e_t_zz 24.06.08, 15:00 Chętnie odpowiem na pytania, jeśli ktoś się wybiera i takowe ma ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donciaw Re: Wrociłam z Pobierowa i okolic - pytajcie! 25.06.08, 07:28 ja sie wybieram w sierpniu. a gdzie nocowałas? jak wyglada plaza? i gdzie sie zywiłas? czy sa jakies miejsca z domowym jedzeniem? dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
e_t_zz Re: Wrociłam z Pobierowa i okolic - pytajcie! 25.06.08, 09:23 Witam, Nocowalismy w domkach Avalon (www.domki-pobierowo.pl). Bylismy tam po raz pierwszy i szczerze polecam. O domkach nie bede pisac szczegolowo, bo duzo by pisac.. ale jesli ktos jest zainteresowany to prosze okontakt-opowiem. Ceny jedzenia: rybki od 4 (dorsz, mintaj, morszczuk, miruna itp)-8(inne rybki)zl. Wszystkie knajpy, sklepy, bary itp. sa na glownej ulicy Grunwaldzkiej. Ze smazalni polecam Karczme u Jakuba. maja tez domowe jedzenie typu pierogi, golabki, kotlety, zupy oraz kuchnie polowa itp-wszystko tez bardzo dobre. Piwo kosztuje przewaznie 6zl/0,5l. Jest bardzo dobra cukiernia Szkolniccy - taki bardzo kolorowy duzy budynek, maja lody, gofry, desery, kawe - wszystko. Jest dobry kebeb przy glownym zejsciu na plaze. Pizzeria Buon Giorno - niezla pizza. Przy Osrodku Zdrowia jest bankomat Euronet, a na ulicy rownoleglej do Grunwaldzkiej jest bankomat Banku Spol. i Global Cash. Na plazy jest jeden bar plazowy Heineken, warto sie wybrac chociazby dla wystroju . Z a trakcji to typowe dla morza - rowery 4kolowe, automaty, place zabaw z pileczkami... Na plazy jest zjezdzlania wodna. Innych atrakcji nie bylo bo to przed sezonem, ale od 1 lipca rusza Akademia Slonca wiec na pewno bedzie sie cos dzialo. Z tego samego powodu wiele knajp jeszcze bylo zamknietych (choc i tak bylo ich mnostwo) i dopiero szykowali sie na otwarcie sezonu, wiec teraz na pewno bedzie jeszcze wiekszy wybor. Plaza jest szeroka, ladny kremowy piasek, na pewno ladniejsza niz w Niechorzu czy Rewalu. Nie ma zadnych falochronow. Niektore zejscia sa strome, po drewnianych schodach ale sa tez "plaskie" zejscia chodnikiem prosto na piasek. Jest wypozyczalnia sprzetu plazowego i kilka wypozyczalni rowerow. Z uwag praktycznych - rodzice z dziecmi - wezcie ze soba sprawy typu pampersy, jedzenie w sloiczkach bo na miejscu sa dostepne w kilku sklepach ale drogo. pampersy sprzedaja po 1,2zl/szt, a sloiczek z obiadkiem kosztowal 4,80zl. Nam zabraklo i musielismy dokupic. Na miejscu nie ma zadnego wiekszego sklepu sieciowego. na razie tyle przyszlo mi do glowy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
7venezia Re: Wrociłam z Pobierowa i okolic - pytajcie! 25.06.08, 10:32 Ja jestem ciekawa domkow - polecasz? Czy nie bylo czuc wilgoci? Na zdjeciach wygladaja naprawde w porzadku. W ktorej czesci Pobierowa znajduja sie ten osrodek (2 lata temu bylam w Naszej Chacie w Pobierowie wiec troche sie orientuje co i jak). Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: Wrociłam z Pobierowa i okolic - pytajcie! 25.06.08, 12:37 Korzystaliscie z kolejki waskotorowej? Czy domowe obiady to tez w tej knajpce mozna kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
e_t_zz Re: Wrociłam z Pobierowa i okolic - pytajcie! 25.06.08, 14:17 1. Domki - jestem bardzo zadowolona. Poczawszy od wyposażenia - jedyne czego nie ma to recznikow i recznikow plazowych. A reszta, czyli: garnki, patelnia, talerze, sztucce, akcesoria typu durszlak, taca, deska, noze kuchenne, czajnik, lodowka, szczotki, zmiotka, sprzet plazowy (lezaki, parawan), suszarka wolnostojaca sa w domku. Ranki sa chlodne wiec w domku na dole tez moze byc omus chlodno ale to tylko rano. Poza tym w domku jest grzejnik gazowy do dyspozycji dla zmarzluchow. Ja nie czulam zadnej wilgoci. Na gorze sa 2 pokoiki z 2 lazkami w kazdym a na dole rozkladana sofa. Taras z kwiatami, obejscie bardzo czyste, ladnie utrzymane. Wlasciciel i obsluga tez bardzo kompetentna i pomocna. Naprawde - nie mam sie do czego przyczepic Domki sa na ul. Swierkowej, dochodzi sie do nich od glownej ulicy ul. Zachodnia. Sa w zachodniej czesci Pobierowa, do morza idzie sie bardzo wolnym spacerkiem z dzieckiem na reku jakies 10-15 min. 2. Z kolejki nie korzystalismy i nic na ten temat nie wiem. Nie widzialam jej nawet (moze jest w sezonie). W tej knajpce - rozumiem, ze chodzi o karczme Jakuba? Tak, tam sa domowe obiady w cenie 14-18 zl. Na ulicy rownoleglej do ul. Grunwaldzkiej tez jest jakas jadlodajnia ale nie korzystalam. Ja glownie rybke itp. 3. Polecam w Niechorzu smazalnie U Cywila. Naprzeciwko Apteki i Osr. Zdrowia jest uliczka, trzeba w nia wejsc i po prawej stronie widac parasole Bosmana. To jest super miejsce, rewelacyjne ryby. Wlasciciel sam tez obsluguje i poleca pysznosci. Menu zawiera kilkadziesiat pozycji i to nie takich jak w innych smazalniach. ja polecam: mietusa krolewskiego w sosie kaparowym ze szparagami, alb turbota z grilla. Ceny umiarkowane, za obiad dla 2 os. z dodatkami i piwem - srednio 70zl. Naprawde warto!Jesli jeszcze o czyms nie napisalam - pytajcie bo mam jeszcze wszystko w pamieci ! Odpowiedz Link Zgłoś
wroobel13 Re: Wrociłam z Pobierowa i okolic - pytajcie! 03.07.08, 22:13 kolejka chodzi na odcinku trzęsacz-pogorzeclica cena w 1 stronę - 8,50 w obie 10 zeta niezaleznie od ilości przystanków nie polecam zabierania do kolejki rowerów - bo kasuja po 10 zeta od roweru w jedna stronę co do zarcia to jest drogo jak diabli i rybki nie takie znów świeże jakby się wydawało. ponieważ nad morzem lubię świeżą rybkę polecam wszystkim zakup rybek na przystani w rewalu (od razu na miejscu je patroszą) - 6 zeta za kilogram i podgrzanie jej (zawinietej w folię aluminiową) na grillu - 10 min z każdej strony. Palce lizać pięć razy taniej niz w smazalni 10 razy smaczniej i bez kolejek. pozdrawiam andrzej www.cichosza.pl Odpowiedz Link Zgłoś
krawro Re: Wrociłam z Pobierowa i okolic - pytajcie! 29.06.08, 16:24 Witam, Ja również dopiero co wróciłam z Avalonu. Jak dla mnie warunki bardzo dobre. Czysto, sucho (nie ma wilgoci a na tym punkcie mam obsesje) i wygodnie.My byliśmy w dwie rodziny. My z 3 - latkiem i jedna rodzina bezdzietna. Jeśli chodzi o poranny chłód na dole (tylko po deszczowej nocy)my zwieliśmy ze sobą farelkę.Dostępne są również grille. Sprzęt plażowy jest nowy a nie jak to zwykle bywa bardzo wysłużony ze szczebelkami wystającymi z materiału. Polecam.Jeśli za rok pojadę do Pobierowa to na pewno do Avalonu. Co do kolejki wąskotorowej to kursuje z Trzęsacza do Pogorzelicy.W piątki i soboty jeździ parowóz w pozostałe dni zwykła lokomotywa elektryczna. Dla dziecka i nie tylko fajna atrakcja. Polecam również wycieczkę do Kamienia Pomorskiego. Można wybrać się statkiem z Dziwnowa lub samochodem.W Kamieniu jest sklep Netto gdzie można przy okazji uzupełnić zapasy bo w Pobierowie ceny niezłe. Lody super ma Szkolnicki zarówno kręcone jaki i gałkowe. Pozdrawiam Ada Odpowiedz Link Zgłoś
efi13 Re: Wrociłam z Pobierowa i okolic - pytajcie! 30.06.08, 17:58 a w ktorym miejscu jest ta Karczma u Jakuba? my bedziemy w Naszej Chacie, pierwszy raz, czyli blizej Pustkowa i w ogole sie nie orientuje, gdzie mozna smacznie, domowo zjesc w okolicy, gdzie kupowac wedline, nabial dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
domifil Re: Wrociłam z Pobierowa i okolic - pytajcie! 01.07.08, 08:25 Witaj, w pobliżu Naszej Chaty jest mały kiosk ze świeżym pieczywem i podstawowymi artykułami spożywczymi. Kawałek dalej (chyba 300 m, może ciut więcej, sorry ale zawsze mam problem z określaniem odległości) jest duży sklep wielobranżowy Sandra, gdzie kupisz świeże pieczywo, wędlinę, nabiał, owoce, warzywa, jedzenie dla dzieci i chemię. Do sklepu tzreba iść w stronę Pobierowa. Ja przez ostatnie 3 lata tam właśnie robiłam zakupy (w Naszej Chacie byłam 2 razy i raz w Morskich Ogrodach). Co do posiłków nie korzystałam z jadłodajni, bo sama gotowałam dla rodziny (dla mnie to nie problem, dużo półproduktów przywiezionych z domu). Ale z tego co pisali forumowicze to w tej części Pobierowa nic nie ma, dopiero w centrum albo w Pustkowie. Ja osobiście polecam Pustkowo, raz że bliżej z Naszej Chaty, a dwa spacerek przez las a nie zatłoczoną główną ulicę Grunwaldzką. No i ceny w Pustkowie niższe (lody, gofry, rybki). Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku. Ja w tym roku ruszam do Sarbinowa Odpowiedz Link Zgłoś
marita6 Re: Wrociłam z Pobierowa i okolic - pytajcie! 01.07.08, 21:58 hej chciałam się dowiedzić czy warto tam wyjechac z pół rocznym dzieckiem, jak się ma plaża do wózka, czy są lasy w pobliżu? Odpowiedz Link Zgłoś
e_t_zz Re: Wrociłam z Pobierowa i okolic - pytajcie! 02.07.08, 09:19 Marita6 - ja mysle, ze bardzo dobre miejsce. lasów tam jest pełno, bo to zielona miejscowość. Ale las taki przyjazny, troche ucywilizowany, że z wózkiem da sie pospacerować. Część ośrodków tak naprawdę stoi w lesie. Zejścia na plażę są róznego rodzaju - albo dojście po piachu lasem i potem wysokie, strome, drewniane schody, albo płaskie zejście chodnikiem do samej plaży. To drugie jest super na wózek. Jest tez bar plażowy z drewnianym podestem (dojście do niego całkowicie po podeście) i mozna tam siedzieć - jesteś na plaży, możesz bujać wózek i jest super! My tak robiliśmy rok temu, jak nasz synek miał 6 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
evora_x Re: Wrociłam z Pobierowa i okolic - pytajcie! 04.07.08, 11:18 Popieram. W zeszłym tygodniu też tak robiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin11 do Domifil 07.07.08, 13:15 czy moglabys napisac, w jakie sprzety , naczynia wyposazona jest kchnia w Naszej Chacie? nastawiam sie na gotowanie dla dzieci i nie wiem, co powinnam zabrac z domu? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
domifil Re: do Domifil 08.07.08, 13:42 Witaj. Kuchnia jest w pełni wyposażona w zastawę stołową na 6 osób (najmniejszy apartament 4-6 osobowy), filiżanki, sztućce, szklaneczki i dzbanek do zimnych napojów, komplet garnków + patelnia, metalowe miski, durszlak, drobne akcesoria (korkociąg, drewniane łyżki). Kuchenka jest elektryczna z dwoma polami grzejnymi, lodówka. Jest płyn do mycia naczyń i ściereczki. U mnie była szklana deska do krojenia (ciężka i nieporęczna), więc kupiłam na miejscu inną. Ja zabierałam ze sobą kubki, bo filiżanka jest dla mnie za mała. Poza tym na miejscu jest pralka (jedno pranie 2 zł), ale korzystałam tylko przy pobycie 2-tygodniowym. Są wszystkie udogodnienia dla dzieci (łóżeczko z pościelą, krzesełko do karmienia, wanienki). Sklep niedaleko, a lody i rybkę polecam w Pustkowie, bo bliżej niż do centrum Pobierowa. Na pewno będziesz zadowolona z pobytu, bo jest blisko do plaży i przede wszystkim cicho. Jak chcesz więcej szczegółów to pytaj lub napisz: domifil@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pysiadlo Re: do Domifil 08.07.08, 14:33 Witam! ponieważ od soboty mamy rezerwację w Naszej Chacie mam pytanie odnośnie jedzenia. Czy masz jakąś sprawdzoną knajpkę w pustkowie gdzie można smacznie i w rozsądnych cenach coś zjeść? i czy można gdzieś w pobliżu wykupić obiady? Z góry dziękuję za odpowiedź! Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
domifil Re: do Domifil 09.07.08, 09:25 Witaj. Jak już wcześniej pisałam sama gotowałam dla rodzinki. W Pustkowie przy głównej ulicy (Słoneczna) jest smażalnia gdzie są bardzo dobre ryby. Na ul. Nadmorskiej przy jednym z pensjonatów jest jadłodajnia, ale nie korzystałam z niej. Jak będziesz na miejscu możesz to sprawdzić. Natomiast w Pobierowie w okolicach Naszej Chaty jest ośrodek Gryf (ul. Grunwaldzka). Może tam udałoby się wykupić jedzenie ale nie wiem czy przyjmują gości z zewnątrz. Na przeciwko Chaty przy ul. Piastowskiej też jest jakis ośrodek wypoczynkowy. Pozostałe knajpki są juz w samym centrum. Obok kina (ul. Grunwaldzka) jest taka jadłodajnia z dużym bufetem, gdzie wybiera się samemu składniki obiadu. Do wyboru są ziemniaki, ryż, gotowane warzywa, surówki, kilka rodzajów mięsa, zupy. Myślę, że coś znajdziesz. Miłych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
jo7775 Re: do Domifil 09.07.08, 10:02 W zeszłym roku byliśmy w Pobierowie. Znajomi z dziećmi często stołowali się własnie w tej knajpce koło kina. Mówili, że jedzenie bardzo dobre i sa porcje dziecięce. Odpowiedz Link Zgłoś
mati19933 Re: Wrociłam z Pobierowa i okolic - pytajcie! 07.07.08, 13:56 Chciałabym się dowiedzieć czy w tym roku sa w Pobierowie komary ,bow zeszłym były,a też się tam wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi969 Re: Wrociłam z Pobierowa i okolic - pytajcie! 08.07.08, 16:01 Byłam w Pobierowie w II połowie czerwca i nie było specjalnego problemu z komarami, wieczorem oczywiście zdarzały się ale nie było to zbyt uciążliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
mati19933 Re: Wrociłam z Pobierowa i okolic - pytajcie! 16.07.08, 18:13 Czy był ktoś w tym roku w pensjonacie Pod winogronem ? Odpowiedz Link Zgłoś
donciaw Re: Wrociłam z Pobierowa i okolic - pytajcie! 18.07.08, 12:04 Dziewczyny, które były w Pobierowie-macie jakieś namiary może na lekarza-pediatrę w okolicy?? Mój maluch zwykł chorować właśnie na wyjazdach, więc muszę się zabezpieczyć na wszelki wypadek... Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: Wrociłam z Pobierowa i okolic - pytajcie! 18.07.08, 15:22 W Sandrze jest lekarz pediatra. a Odpowiedz Link Zgłoś
gabi969 Re: Wrociłam z Pobierowa i okolic - pytajcie! 20.07.08, 21:03 Myślę że z pediatrą nie będzie problemu, widziałam tablice informacyjne o dwóch lekarzach pediatrach, z tego co pamiętam w jednym przypadku wprost stwierdzono, że pomoc całodobowa.( lekarze przyjmują prywatnie)W Pobierowie jest też przychodnia w ramach NFZ, na pewno jest lekarz rodzinny czy pediatra tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś