Dodaj do ulubionych

Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 23:40
Co o tym myślicie?

Przecież od kilku tysięcy lat ludzie w różnych krajach nienawidzą Żydów.

Żydzi byli wypędzani, mordowani, następowały i obecnie występują pogromy Żydów.

Co jest tego przyczyną?

Dlaczego Żydzi nie zadają sobie pytania, dlaczego są znienawidzeni?

Czy Żydzi są tej nienawiści jedną z głównych przyczyn, czy ta nienawiść leży w
Żydów interesie?

Zapraszam do prezentowania opinii :)
Obserwuj wątek
    • Gość: babetka Chyba się źle wyraziłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 23:50
      Napisałam
      „Czy Żydzi są tej nienawiści jedną z głównych przyczyn”

A powinnam napisać:
      „Czy główną przyczyną jest charakter i mentalność Żydów”
      • Gość: eol Re: Chyba się źle wyraziłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 23:59
        babet nie myśl tyle tylko zmów paciorek za swego idola - wyzwoliciela chile wójcia augusto. już pora
        • Gość: babetka Re: Chyba się źle wyraziłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 00:02
          Gość portalu: eol napisał(a):

> babet nie myśl tyle tylko zmów paciorek za swego idola - wyzwoliciela chile wó
          > jcia augusto. już pora

A na zadany temat nie masz żadnych swoich przemyśleń?

www.mytempdir.com/1118007
          • Gość: eol Re: Chyba się źle wyraziłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 00:09
            posłuchaj, skoro piszesz takie bzdury o Chile, Pinochecie wiem jedno nie ma sensu z Tobą poważnie dyskutować, boś po prostu niereformowalny beton. słuchaj dalej profesora Nowaka i podobnych mu specjalistów, wzmacniaj odrodzoną moralnie RP, pij mleko, jedz margaryne i wierz w spisek syjonistów. pis men
            • Gość: babetka Re: Chyba się źle wyraziłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 00:11
              To czy ludzie kochają Żydów, czy nienawidzą?
          • Gość: romantyk Re: Chyba się źle wyraziłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 00:13
            Napewno sie zle wyrazilam-to jest pewne i robisz to zawsze,konsekwentnie.
            A teraz lulu,pampersik w kroczek,placz masz zalobe po bracie Pino,trauma,bol.
            • Gość: babetka Re: Chyba się źle wyraziłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 00:19
              Gość portalu: romantyk napisał(a):

> Napewno sie zle wyrazilam-to jest pewne i robisz to zawsze,konsekwentnie.
              >
              > A teraz lulu,pampersik w kroczek,placz masz zalobe po bracie Pino,trauma,bol.

Rozumiem, że temat jest dla ciebie niewygodny.

Czyżbyś był potomkiem świętokrzyskich „bohaterów” z AL-PPR, którzy całkiem
              spokojnie mordowali Żydów?
        • Gość: babetka Może przypomnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 00:09
          że wielki idol i męczennik lewicy Salvador Allende, główną tezą swojej pracy
          doktorskiej uczynił stwierdzenie:

"Żydzi są genetycznie zaprogramowani do korupcji, złodziejstwa i lichwy".
          • Gość: plisak Re: Może przypomnę IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 26.12.06, 00:38
            Nie wiem co myślisz babetko. Ale sądzę że sprawa jest prostsza niż myślisz.
            1. Wszędzie różni ludie mają różny stosunek do Żydów. Ja np. przedewszystkim
            ich podziwiam. Choć i Żydzi są różni.
            2. Generalnie, innych swoich braci ziemian, przewyższają Żydzi o głowę, no
            niech będzie o pół głowy. Tak więc ludzie przeciętni a szczególnie półgłówki
            ich, jak to określiłaś, nienawidzą. Bo są inni nieco. Pozdr.

Nieprawi się plenią jak zielsko.
            Złoczyńcy jaśnieją splendorem.
            ps. 92
            • Gość: babetka Jak myślisz miły Plisaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 00:50
              czy Żydzi są wyższym, czy niższym stadium ewolucji człowieka, zgodnie zresztą z
              teorią Darwina?
              • Gość: plisak Re: Jak myślisz miła babetko IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 26.12.06, 01:17
                Jeżeli sądzisz że jestem wszechwiedzący zapewniam, że się mylisz. Wogóle nie za
                wiele myślę. Myślenie jest choroba ludzkiegu umysłu, podobno.
                Wyjatkowo, myślę że powinniśmy pójść spać. Każde oddzielnie ;)
                • Gość: babetka Doceniam miły Plisaku Twoją szczerość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 01:22
                  Nieliczne osoby ma odwagę powiedzieć o sobie, że niewiele myślą.

Z tym spaniem, to masz na pewno rację.
                  I z tym "oddzielnie" także masz rację.

Pozdrawiam :)
            • Gość: babetka Bardzo się cieszę miły Plisaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 01:11
              że podziwiasz Żydów.

Czy podziwiasz również Adolfa Eichmanna i np. Jerzego Urbana?

A podziwiasz Lunę Brystiger, która była twórczynią "demokratycznej" opozycji, a
              znajdowała upodobanie w przytrzaskiwaniu genitalii szufladą torturowanym przez
              siebie przeciwnikom socjalizmu?
              • Gość: plisak Re: Bardzo się cieszę miła babetko IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 26.12.06, 01:22
                Przeczytaj uważniej co napisałem. Wiem, że jesteś madrzejsza niż udajesz. Na
                ogół udają tu w przeciwna stronę. Moja rada, nie wychylaj się :)

najgorsze mamy za sobą. Szkoda.
                • Gość: babetka Miły Plisaku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 01:25
                  Czytam bardzo uważnie to, co piszesz.

Czyżbyś zaprzeczał, że np. Adolf Eichmann, Jerzy Urban lub Luna Brystiger, byli
                  Żydami?
                  • Gość: plisak Re: Przemiła babetko! IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 26.12.06, 01:31
                    Nie zaprzeczam i nie potwierdzam.Są czy nie sa, nie ma to wpływu na moją o nich
                    opinię. Kumasz?
                  • Gość: plisak Re: Miły Plisaku! IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 26.12.06, 01:34
                    Czyżbyś zaprzeczała babetko że jestem Żydem?
          • Gość: ws_us Re: Może przypomnę IP: *.hsd1.ma.comcast.net 01.01.07, 00:24
            I mial k..... racje!!! Jest to nacja niereformowalana (jesli takie slowo w
            jezyku Polskim istnieje). Kazdy uczy sie na bledach ...oni NIE.
            So durni i przekretni... wyliczcie kraje ktore uwazaja ich za swoich wiernych
            przyjaciol (wyklucz USA, to nie narod ale skorumpowany kongres i senat ich
            popiera).
            Ohyda i obrzydliwosc.

• Gość: warchol Re: Może przypomnę IP: *.ny325.east.verizon.net 04.01.07, 22:10
              chcialbym tu zacytowac slowa Talmudu - zydowskiej swietej ksiegi przyslow -
              "madry zyd to zakonspirowany zyd,zdeklarowany zyd to glupi zyd" co o tym
              sadzisz babetko...? bo swe pytanie kieruje wylacznie do Ciebie,widzac w tobie
              potencjal konwersacyjny...
              • Gość: babetka To jest jedna z mądrości żydowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 22:21
                która usposabia mnie ku Żydom przychylnie :)

Mogę na to odpowiedzieć np. takim cytatem z Talmudu:

"Nieżyda można oszukiwać, ponieważ w Piśmie powiedziano (3 Moj. 2514.): Nikt nie
                powinien brata swego oszukiwać. Jeśli zaś nieżyd oszukał żyda, to musi on na
                podstawie naszych praw zwrócić." "Jeśli kto sprzedał co nieżydowi, a żyd temu
                powiedział, że kupił za drogo, to jest zdrajcą i musi szkodę wynagrodzić, która
                przez to powstaje".
                • Gość: plisak Re: To jest jedna z mądrości żydowskich IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 05.01.07, 01:03
                  Inna z mądrości żydowskich;
                  Mężczyźni wolą kobiety ładne niż mądre,
                  Ponieważ łatwiej im przychodzi patrzenie niż myślenie
    • Gość: babetka Dziwię się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 00:38
      że tak inteligentni, tolerancyjni, pełni światłości wszelkiej, uczestnicy
      kieleckiego forum, szczególnie ci z inteligentnej lewicy, nie potrafią sklecić
      zdania na tak prosto postawione pytanie.
      • Gość: nielewa Re: Dziwię się IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 26.12.06, 01:47
        Myślę ,chociaż nie jestem z inteligentnej lewicy,że przypisujemy Żydom zbytni
        koniunkturalizm, brak emocjonalnego stosunku do Polski i Polaków.
        • Gość: plisak Re: Dziwię się IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 26.12.06, 01:54
          Mów o sobie nielewa a nie za nas. W żadnym razie nie za mnie proszę.
          • Gość: nielewa Re: Dziwię się IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 26.12.06, 02:01
            To tylko przecież moja opinia ! I mam do niej prawo.
        • Gość: plisak Re: Dziwię się IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 26.12.06, 02:08
          Gość portalu: nielewa napisał(a):
          > przypisujemy Żydom zbytni koniunkturalizm

Nie wiedziałem, że odnosisz się do siebie per MY. Przepraszam wasza wysokość.
          Moja niewiedza jest jak ocean.
          • Gość: nielewa Re: Dziwię się IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 26.12.06, 02:42
            Ja myślę ,że my...i to jest mój osąd .Nie mogę tak myśleć ?A Pan Plisak ma
            prawo uważać ,że nielewa nie ma racji,bo ... Na tym chyba polega wolność
            wyrażania poglądów ?
            • Gość: plisak Re:Nie dziwię się IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 26.12.06, 02:58
              Już przeprosiłem. Jeszcze proszę o wybaczenie. To wina senności. Babetkę już
              ukołysałem, ciebie też zachęcam na posłanie. Dobranoc.
              • Gość: korba Re:Nie dziwię się IP: *.chello.pl 26.12.06, 07:20
                Powiedz mi Plisaku, jaki jest twój stosunek do Cyganów? Czy twoim zdaniem
                Cyganie też przewyższaja nas o głowę? Wziąłbyś sobie Cygana za sąsiada?
                • Gość: plisak Re:Nie dziwię się IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 26.12.06, 10:48
                  Gość portalu: korba napisał(a):
                  > Czy twoim zdaniem Cyganie też przewyższaja nas o głowę?

Pisałem już wcześniej; nie jestem wszechwiedzącym. Wydaje mi się, że Ciebie
                  przewyższają. Może nawet o dwie głowy. Siemanko.
    • Gość: Kakon Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.dsl.bell.ca 26.12.06, 03:46
      No i co prowokatorze, kto to znowu ich nieniwidzi
      Kakon
    • Gość: forumek Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.06, 16:29
      Moim zdaniem powodem jest ich bezwzględność w osiąganiu celu. Oni wyprą się
      wszystkiego łącznie z wiarą (np. średniowieczna Hiszpania tzw. przechrzty)
      przypinają się zawsze do rządzących (byli na czele komunistów po wojnie było
      pełno esbeków w czasie wojny w kapo mordowali swoich teraz są składach
      rządzących partii i w zarządach dużych spółek i przedsiębiorstw)potrafią
      unicestwiać "innych" niż oni.
      • Gość: gosccc Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 19:18
        Żydzi Hiszpańscy (sefardyjczycy) mieli dwa wyjscia: przechrzcic sie albo byc
        torturowanym na smierc.

Co do rzadzacych to rzeczywiscie: Chrobry, Sobieski, Piłsudski a nawet
        powiedzialbym ze Wincenty Witos i Margaret Tacher.

Co do wspolczesnej polityki to rzeczywiscie: Lepper - takie aszkenazyjski
        nazwisko, prawda? Kwasniewski ... hmm Kwash niewshki, tak dla zmyłki?! Jan
        Rokita - biblijne nazwisko, pewnie Żyd.

SPISEk panie i Panowie to jest Spisek.

Tylko kto w niego uwierzy hmmm? ludzi oralnych coraz mniej, a inteligenci? moze
        ktorys przeczytal o sredniowiecznej Hiszpanii? moze czytal biografie Chrobrego?

• Gość: ck Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 14:14
      "Koszerny prąd
      W ostatnich tygodniach wspólnota religijna, stanowiąca niespełna 10 procent
      liczącej siedem milionów ludności Izraela, zmusiła wiele czołowych firm do
      przyjęcia praktyk biznesowych zgodnych z nakazami religii
      Pięćdziesiąt lat po rozstrzygnięciu przez rabina, że używanie prądu w szabas
      jest dla ortodoksyjnych żydów świętokradztwem, izraelska sieć energetyczna
      zaproponowała im świetne rozwiązanie: koszerną elektryczność(...)"

za : wiadomosci.onet.pl/1380847,240,kioskart.html

Ależ religijny fanatyzm. Ciekawe, bo Zydzi tak bardzo krytykują rzekomą
      ortodoksję katolików w Polsce, nie widząc własnego podwórka. Babcie, sluchające
      radia Maryja to chociaz mają nowoczesne dekodery tv Trwam ;-)
    • Gość: Polak Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 16:30
      Za co ludzie , w tym również Polacy mają kochać Żydów? Za ich przedstawicieli w
      kierowniczych organach Ministerstwa Bezpieczeństwa Publicznego , w okresie
      bezpośrednio po II wojnie światowej? Czyż Polska nie była rajem dla Żydów? W
      którym państwie na świecie przed II wojną światową żyło proporcjonalnie do
      rdzennej ludności więcej Żydów niz w Polsce? Czyżby byli wtedy u nas
      najbardziej dyskryminowani? Czy bracia Żydzi nie pamiętają o tym? Ze wspomnień
      rodziców i dziadków mam utrwalone w swoim umysle dobre, czasami przyjazne
      stosunki między Polakami i Żydami. Do tej pory tak myślę o większości Żydów i
      nie mam prawa ani żadnych przesłanek ich nienawidzieć. Tak bylo w Galicji? Czy
      w Kongresówce było inaczej? Tylko, że Żydzi nienawidzą prawdy o działalności
      niektórych swoich braci i ten sposród Polaków, który docieka prawdy, od razu
      ogłaszany jest antysemitą.
      • Gość: ck Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 16:53
        Szkoda, że u nas tyle mówiło sie o Jedwabnem wedle kłamliwej wersji Grossa,
        natomiast kwestia wielu morderstw dokonywanych przez zsowietyzowanch Zydów na
        Polakach w latach 39-41 jest do dziś u nas objęta mniejsza czy wiekszą cenzurą.
        Dlaczego IPN umywa ręce, nie chce tego zbadać, a z taka ochotą zajął sie
        Jedwabnem?
        Każda próba zbadania historycznej prawdy(dążąc do pojednania) od razu spotyka
        się z zarzutami Zydów o antysemityzm. Wychodzi na to, że antysemita to ten,
        którego Zydzi nie lubią
        • Gość: refleksja Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 27.12.06, 17:15
          A tak dokładniej ,to inteligentny Polak ,który myśli ,analizuje i stawia
          tezy.Jest niebezpieczny,więc jest antysemitą. Ale nie dlatego ,że szuka
          prawdy ,bo prawda nie ma ceny ,tylko dlatego ,ze moze zagrażać np .zabraniem
          jakiejś ...prezesurki.Pewnie to skasuje Wielki Cenzor.
    • kiki62 Dlaczego Kielczanie nienawidzą babetkę? 27.12.06, 18:46
      Dawno nie widziałam równie bzdurnego pytania. To malutkie coś z nickiem "babetka" z wysiłkiem godnym lepszej sprawy, udowodnić chce zwłaszcza sobie, że "też potrafi myśleć" dlatego uruchamia wątki mające skłonić do zastanowienia, ale wcale nie robi tego aby cokolwiek wyjaśnić, to wszystko jest wyjaśnione, wystarczy chcieć zrozumieć, wystarczy sięgnąć po odpowiednią lekturę. Równie "mądrym" pytaniem jest takie: „dlaczego ludzie po wypiciu wódki rzygają”…….. kto rzyga, ten rzyga, babetko.
      Dla chcących zrozumieć relacje pomiędzy społecznościami żydowską i polską polecam niniejszy artykuł:

www.zydzipolscy.pl/artykul.php?id=10700&lang=
      • Gość: probab google czy forum ? IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 27.12.06, 19:24
        W wyszukiwarce www.google.pl mozna zanleżć niezliczoną ilość informacji na
        kazdy temat i w każdej kwestii.Na temat np. "rzygania" znalazłam 30 stron z
        12.100.Ale przeciez kazdy ma swoje spostrzeżenia i osądy.W tym przypadku
        Babetka jest OK.
      • Gość: babetka Widzisz mój Miły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 09:08
        ja nie pytam o stosunki między Polakami i Żydami.

Ludzie na całym świecie nienawidzą Żydów.

Antysemityzm jest powszechny, a w Polsce to tylko antysemityzmu cień.

Ja uważam, że Żydzi powinni sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego ludzie ich
        nienawidzą. My możemy Żydom pomóc z dobrego serca.

O nienawiści do Żydów świadczy chociażby to, że to właśnie antysemityzm jest
        przedmiotem badań na całym świecie.
    • Gość: gość Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 19:24
      Proszę odczepić się od babetki. To jedna z nielicznych myślących samodzielnie
      Osób wypowiadających się na forum GW.
      • Gość: misia Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 27.12.06, 19:27
        hehe babetka się obrazi za "jedna z nielicznych" ,powinno być JEDYNA NA TYM
        FORUM
        • Gość: SmurfMądrala Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 23:24
          Narodem wybranym lecz niedocenionym są Polacy.
          Naród święty,idealny lecz przez świat oczerniany.
          Nasze bramy obsikują Żydzi,Ukraińcy niszcza nasze znaki drogowe i przystanki,
          Niemcy kradna na nasze konto,Rosjanie morduja naszych czasem za równowartośc wina
          marki "wino",Rumuni demolują nasze klatki schodowe,Francuzi organizuja
          prostytucje,Amerykanie bija Murzynów polskich i zagranicznych,Włosi organizuja
          gangi w Pruszkowie,Wołominie,nawet w Kielcach,Cyganie kradna,obcy agenci
          (pewnie Arabowie) biją polskie żony itd.,itd. ...
          Czy ktos wie jaka nacja jest odpowiedzialna za katowanie wlasnych,polskich dzieci?
          Do wyjasnienia pozostaje jeszcze kilka kwestii:
          -kto poi wódą polskich kierowców?
          -jaka narodowość wybiera nam polityków?
          -kto kradnie samochody,rowery i rabuje Polaków na ulicach ?
          -skąd pochodzą hałdy śmieci w lasach,rzekach,łąkach?
          -pytań jest jeszcze wiele...
          Jedno jest pewne-zorganizowana ,internacjonalna zmowa obcych udaje Polaków
          i rżnąc głupa tworzy niniejsze forum podszywając sie pod polskich katolików z
          eselde.
          • kiki62 Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? 27.12.06, 23:52
            No pięknie panie Smerfmadrala, tylko dlaczego o tym piszesz na tak beznadziejnym wątku. Zacznij nowy wątek wymyśl ładny tytuł i napisz to jeszcze raz, może nie zajrzy tam ta beznadzieja pod tytułem Babetka i będzie pięknie, bo pięknie to ująłeś.......... brakuje mi tylko pytania, za jaką nację my Polacy tak bardzo śmierdzimy.
    • Gość: babetka Socjalista Adolf Hitler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 09:31
      Jak wiadomo znany przedstawiciel lewicy Adolf Hitler, wraz ze swoim sztabem
      doszedł do wniosku, że Niemcy stanowią najwyższe stadium ewolucji człowieka, a
      Żydzi, Cyganie itd. są stadium najniższym.

Dowód ten oparł m.in. na nauczanej obecnie w szkołach tzw. „teorii ewolucji
      Darwina” oraz na rozważaniach Hegla i Marksa. Tego Karola Marksa (zresztą Żyda),
      który uważał Żydów za warstwę ohydną i pasożytniczą.

Czy myślicie, że może się zdarzyć, że w wyniku ewolucji, jakaś ludzka rasa może
      osiągnąć wyższy stopień rozwoju i wyniszczyć inną rasę ludzką?

Jeżeli przyjąć teorię Darwina za prawdę, to jest regułą, że przetrwa gatunek
      silniejszy, który przystosowuje się szybciej do warunków. Tak podobno było m.in.
      z wyginięciem różnych australopiteków itd. Wyższe formy człowieka po prostu
      wymordowały te formy, które były na niższym poziomie rozwoju.

Czy nienawiść do Żydów może mieć podłoże wynikające z teorii ewolucji Darwina
      oraz rozważań Hegla i Karola Marksa?
      • oryganion1 Re: Socjalista Adolf Hitler 28.12.06, 10:19
        Hitler i wszyscy socjalisci biora z nauki to co im odpowiada i uzasadnia
        przejecie władzy
        Hitler przejal wiele z darwinizmu / nie ewolucjonizmu / i zniekształcił tak
        zeby mu pasowało - To samo zrobił z filozofia F.W. Nietzsche-go i wiele
        podobnych przykładów
        z Marksem - tak znał jego teorią dobrze - ale raczej imponowałi mu praktycy
        rosyjscy a przede wszystkim Lenin.
        temeat o Zydach jest prowokujacy - proszę pamiętac jednak o tym ze Hitler zaraz
        po Zydach i Cyganach wymienił Polaków i wszystkich Słowian - nas nienawidził
        równie serdecznie - jak kazdy socjalista bazujacy i odwołujacy sie do zawsze
        pewnych pokładów zła i nienawiści tkwiących w człowieku - to jest zawsze pewny
        interes - nie poptrzeba wiele żeby uwolnic nienawiśc, poczucie
        zagrożenia,potrzebe odwetu
        gorzej jest z dobrem - trzeba się napracować a efekty moga byc mizerne lub zadne
        a pro po - z tym mordowaniem australopiteków i innych gatunków - sprawa jest
        znacznie bardziej zawiła
        Pozdr
        • Gość: babetka Re: Socjalista Adolf Hitler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 10:29
          Jeżeli socjaldemokrata Adolf Hitler uznał, że Niemcy są najwyższym stadium
          ewolucji człowieka, to zgodnie z tym inni, w tym Słowianie, byli stadium niższym
          skazanym na zagładę.
          W związku z tym socjalista Adolf Hitler niszczył inne gatunki.
          I odbywało się to zgodnie z „naukowymi” podstawami określonymi przez Darwina.
          Rzec można, że Hitler pomagał naturze, a jeżeli uznać teorie Darwina za słuszne,
          to było to zachowanie racjonalne i naturalne, bo silniejszy eliminuje słabszego.

Pytanie brzmiało jednak inaczej – dlaczego ludzie na przestrzeni tysiącleci
          nienawidzą Żydów?

Czy Żydzi powinni się nad tym zastanowić?
          • oryganion1 Re: Socjalista Adolf Hitler 28.12.06, 10:47
            w efekcie końcowym prawie zniszczył Niemców a Rzesze napewno
            stosowanie teorii do ludzi jest niebezpieczne i całość jest nosna ale
            powierzchowna. Dobór naturalny działa w bardziej wyrafinowany sposób i
            potrzebuje czasu - znacznie więcej niz krótkotrwałe epizody w dziejach świata i
            nic nie wie na temat ludzkich spazmów nienawiści - ewolucja nie ma cech ludzkich
            temat który podniosłaś o zydach jest ciekawy, bardzo prowokujący do wypowiedzi
            ale nie mam ochoty nad tym nawet się zastanawiac. Wobec perspektywy ze tak jak
            wszystkie gatunki - ludzie też kiedyś znikna z tego swiata a wkilka miliardów
            lat póżniej Słońce stanie sie białym karłem i stopi układ słoneczny na pył
            kosmiczny - dla mnie to strata czasu - ale kombinujcie
            • Gość: babetka Re: Socjalista Adolf Hitler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 10:53
              Nie zauważyłam, aby Niemcy były zniszczone.

Piszesz, że "Dobór naturalny działa w bardziej wyrafinowany sposób i potrzebuje
              czasu - znacznie więcej niz krótkotrwałe epizody w dziejach świata i nic nie wie
              na temat ludzkich spazmów nienawiści - ewolucja nie ma cech ludzkich".

To bardzo ciekawe stwierdzenie. I może być tematem do długich rozważań.
              Bo "wyrafinowanym sposobem" określasz uświęcenie przpadku oraz dominację muatntów.
              I jeżeli uznać teorię Darwina za prawdę to ta "ewolucja" opiera się właśnie na
              aktach przemocy i nienawiści. W innym przypadku tereny zajmowane przez
              normalnych nie byłyby opanowane przez mutantów.
            • Gość: babetka A co sądzisz miły Oryganionie o pracach naukowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 11:15
              w tym o głównej tezie pracy doktoreskiej wielkiego naukowca, socjaldemokraty i
              idola środowisk lewicowych, Salvadora Allende, która brzmi tak:

"Żydzi są genetycznie zaprogramowani do korupcji, złodziejstwa i lichwy.
              Arabowie są bezmyślnymi awanturnikami i leniuchami z tendencją do kradzieży.
              Włosi z południa mają tendencję do barbarzyńskich i prymitywnych zbrodni z
              namiętności i są emocjonalnie niedojrzali. Rasą doskonałą są natomiast
              Chilijczycy, którzy wzięli najlepsze cechy po Indianach i hiszpańskich
              kolonizatorach. Chorych psychicznie oraz alkoholików należy poddać przymusowej
              sterylizacji. Homoseksualiści są kryminalistami, ale można ich leczyć.
              Skuteczna jest metoda operacyjna - w małe nacięcia na ściankach żołądka trzeba
              wszczepiać fragmenty męskich jąder. To doprowadzi do zmiany orientacji pacjenta
              na heteroseksualną"?
              • oryganion1 Re: A co sądzisz miły Oryganionie o pracach nauko 28.12.06, 11:41
                to zwykły zwyrodnialec i bandyta - jeżeli to pisał to zwykły przejaw szowinizmu.
                Zreszta hipokryzja socjalistów na tym polega - z jednej strony oficjalnie
                głosili idee internacjonalizmu /i oczywiscie pokoju i przyjazmi miedzy narodami
                - a jakze/ ale w praktyce tak wymieniony bandyta Allende i inni stosowali stara
                i sprawdzoną metode walki klasowej - nic nowego - proste dziel i rzadz - tylko
                podzielony swiat był dla nich polem do mordowania i rzadzenia. tylko w takich
                warunkach moga istnieć
                bezkrytyczny stosunek do własnego narodu - pogarda i nienawiśc do innych narodów
                i kultur to dobra baza dla wszystkich socjalistów i wielu innych - takie czyste
                przejawy były tak w faszyżmie jak i komuniżmie ale i maonizm pełny był szowinizmu.
                Wszyscy oni tak bardzo nienawidzili idei chrześcijańskich i stale je zwalczali -
                bo one były dla nich jedynym prawdziwym zagrożeniem - na szczescie wszystko
                wskazuje że gleba dla takich jak Allende sie kończy
                • Gość: babetka Re: A co sądzisz miły Oryganionie o pracach nauko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 11:48
                  Jak to się kończy?

Przecież to Allende jest powszechnie uznawany przez światłe środowiska" za
                  męczennika i prekursora postępu, a Pinochet za zwyrodnialca i bandytę.

Toż to Pinochetowi zarzucano, m.in. przy internowaniu w Anglii, antysemityzm.
                  Na nieszczęście, dla światłych ludzi, zaprotestowała Chilijska Rada Żydów.

Może m.in. dlatego, że Chilijska Rada Żydów wystąpiła w obronie Pinocheta, to
                  Żydzi są tak znienawidzeni?
                • oryganion1 Re: A co sądzisz miły Oryganionie o pracach nauko 28.12.06, 11:49
                  dodam że Zydom - syjonistom szowinizm nie jest nieznany, wręćz stanowi dla nich
                  podstwowa konstrukcję zwłaszcza w stosunkiu do Arabów
                  na szczescie nie dotyczy to wszystkich żydów i wszystkich arabów - którzy ku
                  uciesze mają swoich szowinistów juz na skale światową
                  to sie bardzo poodoba rządzicielom - w takim swiecie potegi swiatowe czuja sie
                  jak ryba w wodzie - gdyby brakło i jednych i drugich to by ich stworzyli

jakiez to jest budujące jak Potega walczy z terroryzmem światowym - prawda?
                  bo juz walka z mafia - troche sie zuzyła
                  ale jak się juz znudzi i spierze walka z terroryzmem - to zawsze coś sie wymyśli
                  to jast jak w marketingu - zanim sie wyprodukuje jakas marke - to trzeba
                  przygotować grunt żeby go ludzie kupili - bo tak to poco sały ten interes
      • Gość: warchol Re: Socjalista Adolf Hitler IP: *.ny325.east.verizon.net 04.01.07, 22:16
        ...nie tylko moze,ale ma !!!
    • Gość: babetka Dla uatrakcyjnienia ewentualnych rozważań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 10:58
      zapodam utwór A. Asnyka:

Antysemityzm często hodują handlarze,
      z których każdy dla siebie pewien zysk w tym widzi;
      kiedy się interesem korzystnym ukaże,
      ujmą go w swoje ręce niezawodnie Żydzi.
    • Gość: anonim Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: 81.219.208.* 28.12.06, 11:09
      Mnie coraz bardziej frapi jedno; widać jak na dłoni, że żydów mnoży się coraz
      więcej w naszym kraju, ale to jeszcze nic w stosunku do tego co wyprawiają.
      Sięgają coraz wyżej, tylko dlatego, by nad Polakami się pastwić, niszczyć...
      Znam wielu żydów, w tym księdza, który potrafi od ludzi 'wyłudzić' ostatni
      grosz.
      Nie podoba mi się ta cała sytuacja, nawet już nie wiem z kim mam doczynienia,
      czy z polakiem, czy też polskim żydem...
    • kiki62 dlaczego nieznosze głupoty 28.12.06, 11:50
      Napisałam „dawno nie widziałam, równie bzdurnego pytania” a to coś odpisuje
      mi „widzisz mój miły” ludzie, to coś (a raczej bylecoś) tak zapatrzone jest w
      siebie, że nawet nie widzi z kim rozmawia, z facetem czy z dziewczyną, gada,
      byle gadać.
      W stwierdzeniu „ludzie na całym świecie nienawidzą żydów” jest tyle prawdy, ile
      w stwierdzeniu „wszystkie Polki to dziwki a zwłaszcza te z Kielc”, więc z czym
      polemizować.
      • Gość: babetka Miły/a Kiki62 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 12:02
        Jeżeli się Tobie odpowiada, to pojawia się napis:

"Odpowiadasz na :
        kiki62 napisał:"

Rozumiem, że wypełniając ankietę przy zakładaniu konta, jako swoją płeć
        wybrałeś/aś płeć męską.

Jeżeli przyjąć, że "62" w Twoim nicku stanowi roczek urodzenia lub liczbę latek,
        to nie dziwię się, że Ci się już płeć myli.
    • Gość: mały Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.12.06, 17:03
      ponieważ ukrzyżowali Chrystusa !
      • Gość: babetka Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 17:07
        Gość portalu: mały napisał(a):

> ponieważ ukrzyżowali Chrystusa !

Pragnę zwrócić uwagę, że przed ukrzyżowaniem Chrystusa ludzie także nienawidzili
        Żydów. Więc nie może to być główny powód nienawiści.
        • Gość: mały Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.12.06, 17:31
          faraon tak ich ukochał,że puścił ich wolno ! ale gdy się dowiedział,że każdy
          żyd zadłużył się lub pożyczył coś drogocennego od Egipcjanina miłosierdzie
          znikneło !
          • oryganion1 Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? 28.12.06, 23:22
            dzieje Izraelitów - od XVII lub XV w pn.e czyli wedrowki Abrahama i Mojzesza do
            Kanaanu - to jest opowieść biblijna.
            Tak samo opowieści i okolicznosci wyjścia z Egiptu - legendy, które niewiele
            maja wspónego z rzeczywistoscia - tak wązny dla Izraelitów fakt w ogóle nie ma
            śladu w dobrze poznanym okresie panowania Ramzesa Wielkiego. A Egipcjanie pisali
            o wiele mniejsze wydarzenia,
            Zjednoczenie plemion zydowskich mna terenie Palestyny jako fakt udokumentowany
            to okres XIII - XI wieku p n, e Pierwsze państwo Saula 1010 r p.n.e, pózniej
            Dawida i Salomona - okres potegi póżniej nieosiągnietej państwa
            zydowskiego.Chociaz Egipt wówczas jest ogromnym mocarstwem a królewstwo Mitanii
            nie mniejszym . Salomon jednak potrafił przez ogromny okres czasu panowac
            pokojowo i umacniac potege Izraela. Religia była od poczatku scisle zespolona z
            władzą - i to nic dziwnego w histrorii - wyrazem jej zewn była swiatynia
            Jerozolimska Salomona i jej najcenniejsza relikwia Izraelitów - Arka Przymierza
            tak dla przypomnienie najistotniejsze fakty
            a pro po - ilu z wypowiadajacych sie tutaj zna choćby jednego Zyda
            ilu było w ogóle w Izraelu czy Palestynie?
            • Gość: plisak Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 29.12.06, 00:43
              oryganion1 napisał:
              >ilu z wypowiadajacych sie tutaj zna choćby jednego Zyda ilu było w ogóle w
              Izraelu czy Palestynie?

Znacznie ciekawszym wydaje się, DLACZEGO istnieją tylko relikty po obu
              mocarstwach, Egipcie i Mitanii, natomisst Zydzi SĄ mocarstwem światowym.
              I czy ten fakt pozostaje to w jakiejś relacji z owymi opowieściami biblijnymi i
              legendami, jak to określasz.

• Gość: stefan Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.12.06, 14:47
              ja znam i byłem w Izraelu ! Palestyny to już dawno nie ma ! pokaż się na ulicu
              żydowskiego miasta z Krzyżykiem na piersi a zobaczysz jacy mieszkańcy kurnika
              są tolerancyjni !!!
        • Gość: smutasek Re: Dlaczego cała polska śmieje się ze scyzoryków IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 28.12.06, 21:24
          Serio. Lepiej nie przyznawać się na imprezie zagranicznej,gdzie są turyści z
          całej Polski.
          • Gość: babetka Re: Dlaczego cała polska śmieje się ze scyzoryków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 21:42
            Gość portalu: smutasek napisał(a):

> Serio. Lepiej nie przyznawać się na imprezie zagranicznej,gdzie są turyści z
            > całej Polski.

Może dlatego Smutasku, że Ty chodzisz na takie imprezy i jawisz się typowym
            przedstawicielem Świętokrzyskiego.

Radzę Ci, abyś przed pójściem na taką imprezę założył koszulkę z napisem:

Jestem z Kielc ale
            Jestem Żydem
            Nie płakałem po Papieżu
            Daję dupy każdemu

Wtedy będziesz uchodził za światowca, a Świętokrzyskie okaże się awangardą
            cywilizacji.
            • Gość: smutasek Re: Dlaczego cała polska śmieje się ze scyzoryków IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 28.12.06, 21:47
              Jestem patriotką lokalną i nie będę /w przedmiocie awangardy/ konkurencją dla
              mojego rodzonego RATUSZA.Dziękuję za dobre rady ,nie skorzystam.
              • Gość: babetka Re: Dlaczego cała polska śmieje się ze scyzoryków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 21:50
                A jeżeli jesteś płci żeńskiej to możesz jeszcze dopisać:

"Dokonałam aborcji".

To dobrze świadczy o cywilizowanej dziewczynce.
                • Gość: smutasek Re: Dlaczego cała polska śmieje się ze scyzoryków IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 28.12.06, 22:10
                  Cywilizowany człowiek nie powinien ograniczać wolności drugiego
                  człowieka,traktować go jak podgrzybka,bo się nie modli ,nie płacze lub decyduje
                  w inny sposób o swoim życiu. To jest chyba to co mnie ,i nie tylko mnnie ,razi
                  u "małych " gminnych pisarczyków /małość w drwinie, co to ma być wielkim
                  stylem/.
                  • Gość: babetka Re: Dlaczego cała polska śmieje się ze scyzoryków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 22:16
                    A kto tu ogranicza wolność?

Czy ogranicza wolność "cała Polska", która "śmieje się ze scyzoryków", czy może
                    wolność ograniczam ja, która zadałam pytanie, dlaczego ludzie nienawidzą Żydów?

Ja nawet nie mam nic przeciwko napsowi na koszulce np. tej treści:

"Jestem Żydówką
                    Nie płakałam po Papieżu
                    Dokonałam aborcji".
                    • Gość: smutasek Re: Dlaczego cała polska śmieje się ze scyzoryków IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 28.12.06, 22:27
                      To ja mam decydować ,jak się zachowam w określonym miejscu i jaką będę mieć hi
                      hi koszulkę,a Ty poprzez swoje sugesie,próbujesz mnie ubezwłasnowolnić.Nie
                      tylko babetka ma rozum ,wbrew pozorom .Jesli ktoś ma inny niż TWój ,to wcale
                      nie znaczy, ze ma gorszy !!!haha/rozum rozdmuchany oczywiście/.
                      • Gość: babetka Re: Dlaczego cała polska śmieje się ze scyzoryków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 22:32
                        Smutasku, ja nie chcę decydować.

Ja tylko radzę, jak się ubrać, aby otoczenie uznało, że dana osoba jest
                        awangardą postępu i żeby zmienić przez to wizerunek scyzoryków, z których śmieje
                        się cała Polska.

Jeżeli chcesz to ubierz się, jak sobie życzysz. Możesz nawet występować bez
                        koszulki i wyeksponować swoje wszystkie walory.
                        • Gość: ws_us Re: Dlaczego cała polska śmieje się ze scyzoryków IP: *.hsd1.ma.comcast.net 01.01.07, 00:34
                          Kochani, wara od Swietokrzyskiego, Smuatasek jest kosherny(a) i to jest OK.
                          Swieatokrzyskie jest bardzo nacjonalistyczne/patriotyczne/konserwatywne i co w
                          tym zlego? W przeciwienstwie do koshernych oni SA U SIEBIE.
                          Przychylnosc dla Zydow jest rzecza bardzo deficityowa w terazniejszych czasach
                          (zawsze bylo).
                          Powodzenia zycze....w czymkolwiek
                          • Gość: student Ps Re: Dlaczego cała polska śmieje się ze scyzoryków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 00:35
                            scyzoryki szpondza ! ale za duzo to słabo wykształconego bydła... wszyscy po
                            L.O. jada w Polske tak samo jak po jedynej kieleckiej szkole na poziomie
                            Politechnice
    • Gość: Ja Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 20:10
      A ja kocham Żydów.
      • Gość: babetka Miłość do Żydów jest mile widziana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 20:30
        Czy kochasz wszystkich Żydów hurtem, czy detalicznie?
    • Gość: ktos Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:36
      Gdy uświadomisz sobie czemu Ty tak bardzo nienawidzisz ludzi lewicy (w kazdym
      Twoim poście uczucie nienawiści jest dominujące) - wtedy zrozumiesz
      irracjonalną nienawiść do kogokowiek...Żydów, lewaków...
      Jeśli porafisz....w co szczerze wątpię....
      • Gość: babetka Ależ to bardzo proste. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:53
        Bo ludzie lewicy to mordercy, złodzieje, głupcy, kłamcy, pazerne szumowiny
        grabiące do siebie. Inaczej mówiąc – to jest ohydne łajno. A ohydne łajno nie
        tyle nienawidzę, co czuję do niego wstręt.
        Myślę, że tyle Ci wystarczy?

Czy uważasz, że ludzie mają Żydów za ohydne łajno i dlatego ich nienawidzą?
        • Gość: obiektywna Re: Ależ to bardzo proste. IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 29.12.06, 11:18
          A ja czuję wstręt do każdego ,kto jest kołtuńsko ograniczony ,bez względu na
          jego przekonania ideowe. Swiętoszkowatych chytrusków ,co to i Panu Bogu
          świeczkę i ..itd. zwłascza wsród scyzoryków jest co niemiara.
          • Gość: babetka Re: Ależ to bardzo proste. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 11:31
            Smutasku!

Już Ci radziłam - koszulka z napisem "Jetem Żydówką, Nie płakałam po Papieżu,
            Dokonałam aborcji".

To z pewnością podziała na prymitywnych scyzoryków.

A tak nawiasem, to uważasz, że Żydzi są "kołtuńsko ograniczeni"?
            • Gość: porada Re: Ależ to bardzo proste. IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 29.12.06, 11:42
              Wybacz ale to nie ŻYDZI są ograniczeni ,tylko Ci, którzy mają jakąś narośl na
              mózgu ,w psychice. Widzę ,ze prosisz o poradę.Dokonaj autolustracji i zdecyduj
              się, w końcu,na aborcję tego Coś co przeszkadza Ci normalnie funkcjonować.Wtedy
              świat zobaczysz w nieco lepszych kolorach, bo to ,że nie jest kolorowy ,to
              chyba wszyscy wiemy. Ale czy musimy go jeszcze oblewać..nieświeżą wodą ?
              • Gość: yogi prośba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:02
                Już tyle razy w różnych postach była prośba od wielu kielczan, aby nie dyskutować z tym gównem babetką, to przecież śmieć, który nic i nigdy nie zrozumie, ktoś już tutaj wspominał, proszę nie rzucać pereł między wieprze, tak jest napisane w piśmie świętym i proszę przestrzegać tą zasadę. Gó.. to gó.. i zawsze gównem pozostanie.
              • Gość: MIRek Re: Ależ to bardzo proste. IP: 82.177.11.* 29.12.06, 13:05
                Nie ma uprzedzeń do Żydów wśród normalnego społeczeństwa.
                Temat zastępczy – wywoływany przez ograniczonych umysłowo
                i intelektualnie osobników płci obojga na całym świecie.
                Niestety, tych ograniczonych nam nie brakuje ale...są na wymarciu,
                lub są w zdecydowanej mniejszości – NA SZCZĘŚCIE.
                • Gość: babetka W moim pytaniu nie było o uprzedzeniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:19
                  W miom pytaniu było o nienawiści.
                  I nie dotyczyło nawet ewentualnej nienawiści w Polsce, ale na całym świecie.
              • Gość: babetka Wybacz Miła pod wieloma postaciami :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:17
                Nigdzie o radę nie proszę.

Zadałam bardzo proste pytanie. Zapytałam, dlaczego ludzie od wieków nienawidzą
                Żydów?
                • Gość: ktoś kiedy zrozumiesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:37
                  Wiem, że do zakutego łba trudno cokolwiek dociera, ale przeczytaj jeszcze raz posty w tym wątku, tam w wielu miejscach napisane jest, że to nie prawda, aby ludzie nienawidzili kogokolwiek, są wyjątki owszem, ale to są wyjątki żywiący nienawiść do każdej z nacji, od kiedy wyjątki można nazywać ogółem ludzi, to trudne dla ciebie, więc powtórzę, normalni ludzie kierują się w życiu miłością, wyrozumiałością, sympatią, i temu podobnymi cechami, są wyjątki, to fakt, którzy kierują się nienawiścią, i nawet, jeżeli nazwiemy ich ludźmi, to nadal są wyjątkami, powtórzę, bo to trudne (trudne dla malutkich mózgów, dla takich jak twój) ludzie z natury swej nie kierują się nienawiścią, znam bardzo wiele ludzi, w Polsce i za granicą, nie znam nikogo, kto nienawidzi, powtórzę, ludzie kochają a takie małe robaczki jak ty nienawidzą. Wiem, że i tak nic nie zrozumiałaś z tego.
                  • Gość: babetka Odpowiedz mi Miły! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:42
                    Rozumiem, że to co robił Hitler i Niemcy oraz PPR-AL w czasie wojny i np. gnój
                    Jaruzelski w latach sześćdzioesiątych ubiegłego wieku to były tylko małe
                    odstępstwa od świata miłości?

A odpowiedz mi MIły, czy ogromna faszystowska organizacja żydowska w II
                    Rzeczpospolitej była także przejawem miłości, tylko żydowskiej?
                    • Gość: ktoś Re: Odpowiedz mi Miły! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:56
                      Wiedziałem, że nic nie zrozumiesz, więc żyj nadal w tej swojej nienawiści, idę się przytulić do mojej Perełki, a ty onanizuj się nadal swoim Hitlerem, Stalinem, Neronem, Mahometem i innymi rzeźnikami z dalekiej Japonii, z Chin, z Afryki, oni podobnie do ciebie, też nienawidzili i nie koniecznie żydów czy komunistów.
                      • Gość: babetka Komuniści byli jak Hitller IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:03
                        nienawidzili i mordowali Żydów. Np. Grzegorz Korczyński.
                        W czasie tzw. "pogromu" w Kielcach to także komuniści na czele ze Spychajem -
                        Sobczyńskim. Rok 1968 to również komuniści z gnojem Jaruzelskim.

A ten gnój Jaruzelski jest przecież uwielbiany przez członków z SLD i z FMS.
                        Czy to może oznaczać, że członkowie z SLD i z FMS także nienawidzą Żydów?
                        • Gość: realista Re: Komuniści byli jak Hitller IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:13
                          Twoja rodzina winna cie dawno zutylizowac-ZE WSTYDU,nie wierze ze wsyscy sa
                          togo samego pokroju,chyba ze "pogrom" byl ich dzielem? Jestes gnida-wszawica,
                          • Gość: babetka Re: Komuniści byli jak Hitller IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:16
                            Gość portalu: realista napisał(a):

> Twoja rodzina winna cie dawno zutylizowac-ZE WSTYDU,nie wierze ze wsyscy sa
                            >
                            > togo samego pokroju,chyba ze "pogrom" byl ich dzielem? Jestes gnida-wszawica,
                            >

To mi wygląda na inteligentną wypowiedź członka z SLD.

Ciekawa jestem, czy Włodzimierz Stępień, który w dniu 01.09.2005r. popełnił
                            przestępstwo pojąc wyborców alkoholem, kocha Żydów i czy członkom Jego koła SLD
                            nie zdarzają się pełne pogardy o Żydach wypowiedzi?
                          • Gość: yogi Re: Komuniści byli jak Hitller IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:17
                            To ścierwo babetka nie ma rodziny, mąż już dawno zwiał, syn jak tylko dorósł też prysnął z domu, to ścierwo ma tylko psy, które obsrywają tę piękną górkę opodal Bocianka, psy nie utopią, więc będzie nadal ten śmieć produkować się na forum, bo to jedyne miejsce, gdzie ktoś czyta jej wypociny.
                            • Gość: babetka Rozbawiłeś mnie :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:21
                              Gość portalu: yogi napisał(a):

> To ścierwo babetka nie ma rodziny, mąż już dawno zwiał, syn jak tylko dorósł te
                              > ż prysnął z domu, to ścierwo ma tylko psy, które obsrywają tę piękną górkę opod
                              > al Bocianka, psy nie utopią, więc będzie nadal ten śmieć produkować się na foru
                              > m, bo to jedyne miejsce, gdzie ktoś czyta jej wypociny.

Chyba napisałeś to o pułkowniku, doktorze nauk wojskowych, udzielającym się na
                              tym forum Józefie Niedzieli, którego namawiam do modlitwy. :)

Ciekawa jestem, jak to przyjmie głupi Józio? :)))
        • Gość: ktos Re: Ależ to bardzo proste. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 21:55
          Czujesz wstręt - "Powinniście zwyciężać zło przy pomocy dobra, także i zło
          najbardziej zestarzałe, najbardziej zaskorupiałe. Teraz wasza kolej dokonajcie
          wyłomów w murze nienawiści, nie dajcie się zwodzić, pobudzajcie do
          przezwyciężenia wszelkich uraz i wszelkiej niezdrowej rywalizacji, wszelkiej
          zawiści" Jan Paweł II....a Ty dokładasz zło: "ochydne łajno"...możesz tak
          pisać, Twoja wola.
          Dajesz tym świadectwo o sobie, nie zapomnij tylko - "Bo na podstawie słów
          twoich będziesz uniewinniony i na podstawie słów twoich będziesz potępiony" (Mt
          12,37).
    • Gość: yogi prośba do Kielczan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:07
      Już tyle razy w różnych postach była prośba od wielu kielczan, aby nie dyskutować z tym gównem babetką, to przecież śmieć, który
      nic i nigdy nie zrozumie, ktoś już tutaj wspominał, proszę nie rzucać pereł między wieprze, tak jest napisane w piśmie świętym i
      proszę przestrzegać tą zasadę. Gó.wno to gó.wno i zawsze gównem pozostanie.
      • Gość: babetka Yogi, mam dla Ciebie prezent :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:15
        Gość portalu: yogi napisał(a):

> Już tyle razy w różnych postach była prośba od wielu kielczan, aby nie dyskutow
        > ać z tym gównem babetką, to przecież śmieć, który
        > nic i nigdy nie zrozumie, ktoś już tutaj wspominał, proszę nie rzucać pereł mię
        > dzy wieprze, tak jest napisane w piśmie świętym i
        > proszę przestrzegać tą zasadę. Gó.wno to gó.wno i zawsze gównem pozostanie.

Całkiem to niźle napisałeś. Jakbym czytała o SLD :)
        A to mój prezent:

www.mytempdir.com/1118007
        • Gość: MIRek Re: Yogi, mam dla Ciebie prezent :) IP: 82.177.11.* 29.12.06, 13:27
          Babetka, staraj się czytać przynajmniej ze zrozumieniem,
          jeśli pisać nie potrafisz z tą opcją.....

>Zapytałam, dlaczego ludzie od wieków
          >nienawidzą Żydów?

Odpowiedziałem wyraźnie, prosto i jednoznacznie:
          - w zdecydowanej większości populacji ludzkiej
          brak jest uprzedzeń do Żydów teraz i w przeszłości.
          Chłam mniejszościowy zawsze występuje i jedynie
          potwierdza to moją tezę, nic więcej.
          • Gość: babetka Mój Miły! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:35
            Pisałeś o uprzedzeniach w społeczeństwie.

Tym niemniej wiemy, że Żydzi byli wypędzani, mordowani, pozbawiani praw,
            wyrażano się o nich z pogardą, nadal i to w zdecydowanej większości w krajach
            zachodnich (Holandia, Francja, Niemcy) odnotowuje się tysiące antyżydowskich
            ekscesów z podpaleniami synagog włącznie.
            Nie wspomnę już o "miłości" Arabów do Żydów. Tych Arabów, którzy przez wieki
            byli o niebo bardziej tolerancyjni wobec Żydów niż reszta świata.

Jeżeli Żydów nienawidzi tylko, jak to piszesz "chłam mniejszościowy" to czemu
            spotykają się na przestrzeni wieków z taką nienawiścią i prześladowaniami?
            • Gość: Postępowy Re: Mój Miły! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:55
              Dlczego w Kielcach jest zawsze temat "zastępczy". Wśród młodych mieszkańców
              miasta Kielc na przyszłośc hasło powinno brzmięć "Kocham wszystkie nacje tego
              świata".Jestem młody/a/ mam swoje poglądy - "dość zascianka"
              • Gość: babetka A dlaczego to niby temat zastępczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:07
                Czy pomnik tzw. "pogromu" to także temat zastępczy?

Po prostu tak sobie, żeby "żydkom" zatkać gęby?

Czy wyjaśniono już precyzyjnie skąd się przez wieki bierze nienawiść ludzi do Żydów?
    • Gość: babetka Czy Żydzi wprowadzali w Polsce faszyzm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:51
      Oto pytanie dodatkowe. Bo często się w Polsce słyszy, przy okazji tego np. że
      ktoś tam sobie rączkę podniesie, że następuje nawrót do faszyzmu.

Niestety, ci osobnicy głoszący nawrót faszyzmu nie uświadamiają mi, kiedy w
      Polsce był faszyzm. Domyślam się tylko, że przed II wojną.

Przed II wojną w Polsce istniała organizacja typowo faszystowska skupiająca
      kilkadziesiąt tysięcy członków. Była to organizacja żydowska, która liczebnością
      wielokrotnie przekraczała wszystkie polskie organizacje o zabarwieniu narodowym.

W związku z tym pytanie – czy Żydzi chcieli przed II wojną wprowadzić w Polsce
      faszyzm?
      • Gość: MIRek Re: Czy Żydzi wprowadzali w Polsce faszyzm? IP: 82.177.11.* 29.12.06, 14:05
        Konstantyn Wielki wydaje dekret kończący prześladowania chrześcijan.
        Od tej pory wszyscy Żydzi usiłujący kamienować chrześcijan lub dopuszczający
        się wobec nich jakiejkolwiek przemocy mieli być paleni żywcem....

Zapewne to z tamtych czasów zostało...... NIELICZNYM.

Reszta to już....złe funkcjonowanie telekomunikacji i brak
        Internetu w tamtych czasach ;)
        • Gość: babetka Czy Żydzi wprowadzali w Polsce faszyzm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:10
          Niezbyt często można na tym forum spotkać kogoś, kto umie czytać.

Spójrz Misiu wyżej i ujrzysz pytanie :)

A tak nawiasem, to czy Konstantyn i Jego zwolennicy nienawidzili Żydów?
          • Gość: Starszy Re: Czy Żydzi wprowadzali w Polsce faszyzm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:22
            Dość nienawiśći i głupocie stop !!! To co beb... pisze to zaścianek. Dorego
            Nowego Roku.
            • Gość: mały Re: Czy Żydzi wprowadzali w Polsce faszyzm? IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.12.06, 14:51
              tak jest dość nienawiści oddajmy im dobro które zostawili w Polsce wypłaćmy
              miliardowe odszkodowania i będzie o.k !
              • Gość: MIRek Re: Czy Żydzi wprowadzali w Polsce faszyzm? IP: 82.177.11.* 29.12.06, 15:13
                Masz rację babetka = AD REM:
                - W Polsce faszyzm wprowadzał Obóz Narodowo-Radykalny.
                Było to skrajnie prawicowe,
                antysemickie,
                =============
                antykomunistyczne i antykapitalistyczne ugrupowanie polityczne.
                • Gość: babetka Dziwne to co piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 15:30
                  ONR w największym rozkwicie liczył kilka tysięcy członków.

Natomiast żydowska organizacja faszystowska w chwili sądowej rejestracji liczyła
                  ponad 40.000 (słownie: czterdzieści tysięcy) członków i dalej prężnie się rozwijała.

Przypomnę, że tych ponad 40 tys. żydowskich faszystów wydała z siebie
                  trzymilionowa żydowska mniejszość.

Żeby było śmieszniej, to żydowskich faszystów prześladowały żydowskie
                  organizacje lewicowe.
                  • Gość: MIRek Re: Dziwne to co piszesz IP: 82.177.11.* 29.12.06, 15:48
                    Może i dziwne ale mamy zupełne odmienne podejście tak
                    do faszyzmu jak i do Żydów - do których nie miałem
                    i nie mam nic. Może pozostało większe współczucie
                    po lekturze Róży Bauminger "Przy pikrynie i trotylu" (polecam).
                    • Gość: babetka Re: Dziwne to co piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:00
                      Gość portalu: MIRek napisał(a):

> Może i dziwne ale mamy zupełne odmienne podejście tak
                      > do faszyzmu jak i do Żydów - do których nie miałem
                      > i nie mam nic. Może pozostało większe współczucie
                      > po lekturze Róży Bauminger "Przy pikrynie i trotylu" (polecam).

A w czym się to odmienne podejście do faszyzmu i Żydów przejawia?

Będę wdzięczna za naukę. Proszę :)
                      • Gość: MIRek Re: Dziwne to co piszesz IP: 82.177.11.* 29.12.06, 16:17
                        W tym, że starasz się wciskać mi „prawdy” jakich nie przyjmuję do wiadomości,
                        Po prostu nie zgadzając się z Twoimi tezami. Masz prawo do każdej tezy.
                        Odwiedzałem szpitale, gdzie chorzy wygłaszali tezy jeszcze ciekawsze....
                        Nie insynuuję nic, stwierdzam fakty. Doceniam też demokrację i wolność słowa.

Odmienność polega na tym, że ja napisałem kto wprowadzał faszyzm w Polsce,
                        napisałem też, że Żydzi są narodem, do którego odnoszę się tak samo jak
                        do narodu polskiego, rosyjskiego, francuskiego, jak znajdą to i marsjańskiego...

Na tym zakończyłem kotku dyskusję z Tobą – przynajmniej w tym wątku.
                        • Gość: babetka Miły mój :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:23
                          Nie pisz głupotek :)

W którym miejscu "wciskam Ci prawdy"?! Wskaż proszę :)

Z którą moją tezą się nie zgadzasz?! Wskaż proszę :)

Cieszę się, że doceniasz demokrację i wolność słowa.

Rozumiem, że O)NR wprowadzał faszyzm w Polsce. A czy wilokrotnie liczniejsza
                          żydowska organizacja faszystowska nie wprowadzała? :)

Bardzo się cieszę, że odnosisz się do Żydów, jak do innych. To bardzo miłe :)

To właściwie czego dotycza te nasze "odmienności"? Zdradź mi mój Miły :)
                • Gość: stefan Re: do MIRek IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.12.06, 17:44
                  największym wrogiem żydów był niejaki A.Hitler zatwardziały przywódca partii
                  narodowo-SOCJALISTYCZNEJ!!! nie mający nic wspólnego z prawicą !!!
                  • Gość: MIRek Re: do MIRek IP: 82.177.11.* 29.12.06, 18:25
                    Mnie nie interesuje czy antysemityzm jest domeną oszołomów
                    o zacięciu pracowim czy lewicowym. Mnie nawet nie interesuje
                    co takie oszołomy mają do powiedzenia. Na takich oszołomów patrzę
                    jak na pacjentów oddziału psychiatrycznego. I większość tak na nich patrzy...

To biedni, zakompleksieni, mali ludzie - na wymarciu.

• Gość: teodor Re: Czy Żydzi wprowadzali w Polsce faszyzm? IP: *.tkdami.net 04.01.07, 15:04
              slusznie
        • Gość: ws_us Re: Czy Żydzi wprowadzali w Polsce faszyzm? IP: *.hsd1.ma.comcast.net 01.01.07, 00:50
          Drodzy rodacy, probujecie roztrzygnac kwestie ktorej trzy millenia daja
          wielokrotne swiadectwa braku koshernej asymilacji. Nie jest to nacja uwielbiana
          przez KOGOLOWIEK.
    • Gość: ...jelit Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: 82.139.11.* 29.12.06, 16:39
      Ja nie nienawidzę żydów, i nie potrafię odpowiedzieć
      dlaczego inni nienawidzą. Każdy kto nienawidzi, powinien
      poszukać odpowiedzi w samym sobie. Pomocna w tym może
      okazać się psychoanaliza.

A zaczęło się to wszytko od tego, że napisali bestseler wszech czasów,
      przy czytaniu którego do dziś dnia-wszyscy klęczą.
      • Gość: babetka To bardzo Ci się chwali, że nie nienawidzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 17:17
        Ale mnóstwo innych ludzi nadal nienawidzi.

Antysemityzm jest na każdym kroku.

Oto pierwsze lepsze linki w googlach:

born66.net/item/521
        pl.danielpipes.org/article/2467
        7dni.wordpress.com/2006/11/21/antysemityzm-w-polsce-i-na-swiecie/
    • Gość: ck Re: Dlaczego ludzie nienawidzą Żydów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 17:20

Segregacja płciowa na ulicach

01.06.2004 10:58, Judaizm
      Zamieścił: Tomasz Terlikowski
      Mężczyźni i kobiety nie powinni chodzić po tej samej stronie ulicy - do
      takiego wniosku doszła rada wiśnickich chasydów (ultrareligijnej grupy
      ortodoksyjnej) mieszkających w miasteczku Bnei Bark nieopodal Tel Awiwu.
      Niezależnie od wieku chłopcy, dziewczynki, kobiety mężczyźni, ale także
      dziadkowie i babcie powinni w tym miasteczku przemieszczać się innymi stronami
      ulicy. Powód? Chasydzi uważają, że chodzenie po tym samym chodniku prowadzi do
      nieskromnych kontaktów między przedstawicielami płci przeciwnych. Nie bez
      znaczenia jest również fakt, że przypadkowy kontakt z miesiączkującą mógłby
      doprowadzić do rytualnego zanieczyszczenia mężczyzny.
      Od teraz kobiety powinny przemieszczać się stroną wschodnią, a mężczyźni
      zachodnią. Nakaz dotyczy również gości i turystów.

www.ekumenizm.pl/article.php?story=20040601105828314

• Gość: babetka Czy sugerujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 17:23
        że judaizm zawiera elementy faszystowskie i dlatego ludzie nienawidzą Żydów?
        • Gość: ck Re: Czy sugerujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 17:39
          Nic takiego nie sugeruję, to bzdura.
          Poza tym teza, jakoby Polacy nienawidzili zydów też jest bezpodstawna. Około 40
          % Polaków nie przepada za Zydami(ale nie ma mowy o nienawiści).Podobny stosunek
          do zydów jest w innych krajach Europy. Nie istnieje więc pojęcie "polski
          antysemityzm"
          Sugeruję za to, że nasze radiomaryjne babcie to przy ich ortodoksyjnych
          wyznawcach judaizmu- altranowoczesne babcie :)
          • Gość: babetka Re: Czy sugerujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 17:58
            Ja nie stawiam tezy, że Polacy nienawidzą Żydów.

Natomiast segregacja, a tak należy odczytać oddzielenie kobiet od mężczyzn w
            przytoczonej przez Ciebie wypowiedzi, jest faszystowskim ograniczeniem wolności.

Jeżeli wynika to z wierzeń, to oznacza, że wierzenie zawiera elementy ideologii
            komunistyczno-faszystowskiej.

W związku z tym moje pytanie, czy judaizm zawiera elementy faszyzmu i czy w
            związku z tym może być jedną z przyczyn nienawiści ludzi do Żydów?
            • Gość: ck Re: Czy sugerujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:44
              Mylisz segregacje płciową(czli to co występuje u ortodoksów w Izraelu) z
              segregacją rasową(faszyzm)
              • Gość: babetka Re: Czy sugerujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:01
                Każda segregacja jest zaprzeczeniem wolności, czyli jest faszyzmem.
        • Gość: olo Re: Czy sugerujesz IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.12.06, 17:50
          metody stosowane przez armię Izraelską w walkach ulicznych w miastach strefy
          Gazy są identyczne jakie były stosowane przy likwidacji gett żydowskich !!!
          odszkodowania płacone przez Niemcy Izraelowi widać dotyczą nie tylko
          pieniędzy,sprzętu wojskowego ale również metod walki w miastach !
    • ikser Cześc babetko! :) 29.12.06, 19:15
      Pytanie trochę głupawe!
      Skąd wiesz, ze ludzie nie lubią Żydów? Może ich lubią?
      Może ulegasz taniej propagandzie?
      Spytaj na wschodzie za co nie lubią Polaków. Odpowiedź podstawowa: dlatego, że
      są Polakami!!!
      W mojej rodzinnej tradycji (kieleckiej) Żydzi są postrzegani pozytywnie. Moi
      rodzice chodzili z nimi do tych samych szkół, mieszkali w tych samych podwórkach
      i oceniali Żydów, że byli uczciwsi od tzw. Polaków.
      Może spytaj dlaczego Polak kojarzy się wszędzie ze złodziejem!!! Gdybyś
      próbowała historycznie, to spytaj dlaczego Polak jest uważany wszędzie za
      pieniacza i warchoła?
      DUżA BUźKA I NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU.
      • Gość: plisak Re: Cześc babetko! :) IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 29.12.06, 19:32
        ikser napisał:
        > Pytanie trochę głupawe!
        > Skąd wiesz, ze ludzie nie lubią Żydów?

Policz ikser, ile na przestrzeni wieków dokonano pogromów na Zydach. Ile w
        Polsce? Może zrozumesz jak nie głupawe, ale głupie jest Twoje pytanie.
        • ikser plisaku!! 29.12.06, 20:00
          Pogromy na mniejszościach narodowych są stare jak ludzkość. Wszystkie nacje, to
          robiły i robią. Ideologia bicia obcego jest już przejawem zwierzęcej agresji,
          robią to wszystkie zwierzęta. Pomyśl plisaku i nie bredź.
          Pogromy Zydów miały naogół podtekst finansowy. Dłużnik np. władca prowokował
          awanturę żeby tanim kosztem pozbyć się długów. Historia stara jak świat

Bardzo wybiórczo odpowiedziałeś plisaku. Poczytaj dokładnie mój post.
          • plisak Re: ikserze :))) 29.12.06, 23:42
            ikser napisał:
            >za co nie lubią Polaków. Odpowiedź podstawowa: dlatego, że są Polakami!!!
            >Pogromy Zydów miały naogół podtekst finansowy. Dłużnik np. władca prowokował
            awanturę żeby tanim kosztem pozbyć się długów.

Dajesz tanio dowód że nie tylko twoje pytania ale i odpowiedzi są głupie
            a w dodatku szowinistyczne...................... Gdyby nawet tak było jak
            piszesz (niedopuszczalne i prymitywne uproszczenia), pozostaje pytanie dlaczego
            władca znajdował chętnych wykonawców prowokacji.

ikser napisał:
            > Pogromy na mniejszościach narodowych są stare jak ludzkość. Wszystkie nacje,
            to robiły i robią

W tym jest tyle samo sensu co np. w stwierdzeniu że ponieważ pośród noblistów
            sa zarówno Polacy jak Zydzi więc, prawda stara jak świat, obie nacje tak samo
            przysłużyły się do rozwoju nauki i literatury światowej.

ikser napisał:
            > Bardzo wybiórczo odpowiedziałeś plisaku.

Bez komedntarza,

• Gość: ck Re: Cześc babetko! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 20:32
        Może Ty ulegasz stereotypom i propagandzie. Bo stereotyp, że Polak to złodziej
        (prosze o badania statystyczne, procentowo-ile) jest tak samo glupi jak
        stereotyp, że Zydzi to lichwiarze
        • ikser Re: Cześc babetko! :) 29.12.06, 20:39
          ck właśnie nie ulegam stereotypom.Potwierdzasz, to co napisałem wcześniej.
          • Gość: ck Re: Cześc babetko! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 21:22
            ikser pisał: "(...)i oceniali Żydów, że byli uczciwsi od tzw. Polaków.
            Może spytaj dlaczego Polak kojarzy się wszędzie ze złodziejem!!! "
            • ikser Re: Cześc babetko! :) 29.12.06, 21:30
              No właśnie ck. Stać cię na obiektywizm?? Czy zapraszasz mnie do gier i zabaw
              ludu pt. "Jesteśmy najlepsi", a reszta to tumany.
              • Gość: ck Re: Cześc babetko! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:22
                nigdzie tak nie napisalem, daleko mi do szowinizmu. Pzdr
      • Gość: babetka Naucz się wreszcie Misiu czytać :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:04
        Ja nie mówię, że ludzie nie lubią.

Ja pytam, dlaczego ludzie nienawidzą.

Jeżeli masz ochotę, to pytaj o Polaków, którzy kradną. Mnie zainteresowały
        powody nienawiści ludzi do Żydów.
        • ikser Re: Naucz się wreszcie Misiu czytać :) 29.12.06, 22:13
          Z tym czytaniem, to staram się jak mogę. :)
          Zamień nielubienie na nienawiść w moich tekstach i wyjdzie to samo.
          • Gość: babetka Re: Naucz się wreszcie Misiu czytać :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:18
            Czyli skąd wiem, że ludzie nienawidzą Żydów???!!!

Przecież dowodzi tego cała historia. Obecnie również ludzie Żydów nienawidzą.
            Przytoczyłam nawet w tym wątku kilka linków, gdzie jest o tym mowa.

Wystarczy zresztą zajrzeć na jakąś żydowską stronę i tam będzie napisane o
            antysemityzmie i nienawiści do Żydów.

Ja chciałabym się tylko dowiedzieć dlaczego nienawidzą Żydów?

A może sami Żydzi się nad tym zastanowili?
            • ikser Re: Naucz się wreszcie Misiu czytać :) 29.12.06, 22:44
              Babetko nie byłem w Kraju przez kilka tygodni. Byłem w Rosji.
              Teksty pt. "dobry Polak to martwy Polak" na ulicy są często słyszane.
              Wiem, że jest to specyficzny kraj. Dlatego uważam, że szukanie wrogów,
              rozbudzanie nienawiści jest złem.
              Nacjonalizm powstał w zaborze rosyjskim w dziewiętnastym wieku. I do dziś wlecze
              się za nami jak smród za gaciami.
              • Gość: babetka Drogi Misiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 23:01
                Proszę jednak abyś czytał ze zrozumieniem.

Żydów nie nienawidzą od XIX wieku tylko kilka tysięcy lat wcześniej. I nie tylko
                w Rosji, ale na całym świecie.

Ja nie szukam wrogów i nie rozbudzam nienawiści. Ja chcę nienawiści zapobiegać.

A jak zapobiegać nienawiści skoro się nie zna przyczyn nienawiści?

Dlatego zadałam pytanie - dlaczego ludzie nienawidzą Żydów?
                • oryganion1 Re: Drogi Misiu! 29.12.06, 23:40
                  samo pytanie jest już tezą
                  skąd teza że ludzie nienawidza Zydów?
                  Jacy ludzie to pierwsze
                  drugie mówimy o emocjach takich jak nienawisć - a jest to pojęcie dla wielu
                  bardzo szerokie i jak każda emocja nieprecyzyjne.
                  dlatego na tak z=sformułoweane pytanie nie bedzie jasnej odpowiedzi
                  lepiej postawić pytanie pozytywne
                  tylko oczywiście nie takie Dlaczego ludzie kochają Zydów
                  a raczej Kto kocha Zyda i dlaczego?
                  • Gość: babetka Inteligentny Oryganionie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 00:36
                    Na Twoje pytanie już odpowiedziałam powyżej.

Pytanie nie jest tezą. Nienawiść do Żydów jest nieźle udokumentowana.

Natomiast postawienie pytania w sposób - kto kocha Żydów i dlaczego - świadczy o
                    pytajacym.

Kto normalny odpowie, że kocha Niemców, Apaczów, Żydów, Eskimosów itp.?

Może jakiś pedał lub kobieta zakochana w przedstawicielu powyższej nacji?

Zresztą zrób eksperyment - zapytaj, kto kocha Żydów?

Czy jeżeli nie będziesz miał mnóstwa odpowiedzi deklarujących miłość do Żydów,
                    to uznasz, że są znienawidzeni, a forumowicze są antysemitami? :)))
                    • plisak Re: Przemiła babetko 30.12.06, 01:11