Dodaj do ulubionych

Promocja książki "Sztetł Łopuszno"

IP: *.klc.vectranet.pl 25.01.05, 00:19
Gdy czytam o "Żydach" z ... Łopuszna,Krakowa,Warszawy to mam wrażenie że
AUTOR pisze o kimś z KOSMOSU!!! A to byli Polacy mieszkający od kilkuset lat
na tej ziemi, a że mają inne wyznanie,ubiory,kulturę czy kuchnię to co?????
Wyznawcy Islamu ze wschodniej Polski, to nie Polacy, a Małysz z
protestanckiej Wisły to nie POLAK, a Polański(Żyd z Krakowa) to KTO KU...WA
CHINDUS???
To Polacy są postrzegani ze swoją ksenofobią jak DZIWADŁA!!!
A Ci pierwsi to POLACY wyznania Mojżeszowego
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Promocja książki "Sztetł Łopuszno" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 08:06
      Czy "Chindusi" to jakis tajemniczy odlam Hindusow? Taki z polskimi
      korzeniami?:)))
    • Gość: Jakub [...] IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 11:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Josek Re: Promocja książki "Sztetł Łopuszno" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:58
      Nie jesetm Żydem ale Olo ma dużo racji, z badań wynika, że około 28% Żydów
      sprzed wojny bardziej uważało się za Polaków niż za naród wybrany. Nie mówiąc o
      tych co porzucili wcześniej wiarę przodków. Właściwie każdy Polak w 19% ma krew
      żydowską
      • Gość: Filip Re: Promocja książki "Sztetł Łopuszno" IP: *.169-96-207.sherb.mt.videotron.ca 26.02.05, 06:12
        Ale pie..sz wasc !
        Usilowanie wmowienia Polakom ze pochodza od Zyda.
    • Gość: nie poseł Do redakcji "GW" IP: *.pl / 193.24.200.* 25.01.05, 18:38
      Czemu u Was jest tak mało dbających dziennikarzy o to , aby pisać teksty z
      należytą starannością?
      Przecież ta książka ma w tytule SZTETL a nie <Sztetł>.
      Wstyd, że robicie coraz więcej "byków" i nikt z tego nie wyciąga wniosków.
      P.S.
      A swoją drogą proponuję aby przeczytać tą książke bo warto.
      pozdrawiam
      • Gość: Jakiś tam Bywało, że Żydzi przelewali krew za Polskę w 1939 IP: *.simset.net / 80.51.251.* 25.01.05, 19:44
        Bywali co byli w UB. A Polaków tam w ogóle nie było?
    • Gość: Jakub [...] IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 19:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: niejakub Kim toż to Jakub jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:41
        Ale debil jak zdrowia pragnę - twoja wyszukiwarka nie podała jedynie, ze
        wiadomosc o szybkich samochodach została napisana 1 IV - spójrz w kalendarz i
        zobacz co to za dzień - a potem pisz, ze sie ktos afiszuje z szybkimi
        samochodami.

Uwielbiasz wypowiadać sie na temat Żydów zawsze niepochlebnie. Dla mnie jesteś
        jednym z tych synów Izrela, którzy sądzą, ze trwa na nich nagonka w tym kraju
        i swą narodową tożsamość - ukrywają pod bełkotliwym sączeniem jadu. Wstyd mi
        za Ciebie
      • nielubie_neofaszystow Re: O jaką książkę i jakiego autora chodzi? 25.01.05, 22:00
        Jak widać niektórzy mają problemy ze zrozumieniem tego co pokaże
        wyszukiwarka...Czytałeś książkę? Przeczytaj wtedy komentuj
    • Gość: gogo Re: Promocja książki "Sztetł Łopuszno" IP: *.tomaszow.mm.pl 01.02.05, 18:51
      książki nie czytałem i pewnie nie przeczytam. Nie mam najmniejszej ochoty. Na
      temat przedwojennych żydów wiem niewiele. Wystarczy ze popatrze co się dzieje
      wokół mnie obecnie na politycznej scenie. Zydzi to naród który jest wiecznie
      pokrzywdzony,strasznie zaborczy ,ciągle im czegoś brakuje. Teraz ratują Polskę,
      właściwie to już od piętnastu lat i co? Jak wygląda nasza ojczyzna "ich też"
      [Polen]-z hebrajskiego ziemia obiecana. podorabiali sie olbrzymich majątków.
      Należą do elity polskiego narodu gdy tymczasem prawdziwi polacy klepia biede.
      Taki jest ich patriotyzm. Dlaczego nasi żołnierze są w Iraku? Bo żydzi tak
      zdecydowali. arabowie to ich odwieczny wróg. Jeśli ich przedwojenny patriotyzm
      tak wyglądał to dlaczego teraz mają pretensję do polaków.Dlaczego tak mało ich
      było w wojsku polskim przed wojną?teraz religia nie zabrania im mordowania
      palestyńczyków? przed wojną im zabraniała toteż nie mogli bronić
      polski"patrioci". nie tak dawno byłem dośc tolerancyjnie nastawiony do żydów po
      wizycie na żydowskim czacie wiele się zmieniło. jeśli chcecie sami spóbujcie.
      nie można na żyda powiedzieć nic złego wtedy okazuje się że to my polacy
      jesteśmy wszystkiemu winni. CIAGLE PROMUJE SIĘ ŻYDOWSKIE KSIĄŻKI, KUCHNIE,
      KULTURE. MAM DOŚC. CIĄGLE TRWA WIELKI FESTIWAL KULTURY ŻYDOWSKIEJ. RZYGAĆ SIE
      CHCE.
      • Gość: marcel Re: Promocja książki "Sztetł Łopuszno" IP: *.janet.waw.pl 25.02.05, 21:34
        Gość portalu: gogo napisał(a):

> książki nie czytałem i pewnie nie przeczytam. Nie mam najmniejszej ochoty. Na
        > temat przedwojennych żydów wiem niewiele.

Ale nie przeszkadza Ci to w wypowiadaniu się na ten temat

Wystarczy ze popatrze co się dzieje
        > wokół mnie obecnie na politycznej scenie. Zydzi to naród który jest wiecznie
        > pokrzywdzony,strasznie zaborczy ,ciągle im czegoś brakuje.

Rzeczywiście, od dwóch tysięcy lat dostają w dupę od kolejnych przedstawicieli
        tzw. zachodniego kręgu kulturowego (i nie tylko) ale to przecież nie może być
        dla Ciebie powodem do narzekania, prawda?

Teraz ratują Polskę,
        > właściwie to już od piętnastu lat i co? Jak wygląda nasza ojczyzna "ich też"
        > [Polen]-z hebrajskiego ziemia obiecana. podorabiali sie olbrzymich majątków.
        > Należą do elity polskiego narodu gdy tymczasem prawdziwi polacy klepia biede.

A tego nie rozumiem, czyżby prawdziwi Polacy (czy jak piszesz - polacy) nie
        mogli należeć do elity SWOJEGO narodu?

> Taki jest ich patriotyzm. Dlaczego nasi żołnierze są w Iraku? Bo żydzi tak
        > zdecydowali. arabowie to ich odwieczny wróg. Jeśli ich przedwojenny
        patriotyzm
        > tak wyglądał to dlaczego teraz mają pretensję do polaków.Dlaczego tak mało
        ich
        > było w wojsku polskim przed wojną?

a na jakiej podstawie oceniasz ich udział na mały? A wiesz ilu z nich oddało
        swoje ŻYCIE za Twoją Polskę?

teraz religia nie zabrania im mordowania
        > palestyńczyków? przed wojną im zabraniała toteż nie mogli bronić
        > polski"patrioci". nie tak dawno byłem dośc tolerancyjnie nastawiony do żydów
        po
        >
        > wizycie na żydowskim czacie wiele się zmieniło. jeśli chcecie sami spóbujcie.
        > nie można na żyda powiedzieć nic złego wtedy okazuje się że to my polacy
        > jesteśmy wszystkiemu winni. CIAGLE PROMUJE SIĘ ŻYDOWSKIE KSIĄŻKI, KUCHNIE,
        > KULTURE. MAM DOŚC. CIĄGLE TRWA WIELKI FESTIWAL KULTURY ŻYDOWSKIEJ. RZYGAĆ SIE
        > CHCE.

Jak to dobrze że nie uważam się za polaka, ale za Polaka. A tak poza tym,
        wypowiqadać pochopne sądy jest łatwo, trudniej jest spojrzeć na problem z wielu
        punktów widzenia, czego Tobie i sobie życzę. Mimo wszystko, pozdrawiam.

• Gość: Filip Re: Promocja książki "Sztetł Łopuszno" IP: *.169-96-207.sherb.mt.videotron.ca 26.02.05, 06:45
          Skad wzieli sie Zydzi w Lopusznie warto poznac ten jakze wazny moment w
          historii tego miasteczka.
          W ksiazeczce nie tak dawno wydanej "Lopuszno Wczoraj i Dzis" stoi dos jasno
          napisane -skad wzieli sie tam Zydzi.
          Nie jest prawda ze byli tam od pokolen. Pojawili sie w okresie miedzywojennym.
          A to nie tylko dzieki postaciom z tej ksiazeczki ale takze dzieki
          J.Pilsudskiemu
          To "dziadek" przysluzyl sie do takiego wlasnie kompromisu politycznego
          przyjmujac 650 tysiecy Zydow z za wschodniej granicy. Z za zachodniej granicy
          przyjal o ile dobrze pamietam okolo 45.tys.( ci uciekali z Niemiec przed
          faszyzmem)
          Uciekali przed bolszewikami ale ich mentalnosc byla tez bolszewicka wzgledem
          syionistycznych priorytetow narodowych....stad nic dziwnego ze o 5:45
          I.VIII.39. witali chlebem i sola zolnierzy werhmahtu na granicy niemiecko -
          polskiej.
      • Gość: marcel Re: Promocja książki "Sztetł Łopuszno" IP: *.janet.waw.pl 26.02.05, 00:51
        Gość portalu: gogo napisał(a):

> książki nie czytałem i pewnie nie przeczytam. Nie mam najmniejszej ochoty. Na
        > temat przedwojennych żydów wiem niewiele.

Ale nie przeszkadza Ci to w wypowiadaniu się na ten temat

Wystarczy ze popatrze co się dzieje
        > wokół mnie obecnie na politycznej scenie. Zydzi to naród który jest wiecznie
        > pokrzywdzony,strasznie zaborczy ,ciągle im czegoś brakuje.

Rzeczywiście, od dwóch tysięcy lat dostają w dupę od kolejnych przedstawicieli
        tzw. zachodniego kręgu kulturowego (i nie tylko) ale to przecież nie może być
        dla Ciebie powodem do narzekania, prawda?

Teraz ratują Polskę,
        > właściwie to już od piętnastu lat i co? Jak wygląda nasza ojczyzna "ich też"
        > [Polen]-z hebrajskiego ziemia obiecana. podorabiali sie olbrzymich majątków.
        > Należą do elity polskiego narodu gdy tymczasem prawdziwi polacy klepia biede.

A tego nie rozumiem, czyżby prawdziwi Polacy (czy jak piszesz - polacy) nie
        mogli należeć do elity SWOJEGO narodu?

> Taki jest ich patriotyzm. Dlaczego nasi żołnierze są w Iraku? Bo żydzi tak
        > zdecydowali. arabowie to ich odwieczny wróg. Jeśli ich przedwojenny
        patriotyzm
        > tak wyglądał to dlaczego teraz mają pretensję do polaków.Dlaczego tak mało
        ich
        > było w wojsku polskim przed wojną?

a na jakiej podstawie oceniasz ich udział na mały? A wiesz ilu z nich oddało
        swoje ŻYCIE za Twoją Polskę?

teraz religia nie zabrania im mordowania
        > palestyńczyków? przed wojną im zabraniała toteż nie mogli bronić
        > polski"patrioci". nie tak dawno byłem dośc tolerancyjnie nastawiony do żydów
        po
        >
        > wizycie na żydowskim czacie wiele się zmieniło. jeśli chcecie sami spóbujcie.
        > nie można na żyda powiedzieć nic złego wtedy okazuje się że to my polacy
        > jesteśmy wszystkiemu winni. CIAGLE PROMUJE SIĘ ŻYDOWSKIE KSIĄŻKI, KUCHNIE,
        > KULTURE. MAM DOŚC. CIĄGLE TRWA WIELKI FESTIWAL KULTURY ŻYDOWSKIEJ. RZYGAĆ SIE
        > CHCE.

Jak to dobrze że nie uważam się za polaka, ale za Polaka. A tak poza tym,
        wypowiqadać pochopne sądy jest łatwo, trudniej jest spojrzeć na problem z wielu
        punktów widzenia, czego Tobie i sobie życzę. Mimo wszystko, pozdrawiam.

• Gość: xero Re: Promocja książki "Sztetł Łopuszno"/do Jakuba IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.05, 20:42
      Jakub, a tak po za tym to wszystko ok u Ciebie...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka