new-mom 30.03.09, 13:03 Witam wszystkich, na dniach urodzi się moje Maleństwo, a ja nie mam pojęcia na temat pediatrów w naszym mieście? Chodzi mi bardziej o przychodniowych. Z prywatnych dobry jest Midloch, z tego co wiem. Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asieksza Re: Dobry pediatra w Gorzowie? 30.03.09, 13:23 Już był podobny wątek jakiś czas temu. My chodzimy do doktor Dębickiej w przychodni na Sienkiewicza i z czystym sumieniem mogę polecić. Pani miła , sympatyczna i kompetentna ( jak czegoś nie jest pewna to nie udaje, że jest wszechwiedząca tylko konsultuje się z innymi specjalistami ) nie było problemu ze skierowaniami do neurologa ( kiedyś pracowała z dr Belonem i on też ma o niej jak najlepsze zdanie )czy kardiologa, skierowaniem na usg czy na badania laboratoryjne. Dzięki pani doktor udało nam się ostatnio uniknąć szpitala - młoda miała zapalenie płuc , dostała antybiotyk i chodziliśmy na kontrolę następnego dnia i po weekendzie i na szczęście antybiotyk zadziałał ale podobało mi się, że mimo wszystko miała rękę na pulsie i kontrolowała co się z niunią dzieje. Dwa razy w tygodniu jest też po południu, więc jak tylko kontrola a rano nie pasuje można pójść po pracy. Pani doktor pamięta swoich pacjentów , przy okazji wizyt z jednym dzieckiem , przypomina np. o szczepieniach drugiej, pyta o zdrowie dzieci...Dla moich dzieci najważniejsze teraz jest , że ma klejki i stempelki więc do lekarza chodzą bardzo chętnie www.niunie.babies.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hiroslaw Re: Dobry pediatra w Gorzowie? 31.03.09, 17:08 W przypadku małych dzieci warto sprawdzić opinie na temat lekarza z pobliskiej przychodni. Odpowiedz Link Zgłoś
mua22 Re: Dobry pediatra w Gorzowie? 28.04.09, 11:54 Odradzam przychodnie na Sienkiewicza!!!Szczególnie dr. Kacprzak. Lekarz niedostępny, arogancki, robi wielkie problemy żeby skierować dziecko na badania!Tragedia. Co do dr. Dębickiej, która także przyjmuje na Sienkiewicza- kiedyś o mały włos w poważny sposób naraziła zdrowie (może nawet życie) mojego dzicka przepisując niewłaściwe zalecenia... więc nigdy więcej do niej nie pójdę. Okrzyczany i wszech znany dr Midloch nie jest gody polecenia! wiele razy miałam nieprzyjemności związane z jego diagnozą, (choćby nawet teraz moje dzicko ma zapalenie płuc a on przpisał jej bardzo silne zastrzyki o wąskim zakresie działania-konsultowałam to z innym lekarzem) Ze swojej strony polecam dr Hulak jesli chodzi o prywatne wizyty. Obecnie jestem na etapie przepisywanie sie z Sienkiewicza na Piłsudskiego , słyszałm ze tam są dobrzy Pediatrzy np. dr Karczewska. Odpowiedz Link Zgłoś
hiroslaw Re: Dobry pediatra w Gorzowie? 05.05.09, 09:44 > Obecnie jestem na etapie przepisywanie sie z Sienkiewicza na > Piłsudskiego , słyszałm ze tam są dobrzy Pediatrzy np. dr > Karczewska. Pani Katarzyna Kurczewska już nie przyjmuje w GLS-ie, podobno podkupiła ją przychodnia stilonowska. W GLS-ie pracuje mający dobre opinie pediatra p. Wiktor Kućko. Odpowiedz Link Zgłoś
dorrr Re: Dobry pediatra w Gorzowie? 03.06.09, 00:10 mua22 napisała: > Obecnie jestem na etapie przepisywanie sie z Sienkiewicza na > Piłsudskiego , słyszałm ze tam są dobrzy Pediatrzy np. dr > Karczewska. zdecydowanie polecam - ja również z polecenia zapisałam się właśnie do Mediki i jestem bardzo zadowolona (a swoją drogą jak się mówi że na Piłsudskiego to wszyscy myślą że do GLS-u) Odpowiedz Link Zgłoś
alika77 Re: Dobry pediatra w Gorzowie? 28.04.09, 15:00 zgadzam się częściowo w kwestii dr Midlocha, mojemu dziecku co prawda w żadnym razie nie zaszkodził, aczkolwiek miałam trochę wrażenie, że chce jak najszybciej załatwić sprawę, skasować i do widzenia. Bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie doktor Joniec, który pracuje, a przynajmniej pracował, na oddziale pediatrycznym w szpitalu na Dekerta. Pierwsza wizyta u niego trwała 45 minut, wypytał o wszystko, zbadał dobrze, dał skierowania na badania. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mua22 Re: Dobry pediatra w Gorzowie? 29.04.09, 13:51 Jeśli chodzi o Midlocha to otrzymuje on ode mnie miano "załatwiacza" dokładnie tak postępuje. Bardzo chiałabym sie dowiedzieć o jakieś namiary do dr. Jońca... Jest bardzo miłym człowiekiem i dobrym lekarzem (osobiście miałam z nim kontakt tylko na oddziale dziecięcym ). Gdzie on przyjmuje? "alika77" byłabym bardzo wdzięczna za informacje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alika77 Re: Dobry pediatra w Gorzowie? 30.04.09, 19:13 Mua22, nie czuję się upoważniona do upubliczniania namiarów na kogokolwiek wysłałam Ci więc info na adres gazetowy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m-s12 Re: Dobry pediatra w Gorzowie? 31.05.09, 17:33 Ja też poproszę o namiary na doktora Jońca. Z góry dziękuję.Ja chodzę do doktor Dejnowicz,ale też niepolecam.Szukam dobrego pediatry, do którego mogłabym przepisać dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mama1 Re: Dobry pediatra w Gorzowie? 03.06.09, 18:12 no coz ja tez do czasu bylam zachwycona dr.Midloch ale z kazda wizyta przepisywal to samo malo konkretny byl zrobiac badania na alergie za 150 zl nie podal dalszego postepowania a juz szczytem bylo jak ja sie rozchorowalam poszlam on mowi "przewienie miesnia" przepisal mi nurofen i masc dla sportowcow zalecil przyjsc po 5 dniach na kontrole ale nic nie przechodzilo i pan Joniec mnie w domu swoim przyjal odrazu napisal skierowanie na USG i sie okazalo ze mam zapalenie slinianek i bez antybiotyku bym sie mogla leczyc do dzis. i narazie zostajemy przy dr. Joncu bo jest dokladny i podchodzi "z sercem" do kazdego. Odpowiedz Link Zgłoś
hiroslaw kiepska jakość 05.06.09, 09:15 Nasza połozna zwróciła uwagę na ciekawą rzecz: w Gorzowie żaden pediatra nie jest doktorem. W ogóle lekarzy z jakimkolwiek stopniem naukowym w naszym mieście jest jak na lekarstwo. Po prostu im się nie chce kształcić, trzepią kasę bez większego wysiłku i stosują od lat te same metody na różne przypadki - niestety nie zawsze są skuteczne. To przykre i żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
alika77 Re: kiepska jakość 07.06.09, 13:58 > Nasza połozna zwróciła uwagę na ciekawą rzecz: w Gorzowie żaden > pediatra nie jest doktorem. Mogę zgodzić się z tym, że ciężko o dobrego pediatrę, natomiast to czy ktoś ma tytuł doktora czy nie, to jest dla mnie rzeczą drugorzędną. Spotkałam doktorów z tytułu, do których za darmo bym nie chciała chodzić, bo robili doktorat tylko i wyłącznie żeby mieć tytuł, prestiż i pieniądze i spotkałam lekarzy "tylko" po studiach medycznych, bez żadnych dalszych tytułów, którzy z oddaniem i fachowością wykonują swoją pracę. Nie tytuł zdobi człowieka > W ogóle lekarzy z jakimkolwiek stopniem > naukowym w naszym mieście jest jak na lekarstwo. Magister to też stopień naukowy i każdy kto kończy studia wyższe (czyli powyżej licencjata) ma stopień naukowy Czyli wszyscy lekarze w Gorzowie mogą się takowym pochwalić Odpowiedz Link Zgłoś
alika77 Re: Dobry pediatra w Gorzowie? 07.06.09, 14:07 napisałam Ci mejla na priv Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkakorn Re: Dobry pediatra w Gorzowie? 05.01.18, 13:12 Szuka dobrego pediatry prywatnie!!!!! w Gorzowie lub okolicach !! ktoś może polecic? Odpowiedz Link Zgłoś