Dodaj do ulubionych

Dojazd (z mazowsza) nad morze - atrakcje po drodze

22.04.14, 08:01
Witajcie,

jedziemy niedługo nad morze, do Sianożęt, niedaleko Ustroni Morskich. Ruszamy z dwójką dzieciaczków (1 i 3 lata) z okolic Warszawy. Myślę, czy nie rozłożyć dojazdu na dwa dni, zaliczyć jakąś atrakcję dla dziewczyn + nocleg i na spokojnie dojechać. Odległość dla nas olbrzymia, w nocy jazda z różnych względów odpada sad Podpowiedzcie, czy po drodze warto się gdzieś zatrzymać. Może jakiś aquapark większy, albo park tematyczny?

z góry bardzo Wam dziękuję za pomoc!
Obserwuj wątek
    • wilhelminaslimak Re: Dojazd (z mazowsza) nad morze - atrakcje po d 22.04.14, 14:08
      Hmmmmm, ale tak na mój rozum to nie jest jakoś mega daleko. To tylko pół Polski. W życiu by mi się nie chciało przerywać podróży, zjeżdżać z trasy, tylko po to żeby zaciągać dziecko do jakiegoś aquaparku. Akurat jest po świętach, więc pewnie mnóstwo rodzin pokonało nie taki dystans do babć i dziadków.
      Róbcie często przerwy (u nas jak nie byli zaprawieni, zatrzymywaliśmy się co 1,5h), po drodze będzie mnóstwo miejsc z placami zabaw, tam się dzieci mogą wygonić. I znów w drogę. Starsze dziecię już bez problemu zakuma, że jedzie na wakacje i będzie fajnie. Poza tym bajki z radia, piosenki, książeczki, jakieś przekąski (chrupki, ciasteczka), można razem śpiewać, można się wygłupiać.
      • ciuchcia2 Re: Dojazd (z mazowsza) nad morze - atrakcje po d 22.04.14, 20:44
        Dzięki za wpis. Może ktoś podpowie co po drodze ciekawego można zaliczyć jednak?
        • sandra1301 Re: Dojazd (z mazowsza) nad morze - atrakcje po d 22.04.14, 21:02
          z całą pewnością jeden dzień można zostawić na Toruń, Ciechocinek. W Toruniu jest Planetarium i mnóstwo atrakcji. W Ciechocinku ładne parki, wspinaczka na tężnie.
          • sandra1301 Re: Dojazd (z mazowsza) nad morze - atrakcje po d 22.04.14, 21:03
            o, tu coś znalazłam
            www.turystyka.torun.pl/art/598/torun-dla-rodzin-i-dzieci-1-torun.html
        • sebastianm85 Re: Dojazd (z mazowsza) nad morze - atrakcje po d 23.04.14, 00:53
          Witaj,

my odwiedziliśmy kiedyś po drodze nad morze (zimą) Fojutowo. Wtedy restauracja, plac zabaw itp. były zamknięte (okolice Bożego Narodzenia), ale zwiedziliśmy okolice - spacer itp. Oprócz tego jest tam duuuży plac zabaw, wieża widokowa, niesamowity akwedukt, bobry itp.

Rozumiem Cię, też z różnych względów musieliśmy dzielić trasę na 2 - ale bez noclegu, raczej ze spacerem miedzy drzemkami smile

Pozdrawiam,
          Sebastian
          • sebastianm85 Re: Dojazd (z mazowsza) nad morze - atrakcje po d 23.04.14, 00:59
            Ten duuuży plac zabaw to nie ten ze zdjęć. Tam jest zajazd + hotel (?) i plac zabaw jest w ramach tego kompleksu - www.zajazd-fojutowo.pl/atrakcje-w-zajedzie-fojutowo

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka