Gość: kibic IP: *.zeork.com.pl 29.03.03, 07:10 zesrała się bida i ... czy nie ma przesady w tej III ligowej kopaninie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mikady Re: Stempel pocztowy z okazji meczu Cracovia - Ko IP: *.student.pw.edu.pl / 10.4.32.* 29.03.03, 12:13 Ja również czegoś tu nierozumiem. Mamy dwie drużyny w ekstraklasie piłki ręcznej, walczące o medale mistrzostw Polski - mężczyźni z dużymi szansami na 1 miejsce. I mimio, że wkroczyły w decydującą fazę to GW na ten temat się zbytnio nie rozpisuje - brak relacji na żywo, ilość artykułów w stosunku do III ligowej Korony Kolportera śmieszna (bez obrazy dla kibiców piłki nożnej). W Płocku mają specjalny serwis poświęcony ręcznej. Dobrze, że istnieje portal: pilkareczna.lunar.com.pl a od niedawna: vive.zetonet.pl Może mam zbyt wysokie wymagania, ale bez "szumu medialnego" wokół piłki ręcznej ta dyscyplina będzie nadal wyglądała tak jak teraz - brak sponsorów, upadające kluby (np. Wybrzeże, Montex, Anilana), brak zainteresowania ze strony TV, itp. Dobrze, że w Kielcach działacze postarali się o dwie transmisje, tylko kto będzie je oglądał późno w nocy (o 4 w nocy) na niekodowanym kanale (Polsat 2). Przecież tych, których stać na dekoder, stać także na bilet i mecz na żywo na hali. Pozdrawiam fanów szczypiorniaka i Korony :). Tym ostatanim szczerze życzę awansu do II ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
krissotto Re: Stempel pocztowy z okazji meczu Cracovia - Ko 29.03.03, 13:40 Gość portalu: Mikady napisał(a): > Ja również czegoś tu nierozumiem. Mamy dwie drużyny w > ekstraklasie piłki ręcznej, walczące o medale mistrzostw > Polski - mężczyźni z dużymi szansami na 1 miejsce. I mimio, że > wkroczyły w decydującą fazę to GW na ten temat się zbytnio nie > rozpisuje - brak relacji na żywo, ilość artykułów w stosunku do > III ligowej Korony Kolportera śmieszna (bez obrazy dla kibiców > piłki nożnej). W Płocku mają specjalny serwis poświęcony > ręcznej. Dlaeczgo Vive tego nie zrobiło? Dlaczego kibice tego nie robią? Korona ma już dwa serwisy swoje.... Po prostu zobacz jakie jest zainteresowanie. Media odpowiadają na ludzkie zainteresowanie -to chyba najrosądniejsze wytłumaczenie. Czy poza meczami z Płockiem i targami pracy w kieleckiej hali siedzi więcej niż 1 tys kibiców? Na stadion Korony przychodzi tymczasem na pierwzy lepszy mecz średnio 4- 6 tys widzów. Poza tym pewnych rzeczy nie preskoczymy. Piłka nozna cieszy się w Polsce o wiele większym zainteresowaniem niż jakikolwiek inny sport (no może poza Małyszem) Smiać mi się chciało jak niemiecka drużyna z Bundesligii przyjechala grać z Warszawianka mecz o puchar. Niemcy jak weszli do hali Warszawianki, rozejrzeli się i mówią..no hala treningowa fajna..a gdzie gramy mecz? :)))) Infrastruktura (hale mieszczące kilkaset widzów, nie najwyższy poziom samej gry (poza 3 najwyżej drużynami), działacze mierni) co tu pokazywać? Zresztą pamiętam też jak TV Polonia chiała pokazać mecz Iskry z THWKiel -pan Jung zażądał wtedy ponoć kilkaset starych baniek za prawa.... TV co oczywiste nie zgodziła się... > Może mam zbyt wysokie wymagania, ale bez "szumu medialnego" > wokół piłki ręcznej ta dyscyplina będzie nadal wyglądała tak > jak teraz - brak sponsorów, upadające kluby (np. Wybrzeże, > Montex, Anilana), brak zainteresowania ze strony TV, itp. No to wyobrażasz sobie, ze tv przyjedzie transmitować mecze upadających klubów???, na które chodzi po 100 kibiców. Czy też, ze ciągle bedzie pokazywała Vive i Płock. Przecież realizatorzy też rozliczają się przed szefami ze swej oglądalności. > Dobrze, że w Kielcach działacze postarali się o dwie > transmisje, tylko kto będzie je oglądał późno w nocy (o 4 w > nocy) na niekodowanym kanale (Polsat 2). Przecież tych, których > stać na dekoder, stać także na bilet i mecz na żywo na hali. Może to jest pierwszy krok do tego, zeby TV zareklamowała szerszej publiczność ręczną??? Dobre i tyle na początek. Nie oczekuj relacji takich jak te z imprez siatkarskich (do tego potrzeby był sukces -jak zapewne zauważyłeś) Ciesz się, że wogóle ktoś odważył się PR pokazać. > Pozdrawiam fanów szczypiorniaka i Korony :). Tym ostatanim > szczerze życzę awansu do II ligi. Ja Ciebie również pozdrawiam -chodziłem na mecze ręcznej tęskniąc za sukcesami w nożnej. Teraz może bedzie jedno i drugie? :))) Jakoie może.. na pewno! Zapraszam na Koronę. Gra jest naprawdę na wysokim poziomie i warta oglądania na żywo :))) Krissotto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikady Re: Stempel pocztowy z okazji meczu Cracovia - Ko IP: *.student.pw.edu.pl / 10.4.32.* 30.03.03, 00:23 krissotto napisał: >>> Dlaeczgo Vive tego nie zrobiło? Dlaczego kibice tego nie robią? Korona ma już dwa serwisy swoje.... Miałem na myśli serwis ręcznej na stronie kieleckiej portalu GW (podobnie ja w Płocku). Własną, nową stronę Vive ma - vive.zetonet.pl. Wcześniej były jeszcze dwie strony www.iskra-lm.com.pl i www.kskielce.prv.pl. Istnieje także świetny portal ogólnokrajowy - pilkareczna.lunar.com.pl - polecam. Wcześniej był taki na partalu Hogi. >>> Po prostu zobacz jakie jest zainteresowanie. Media odpowiadają na ludzkie zainteresowanie -to chyba najrosądniejsze wytłumaczenie. Czy poza meczami z Płockiem i targami pracy w kieleckiej hali siedzi więcej niż 1 tys kibiców? Na stadion Korony przychodzi tymczasem na pierwzy lepszy mecz średnio 4- 6 tys widzów. Poza tym pewnych rzeczy nie preskoczymy. Piłka nozna cieszy się w Polsce o wiele większym zainteresowaniem niż jakikolwiek inny sport (no może poza Małyszem) Oczywiście, że cieszy się większym zainteresowaniem. Niestety poziom niektórych meczy jest mizerny. Polskie zespoły piłki ręcznej grają regularnie w europejskich pucharach. Mężczyźni LM od 3 lat, kobiety Montex w LM od wielu lat, nie mówiąc już o innych pucharach, np w tym roku Nata jest w półfinale Challenge- Cup. Mógłbym przytoczyć więcej przykładów i pod tym względem można śmiało porównać ręczną z siatkówką, tyle że pieniądze mniejsze. Po za tym boisko ma większą pojemność niż hala - to oczywiste, a na Iskrze na ostatnim pucharowym meczu z Turkami, z Płockiem, ze Śląskiem był nadkomplet (na Płock nie wszyscy weszli). Będę szczęśliwy jak na Koronę przyjdzie nadkomplet widzów - może w II lidze. >>> Smiać mi się chciało jak niemiecka drużyna z Bundesligii przyjechala grać z Warszawianka mecz o puchar. Niemcy jak weszli do hali Warszawianki, rozejrzeli się i mówią..no hala treningowa fajna..a gdzie gramy mecz? :)))) Infrastruktura (hale mieszczące kilkaset widzów, nie najwyższy poziom samej gry (poza 3 najwyżej drużynami), działacze mierni) co tu pokazywać? Ja nie oczekuję pokazywania wszystkich meczów ekstraklasy szczypiorniaka. Nie mniej w każdej rundzie są conajmniej 6 meczów, które można śmiało pokazać (z Kielc, z Płocka, z Wrocławia i z W-wy). Hala Warszawianki jest faktycznie przykra, szczególnie te filary, zasłaniające widok. Niestety widok naszych boisk też nie jest powodem do dumy, także te kieleckie ;-). Po za tym na meczach piłki ręcznej nie ma takiego chamstwa jak na boiskach piłki nożnej - bez obrazy dla prawdziwych i kulturalnych fanów nożnej. >>> Zresztą pamiętam też jak TV Polonia chiała pokazać mecz Iskry z THWKiel -pan Jung zażądał wtedy ponoć kilkaset starych baniek za prawa.... TV co oczywiste nie zgodziła się... Chyba jednak ten mecz warto było pokazać. Wysoki poziom, pełne trybuny, świetny doping i wygrana Naszych. Kilkadziesiąt tysięcy nowych złotych to nie była chyba zbyt wygórowana cena za t a k i mecz, którzy fani Iskry do dziś pamiętają. TV Polonia jest po za tym TV publiczną i powinna w jakimś stopniu propagować sport, także piłkę ręczną, zwłaszcza w takim wydaniu. >>> No to wyobrażasz sobie, ze tv przyjedzie transmitować mecze upadających klubów???, na które chodzi po 100 kibiców. Czy też, ze ciągle bedzie pokazywała Vive i Płock. Przecież realizatorzy też rozliczają się przed szefami ze swej oglądalności. A uważasz, że nie warto pokazywać meczów np. Wybrzeża Gdańśk (2 lata temu LM) czy Montexu - obecnie stojących na krawędzi bankrutcwa a prezentujacych świetny handball. Te kluby przestaną być może istnieć z braku sponsorów. Tylko jaki poważny sponsor zainwestuje poważne pieniądze mając reklamę właściwie tylko we własnej hali. Dlaczego TV nie pokazałą ME juniorów, choćby np TV3 - zdobyliśmy przecież złoto. Ostatnie MŚ mężczyzn też nie można było obejrzeć w dostępnych kanałach nie kodowanych (no chyba, że na TV4 o 4 i na Polsacie Sport). To właśnie fani ręcznej (dzięki m.in. Piotrowi Frankowskiemu) czytali relację na czacie na "Naszym" portalu z każdego meczu MŚ - wyniki tam prezentowane były najszybciej podawane (dużo wcześniej niż GW, RadioZet, strona oficjalna MŚ w Portugalii, nie mówiąć już o TV, i bez błędów). >>> Może to jest pierwszy krok do tego, zeby TV zareklamowała szerszej publiczność ręczną??? Dobre i tyle na początek. Nie oczekuj relacji takich jak te z imprez siatkarskich (do tego potrzeby był sukces -jak zapewne zauważyłeś) Ciesz się, że wogóle ktoś odważył się PR pokazać. Tylko, że to klub zapłacił za relację (ok. 20000zł za mecz), więc mogłyby być prezentowane wcześniej niż 4 rano na Polsacie 2 i w okrojonym czasie 45 min na Polsacie Sport. Ale i tak jeszcze raz dzięki działaczom. >>> Ja Ciebie również pozdrawiam -chodziłem na mecze ręcznej tęskniąc za sukcesami w nożnej. Teraz może bedzie jedno i drugie? :))) Jakoie może.. na pewno! Zapraszam na Koronę. Gra jest naprawdę na wysokim poziomie i warta oglądania na żywo :))) Krissotto Pozdrowienia dla Ciebie i fanów Korony, będę trzymał kciuki w niedzielę. Jak będą grali w II lidze to też przyjdę na mecz, ale w W-wie, na Iskrę i tak dojeżdżam z uczelni. Mam nadzieję na zachownaie proporcji w przekazie z wydarzeń sportowych (piłka nożna, koszykówka, siatkówka, czy choćby żużel to nie koniec świata). Nikt z fanów szczypiorniaka nie spodziewa się takich relacji jakie robi Canal+ z nożnej. Ale warto pokazywać ręczną (może na poziomie siatkówki), to przyciągnie sponsorów, kibiców, podniesie poziom. Zwłaszcza tych którzy zobaczą ręczną w TV i dowiedzą się, że warto przyiść z rodziną i obejrzeć ciekawe zawody, przynajmniej kilkanaście meczów w rundzie, na razie ;-). Odpowiedz Link Zgłoś