Dodaj do ulubionych

Centrum Języka Angielskiego na ul. Energetyków

29.05.06, 13:19
Witam,
chciałabym posłać swoje dziecko (4 latka)na język angielski, niestety nic nie
wiem o szkołach językowych w Zielonej Górze, napiszcie proszę gdzie posyłacie
swoje pociechy, czy jesteście zadowolone, czy dzieciom się podoba...
Może ktoś zna Centrum językowe na ul Energetyków, ja wiem tylko, że uczą tam
metodą Helen Doron.
Będę wdzięczna za każdą informację.
Pozdrawiam. Magda
Obserwuj wątek
    • monarosa Re: Centrum Języka Angielskiego na ul. Energetykó 29.05.06, 16:51
      Witam sąsiadeczki smile)) O Hellen Doron opowiem kiedyś na spacerku, gdyż nie
      chcę na forum źle się wypowiadać. Polecam natomiast szkołę językową ABRAKADABRA
      na ul. Kokosowej 23 nr do sekretariatu 4544855. To jest szkoła na niemieckiej
      licencji, uczą ang i niem poprzez zabawę metodą naturalną. Bardzo Fajne Panie
      prowadzą, tylko troszkę daleko od nas. Ale warto.
      • dorianne.gray Re: Centrum Języka Angielskiego na ul. Energetykó 29.05.06, 19:50
        Oooo, super, niedługo przeprowadzamy się na Zacisze, fajnie, że jak mały pojawi
        się na świecie, to nie trzeba będzie z nim nigdzie daleko ganiać na angielski smile
      • mamamajki2 Re: Centrum Języka Angielskiego na ul. Energetykó 29.05.06, 19:59
        bardzo dziękuję za informację, do zobaczenia na spacerku...
        • wiiw Przedszkole językowe na Ogrodowej 30.05.06, 22:36
          Moja mała chodzi do przedszkola językowego na angielski na Ogrodową. Bardzo
          polecamy. www.przedszkolejezykowe.pl
          Zajecia odbywają się 3 razy w tygodniu po 2 godziny koszt to 190 zł za miesiąc.
          Naprawde warto
          • mamamajki2 Re: Przedszkole językowe na Ogrodowej 31.05.06, 09:44
            bardzo dziękuję za info. Pozdrawiam.Magda
    • gustus.pl Abrakadabra i Helen Doron 08.09.06, 13:42
      a jakie sa różnice, plusy i minusy pomiędzy tymi dwiema wymianionymi wyżej
      szkołami (Helen Doron i Abrakadabra). Czy ktoś korzystał z obu i umie powiedzieć
      która jest lepsza? Bo lekcje pokazowe w obu niemal się nie różniły - w jednej z
      pudełka wyskakiwał królik a w drugiej kangur wink W jednej pani czarowała dzieci a
      w drugiej lądował samolotem język angielski. Mnie interesują konkrety - różnią
      się te dwie metody czymś istotnym?
      • monarosa Re: Abrakadabra i Helen Doron 10.09.06, 23:09
        Różnią się na pewno ceną zestawu, jaki trzeba kupić. W Helen Doron w zeszłym
        roku około 150 zł, a w Abrakadabrze około 30 zł. Nie wiem, jak w tym roku. W
        Abrakadabrze mogą na zajęciach być rodzice, a w HD nie widziałam rodziców na
        zajęciach - być może też mogą,lecz nikt nie chciał? W "A" tydzień przed
        którymiś zajęciami podpisywałam zgodę na poczęstunek dziecka czekoladą, bo
        wtedy mieli poznawać to słowo w innym języku i oczywiście dzieci próbowały. A
        podpisywałam, że dziecko nie jest uczulone na czekoladę i że zgadzam się no i
        że przynisę czystą bluzeczkę w razie "wu"
        • olik7 Re: Abrakadabra i Helen Doron 16.02.07, 15:12
          W Abrakadabrze zajęcia są dwa razy w tygodniu, w HD raz. O metodzie HD możesz
          poczytać w necie i będziesz miała pogląd jakimi metodami pracują nauczyciele,
          jak zdobywają certfikaty itp.
          Oczywiście, ze można być na zajęciach w HD, jest to nawet wskazane przy
          młodszych dzieciaczkach, raz, że rodzicowi łatwiej zapanować nad ewentualną
          niesfornością dziecka a dwa , że obserwujesz zajęcia, umiejętności dziecka,
          wiesz jak uczyć go w domu, jakie piosenki zna itp.
          Córka chodzi drugo rok, nie narzekam i nie zmuszam Jej, aczkolwiek nie uważam
          żeby była to szkoła idealna. Ale... to Zielona Góra, mieścina, wyboru raczej
          żadnego.
          Pozdrawiam
          • olik7 a co do zestawu... 16.02.07, 15:15
            słyszałaś o rynku wtórnym? Ja dostałam kasety od kogoś kto nie potrzebuje już,
            piosenki skserowałam, dokupiłam tylko malowankę na zajęcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka