karolinaaa79 27.09.17, 11:36 Gdzie jeździcie na narty z dziećmi? Chcemy zabrać w tym roku dzieci i nauczyć je jeździć na nartach, tylko nie wiemy gdzie proszę polećcie fajne stoki, fajne miejsca gdzie pouczą się dzieciaki ale i dorośli pojeżdzą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusytka Re: Narty z dziećmi gdzie? 27.09.17, 15:23 Jak fajne, to Alpy polecam, na przykład w austriackim Tyrolu można przebierać. Odpowiedz Link Zgłoś
renata3 Re: Narty z dziećmi gdzie? 30.09.17, 20:41 Maso Corto we Włoszech - polskie szkółki jazdy, fajne trasy dla dzieci i dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
intopassion.com Re: Narty z dziećmi gdzie? 18.12.17, 09:40 tak! maso corto jest super- ja uwielbiam też latem i jesienią - zrobiliśmy taki krótki filmik o tym co nam się tam najbardziej podoba www.youtube.com/watch?v=kQcSNKiQzuo&t=105s Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Narty z dziećmi gdzie? 03.10.17, 09:20 Nauczyć to w Polsce- Białka (Stokuś jest fajną szkółką), albo Muszyna-Wierchomla (też mają fajne szkółki). My swoje dzieci nauczyliśmy na stoku w naszym mieście (Polska północna, stok 300 metrów ), potem zabraliśmy je do Białki- karnet jest na wiele ośrodków, nudzić się nie można. Następnym krokiem była Słowacja, a w Alpy jedziemy z dziećmi dopiero w tym sezonie. Jestem z opcji, że wrażenia i przyjemności trzeba stopniować. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Narty z dziećmi gdzie? 20.10.17, 16:26 To fakt, jak ktos Alp zasmakuje to w naszych górach infrastruktura narciarska nie spelni jego oczekiwań a i z pogodą różnie bywa Moje dzieci pierwsze kroki na nartach przeszły u nas, bo wydawalo mi sie ze osla łączka wystarczy Jakiez bylo moje zdziwienie jak sie okazalo ze moje dzieci wiecej czasu spędziły w kolejce na wyciąg niż na stoku. Za czas spedzony w kolejkach indywidualny instruktor skasowal nas tak jak za naukę! Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Narty z dziećmi gdzie? 20.10.17, 16:32 To mieliście pecha- u nas instruktor z dzieckiem wchodzi bez kolejki na wyciąg, zresztą w większości miejsc tak jest, więc czas na wyciągu jest zredukowany do minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Narty z dziećmi gdzie? 20.10.17, 21:19 Tak bylo w Szklarskiej 10 lat temu Skutecznie się wtedy zniechęciliśmy. i juz nigdy potem na nartach w Polsce nie byliśmy Co ciekawe w naszym pensjonacie ludzie jezdzili na narty do czeskiego Harrachova Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ci.ej Re: Narty z dziećmi gdzie? 11.10.17, 10:51 Zdecydowanie Włochy - mnóstwo miejsc do nauki, łagodnych "rodzinnych" stoków, a przy tym największe szanse na dobrą pogodę, co w wypadku dzieci jest nie bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_hanki2010 Re: Narty z dziećmi gdzie? 11.10.17, 13:41 My w zeszłym roku pojechaliśmy do Czech. Taniej niż w Polsce, bliżej niż w Alpy. Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Tylko ja polecam mniejsze ośrodki narciarskie niż np. Szpindlerowy Młyn... Chodzi o to, by dziecka nie zniechęcić czekaniem w długiej kolejce, a poza tym mniejsze ośrodki na początek w zupełności wystarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
tamari15 Re: Narty z dziećmi gdzie? 11.10.17, 17:21 Stacja Dwie Doliny, Muszyna-Wierchomla! Mają świetne stoki i dla początkujących, i zaawansowanych, można sobie pojeździć na snowboardzie, a w dodatku jest na miejscu wypozyczalnia sprzętu. Byliśmy tam w zeszłym roku, ale w tym też planujemy jechać Najlepiej zatrzymać się bezposrednio w Muszynie, żeby być na miejscu (obczajcie np. hotel Klimek, całkiem spoko jako baza wypadowa) - jest po prostu wygodniej, zwłaszcza jesli jedzie się z dzieciakami Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Obecnie to tylko Spitsbergen 14.10.17, 01:48 karolinaaa79 napisała: > Gdzie jeździcie na narty z dziećmi? Odpowiedz Link Zgłoś
kkaassiiaaa87 Re: Narty z dziećmi gdzie? 01.01.18, 18:30 My w tym roku zarezerwowaliśmy rewelacyjny zorganizowany wyjazd do Włoch do val di sole . dzieci są pod opieką instruktorów na stoku ,a wieczorami mają różne animacje w sali zabaw lub na basenie -rodzice w tym czasie mogą jeździć na nartach ,zwiedzać okolice ,albo korzystać z hotelowego spa Nie ma już miejsc na ten wyjazd ale jeśli ktoś byłby zainteresowany ,możemy oddać naszą rezerwację . Ja jestem po operacji kolana i trochę boje się jechać ,ale jak nie znajdzie się chętny to mąż pojedzie z synem i też będą się fajnie bawić W każdym razie polecam na przyszłość www.sporteum.pl Odpowiedz Link Zgłoś
cheerlie Re: Narty z dziećmi gdzie? 03.01.18, 00:32 możliwe ze bylabym zainteresowana. Który turnus macie wykupiony? Odpowiedz Link Zgłoś
dzieckowdrodze.com Re: Narty z dziećmi gdzie? 18.04.18, 22:34 Fakt. Alpy są najlepsze. Niestety. Bo wolałbym tak napisać o naszych Tatrach. Jeśli we Włoszech, to chyba najtaniej i nabardziej „rodzinnie” jest w Maso Corto. Bo to malutki kurort, bardzo bezpieczny (jedna ulica i to jeszcze zamknięta szlabanem) i dużo tras. Od „oślich łączek” do nauki po czarne trasy dla zawodowców. Zresztą dokładnie to opisaliśmy tutaj: dzieckowdrodze.com/maso-corto-mala-wielka-stacja-narciarska/ Austria jest za to nie do pobicia jeśli chodzi o podejście do „rodzinnego” klienta. Zwłaszcza święta mają tam wspaniałą, ciepłą oprawę. A gospodarze pensjonatów przychylą Wam nieba. Zresztą, żeby nie być gołosłownym. Zobaczcie: dzieckowdrodze.com/grossarl-co-cie-czeka-gdy-przyjedziesz-tu-na-narty/ dzieckowdrodze.com/dolina-stubai-praktycznie/ dzieckowdrodze.com/stubai-rodzinne-narty-lodowcu/ Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszek8101 Re: Narty z dziećmi gdzie? 19.04.18, 07:19 ja serdecznie zapraszam do pięknego miasta jakim jest Bielsko Biała oraz na stronę o tym pięknym mieście mojebielskobiala.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.sii Re: Narty z dziećmi gdzie? 20.04.18, 13:05 Wspaniałym miejscem w Alpach jest Solden. Ogromny wybór tras i szkółek narciarskich www.soelden.com/ski-snowboard-schools. Jeżeli chodzi o nocleg to szczerze polecam www.panorama-laengenfeld.at/en-gb - trzeba dojechać na stok autobusem, ale kursuje co 10 minut, a dodatkowo zaraz obok pensjonatu jest ogromny kompleks basenów - idealny dla dzieciaków. Odpowiedz Link Zgłoś
awroobel Re: Narty z dziećmi gdzie? 29.03.19, 11:08 W Popradzie na Słowacji są świetne warunki dla narciarzy, jest ponad 7 km tras i wiele ośrodków, a skoro wyjazd ma być z dziećmi, to znajduje się tam też inna atrakcja która z pewnością je zachęci, czyli park wodny AquaCity nie ma to jak po całym dniu na stoku wygrzać się w basenie termalnym Odpowiedz Link Zgłoś
babasiulka Re: Narty z dziećmi gdzie? 28.05.19, 11:38 Jeśli chodzi o Polskę, to polecam mało popularne tereny Beskidów. Dla dzieciaków bomba, a i rodzice będą mieli co robić a zagraniczne wycieczki to tylko Włochy najlepiej z ski2sky.pl/ - sprawdzone od lat Piękne miejsce i profesjonalnie instruktorzy z fajnym podejściem do dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
niki_85 Re: Narty z dziećmi gdzie? 17.11.19, 16:16 Polecam kotlinę kłodzką i Ośrodek Czarna Góra Resort. Świetne warunki zarówno dla osób dopiero rozpoczynających przygodę z narciarstwem, jak i profesjonalistów. Bardzo duża różnorodność tras - zarówno tereny wypłaszczone - doskonałe do nauki dla najmłodszych, jak i trasy leśne, bardziej wymagające - dla dorosłych. Nowoczesna infrastruktura, w okolicy sporo szkółek i wypożyczalni sprzętu- naprawdę wyśmienite warunki. Szeroka baza noclegowa, choć osobiście polecam Willę Diana - ok. 3 km od stoku - duży pensjonat, przytulne pokoje, noclegi wraz z pysznymi, obitymi śniadaniami. W obiekcie dostępna jest też narciarnia z suszarkami do butów. diananoclegi.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
niunia36 Re: Narty z dziećmi gdzie? 06.06.23, 11:16 Ja gorąco polecam wyjechać z dziećmi na narty do Włoch, www.narty-wlochy.pl/. Są tam stoki zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś