Dodaj do ulubionych

Będą darmowe przedszkola w Kielcach

IP: 81.26.5.* 20.10.05, 07:31
Nadmienię, że zajęcia dodatkowe min. J. angielski, "komitet", środki czystości
(mimo, że w wyprawce są wyszczególnione i trzeba do przedszkola przynieść) są
PŁATNE!
Trudno, ale to bardzo trudno jest mi uwierzyć w TO, że włodarze zrezygnują z
jednego służbowego auta lub pobrania premii (jak zwykle za NIC), żeby
sfinansować całkowicie wszystko, ale to wszystko, by dziecko biedenego mogło
uczęszczać do przedszkola.
Z drugiej strony wielu rodziców nie stać na pobyt w przedszkolu ich pociech
np. z powodu opłat z żywienie (od 4.5 do 5.5 PLN za dzień), ale STAĆ ICH NA
PACZKĘ PAPIEROSKÓW za 5 PLN na dzień!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Nicky Re: Będą darmowe przedszkola w Kielcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 07:59
      "Wyprowadzą" zerówki z przedszkoli do szkół?!! Będę pierwszym, który będzie
      protestował! Ciekawe czy miasto mi zapewni opiekę nad dzieckiem przed zajęciami
      w szkole i po zajęciach kiedy ja jestem w pracy? Chyba że ta cała banda
      decydentów będzie społecznie zajmować się takimi dziećmi w zaciszu swoich
      luksusowych gabinetów w ramach swoich kilkutysięcznych poborów!!! Niech się
      zastanowią co oni robią!!! Idiotyzm!
    • Gość: sinse czy aby na pewno dla wszystkich dzieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:54
      jak na razie żadne przedszkole w kielcach nie chce przyjąć dziecka, które jest
      wegetarianinem.Problemem dla przedszkolanek jest dopilnowanie, aby na talerzu
      tego dziecka nie było np. kotleta.Nie chodzi o oddzielne gotowanie. pewnie okaże
      się, że darmowe przedszkole też jest dla dzieci "wybranych" nie sprawiających
      kłopotów,tak aby panie przedszkolanki nie musiały zbytnio sie przemęczać.
      • Gość: 666 Re: czy aby na pewno dla wszystkich dzieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:56
        > jak na razie żadne przedszkole w kielcach nie chce przyjąć dziecka, które jest
        > wegetarianinem.Problemem dla przedszkolanek jest dopilnowanie, aby na talerzu
        > tego dziecka nie było np. kotleta.Nie chodzi o oddzielne gotowanie. pewnie okaż

to są kpiny ! czemu jest winne dziecko, że ma głupich rodziców ? Sama sałata dla
        prawidłowego rozwoju dziecka nie wystarczy.
        • Gość: sinse Re: czy aby na pewno dla wszystkich dzieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 12:44
          kto tu jest głupi? czy w przedszkolach żywią dzieci sałatą i kotletami skoro
          piszesz że tylko sałatą będzie się żywić?oprócz mięsa można jeść tysiące
          zdrowych, odżywczych potraw. A biorąc pod uwagę wszystkie choroby jakie ostatnio
          są roznoszone przez mieso (o chorobie wśiekłych krów chociażby wspomnę), to ze
          moje dziecko nie je mięsa, wyjdzie mu tylko na zdrowie.
          Ale nie dziwię sie wcale ze takie stanowisko prezentujesz, drogi 666. Zaliczam
          cie do szerokiej rzeczy nieoświeconych kielczan, którzy nie mają pojęcia o wielu
          rzeczach, które na świecie są normalnością.
        • Gość: babetka "666" bierze przykład z "elit" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:12
          Nie przesadzajmy, przy diecie wegeteriańskiej można się znakomicie rozwijać.
          Przykładem jest pan Aleksander Kwaśniewski, który co kilka miesięcy musi się
          odchudzać.
          To tycie pana Aleksandra, to z pewnością wpływ diety opartej na ziemniakach bez
          omasty.

Ja niestety nie rozwijam się tak dobrze, jak pan Aleksander, ale ja mięskiem
          nie gardzę :)
        • Gość: babetka Przepraszam "666" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:15
          Pomyliłam się. To oczywiście "Sinse" bierze przykład z "elit" :)
      • Gość: Piteru Re: czy aby na pewno dla wszystkich dzieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:09
        jak na razie żadne przedszkole w kielcach nie chce przyjąć dziecka, które jest
        > wegetarianinem.
        ... chyba, ktorych rodzice chca, zeby byl wegeterianinem...
        szesciolatek wedle swoich ideałow postanowil, ze nie bedzie sie przyczynial do
        zabijania biednych krowek i swinek. salata i groszek sa jego przyjaciolmi...
        a moze by tak poczekac, zeby dziecko samo zdecydowalo, czy chce sie opychac
        salata czy moze jednak zjesc czasem mieso(ktore jest OCZYWISCIE niezbedne dla
        zdrowego odzywiania sie). "nie chodzi o osobne gotowanie"... czyli dziecko
        bedzie jadlo ziemniaczka z ogoreczkiem i popijalo kompocikiem. brawo brawo brawo
        wrrr
        • Gość: sinse Re: czy aby na pewno dla wszystkich dzieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:53
          chyba normalne że jak na razie ja decyduje za swoje dziecko!Czy wy dajecie swoim
          dzieciom wolny wybór i mogą robic co chca?jeżeli będzie chciało jeść mięso za
          kilka lat, to nie widze problemu- będzie je jadło.Mięso wcale nie jest niezbędne
          do właściwego odżywiania sie, poczytaj Piteru książki na ten temat.
          Ja od 19 lat mięsa nie jem, jestem zdrowa i do "elit" sie nie upodabniam.
          Ale widze że dyskusja jest bezsensowana, bo Wy wiecie lepiej czego potrzeba
          mojemu dziecku.
          Zaznacze że do przedszkoli nie chca przyjmować takze dzieci z innymi dietami,
          zaleconymi przez lekarzy. Po prostu z lenistwa kucharek i przedszkolanek.
          • Gość: 666 Re: czy aby na pewno dla wszystkich dzieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:46
            Gość portalu: sinse napisał(a):

> chyba normalne że jak na razie ja decyduje za swoje dziecko!Czy wy dajecie swoi
            > m
            > dzieciom wolny wybór i mogą robic co chca?jeżeli będzie chciało jeść mięso za
            > kilka lat, to nie widze problemu- będzie je jadło.Mięso wcale nie jest niezbędn
            > e
            > do właściwego odżywiania sie, poczytaj Piteru książki na ten temat.

Proponuje zacząć czytać inne książki - te w/w nadają się na makulaturę.
            Znam takich co nie jedzą mięsa - efekty są opłakane.
            Dziecku radzę dać kotlecika jednak, póki nie jest za późno, a sama to możesz
            jeść trawę nawet - po każdym koszeniu sprezentuję wiaderko trawy gratis. Aha -
            tylko nie jedz owsa - bo uderza do głowy...
          • Gość: Obserwer Re: czy aby na pewno dla wszystkich dzieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 19:08
            Zastanów się kobieto. Jeśli w przedszkolu są 4 grupy po średnio 25-30 dzieci,
            to jedna lub 2 kucharki muszą ugotować dla ponad 100 dzieci : śniadanie, obiad
            i podwieczorek. Stawka żywieniowa jak czytałem 5,5 zł. Za co chcesz różnicować
            dzieciom te posiłki. Jestem ojcem 6-latka chodzącego do przedszkola i
            analizując jadłospis (taki wisi w halu) podziwiam ludzi którzy za taką kasę
            karmią moje dziecko, przy okazji wyrazy współczucia dla normalnych nauczycielek
            użerających się z "nawiedzonymi" rodzicami.
    • Gość: Zdegustowana Re: Będą darmowe przedszkola w Kielcach IP: *.chemar.com.pl 20.10.05, 12:03
      Jakie to wszystko piękne, szkoda tylko, że nikt nie pomyślał, że istnieje
      jeszcze grupa dzieci niepełnosprawnych, których nikt , w żadnym przedszkolu nie
      chce przyjąć, bo najlepsze dziecko niepełnosprawne to takie z alergią, o
      pozostałych lepiej zapomnieć .
      A dostęp do edukacji to prawo każdego człowieka.
      Nasi włodarze stworzyli im ośrodek przy Chęcińskiej i jeśli jako tako
      zarabiasz to musisz płacić
      kosmiczną odpłatność. A co z równością społeczną!
      Dlaczego pan M. Scelina z MOPR tak skrupulatny czy obliczaniu dochodów rodziców
      nie zastanawia się skąd inni ludzie mają piękne domy i samochody wykazując
      jednocześnie minimalne zarobki.
      Mili radni może wreszcie uda się Wam stworzyć coś sensownego, z prawdziwego
      zdarzenie, z rehabilitacją, a nie jedynie z nową dyrekcją. A jeżeli wasza
      kreatywność wyraźnie kuleje to może po prostu podpatrzcie jak jest u innych.
    • Gość: wkurzony Re: PŁATNA ZERÓWKA !!! IP: *.gazeta.pl / 80.51.255.* 20.10.05, 13:50
      w jednej z gmin (pow. sandomierski) rodzice płacą za zerówkę. Burmistrz
      tłumaczy ten stan tym że zerówka funkcjonuje w przedszkolu, a nie w szkole.
      Skandal. Moze rzecznik też sie tym zajmie.
    • Gość: Odpowiedzialnosc Re: Będą darmowe przedszkola w Kielcach IP: *.kielce.pl / 193.25.222.* 20.10.05, 14:16
      dziecko to cos wspaniałego . Ale nie kazdego na nie stac !! wiec jesli chcemy
      dzieci to płacmy za nie sami !! To my decydujemy czy chcemy miec lub nie miec
      wiec nalezy miec troche odpowiedzalnosci za poczecie dziecka a nie potem
      marudzic ze nie ma się za co chowac dziecka !! troche godnosci !!i rozumu a nie
      rozpietego rozporka
      • Gość: 666 Re: Będą darmowe przedszkola w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:49
        Gość portalu: Odpowiedzialnosc napisał(a):

> dziecko to cos wspaniałego . Ale nie kazdego na nie stac !! wiec jesli chcemy
        > dzieci to płacmy za nie sami !! To my decydujemy czy chcemy miec lub nie miec

tak, tylko dziś masz pracę, a jutro jesteś bez zasiłku. Takie czasy. Dzieci to
        wyższe dobro, obowiązkiem państwa jest stwarzanie warunków dla posiadania
        dzieci, dopłat itd. A potem się okaże, że nie będzie miał kto zarobić na nasze
        emerytura a średnia wieku społeczeństwa będzie emerytalna.
        • Gość: odpowiedzialnosc Re: Będą darmowe przedszkola w Kielcach IP: *.kielce.pl / 193.25.222.* 20.10.05, 14:59
          jak zwiętzeta im wiecej tym lepiej !! dzieci mają byc wychowane a nie chowane -
          zrobione . piecioro w domu powinno się sterylizowac i tyle bo botem są
          tragedie . a dopłaty do 3 dzieci . Dziecko Człowiek a nie maszynka w rekach
          rodziców . dac mu wychowanie zgadzam się !!
        • zol1 Re: Będą darmowe przedszkola w Kielcach 20.10.05, 15:22
          Gość portalu: 666 napisał(a): obowiązkiem państwa jest stwarzanie warunków dla
          posiadania dzieci, dopłat itd.

Obowiązkiem rodziców a nie państwa jest utrzymywanie swoich dzieci . Z
          jakiego to powodu mam dopłacać do rodzinki z 8 dzieciaków i rodzicami na
          zapomodze z opieki społecznej.Tantiemy za radosną i beztroską twórczość ?
          • Gość: nic darmo Re: Będą darmowe przedszkola w Kielcach IP: *.kielce.pl / 193.25.222.* 21.10.05, 08:01
            teraz bedziemy juz wszystko rozdawac za darmo rodzinnom wielodzietnym , pomoc
            społeczna, darmowe posłki - co jeszcze paczki. jestem zły człowiek stara sie
            pracowac jak moze gdzie moze ! a oni mają czas tylko do rozmnazania się!
            wielodzietny w dzisiejszych czasach zanaczy g.... nie bede konczyc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka