GoĹÄ: miś IP: proxy / 192.168.1.* 20.01.03, 11:32 O ile znam samochody to nie fiat ale renault THALIA,choć skutek ten sam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Tomek Re: Jedna osoba zginęła w wypadku pod Jędrzejowem IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 23:46 Widziałem ten wypadek - to był nowy Ford Mondeo kombi i Fiat Palio Weekend. Wypadek wygladal bardzo okropnie - widać było krew spływającą z poduszek w Fordzie. Samochody generalnie zaczynały sie od przednich szyb. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Filip Re: Jedna osoba zginęła w wypadku pod Jędrzejowem IP: *.look.ca 21.01.03, 07:23 Oto komentarze do wypadku jaki mial miejsce zaledwie kilka tygodni temu na tracie DK 1 /kolo Czestochowy. Re: Tragiczny wypadek na trasie DK 1 Gość: ws Zacząć wreszcie surowo karać odpowiedzialnych za stan dróg! Gość: ypsy Faktycznie osoby odpowiedzialne za stan dróg powinny byc surowo karane i to wszystkie a nie podrzędny kierowca piaskarki. Pamietam horror 2 stycznia 2002 r. Jestem przekonany ze gdyby nie lato to do tej pory przez większość ulic w Częstochowie nie dałoby się przejechać. Tak władcy i opłacani z naszych podatków prywatni właściciele pługów "dbali" o czsęstochowskie ulice. Gość: rozumny Jeszcze surowiej karać bezrozumnych kierowców Gość: KST Dokładnie tak ! Ludzie jeżdżą jakby im rozum odjęło. Pół biedy jak się jakiś wariat sam zabije. Niestety cierpią też niczego winni ludzie. Ani idealne drogi, ani cudowne samochody nie zastąpią rozwagi i wyobrażni kierowcy. Memento mori ... Gość: Stone Za ten wypadek dyzurny akcja- zima powinien siedziec za spowodowanie wypadku.Przez jego lenistwo i glupote ,ludzie zgineli.Jak by on sie czul ,jak by to byla jego rodzina.Dlaczego prokurator nic nie robi w tej sprawie?? Gość: j Być może nie zginęły by 4 osoby, gdyby ustawiane były barierki rozdzielające pasy ruchu- wartości....zł. Gdzie podziewająsię nasze pieniądze płacone na remonty dróg przy zakupie paliwa ??? Życie ludzkie nie ma w naszym kraju żadnej wartosci.Wystarczy zrobić niewielkie nakłady na inwestycje,a moze unikniemy tak bezsensownych ofiar . Gość: kRZYSIEK A wiec jeszcze raz zawiniła - po pierwsze bezmyślność ludzka a po drugie brak kasy. Bezmyślność tez spowodowana w pośredni spośob brakiem kasy bo u nas oszczedza sie na wszystkm na paliwie na barierkach itd. Na efekty nie trzeba czekac. Gość: Filip Znowu ktos mowi, ze na cos trzeba bedzie poczekac. Mozna to inaczej ujac; "Ludzie gina ze wzgledow obiektywnych" Na bazie takich wlasnie tragicznych wypadkow w USA robi sie filmy. Aranzuje sie ta sama sytuacje, pokazuje sie na makietach wykazach, wykresach dokladnych zdjeciach jak do tego wypadku doszlo i jak mozna bylo ominac ta tragedje. Po czym puszcza sie widzowi na okraglo w TV by nareszcie zrozumial co on sam moze zrobic dla siebie i innych. Polskie drogi nie sa dostosowane do szybkiego ruchu. Jest mase nieporozumien do ruchu kolowego. Fatalna nawiezchnia drug. Wygniecione w asfalcie koleiny przez jedno kolowe TIR-y w ktorych zbiera sie woda i zamarza. Wszystkie samochody w USA i na calym konytynencie A.P obowiazuja podwojne kola, czyli zamiast 4-ech ma my 8-em na przyczepe. W skutek czego ciezar jest szerzej rozlozony na powiezchni drogi. Gość: pysiak1 To nie drogi i samochody powodują wypadki!!!! Stan dróg jest bardzo ważny, ale wypadki powodują kierowcy!!!! Jeśli stan dróg jest zły, powinniśmy sposób jazdy do tego dostosować! Wczoraj wracałem z Warszawy trasą DK1 - po drodze mijało mnie co najmniej trzech potencjalnych zabójców - jazda z prędkością powyżej 160 km/h po mokrej drodze..... Potem mówi się, że zawinili drogowcy, samochód, drzewo uderzyło w samochód..... Wypadki powodują kierowcy! Gość: Filip ) To nie drogi i samochody powodują wypadki!!!! Stan dróg jest bardzo ważny, ale ) wypadki powodują kierowcy!!!! ................................................................... To prawd. Skoro tak, to czy jest na kierowcow jakis sposob ? Naturalnie ze jest. 1...Kontrola ruchu przez policje. Ale panom policjantom wygodniej prawdopodobnie jest siedziec w cieplych pomieszczeniach niz stac na drogach. 2...Gdzie sa srodki masowego przekazu, ktore powinny uswiadamiac nieustannie i do znudzenia. Oni wola jednak zajmowac sie polityka, seksem, zyciem imtynnym dewiantow, sukcesami lewicowych politykow. .................................................................... Jeśli stan dróg jest zły, powinniśmy sposób jazdy ) do tego dostosować! Wczoraj wracałem z Warszawy trasą DK1 - po drodze mijało ) mnie co najmniej trzech potencjalnych zabójców - jazda z prędkością powyżej 160 .................................................................... Co sie dziwic skoro przyklad idzie z gory. Przeciez tak jezdza uzednicy z bora prezydenta RP. Uciekaja policji itd. ) ) km/h po mokrej drodze..... ) Potem mówi się, że zawinili drogowcy, samochód, drzewo uderzyło w samochód..... ) Wypadki powodują kierowcy! ................................................................... Ja to nazywam samoredukcja w przededniu wstapienia do UE. Ma nas byc zaledwie 18 mil. A tymczasem 6.000 ofiar rocznie na polskich drogach. Tak sie zachowuje narod zrusyfikowany. Gość: Filip Najczestszym jednak powodem wypadkow drogowych jest A L K O H O L Skutki jego uzywania pozostaja jeszcze w organizmie ludzkim conajmniej na 7-em dni. Jesli nawed pobrana krew nie wykazala zawartosci alkoholu to uzycie jego pozostawia nawet na kilka nastepnych dni oslabiona mozliwosc koncentracji i mala wytrzymalosc na stres. Wystarczy ze w ktoryms z nadjezdzajacych a pedzacych w przeciwnych sobie kierunkach samochodow osobowych doszlo do sprzeczki, awantury, ostrej wymiany zdan. Kierowca jednego s samochodow na moment traci rownowage psychiczna i swej samobojczej decyzji nie jest w stanie katrolowac, poddac logicznej analizie. Niewinne osoby traca zycie; ...a politycy, dziennikarze, psycholodzy, analitycy od stresow i zbiorowych reakcji nadal na pensjach z kieszeni podatnika. Poprostu warcholy ! Gość: medalik ty candyjczyk ty chyba jestes na bezrobotnem zasilku ty siedzi we wszystkich tematach na forum jak wypiles szampana na nowy rok to uwazaj bo to dziala zle w/g ciebie az 7 dni odpisz az bedziesz zupelnie sprawny Gość: Filip Tak to sie zgadza. Ja siedzi we wszystkich tematach ! A tobie kolego alkohol juz chyba mozg uszkodzil ? Widzisz tym sie roznimy ze ja cos wem i robilem wszystko w tym kierunku zeby wiedziec. Tak jestem Kanadyjczykiem polskiego pochodzenia. I powinienes byc ze mnie dumny ze masz takiego przyjaciela za granica co to ujmie sie za Toba i dopominal sie bedzie o Twoj los bo wiem ze masz rodzine. Masz dzieci ktore powinienes wyksztalcic. Dac im zyciowa szanse bo inaczej skoncza przy zrywaniu ogorkow u balera. Nie - ja nie namawiam do wzajemnego wyrywania sobie przez Polakow Odpowiedz Link Zgłoś