Dodaj do ulubionych

Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza

13.01.16, 10:28
Niestety w pracy trzeba zaplanować już cały urlop na 2016 r. i szukam inspiracji na sierpień.
Gorce, Karkonosze? Bieszczady trochę daleko od nas. Wątpię, czy wytrzyma blisko 700 km i to z kilkoma przerwami, skoro wyjazd 3 godzinny nad morze był bardzo problemowy.
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 14.01.16, 19:43
      3 latek i góry? Na wędrówki za mały, na nosidełko za duży... Raczej szukałabym jeziora...
      • mja-15 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 15.01.16, 11:47
        Tylko, że nad jeziorem, to nie za bardzo jest co robić. Las i jezioro i tak wkoło. Nawet dziecko się zanudzi. sad
        • dunia34 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 16.01.16, 00:34
          może Góry Świętokrzyskie? Byliśmy z dziećmi i aktywnie spędziliśmy czas. Pod górę na Św. Krzyż, Łysicę, Jaskinia Raj, Dąb Bartek, Bałtów-Park Dinozaurów
        • jusytka Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 16.01.16, 12:05
          Twój wybór oczywiście, jeśli pojedziesz do fajnego ośrodka, w fajnym miejscu, w którym ja bywalam jak dzieci były małe to nikt nudzić się nie będzie. Ja jestem z tych kochających góry, nie wyobrażam sobie wakacji bez gór Jednak jak dzieci miały lat 3 i 1 5 i pojechaliśmy z nimi do Zakopca to się tylko wszyscy umeczylismy i niewiele z wakacji w tak atrakcyjnym miejscu skorzystaliśmy Jedyne nieudane wakacje, dlatego potem było jezioro Oczywiście jak dzieci były nieco starsze to już chodziliśmy z nimi po górach Teraz to już wspinamy się z nimi po ferratach Dawno nie byłam w polskich górach i być może się coś zmieniło, ale kiedyś atrakcji dla dzieci było bardzo mało, e porównaniu do krajów alpejskich na przykład Taka Austria to istny raj dla rodzin z dziećmi
      • frupoland Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 19.01.16, 11:06
        3 latek na wędrówki to wspaniały kompan, ciekawy świata i szalenie dumny z tego że może już zdobywać góry (oczywiście mówimy o łatwych, niedługich szlakach, ale nie mniej przyjemnych
        • marser111 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 20.01.16, 07:59
          Do czasu az mu się znudzi i w połowie szlaku (albo zaraz po wyruszeniu na szlak) stwierdzi że nóżki bolą i nie da rady dalej smile
          • frupoland Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 20.01.16, 08:35
            Po drodze można wymyślać różne zabawy, śpiewać piosenki itp. Wiadomo że każde dziecko jest inne , ale każde jest ciekawe świata i lubi nowe przygody. Nawet jak twierdził że bolą nogi, to dało się coś wymyślić. Naprawdę polecam
            • jusytka Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 21.01.16, 17:19
              To że każde dziecko inne nie zmienia faktu, że trzylatek jest za mały na dłuższe wędrówki po górach...
              • frupoland Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 22.01.16, 09:48
                Dlatego właśnie polecam Pieniny, a nie dłuższe wędrówki po górach. Tam są wędrówki w sam raz i dużo atrakcji. Mówię z własnego doświadczenia
                • jusytka Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 26.01.16, 17:17
                  Hehe, a co to ma do rzeczy, że Pieniny? Jak w każdych innych górach są trasy krótsze i dłuższe. Krótkie, tak jak wszędzie, mocno ograniczają Dodatkowe atrakcje to już inna sprawa, możesz coś więcej o nich napisać
                  • frupoland Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 27.01.16, 19:57
                    Bo Pieniny to po prostu niewysokie góry, więc też szlaki są krótsze, żeby zdobyć jakiś szczyt (a dla dziecka to nie lada wyzwanie zdobywać góry) Pani się zapytała, gdzie polecamy pojechać i po prostu ja polecam Pieniny, bo nam się podobały. Więcej informacji można poczytać np. tutaj frupoland.blogspot.com/2016/01/szczawnica-na-wakacje-na-ferie-i-na.html
                    Pozdrawiam
            • marser111 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 22.01.16, 08:23
              Nie chcę wyjść na leniwą matkę której nie chciało się trochę wysilić, ale odnoszę wrażenie że czasami staramy się na siłę przyspieszać pewne rzeczy, oczekujemy że np. 3 latek będzie choć trochę dotrzymywał nam już kroku w naszych planach urlopowych. Pewnie czasami takie wyprawy się udają lecz jakim kosztem. Często jest tak że wkładamy ogromny wysiłek w organizację wszystkiego i zapewnienie odpowiednich rozrywek a efekt itak nie jest taki jakbyśmy oczekiwali a na dokładkę my tez mamy serdecznie dosyć. Chodzi mi o to że czasami warto jeszcze trochę poczekać , może rok i takie wyprawy będą miały większy sens. Nic na siłę. Na wszystko przyjdzie czas.
              • frupoland Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 22.01.16, 10:08
                My dostosowywaliśmy chęci naszego dziecka do planów urlopowych, nie odwrotnie. Nie szliśmy na siłę z synkiem nigdzie. Tak jak pisałam, jeśli spacerowaliśmy po prostej drodze, po chodniku, bez wysiłku, to nasz synek od razu mówił, że go bolą nogi, bo po prostu było nudno i wtedy dopiero trzeba było się nawydziwiać. Co innego jakieś skałki, rzeczki, potoki, kamienie, wodospady- nie ma czasu, żeby pomyśleć o nogach, bo jest ciekawie. Mówię to, bo tego doświadczyłam i tym się dzielę. Nie wiem dlaczego wyprawa z 4latkiem miałaby mieć większy sens, niż z 3latkiem? Dostosować należy takie spacery do możliwości - to jest raz, a dwa, że 4latek zupełnie inaczej już odbiera taką wyprawę, ma więcej wymagań, bo po prostu więcej wie. 3latek dopiero to odkrywał i wszystko było dla niego zachwycające. Poza tym są też inne atrakcje w tym rejonie, bo dla każdego znajdzie się coś miłego i tyle.
                • marser111 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 22.01.16, 12:25
                  Jakbym ja dostosowywała chęci moich dzieci do planów urlopowych gdy miały 3 lata to spędziłabym urlop na placu zabaw ew. taplając się w basenie, Twoje może miały w planach górskie wędrówki, moje niesmile Cóż, nie chcę się licytować i nie zrozum mnie źle, zgadzam się że dzieci są różne - wiem to jako matka 3 dzieci. Chodzi mi o to żeby nie śpieszyć się za bardzo z pewnymi rzeczami bo ma to mało sensu. Moim zdaniem w większości przypadków to się nie udaje. A zapewniam Cię że dzieci rozwijają się tak szybko że to co było ciężkie dla 3 latka może zupełnie nie być problemem dla dziecka rok starszego. A co do Pienin to zgadzam się, super miejsce. Byłam tam dawno temu wiec jak masz namiar na jakąś fajna miejscówkę to podaj proszę. Tak jak pisałam gdzieś poniżej, starsze dzieci wolą jeździć na obozy ze swoimi rówieśnikami ale została nam w domu jeszcze 6 letnia księżniczka więc chętnie odwiedziłabym znowu te strony.
                  • frupoland Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 26.01.16, 13:55
                    Proszę frupoland.blogspot.com/2016/01/szczawnica-na-wakacje-na-ferie-i-na.html
    • ajejijeji Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 17.01.16, 21:37
      proponuję malownicze Beskidy i hotel klimczok w górnej cześci szczyrku - www.klimczok.pl/pakiety-pobytowe/wakacje-w-gorach - miejsce do któego chce się wracać
      • dunia34 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 17.01.16, 22:01
        Bez względu o co jest pytanie hotel Klimczok dobry na wszystko, już naprawdę ajejijeji czka się tą Twoją reklamą na wszystkich forach
        forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=ajejijeji&author=ajejijeji&title=&forum=
        • mja-15 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 18.01.16, 09:11
          Trochę drogi biznes ten hotel.
          Nam zależy, żeby wyspać się w czystym, ładnym miejscu, ze śniadaniem lub bez. I w drogę. Luksusów, basenów, spa i innych bzdetów nie musi w ogóle być.
    • marser111 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 18.01.16, 09:07
      Tak jak pisała jusytka przy małych dzieciach własne upodobania trzeba odłożyć na półkę bo tak naprawdę każdy wyjazd organizowany jest pod dzieci, tzn czy będą miały co robić i jednocześnie nie będą zamęczać nas za bardzo. Wiec fajny ośrodek z atrakcjami dla dzieci to naprawdę super sprawa. Mając jedno dziecko w wieku 3 lat cenowo nie powinno być tak źle. Jadąc nad morze wybierałam większe miejscowości- większe miasto więcej atrakcji w razie niepogody. Jednakże dla mnie osobiście to w górach było zawsze więcej do roboty. Rozważ np. Szklarską Porębę: wodospady Kamieńczyk i szklarki, wyciąg na Szrenicę, huta szkła, mini park rozrywki ze zjeżdżalnią grawitacyjną, dinopark, niedaleko Karpacz a tam tez masa rozrywek dla dzieciaków np. aqua park Gołębiewskim.
      • mja-15 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 18.01.16, 09:15
        Wiadomo, że na razie trudno uszczknąć coś dla siebie w czasie urlopu. Szkoda, bo człowiek zapieprza cały okrągły rok i chciałby też coś mieć dla siebie. Nie mówię, że 2 tygodnie, ale coś. A tutaj dalej wszystko pod dziecko.
        Byliśmy w zeszłym roku w Jastarni. 2 tygodnie. Pogoda jaka była, każdy wie. Codziennie bezchmurne niebo i 30 stopni. To były najgorsze wakacje w życiu. Już chyba nigdy nie pojadę nad morze dłużej niż na 2 dni. Niestety 2 lata temu mieliśmy pecha i latem byliśmy w Tatrach, padało przez 2 tygodnie. Tyle lat tam jeździmy i takiej passy niepogody nigdy nie mieliśmy. Z wózkiem trudno było po tym błocie jeździć.
        • jusytka Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 18.01.16, 17:17
          Z pogodą w naszym kraju to loteria, nie masz na to wpływu. Ja mam dzieci już nastoletnie, a jeździłam z nimi często od czasów niemowlęcia, więc mam jakieś rozeznanie z perspektywy wielu lat Jadąc z dziećmi zawsze organizuje się wyjazd pod dzieci, niezależnie od wieku Mi najtrudniej było w wieku 2-4 lata, potem jest coraz lepiej. Ostatnie 10 lat to były wyjazdy zagraniczne, gdzie w hotelach dla rodzin standardem są kluby dla dzieci, najlepiej takie dostosowane do wieku Wtedy rodzic sobie może odpocząć, dziecko świetnie się bawi i wszyscy zadowoleni Potem jak się jeździ z nastolatkami to najważniejsze jest towarzystwo dla nich i zaplecze sportowe, też jest ok Przedszkolaki są wdziecznymi podróżnikami, ale bardzo absorbujacymi Jeśli koniecznie upierasz się na polskie góry, to faktycznie Karkonosze nie są złym wyborem Jest tam trochę atrakcji dla maluchów Moim najbardziej podobało się kiedyś w Western City pod Karpaczen
        • marser111 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 19.01.16, 08:45
          Faktycznie dzieci pomimo że są kochane ograniczają bardzo. Człowiek chce choć trochę odsapnąć a tu zapomnij. Jam mam 3 dzieci co prawda dwoje najstarszych sa już nastolatkami ale najmniejsze będzie miało 6 lat i weź tu zorganizuj ciekawy wyjazd gdy rozpiętość wiekowa jest tak duża... Ale najstarsze za bardzo nie chcą już z nami jeździć i z perspektyw czasu powiem Ci że dzieciaki tak szybko dorastają że potem chciałoby się wrócić choć przez chwilę do tamtych momentów kiedy były mniejsze... Jak jedziemy razem całą 5 wynajmujemy tzw. apartament, jest większy metraż i swoboda no i kuchnia żeby w razie czego cos upichcić. Co prawda nie mam zorganizowanych atrakcji dla dzieci czy innych rozrywek ale pobyt w hotelu czy nawet jakims lepszym pensjonacie to duzy wydatek dla większej rodziny a my raczej staramy się jeździć na 2 tygodnie.
          • jusytka Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 19.01.16, 09:42
            No fakt, najdroższy przelot lub dojazd, ale można trafić na promocje i znacząco zredukować koszty. Co do hoteli, to te nastawione na rodziny z dziećmi często oferują znaczące zniżki dla nich lub pobyt z rodzicami w pokoju jest całkiem gratis. Problemem jest jednak trójka dzieci, nie wszystkie hotele mają pokoje dla takich rodzin. My podróżując w grupie, oficjalnie dorzucaliśmy czasem takie nadliczbowe dziecko do innego pokoju. Nastolatki chętnie pojadą z rodzicami, o ile będą miały towarzystwo rówieśników i zajęcie w postaci zajęć sportowych oraz święty spokój. My z nimi widywaliśmy się podczas spania raczej, w ciągu dnia często nasze ścieżki się najczęściej rozmijały wink
    • dunia34 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 18.01.16, 16:23
      mij-15 napisz z jakiego miasta jesteś.
      • niektorymodbija Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 18.01.16, 23:00
        Ja bypam zachwycona pobytem w Rabce z trzylatka. Jest co robic i w pogode i w niepogode.
      • mja-15 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 19.01.16, 09:07
        Bydgoszcz. smile
    • frupoland Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 19.01.16, 10:51
      Proponuję Pieniny, śliczne niewysokie górki, sporo atrakcji, wyciągi, zamki, rzeki, skałki. Właśnie z trzylatkiem spędzaliśmy tam urlop, niestety tylko tydzień. 3latek na te góry nie jest za mały, nasz bez problemu wszedł na szafranówkę i przeszedł 2 razy przepiękny wąwóz Homole. 3latek wręcz może nas zaskoczyć swoimi możliwościami. Jeśli chodzi o podróże długie, to u nas się sprawdzają wyjazdy nocne. Synek większość czasu śpi, a ostatnio nad morze jechaliśmy 11 h!! dało radę.
      Jeśli chodzi o miejscowość w Pieninach to polecam Szczawnicę, ale oczywiście to mój subiektywny wybór

polecam frupoland.blogspot.com/2015/12/niebieskim-szlakiem.html
    • dunia34 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 21.01.16, 23:48
      polecałabym Karpacz. Spędziłam tam dwa tygodnie z 3 i 5-latkiem. Śnieżki nie zdobyliśmy ale wjechaliśmy na Kopę wyciągiem i ile mogli to szliśmy w stronę szczytu. Byli zachwyceni widokami. Jest letni tor saneczkowy. Spacery po Parku Narodowym, podziwianie wodospadów, zapory. Pojechaliśmy też na jeden dzień do Szklarskiej.
      Do tej pory jak pytam gdzie jedziemy to wolą góry.
      • frupoland Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 22.01.16, 10:13
        Właśnie na wiosnę planujemy wyjazd w tamte okolice, bo jeszcze nigdy nie byliśmy, a pewnie pięknie.
        • jusytka Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 26.01.16, 17:11
          No pewnie, że piękne Ja ciągle jestem oczarowana Karkonoszami ! Mam do nich sentyment...
    • oxana_90 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 22.01.16, 15:04
      Może jakaś agroturystyka? Dzieciak odpocznie na świeżym powietrzu, a można znaleźć jakieś bliskie miejsce.
      • mja-15 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 27.01.16, 10:44
        W górach też będzie na świeżym powietrzu. Chyba nikt nie jedzie na urlop, żeby kisić się w pensjonacie czy hotelu. smile
        Zresztą w mojej ocenie, agroturystyka to nuda. Z reguły w zabitym dechami miejscu, gdzie do innych atrakcji daleko. To już lepiej jechać, gdzieś na Mazury czy inne pojezierze usłane jeziorami i innymi atrakcjami turystycznymi. smile
    • slonko1335 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 28.01.16, 11:12
      Polecam Beskidy. Mnóstwo szlaków o rożnej trudności a wszędzie pełno przeróżnych wyciągów więc można sobie wjechać/i zjechać jak dziecko na wędrówkę ochoty miec nie będzie miało, poza tym cała masa dodatkowych atrakcji jeśli akurat się nie ma ochoty na wycieczkę w góry.
    • katriel Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 03.02.16, 17:15
      My co roku jeździmy w góry, ale właśnie w zeszłym roku z trzylatkiem odpuściliśmy trochę, bo to trudny wiek: jeszcze nie daje rady daleko łazić, a na nosidło za ciężki. Pojechaliśmy w Jurę Krakowsko-Częstochowską i to się okazał niezły strzał: trochę lasu do połażenia, ale szlaki nie za długie i łagodne, skałki wspinaczkowe pełne kursantów dają posmak górskiej atmosfery, do tego jeziorko do kąpieli, ruiny zamków do zwiedzania i jest git. Plus agroturystyka z basenikiem i wieczornymi animacjami (animacje nawet niezłe, ale co ważniejsze stanowią magnes dla rodziców, więc w ośrodku jest pełno dzieciaków i moi mieli się z kim bawić).

W Pieninach byliśmy rok wcześniej, kiedy mały był lżejszy i na dłuższych podejściach lądował po prostu w nosidle (za to jego pięcioletni brat wtuptał na Trzy Korony w pełni samodzielnie).

W tym roku planujemy Rudawy Janowickie - na tyle nieduże i łagodne, że powinny być dostępne dla 4- i 7-latka.
      • pavia Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 15.08.16, 07:36
        Wiem że to stary wątek, ale interesuje mnie miejsce gdzie byliście na jurze. Te animacje dla dziecka brzmią zachęcająco smile Możesz podać jakieś namiary? My już w tym roku po urlopie na Roztoczu, własnie z trzylatkiem. Polecam tamtejsze okolice. Można poleżeć nad Zalewem w Krasnobrodzie, ale można pokąpać się z łabędziami w Roztoczańskim Parku Narodowym. Niedaleko kamieniołomy, szlaki nordic walking i rowerowe.
    • mja-15 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 30.05.16, 10:14
      Pojechaliśmy próbnie, teraz, na długi weekend do Szklarskiej Poręby.
      Cóż, generalnie porażka. Test przedwakacyjny nie zdany. O ile pierwszego dnia udało się pójść na dłuższy spacer wzdłuż strumienia do wodospadu, to znalezienie kija i wędkowanie - pomogło. Drugiego dnia wjazd kolejką i zejście wymagało znoszenia na rękach. Trzeciego dnia, parę kroków za hotel i już chciał na ręce.
      Niestety nie nadaje się jeszcze na dłuższe spacery nawet po małych górach.
      Dłuższa podróż samochodem, to też był koszmar. Postój co godzinę, bo mu się nudzi, niewygodnie, najlepiej bez pasów. Nawet ulubione bajki nie pomagały.
      Nic, pozostaje w tym roku rezygnacja z urlopu. sad
      • marser111 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 30.05.16, 11:42
        Przykro mi bardzo,że wrażenia mało ciekawe. Z 3 latkiem może być ciężko, ale nie poddawaj się spróbuj może w wakacje uderzyć gdzieś bliżej miejsca zamieszkania i odpuścić wycieczki górskie a postawić na typowy wypoczynek czyli spacerki, place zabaw itp. byleby tylko zmnienić otoczenie i powietrze którym się oddycha. Dla mnie każdy wyjazd był ważny nawet jeśli przez dzieciaki byłam uziemiona. A ja już za tydzień Ustka welkome to smile Nie mogę się doczekać.
        • mja-15 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 30.05.16, 13:57
          Byłam nad morzem w zeszłym roku - półwysep helski. 2 tygodnie. Wyleczyłam się z morza chyba już do końca życia.
          • hybriska Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 22.06.16, 19:11
            Hej, napiszesz coś więcej? Chodziło o tłumy?
            • mja-15 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 23.06.16, 12:14
              Nienawidzę siedzenia na plaży, opalania. Mały miał 2 lata, więc pójście z nim 5 km w lewo, a potem w prawo wzdłuż plaży - odpadało. Nie mieliśmy swoich rowerów, a przez cały półwysep helski od Władka po Hel ciągnie się ścieżka rowerowa. Poza tym 2 tygodnie był straszny upał, więc oddalanie się od plaży groziło przegrzaniem.
              Jestem aktywną osobą, starczy, że cały rok siedzę za biurkiem, a taka kotwica zarzucona w piasku nad morzem doprowadza mnie na skraj depresji. wink
    • agnieszkakrzyzanowska Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 08.06.16, 13:21
      Witam,
      polecam gorąco hotel Dwór Elizy dwor-elizy.pl/, jestem pracownikiem tego hotelu, który mieści się w Kotlinie Kłodzkiej. Jest idealnym miejscem do spędzenia wakacji z dziećmi. Jest mnóstwo zieleni i także dużo atrakcji dla dzieci w każdym wieku. Prosze zerknąć na link z krótkim filmikiem o naszym hotelu www.youtube.com/watch?v=9YiFi4e400U. W razie pytań proszę o kontakt marketing7@dwor-elizy.com
    • mja-15 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 21.06.16, 14:52
      Dzięki za sugestie. Byłam tam z 2 lub 3 razy i m.in. spływałam Krutynią.

Wybraliśmy Sudety - Masyw Śnieżnika i Karkonosze. Zobaczymy. tongue_out
    • joalachowska Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 01.07.16, 13:40
      Mi koleżanki opowiadała, że jest jakaś strona z logiem psa na której są promocje i różne pomysły na wyjazdy w Polsce. Nie pamiętam nazwy, może ktoś kojarzy ?
      • magdadd Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 03.07.16, 00:09
        Może gufik jeśli chodzi o to logo. A na wyjazd z dzieckiem polecamy i Beskidy i Pieniny. Góry Stołowe i okolice również świetne z dzieckiem.
        • joalachowska Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 04.07.16, 12:43
          Tak! Dziękuję. Dokładnie o to chodziło. Ktoś korzystał może z Gufika? Jak teraz na to patrzę to mi się bardzo podoba, pytanie jak to wygląda jak już się zacznie korzystać z tej strony?
    • polskipodroznik83 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 05.07.16, 20:19
      Poszukaj noclegu na stronie www.zaplanujwczasy.pl Można tam określić wiele kryteriów podczas wyszukiwania co pozwoli Ci na określenie czego oczekujesz. Mają tam ponad 40 tys. obiektów w Polsce. To chyba największa baza z obiektami w Polsce. Spróbuj tam poszukać. Pozdrawiam smile
      • joalachowska Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 12.07.16, 11:49
        hehehe ciekawe ile się płaci za takie reklamy na forach tongue_out
    • sanderka79 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 26.07.16, 12:30

zapraszamy do Hoteliku Orański - pobyt z pewnością będzie przyjemny i niezapomniany! Hotelik Orański jest położony w górach, w malowniczej okolicy Kotliny Kłodzkiej. Oferujemy noclegi w atrakcyjnej cenie i smaczną, zdrową domową kuchnię. Do tego bezpłatne miejsce parkingowe, a do użytku gości jest również piękny ogród oraz miejsce na grilla. Hotelik jest również przyjazny zwierzętom. Okolice Hoteliku Orańskiego są bogate w atrakcje - zaledwie 0,5 km od Hoteliku znajduje się zalew z wieżą widokową, w pobliżu znajduje się również pierwszy w Polsce park linowy Skalisko, będący doskonałą rozrywką zarówno dla młodzieży, jak i dorosłych. Jest to też idealna opcja na krótkie pobyty - 3,4 dni, weekendy - na pewno każdy znajdzie w tym miejscu coś dla siebie, zarówno dorośli, jak i dzieci. Kontakt:www.hotelikoranski.pl 793 665 806 Paulina Grzelaczyk
    • pod_rozniczka99 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 28.07.16, 14:10
      Warto poczytać opinie na stronie: www.noclegowo.pl/
      Można tam znaleźć ciekawe inspiracje oraz od razu dogodny nocleg. smile
    • weronika_dobrzycka_83 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 12.08.16, 12:57
      Jeśli zależy Ci na górach i dobrym dojeździe to polecam pensjonat Moje Tatry w Białym Dunajcu (w Tatrach). Dojazd jest bardzo dobry (Biały Dunajec leży przy Zakopiance), a jednocześnie miejscowość nie jest tak przepełniona turystami jak np. Zakopane. Pensjonat jest bardzo przyjazny dla dzieci: jest kącik zabaw dla dzieci, za darmo można dostać odpowiednie dla dziecka łóżeczko, a dzieci do 3 lat mają bezpłatny pobyt. Budynek jest w bardzo fajnym zacisznym miejscu, pełnym zieleni, położony nad strumieniem. Jeśli lubisz górskie klimaty to myślę, że jest to miejsce jak najbardziej godne polecenia. Jest tam też świetna kuchnia, a wieczorami można posiedzieć wspólnie przy kominku i posłuchać muzyki na żywo lub opowieści właścicielki, która jest prawdziwą duszą towarzystwa!
    • zabakow Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 22.08.16, 19:41
      proponuje Mazury, ogrodzony osrodek Krutynianka, male domki, smaczne jedzenie, spływ kajakowy, grill,
    • mja-15 Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 23.08.16, 13:01
      Byliśmy tydzień w Czarnej Górze i tydzień w Osadzie Śnieżka k/Jeleniej Góry.
      Jeśli ktoś lubi wygodę, eleganckie, czyste, nowoczesne, bardzo dobrze wyposażone apartamenty, plus baseny, place zabaw i inne animacje dla dzieci, to są to miejsca samowystarczalne. Nie trzeba się nigdzie ruszać. Choć to kołchozy na wielką skalę. Szczególnie w Osadzie. Ale dla nas, dla których spacer musi mieć przynajmniej 10 km, to było zdecydowanie za daleko od jakichkolwiek szlaków górskich. Wszędzie trzeba było jechać samochodem i trasę tak zaplanować, żeby wylądować w drodze powrotnej w rejonach parkingu.
      W przyszłym roku może Bieszczady, jak mały wytrzyma tyle w samochodzie. Może Beskid Żywiecki.
    • mar1980ika Re: Gdzie na urlop z 3-latkiem, oprócz morza 14.06.22, 10:42
      Polecam Rabkę-Zdrój i ośrodek Zdrojowy Gościniec - domki do wynajęcia w Rabce-Zdrój.
      Idealne miejsce na wypoczynek. Piękna okolica w bezpośrednim sąsiedztwie lasu. Cudowne widoki na całą Rabkę.
      Doki komfortowo urządzone. Do dyspozycji gości basen, sauna, plac zabaw, parking. Dzieci nie będą się tu nudzić a dorośli odpoczną w ciszy i spokoju. Idealne miejsce na wakacje, ferie, sylwestra, święta czy weekend. polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka