Dodaj do ulubionych

"kielecki" sposób udzielania wywiadów

26.04.21, 21:12
W związku z kolejnym takim wypadkiem ( jak ten sprzed kilku miesięcy - pana z Wodociągów Kieleckich) - wywiadu p. Sekretarza Kielc, zawieszam poniższą scenkę:
..
PRZEJEZDNY: - Bardzo pana przepraszam, przed chwilą wysiadłem z pociągu i chciałbym dowiedzieć się - jak to było w 1914 -" czy rzeczywiście Legionistów Piłsudskiego przywitały zatrzaśnięte okiennice na głównej ulicy Kielc?
..
-KIELCZANIN: -Jestem kielczaninem w 3 pokoleniu, przewodnikiem po Kielcach i zawsze będę pomagał takim jak pan - przejezdnym.
..
P.: - ja rozumiem, ale czy móģłby pan o tym: 1914, legiony, Piłsudski, słyszałem, że ówczesny biskup kielecki nie był przychylny Piłsudskiemu, ale okiennice?
..
K.: - Jestem kielczaninem w 3 pokoleniu, przewodnikiem po Kielcach i zawsze będę pomagał takim jak pan- przejezdnym.
..
P.: - Proszę pana, a jak tu dojść do...
..
K.: - Jestem kielczaninem w 3 pokoleniu, przewodnikiem po Kielcach ...
...
Oj, bo zaczną Was nazywać "kieleckie cyborgi"!Jak kiedyś scyzoryki. Musicie coś z tym kielczanie zrobić - nie ma nic gorszego niż przyzwyczajenie - przylepi się do Was i nic nie pomoże....A co pan o tym sądzi?- z tym pytaniem zwracam się do przechodzącego ulicą mężczyzny...
- Jestem kielczaninem w 3 pokoleniu, przewodnikiem po Kielcach...
Obserwuj wątek
    • Gość: Inka Re: "kielecki" sposób udzielania wywiadów IP: 95.160.158.* 01.05.21, 11:58
      De dwie baby bez maseczek, palące papierosy - jak widać na zdjęciu - pod mobilnym punktem w Kielcach pod Urzędem Wojewódzkim powinny z miejsca zapłacić po 5 tyś. zł mandatu. Nasuwa się też pytanie, po jaką chol..ę przyszły się szczepić, skoro nie przestrzegają zasad i to w tak ważnym miejscu.
      • feelek Re: "kielecki" sposób udzielania wywiadów 05.05.21, 20:33
        To b. interesujące p. Inko, ale co to ma wspólnego z tematem wątku?
    • smurfmadrala Re: "kielecki" sposób udzielania wywiadów 08.05.21, 20:43
      Proszę o podanie źródła, skąd pochodzi scenka rozmowy PRZEJEZDNEGO i kielczanina w 3 pokoleniu.
      Nosi wszelkie cechy niezależności i kreatywności tzn. niezalezności od prawdy i "kreatywności" "faktów".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka