokalizacją. Bardzo czysto i doskonała atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś