Gość: ops Re: Tuning-Co sądzicie o tym zjawisku? IP: *.kielce.msk.pl 26.04.04, 10:24 debilizm Odpowiedz Link Zgłoś
hamsterek Re: Tuning-Co sądzicie o tym zjawisku? 26.04.04, 10:30 Dobry tuning nie jest zły ale wszelakiego rodzaju badlooki czy fele wystające poza obrys karoserii to buractwo w najgorszym wykonaniu. Takie buraki nawet nie zdają sobie sprawy ze swojego buractwa i łączą się w grupy broniąc swoich buraczanych poglądów do samego końca :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki. Re: Tuning-Co sądzicie o tym zjawisku? IP: 81.6.129.* 26.04.04, 11:40 Czasem zastanawia mnie z jakiej przyczyny wielu ludzi choćby na tym forum uważa tuning za debilizm i buractwo. Z zasady , bo hamsterek ma rację , wszystko co jest przesadzone - tuning tez ,czasem juz przekracza granice buractwa i takich autek na ulicy mamy sporo. Ale poza takimi extremalnymi przypadkami to chyba z zazdrości. No bo nikt mi nie powie , że ładnie stuningowany samochód to coś złego. A uważać coś w całości za debilizm to debilizm. Wedug mnie to plus , że ktoś w gustowny sposób robi z samochodem coś co sprawia , że się wyróżnia bo co wq tym fajnego jak wszystkie tysiące samochodów byłyby identyczne. To tak jak mieszkać w wieżowcu i każde mieszkanie w pionie byłoby identycznie umeblowane identycznymi meblami. Dlaczego kolego od "debilizmu" nie umeblujesz sobie tak jak baba pod spodem? Albo gdyby wszyscy babki na ulicy chodziły w zielonych spódnicach do kolan i żółtych bluzkach zapinanych na guziki. Jak by sie która ubrała inaczej - to niewątpliwie... debilka. Chyba oglnie nie lubi się "tuningowców" właśnie dlatego że wyróżniają sie z szarej masy szarych ludzików i te właśnie szare ludziki mówią : - debilizm. Sa tez tacy "tuningowcy" którzy lubia w centrum wchodzić z piskiem i bokiem w zakręt - co nie przysparza popularności wszystkim tuningowcom. Ale to tylko grupka , tak jak część tych którzy nie mają stuningowanego auta tez piszczy na ulicach , albo włącza w maluchu "bum bum" składające sie ze sprzętu droższego czasem od samego malucha. Ale każdy małolat jak dostanie prawo jazdy to go troszke ponosi bez względu czy ma tuningowane auto czy nie. Wy tak nie mieliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElMatador Re: Tuning-Co sądzicie o tym zjawisku? IP: 212.244.153.* 26.04.04, 12:34 Popieram miki, masz rację, jesli ktoś lubi płkę nożną i jes fanem jakiejś drużyny, to nie oznacza ,że jest KIBOLEM. To samo dotyczy tuningu. Jest grupa ludzi tuningująca samochody gustownie. A osoby krytykujące bezgranicznie tuning to albo nie rozumieją tego, albo są zazdrosne. Ja powstrzymuję się od uwag w stronę ludzi jeżdzacych tuningowanymi autami gorszej klasy. Nie każdego stac na super furę po tuningu. Kazdy może sie znaleźć w takiej sytuacji, że przyjdzie mu jeździć przysłowiowym Maluchem lub nawet chodzić pieszo... Dlatego ja TUNING traktuję jak fajną zabawę i znam wielu naprawdę przesympatycznch i inteligentnych ludzi z tego środowiska. Nie popieram natomiast bezmyślnej, niebezpiecznej jazdy po mieście i drogach. A to jak kto tuninguje furę , to zależy od gustu i finansów. Zapewne dużo ludzi gdyby miało pieniądze na tuning pojeździło by Mercedesikiem AMG, czy Beemką M-ką. . . niestety... musimy zadowolić się tym co mamy i czasami, jesli mamy pieniadze, jakoś przerobić auto... A na temat gustów się nie dyskuuje. Pozdrawiam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobi Re: Tuning-Co sądzicie o tym zjawisku? IP: *.globit / 217.98.57.* 26.04.04, 21:47 Nie rozumiem co komus przeszkadza co drugi robi z autem. Jak ma kase to niech okleja szyby folia, robie badlooki, wydechy, wklada granie za grube tysiace. To ze ktos sie chce rzucac w oczy to nic zlego. Wytepic trzeba jedynie to co szkodzi innym: czarne lampy, pseudoksononowe zarowki itd. Ale to juz zadanie policji. A jak komus tuning kojarzy sie z dresami to nie mamy o czym gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
smurfmadrala Re: Tuning-Co sądzicie o tym zjawisku? 26.10.22, 11:37 Jeśli ktoś uważa samochód za najważniejszego członka rodziny... Odpowiedz Link Zgłoś