Dodaj do ulubionych

Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin

IP: *.westside.kielce.pl 25.07.07, 09:16
ja z Kielc do Zakopanego jechałem 14 h , bo debil maszynista pomylił drogi i
wjechał w inny przejad, niech żyje nasza Polska cała jeeaaaaa!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Zed Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: 81.219.116.* 25.07.07, 09:46
      Sam jesteś debil - jak maszynista mógł pomylić drogi skoro tory go same
      prowadzą. A moze ty jehałes autobusem tylko byłeś tak pijany że nie pamietasz.
      • Gość: podróżniczka Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.centertel.pl 25.07.07, 10:15
        Polacy piszący w internecie pokazują swoje prawdziwe oblicze są nieżyczliwy a
        wręcz bezczelni bo to jakoś bezkarnie uchodzi. Co do PKP to jakim cudem jeszcze
        działa to nie wiem.Wiem na pewno że żyje w kraju pełnym absurdów i sprzeczności
        mogąc tylko ubolewać że w sprzyjającym czasie go nie opuściłam...
        • wolf_1 Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin 25.07.07, 11:07
          Gość portalu: podróżniczka napisał(a):

> Wiem na pewno że żyje w kraju pełnym absurdów i sprzeczności
          > mogąc tylko ubolewać że w sprzyjającym czasie go nie opuściłam...

A teraz nie jest sprzyjający czas? Jedź sobie do Anglii jak tutaj Ci się nie podoba.
          • Gość: Hans PKP Pij Kolego Pij ... ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 12:21
            • polska_baba Synekury w biurach prasowych PKP 25.07.07, 12:40
              Zwróciliście uwagę na fakt, że wypowiada się aż dwóch rzeczników prasowych? Że
              Przewozy Regionalne będące zaledwie częścią PKP mają osobne biuro(!) prasowe?
              Jeżeli w PKP pracuje aż tylu dziennikarzy, to co się dziwić, że brak maszynistów?
              • Gość: Bareja-Fan >>> Podróż koleją skraca czas jazdy pociągiem IP: 150.254.85.* 25.07.07, 12:49
                • ziutap1 Re: >>> Podróż koleją skraca czas jaz 25.07.07, 14:06
                  a serce przypomina: piechotą zdrowiej!
              • Gość: gość Re: Synekury w biurach prasowych PKP IP: *.uznam.net.pl 25.07.07, 13:52
                PKP Przewozy Regionalne to osobna spółka... Radze sie najpierw zorientować, a
                potem pisać.
                • polska_baba To nie zmienia faktu, że biura prasowe są zbędne. 25.07.07, 17:52
                  Nie widzę uzasadnienia dla istnienia całego biura, nawet jeden rzecznik dla
                  każdej spółki to za dużo, skoro brakuje maszynistów.
                  A ten podział na spółeczki to chyba tylko temu służy, żeby w mętnej wodzie
                  łatwiej było ryby łowić.
                  • Gość: gość Re: To nie zmienia faktu, że biura prasowe są zbę IP: *.uznam.net.pl 25.07.07, 20:14
                    służy konkurencji i wg mnie dobrze sie stało.

A 1 rzecznik to nie jest jakaś wielka tragedia i wielki koszt...
              • zdzisiek66 Re: Synekury w biurach prasowych PKP 25.07.07, 15:24
                Przecież wiadomo, że Warszawa ma jedną stację i to najmniejszą w kraju. Skąd na
                takim zadupiu mogli wziąć zapasową lokomotywę?
                • lemkos000 Re: Synekury w biurach prasowych PKP 26.07.07, 22:48
                  No właśnie. Proponowałbym PKP PR, żeby uruchamiały tylko tyle pociągów, ile są w
                  stanie obsłużyć, biorąc pod uwagę wystarczającą rezerwę sprzętu na takie właśnie
                  sytuacje. W dzisiejszych czasach kolej to też biznes, a w każdym biznesie jest
                  jedna bardzo przydatna zasada - świadczyć takie usługi, do jakich jest się
                  przygotowanym technicznie. Wtedy nikt nie będzie rozczarowany. Tyle.
                  • Gość: baraban PKP - Pasażerowie Przeszkadzają Kolei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 23:14
                    Najciekawsze jest to, że kolejarze nie poczuwają się do żadnej winy.
                    Odpowiedzialność utknęła gdzieś pomiędzy dyrektorskimi stołkami. Wszyscy mają
                    to w d...pie. Każdy uważa, że zrobił wszystko co mógł. I to jest straszne. Brak
                    koordynacji, brak sprzętu, brak ludzi, brak zdrowego rozsądku, brak życzliwości
                    dla porzuconych w pociągu ludzi,brak poczucia winy, brak reakcji na ten wątek -
                    CAŁKOWITY BRAK WSZYSTKIEGO - CZYSTY KONONOWICZ.
          • Gość: gmithc Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 13:01
            2 lata temu jechalem z peterborough (anglia) do glasgow (szkocja)odpowiednikiem
            naszego intercity i w yorku pani uorzejmie poinoforomowala pasazerow przez
            glosniki ze niestety zabraklo diesla i pociag bedzie stal ok godziny
            a ja myslalem ze tylko w polsce takie rzeczy na szczescie w glasgow mial tylko
            20min opoznienia
            • Gość: titta Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.botany.gu.se 25.07.07, 14:06
              E tam. Na upiornych liniach w polnocnej wali opoznienia sa regula do tego
              stopnia, ze obsluga zapytana kiedy bedzie/dojedzie pociag patrzy na delikwenta
              jak na wariata. Wiedzac o tym, wybralam znajomemu polaczenie z Bangor na
              lotnisko w Liverpoolu (1 przesiadka) tak aby nawet spoznionym kolejnym (jak nie
              zdazy na swoja przesiadke) pociagiem spokojnie dojechal na czas. No i
              oczywiscie start swojego samolotu podziwial z okien pociagu stajacego kilkaset
              metrow przed lotniskiem. No koments. Troche sie pojezdzi w Angli i docenia sie
              PKP.
              A i kiedys kierowca kilka godzin opoznionego autobusu dalekobieznego (tez GB)
              na pytanie kiedy dojedziemy, odpowiedzial, ze skad on moze wiedziec, on jest
              tylko kierowca... Jak widac w niektorych krajach potrzebne sa do tego
              kwalifikacje proroka. W Polsce naprawde nie jest tak zle!
          • hexabc1 Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin 26.07.07, 00:06
            wolf_1 napisał:

> A teraz nie jest sprzyjający czas? Jedź sobie do Anglii jak tutaj Ci się nie po
            > doba.

A Ty co, kolejarz jestes i sie obraziles? Komu moze sie podobac 21-godzinna
            jazda z Kielc do Kolobrzegu ?
          • Gość: Rys Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 14:21
            sam wyp..... do Anglii
        • Gość: emigrant Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.07.07, 15:24
          Wiecie co czytam to odadalony od Polsk 1300 mil i jak bym widzial komedie
          Bareji. Obawiams ie tylko zimy by wam nie kazali pchac pociagu wczesniej
          dmuchajac na szyny. PARANOJA
        • Gość: taby Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 18:14
          masz racje w pierwszej części wypowiedzi,nie wiem czemu mają służyć wypowiedzi
          pozbawione sensu i oderwane od tematu,21 godzin do Kołobrzegu,przecież to tragedia
          XXI wiek!!!mieszkańcy naszego regionu powinni naciskać na władze o działania na
          rzecz szybkiej poprawy połączeń drogowych i kolejowych E-7,droga 73,kolejowa
          W-wa,Kraków,Poznań,bez tego nie będziemy w stanie się rozwijać,nie sex afery,nie
          kto w 1968 r(bo już nie żyją lub sa staruszkami),a rozwój Polski panowie politycy
          i dość gadania że jak nie będziemy wiedzieć kto w latach 60,70,80 współpracował
          z SB to nie zbudujemy torów,drogi czy lotniska.
      • Gość: cyber przestrzeń Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 13:23
        Masz rację jak sie bawisz kolejkami to jako maszynista możesz pomylić drogę i
        wylądujesz na dywanie, a może na symulatorze się pomyliłeś i wylądowałeś gdzieś
        indziej niż chciałeś- fikcja ci sie pomyliła z rzeczywistością.
      • Gość: sim Pociąg z Cz-wy do Łodzi pośpieszny IP: *.apus-net.pl 25.07.07, 19:36
        ten pociąg zamiast jechać do Łodzi dwie godziny i osiem minut to jechał o 1
        godzinę i 40 min. dłużej!!! Skandal!!!
      • Gość: kolejarz Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 15:12
        my tlko wiemy ,ze tory maszyniste prowadza ,ale zwykly czlowiek o tym nie
        wie.tym pociagiem jechal naczelnik z pasazerskiego dobrze mu tak bedzie
        wiedzial jak jezdzi sie pociagami,wysiadla i az wszyscy sie z niego smiali bo
        ryl nosem o ziemie
    • Gość: jaceek komuna pełną gembą IP: 212.160.172.* 25.07.07, 09:46
      Panowie z PKP! Obudźcie się! Ustrój zmienił się 18 lat temu! Teraz trzeba
      pracować, żeby dostawać pieniądze!

"Honor" PKP (jeśli coś takiego istnieje) może uratować tylko zwrot wszystkim
      pasażerom co najmniej 100% kosztów podróży z dostawą do domu, bombonierką i
      darmowym biletem na dowolny następny przejazd.
      • adkalin Re: komuna pełną gembą 25.07.07, 09:57
        Honoru PKP już nic nie zdoła uratować. Nawet wagon bombonierek.
        • Gość: Agata A czemu do sądu pasażerownie nie pójdą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 10:34
          Przecież mogliby wywalczyć odszkodowanie zamiast marudzić o "przeliczeniu się"
          Nie Pan pierszy i nie ostatni się "przliczył".

Jak chcecie zmienic to durne PKP? Należy im pokazać, co się dzieje z firmami w
          kapitalizmie, które maja w d...klienta. A o zwrot pieniędziy za bilet, któs się
          upmniał? Czy wszyscy założyli, że nic to nie da i poszli w siną dal pozwalając
          PKP robic co im sie żewnie podoba?
          • krzych.korab I będziesz włuczyć sie po sądach przez kilka lat ? 25.07.07, 11:07
            • Gość: arm Re: I będziesz włuczyć sie po sądach przez kilka IP: *.chello.pl 25.07.07, 11:30
              nauczcie sie pisać.
              • Gość: N Re: I będziesz włuczyć sie po sądach przez kilka IP: 195.94.206.* 25.07.07, 11:55
                tyle, ze to nic nie da, bo kolej nie gwarantuje godziny dojazdu pociagu,
                gwarantuje bezpieczenstwo... wiec powodzenia :) a ze sie czekalo? trakcja
                uszkodzona, nie ma jazdy - proste.
                • Gość: jood Re: I będziesz włuczyć sie po sądach przez kilka IP: *.pmpoland.pl 25.07.07, 12:02
                  Nieprawda. Ja wywalczyłem zwrot ceny biletu (100%) po siedmiogodzinnym
                  opóźnieniu na 120-km trasie (da się!!!). Kosztowało mnie to wysłanie 3 pism, i
                  kilka tygodni czasu. Więc w sumie łatwo. Trzeba tylko pisać pisma
                  pseudoprawniczym bełkotem (do znajomości takiego wystarczy oglądać "Prawników z
                  Los Angeles, ja sam prawnikiem nie jestem).
                  • polska_baba Nie rozśmieszaj mnie 25.07.07, 12:29
                    W takim przypadku kolej powinna Ci pieniądze za bilet zwrócić jeszcze na dworcu
                    już na pierwsze nieśmiałe napomknienie, a nie po 3 pismach i kilku tygodniach.
                    A poza tym zwrot ceny biletu to nie odszkodowanie. W Polsce chyba nie da się
                    wywalczyć odszkodowania za spóźnienie pociągu, bo musi być szkoda materialna -
                    czas, nerwy - to się nie liczy. Może gdyby facet z artykułu pojechał zawieźć te
                    dzieci, dostałby po paru latach procesowania się zwrot kosztów benzyny.
                    • q-dlaty Przesadzacie z ta nagonka na PKP... 25.07.07, 18:55
                      PKP wcale nie jest takie zle, nie wiem o co wam chodzi.
                      Ja osobiscie uwazam, ze jedyne problemy PKP to przestarzala infrastruktura i
                      pociagi. I wlasciwie chodzi mi bardziej o wystroj pociagow, bo tak naprawde z
                      lokomotywami nie jest tak zle - w takim metrze w Londynie caly czas jezdza
                      pociagi wyprodukowane w 1960 i nikt nie narzeka.

Rowniez siatka polaczen jest bardzo dobra. Tylko duzo polaczen jest likwidowanych.

Nikt nie moze tez narzekac na ceny. Wszystkie typy biletow sa dosc tanie, z
                      kolei Intercity mamy troche lepsza jakosc i za to tez sie placi. Uwazam nawet,
                      ze ceny sa za niskie - gdyby ceny byly wyzsze, pociagami nie jezdziloby tyle
                      lysych i bezpieczenstwo by wzroslo.

Mysle tez, ze przydaloby sie limitowanie liczby biletow na pociag. Niektore
                      polaczenia sa tak zatloczone, ze jedynym rozwiazaniem jest upgrade do pierwszej
                      klasy. A chyba nie o to chodzi w pierwszej klasie.

I z wlasnego doswiadczenia, nie moge za bardzo narzekac na PKP. Pociagiem
                      jezdzilem bardzo czesto, jesli zdarzalay sie opoznienia to nie za duze, a nawet
                      jesli to inne pociagi zawsze na mnie czekaly :) Gdybym mial porownac
                      punktualnosc pociagow, ktorymi jezdzilem w UK i Polsce to PKP zdecydowanie
                      wygrywa. Rowniez, nie da sie ukryc, ze z jakiegos powodu wole podrozowac PKP niz
                      pociagami w UK. Nie wiem, moze to specyficzny klimat polskich pociagow, czy moze
                      po prostu dobre wspomnienia... :)
                      • Gość: kocikoci Re: Przesadzacie z ta nagonka na PKP... IP: 217.153.26.* 27.07.07, 13:24
                        Niech zgadnę: jesteś na żołdzie PKP? Bo inaczej nie da się wytłumaczyć tego
                        propagandowego bełkotu...
                        "Rowniez siatka polaczen jest bardzo dobra. Tylko duzo polaczen jest
                        likwidowanych." - co mi po siatce, kiedy nie ma na niej połączeń (bo są
                        likwidowane)?!?
                        "Nikt nie moze tez narzekac na ceny. Wszystkie typy biletow sa dosc tanie, z
                        kolei Intercity mamy troche lepsza jakosc i za to tez sie placi. Uwazam nawet,
                        ze ceny sa za niskie - gdyby ceny byly wyzsze, pociagami nie jezdziloby tyle
                        lysych i bezpieczenstwo by wzroslo." - OMG, albo się upaliłeś obsikaną przez
                        pieski trawą spod bloku, albo nie mówisz o PKP... a może chodzi o jakiś inny kraj?
                        Po pierwsze: ceny biletów są do przyjęcia jedynie w TLK, ale niestety nasz
                        ukochany monopolista ZMUSZA nas do korzystania z IC, ponieważ godziny połączeń w
                        TLK są wzięte z kosmosu - połączenia w dogodnych porach dnia są obsługiwane
                        wyłącznie przez IC. I niech nikt nie wciska kitu, że bilety na IC są tanie!!!
                        Po drugie: jaka lepsza jakość?!? Sto razy bardziej wolę bezprzedziałowe wagony w
                        TLK, niż te bezsensowne klity w Intercity - wygodne chyba tylko dla spasionych
                        byznesmenów z przykrótkimi nóżkami, bo większość ludzi nie ma półtora rozmiaru w
                        d*pie, i nie lubi siedzieć z nogami wtłoczonymi pod siedzenie. Zaznaczam, nie
                        jestem chuda ani wysoka, ale jazda w tym "lux-przedziale" z miejscówką za 18 PLN
                        to dla mnie tortura.
                        Po trzecie: naprawdę myślisz, że "łysi" przejmują się cenami biletów?
                        Słowem, szkoda gadać... dla Ciebie ideał to pustawe pociągi (z powodu
                        horrendalnych cen biletów, i w związku z tym bez "pospólstwa"), kursujące
                        wyłącznie na kluczowych trasach, za to z "klimatem". W tym ostatnim względzie
                        PKP faktycznie wygrywa: tego "klimatu" nie da się zapomnieć, przynajmniej dopóki
                        nie weźmiesz solidnej kąpieli.
                        BTW, również dużo podróżowałam pociągami w UK, i znowu: chyba mówisz o jakimś
                        innym kraju...
                        Podsumowując: serdecznie dziękuję PKP, na urlop jadę autokarem - za normalne
                        pieniądze i o rozsądnej porze.
            • lemkos000 Re: I będziesz włuczyć sie po sądach przez kilka 26.07.07, 22:57
              To wcale nie trzeba po sądach. Jedno pismo do PKP, ewentualnie drugie do jakiejś
              organizacji konsumenckiej. No chyba, że ktoś chce się dodatkowo na tym dorobić i
              żąda jakichś niebotycznych kwot z okazji, że jechał o 10 godzin za długo.
        • charnel Re: komuna pełną gembą 25.07.07, 11:19
          powinni dostosować się do hasel pis (przepraszamy i spier...)
          a nie jęczeń o dodatkowe 700mln!!!
      • krzych.korab Nie obrażaj komuny ! Takich numerów nie było. 25.07.07, 11:05
        • Gość: e Re: Nie obrażaj komuny ! Takich numerów nie było. IP: 195.136.143.* 25.07.07, 11:51
          Obrazaj komune! Byly 100 razy gorsze!
          • Gość: jaceek Re: Nie obrażaj komuny ! Takich numerów nie było. IP: 212.160.172.* 25.07.07, 15:56
            Komuny nie da się obrazić :)
            Ona sama jest szczytem obrazy ludzkości.
        • Gość: jaceek w prasie nie było - wiadomo dlaczego IP: 212.160.172.* 25.07.07, 15:15
          Albo jesteś bardzo młody albo bardzo dobrze Ci się w czasach komuny powodziło
          skoro piszesz takie bzdury.
      • Gość: Polka Re: komuna pełną gembą IP: *.gdynia.mm.pl 25.07.07, 14:04
        za komuny to pociągi jezdziły,było po dwóch maszynistów w parowozie,zapewnione
        było bezpieczeństwo pasazerów,a i klejarze więcej zarabiali!!!
        • Gość: jaceek Re: komuna pełną gembą IP: 212.160.172.* 25.07.07, 15:54
          > za komuny to pociągi jezdziły
          A teraz nie jeżdżą?

>było po dwóch maszynistów w parowozie
          Bo było dużo pracy w parowozie
          Teraz w paryskim metrze jeżdżą automatyczne pociągi bez maszynisty. Co dwóch
          maszynistów miałoby tam robić skoro jak widać nie są potrzebni, bo pociąg jeździ
          równie dobrze bez nich?

>zapewnione było bezpieczeństwo pasazerów
          W jaki sposób? Było mniej wypadków czy rabunków? :)

>kolejarze więcej zarabiali!!!
          Może bilety były droższe? Ile km mogłaś przejechać wtedy za swoją pensję a ile
          teraz? A może byli dotowani przez państwo?
          Proporcje zarobków ewoluują tak samo jak ewoluuje zapotrzebowanie na daną
          profesję/usługę wśród ludności. Kiedyś rachmistrz był niezastąpiony więc trzeba
          mu było płacić - teraz jego rachunki dużo szybciej i dokładniej wykonuje dziecko
          z kalkulatorem. Kiedyś listonosz to był Ktoś - teraz w wielu zadaniach zastępuje
          go email -> mniejsze zadania = mniejsze zarobki.
        • lemkos000 Re: komuna pełną gembą 26.07.07, 23:03
          A kto to taki "klejarze"???
    • Gość: cokolwiek Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 09:46
      > ja z Kielc do Zakopanego jechałem 14 h , bo debil maszynista pomylił drogi i
      > wjechał w inny przejad, niech żyje nasza Polska cała jeeaaaaa!!!

Buahahahaha. "Debil maszynista" może pomylić drogę tylko w jeden sposób - pojechać do tyłu, zamiast do przodu...
      Przed przydzieleniem dostępu do Internetu powinien być jakiś test na inteligencję.
      • Gość: puchowy Kolej uzdrowi tylko konkurencja !!! IP: *.chello.pl 25.07.07, 09:57
        Dopiero gdy PKP przestanie być monopolistą , zmieni się ich stosunek do NAS
        klientów

+ szybciej beda jeżdzić pociągi
        + ceny biletów spadnał (a przynajmniej promocje beda bardziej atrakcyjne)
        + zaplute i śmierdzace dworce przestanał istnieć

Ps.
        Zarzad PKP ma klientów gdzies - bo i tak ze wielu z nas jest skazanych na podróż
        koleją ale gdy przybędzie im
        konkurencja w postacji 2-3 firm - wszystko będzie szło ku lepszemu
        • Gość: pekape Kto ma w glowie olej ten idzie na kolej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 09:59

Barwo pekape!
        • Gość: mareczek Re: Kolej uzdrowi tylko konkurencja !!! IP: 217.96.126.* 25.07.07, 09:59
          Zaplute i śmierdzące dworce będą tak długo jak długo śmierdzący ludzie będą tam
          pluć.
    • puuchatek Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin 25.07.07, 09:59
      "Mocno opóźniony pociąg dojechał do Warszawy Wschodniej. Tam poinformowano zdezorientowanych podróżnych, że pociąg zakończył bieg, kierownik i konduktorzy po prostu wyszli, lokomotywę odłączono."

Ludzie, no przecież ktoś was nabiera. Takie rzeczy się nie zdarzają. Po prostu ktoś znalzał niewykorzystany scenariusz do komedii ś.p. mistrza Barei ;-)

A mówiąc serio: pasażerowie i ich rodziny powinni się zebrać i wytoczyć PKP pokazowy procesik - byłoby o co...
    • Gość: qc Jak sie nie podoba nikt nie zmusza do podrozowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 10:01
      lub
      "ja tu tylko pracuje"
      takie i inne kwiatki serwuja nam dobrzy kolejarze z PKP, niezmiennie, bez
      wzgledu na ustroj panstwa za brudnym oknem wagonu.
      • sokrates22 Re: pkp 25.07.07, 10:08
        Arogancka "firma"
        Potem PKP się dziwi ,że ludzie nie chcą jeżdzić koleją.
        Jasno widać jak kolej dba o "klientów" ,
        zabrać kolei dotacje niech wreszcie zaczną na siebie zarabiać!
    • Gość: ter Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 10:03
      Zdarza się...
      • Gość: kierowca bombowca Sprywatyzować i wprowadzić wolną konkurencję! IP: 87.204.218.* 25.07.07, 10:10
        SPRYWATYZOWAĆ i wprowadzić wolną konkurencję na rynku pasażerskich przewozów
        kolejowych, a po pewnym czasie poziom usług powinien jakoś się unormować (oby
        nie kosztem bezpieczeństwa, jak w W. Brytanii jakieś 30-40 lat temu ale juz
        chyba i tak gorzej być nie może). I choć nie od razu pewnie będziemy mieli
        pociągi na poziomie Deutsche Bahn (do poziomu ICE - nawet nasze najlepsze z
        całej oferty kolejowej - InterCity długo nie dojdą) to tylko w takich
        posunięciach jest jakaś nadzieja na przyszłość...
        • Gość: orient Re: Sprywatyzować i wprowadzić wolną konkurencję! IP: *.ichf.edu.pl 25.07.07, 15:14
          A jechałeś tumanie koleją w GB po prywatyzacji? Nie? To pojedź zanim zaczniesz
          coś bredzić ona temat kolei. Porównujesz z DB? A wiesz jakie ona ciągnie
          dotacje? Matka cię z pijanym dróżnikiem poczęła? Zgadłem? Yes! Zgadłem! ;-)
          • Gość: ptyś Re: Sprywatyzować i wprowadzić wolną konkurencję! IP: 209.208.236.* 25.07.07, 18:27
            a PKP nie ciągnie?
            • Gość: orient Re: Sprywatyzować i wprowadzić wolną konkurencję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 20:01
              Ciagnie. Tylko jakie. To jakbyś miał 500 zł w kieszeni, kupił zarżniętego
              malucha i narzekał, że sąsiad jeździ mercem a nie wziął pod uwagę, że on w to
              włożył 200.000 zł.
    • jaroslaw_nieomylny Panstwo winno dawac jeszcze wiecej kasy do PKP 25.07.07, 10:07
      • Gość: karolmarx Re: Panstwo winno dawac jeszcze wiecej kasy do PK IP: 87.204.218.* 25.07.07, 10:13
        tak, Jareczku - dokładnie... i jeszcze w d... powinno pocałować w ... każdego
        Jaśnie Wielmożnego Pracownika PKP przy przejściu na emeryturę (100 tys./ m-c) w
        wieku 40 lat... I jeszcze żeby powszechny pokój na świecie zapanował...
        • Gość: Pawel Re: Panstwo winno dawac jeszcze wiecej kasy do PK IP: *.3s.pl 25.07.07, 14:22
          Odczytywanie ironii to jest sztuka ;-)
    • Gość: Uqui Polska, dziwny kraj... IP: 147.83.91.* 25.07.07, 10:07
      Zima zaskakuje drogowcow, a letnie wakacje kolejarzy.
      Polska, dziwny kraj...
      • Gość: rt Re: Polska, dziwny kraj... IP: *.aster.pl 25.07.07, 10:56
        dobrze że chociaż ty nie jesteś w Polsce dziwny
    • jaroslaw_nieomylny w szczegolnosci na zwiazkowcow i socjal bo przecie 25.07.07, 10:07
      z
    • jaroslaw_nieomylny kolejarze musza za cos zyc ! 25.07.07, 10:07
    • Gość: Leon Pora na "rozwód" z Lublinem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 10:08
      Po jakiego grzyba pociągi do Kołobrzegu i Świnoujścia są wspólne (tj. łączone) z
      wagonami z Lublina ?

• Gość: Paweł Re: Pora na "rozwód" z Lublinem IP: *.3s.pl 25.07.07, 14:04
        > Po jakiego grzyba pociągi do Kołobrzegu i Świnoujścia są wspólne (tj. łączone)
        > z
        > wagonami z Lublina ?

Po to, ze wtedy jest zapewniona komunikacja z obu tych miast. Sadzisz, ze po
        odlaczeniu przybedzie lokomotywy na drugi osobny pociag, skoro teraz jej brakowalo?
    • Gość: Fido Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 10:11
      Mareczku - miej najpierw pretensje do burzy - to nie wina PKP, że urwało sieć. A
      faktem jest, że PKP mogło podczepić wagony do Kołobrzegu pod jakikolwiej pociąg
      jadący w stronę Trójmiasta.
      • Gość: BANKRUT Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 10:31
        TRZA BYŁO ZADZWONIĆ DO EDGARA WIELKIEGO GOSIEWSKIEGO TO BY SPRAWĘ LOKOMOTYWY I
        OBSŁUGI ZAŁATWIŁ OD RĘKI. PRZECIE TO JEGO WYBORCY JECHALI NAD MORZE ODPOCZĄĆ
        PRZED NBADCHODZĄCĄ KAMPANIĄ WYBORCZĄ I WIELKĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ GŁOSOWANIA NA
        PiS. EWENTUALNIE MOŻNA ZADZWONIĆ DO OJCA DYREKTORA ABY NA ANTENIE SWEGO
        GENIALNEGO RADIA MARYJA NAPIĘTNOWAŁ SIŁY NIECZYSTE W POSTACI PKP I BURZY
        CISKAJĄCEJ GROMY PIEKIELNE NA SIEC PKP.
      • Gość: prof. Snape Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.unused.derbynet.waw.pl 25.07.07, 12:00
        W razie awarii trakcji zamiast czekać 5h, można było podłączyc lok spalinowy i
        puścić luźnym torem lub objazdowym np. w ker. Dęblina i potem na W-wę, ew. w
        kierunku na Częstochowę i Koluszki (tyle że tam też wiało). Strata czasu byłaby
        mniejsza niż 5h. Spalinówki maja na większej stacji jako manewrówki (przeważnie
        stoją odstawione na bocznicy), myślę że taki pociąg osobowy zespół 2 fabloków
        (SM/SU/SP 42)lub jedno SP32/ST43/ST44/SU45/SM48(co tam mają) ciągnął by
        spokojnie z kielc do W-wy przez Dęblin, nie musi mieć zespołów grzewczych bo
        lato. Tylko trza myśleć.
        • Gość: zartie Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.244.udn.pl 26.07.07, 07:42
          Z tą SP32 to dałeś do pieca - to rumuński badziew jakich mało, 5 wagonów po
          płaskim ledwo ciągnie, Fabloki też by się męczyły (mała prędkość konstrukcyjna).
          Skarżysko ma na chodzie ST43, bo parę dni temu widziałem ją z towarowym na linii
          na Opoczno, ale problemem nie był w tym momencie brak lokomotywy lecz
          zablokowane tory pomiędzy Szydłowcem a Radomiem.
          • lukask73 TM42 26.07.07, 10:49
            Mnie kiedyś ciągnęła w sytuacji awaryjnej TM42. Jechaliśmy 20 - 30 km/h ale nie
            trzeba było stać na mrozie.
            • Gość: SM42 Re: TM42 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 21:23
              nie ma czegoś takiego jak TM42
    • Gość: anon Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.07, 10:13
      wow wielka nowość i super sensacja. a bo to pierwszy raz? nie ma sie co podniecać.
      i nie mowcie o winie maszynisty bo on nie wybiera drogi tylko jedzie jak mu każą...
    • bergman1 fajna wiadomość na EURO12 25.07.07, 10:14
      Bravo.
    • sirseb hahahahaha 25.07.07, 10:15
      klasa! po prostu klasa!!!
      kiedy wreszcie zrobia porzadek z ta firma pt. pkp?
      • Gość: Juzew Re: hahahahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 10:21
        sirseb napisała:

> klasa! po prostu klasa!!!
        > kiedy wreszcie zrobia porzadek z ta firma pt. pkp?

A jak skończyli pielgrzymi w ałtokarze ? Lepiej dojechać później niż wcale...
        • sirseb Re: hahahahaha 25.07.07, 10:24
          autokar to przez niefrasobliwosc i glupote. tutaj mamy do czynienia z czyms innym.
          milego dnia
          • zdzichu_bhp Prywatyzacja - Restrukturyzacja !!! 25.07.07, 11:02
            W PKP sie nic nie zmieni do czasu jak nie zwolnia polowy niepotrzebnej tam ekipy
            ktora robi niewiadomo co ? Na dworcu 6 okienek z czego w godzinie szczytu czyli
            kolo 14-16 otwarte w porywach 2 a reszta pije kawke na zapleczu co widac. Moze w
            koncu wpusci sie prywatne przewozy kolejowe na wielka skale do polski to sie
            konkurencja zrobi a tak swiete krowy z PKP mnaja gdzies wszystko. Mam nadzieje
            ze za pare lat Unia wymusi wolna konkurencje w przewozach kolejowych tak jak
            teraz zdaje sie dzieje w przewozach towarowych (?) Najgorsze jest to ze kazdy
            rzad boi sie zwiazkow zawodowych zeby im strajkow nie robili i czy to bedzie
            PiS, PO czy SLD to i tak zawsze beda jakies opory przed prywatyzacja. A juz nie
            raz w bardziej doswiadczonych niz Polska demokracjach okazywalo sie ze tam gdzie
            jest prywatna wlasnosc bardziej sie dba o interes firmy a nie pompuje
            niebotyczne pieniadze ktore gina gdzies niewiadomo gdzie i nic z tego nie
            zostaje. W Polsce jest jeszce tak ze jak cos jest panstwowoe to wszyscy maja to
            gdzies i nie dbaja o to a jak cos juz jest prywatne to dmucha sie na to jak na
            niemowle zeby wszystko bylo git. No moze tak za pare lat sie jakos to wszystko
            wyprostuje i wolny rynek i wolna konkurencja wypchnie z rynku firmy ktore
            odwalaja kile i te nierentowne. Moze bezrobocie troche skoczy w gore jak sie
            zbedne osoby zwolni no ale kiedys to trzeba zrobic bo tak to bedzie w Polsce
            wieczny kolchoz gdzie wszyscy maja panstwowa wlasnosc gdzies. I tyle...
        • Gość: szybki912 Re: hahahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 10:55
          Człowieku!!! Puchu Marny!!! Autokar pisze się przez "AU" a nie AŁ Boże Drogi
          ludzie przerażacie mnie! Ja też miałem pały za ortografie ale to co czytam na
          forach to mało co nie powoduje że spadam z krzesła. Czy wy cokolwiek wogule
          czytacie ze zrozumieniem. Tak trudno czytając ksiązki, gazety etc. zapamiętać
          jak się jaki wyraz pisze? Ile macie lat? 2? 5?
          • Gość: kulfon Re: hahahahaha IP: 195.136.30.* 25.07.07, 11:06
            Gość portalu: szybki912 napisał(a):

> Człowieku!!! Puchu Marny!!! Autokar pisze się przez "AU" a nie AŁ Boże Drogi
            > ludzie przerażacie mnie! Ja też miałem pały za ortografie ale to co czytam na
            > forach to mało co nie powoduje że spadam z krzesła. Czy wy cokolwiek wogule
            > czytacie ze zrozumieniem. Tak trudno czytając ksiązki, gazety etc. zapamiętać
            > jak się jaki wyraz pisze? Ile macie lat? 2? 5?

przyganiał kocioł garnkowi???

WOGULE???? ile masz lat 2? 5?...
            • sirseb dobre 25.07.07, 11:23
              hehehehehe!!!!
              pzdr
          • Gość: teściowa55 Re: hahahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 12:23
            W ogóle !!! Ale ogólnie masz rację. To przerażające, jakie błędy się pojawiają
            na forum. Ludzie chyba zbyt mało czytają, dlatego mają problemy z ortografią.
            • Gość: Osa Re: hahahahaha IP: 194.140.241.* 25.07.07, 13:17
              Te błędy na forum są w większości wynikiem dwóch powiązanych ze sobą spraw:
              1. Polska ortografia jest przestarzała, debilna i nic nie wnosząca do jakości
              wypowiedzi.
              2. Nauczyć się jej można tylko przez częste praktykowanie (tu racja odnośnie
              czytania). Dlatego większość ludzi poprawnie pisze długopisami (itp.) bo robi
              to odruchowo. Jednak gdy przychodzi do pisania na klawiaturze i dochodzi do
              tego totalny brak logicznego uzasadnienia czy coś się pisze tak czy inaczej,
              dochodzi do sytuacji prostych skądinąd by się wydawało błędów.

Na szczęście dla przyszłych pokoleń dzięki rozwojowi techniki i ogólnym
              tendencjom do ułatwiania sobie życia przez ludzi, śmierć ortografii jest już
              bliska. Ja tam jak dożyję płakał nie będę. Wolę po stokroć sensowną, acz nie
              ortograficznie napisaną wypowiedź, niż starannie napisane byle co. A już w
              szczególności denerwują mnie wszelkie odpowiedzi nie wnoszące nic do dyskusji,
              a traktujące tylko o ortografii i przez jej pryzmat próbujące podnieść
              samoocenę piszącego.
              • Gość: Behemot Do Osy IP: 150.254.85.* 25.07.07, 13:41
                Droga Oso!

- Już kiedyś prowadziłas tego typu kampanię tylko pod innym nickiem. :-)))

- "Polska ortografia jest przestarzała, debilna i nic nie wnosząca do jakości
                wypowiedzi."
                Rozumiem, że jesteś uznanym autorytetem w tej sprawie. Rozumiem, że jak ktoś z
                wrodzonego lenistwa nie pracuje nad samodoskonaleniem to wszystko mu
                przeszkadza, jest be i należy to zmienić bo tak MU/JEJ wygodniej

- "Dlatego większość ludzi poprawnie pisze długopisami (itp.) bo robi
                to odruchowo. Jednak gdy przychodzi do pisania na klawiaturze i dochodzi do
                tego totalny brak logicznego uzasadnienia czy coś się pisze tak czy inaczej,
                dochodzi do sytuacji prostych skądinąd by się wydawało błędów."
                A nie sądzisz że to wpływ pokolenia SMS. Może czas zastanowić się nad zakazem
                używania komórek w czasie zajęć szkolnych

- "Na szczęście dla przyszłych pokoleń dzięki rozwojowi techniki i ogólnym
                tendencjom do ułatwiania sobie życia przez ludzi, śmierć ortografii jest już
                bliska."
                A co potem zniesiemy obowiązek czytania lektur, w ogóle czytania i pisania, a
                najlepiej również liczenia. W końcu powinno sie wpajać od małego licz tylko na
                siebie. Interesujące jest to że kiedyś, rzadko kto miał samochód, nie byo
                komórek, telewizji, internetu (czyli tych UłATWIACZY ŻYCIA) a mimo to więcej
                ludzi czytało, byli lepiej wykształceni, obyci, kulturalni i łatwiej przyswajali
                wiedzę

- "Wolę po stokroć sensowną, acz nie ortograficznie napisaną wypowiedź, niż
                starannie napisane byle co"
                Tak się składa iż niechlujna wypowiedź zwykle idzie w parze z brakiem
                poszanowania do rodzimejortografii. Jak ktoś pisze byle co to raczej nie
                przykłada się do tego i pisze byle jak. Niestety koincydencja jest zbyt duża by
                twa wypowiedź miała sens.

- "denerwują mnie wszelkie odpowiedzi nie wnoszące nic do dyskusji, a traktujące
                tylko o ortografii i przez jej pryzmat próbujące podnieść samoocenę piszącego."
                Rozumiem że jak zwrócenie uwagi, że na przystanku się nie pali, albo że nie
                wolno rzucać śmieci na chodnik lub trawnik jest również próbą podniesienia
                swojej samooceny.
    • Gość: Luiza Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: 217.153.219.* 25.07.07, 10:18
      "Jak to możliwe, że kolei nie była przygotowana". A jak to możliwe, że takie
      błędy ortograficzne pojawiają się w tym serwisie? "Kolei" czy "kolej"? Widocznie
      autor tekstu tak był zbulwersowany tym, że maszynista też człowiek i spać czasem
      musi, że tak banalne błędy popełnia.
    • Gość: Luiza Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: 217.153.219.* 25.07.07, 10:22
      Sam chyba jesteś debilem. Nie masz pojęcia jak funkcjonuje transport kolejowy a
      się odzywasz. To nie tak jak na ulicach - że można pomylić drogi. Jeśli dyżurny
      ruchu ustawi zwrotnice w konkretnym kierunku to w innym już nie pojedziesz. Nie
      wjedziesz w odpowiedni tor - nie ma takiej możliwości.
    • sirseb wakacje 25.07.07, 10:22
      "- Nie mamy problemów, ani z ludźmi ani ze sprzętem, ale w tym konkretnym
      przypadku i na konkretnym dworcu nie mieliśmy dodatkowej lokomotywy i trzeba ją
      było sprowadzić z innego miejsca w kraju. Są wakacje i w przewozach mamy szczyt."

wakacje zaskoczyly kolejarzy, tak jak zima co roku zaskakuje sluzby drogowe.
      hahahahaha
    • Gość: Podróżnik Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: 83.136.224.* 25.07.07, 10:26
      A pociągi z Warszawy do Łodzi jada blisko trzy godziny (trasa 138 km - napisane
      na bilecie). Średnia predkość ponizej 50km/h. I takie pociagi PKP nazywa
      pospiesznymi... (innych nie ma w rozkładzie).
      • Gość: ESE Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: 217.67.202.* 25.07.07, 11:11
        A wiesz, że na dworcu w Skierniewicach jest tablica informująca, że w 1913 przez
        ten dworzec jechał pociąg relacji Łódź Fabryczna - Warszawa Główna (wówczas była
        jeszcze Główna) i pobił rekord 3 godzin. Słynna "Lux Torpeda". I od 1913 nic się
        nie zmieniło. Nadal jedzie się 3 godziny.
        • Gość: prof. Snape Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.unused.derbynet.waw.pl 25.07.07, 12:03
          W latach 30-ych pociągi prowadzone przez parowozy Pm36 pokonywały tę trasę w 1h
          45min.
    • Gość: 21hrs Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.dyn.iinet.net.au 25.07.07, 10:28
      No, patrzcie panstwo, to ja tyle mniej wiecej godzin lece z Australii do Europy (16 tys km) i uwazam, ze to
      straaaasznie dluuuugo!
      • sirseb 21hrs 25.07.07, 10:31
        hehe dobre. no racje masz :)
        pzdr
        • krekora acha i jeszcze coś... 25.07.07, 10:40
          takiego tekstu, jak ten z "debilem maszynistą" to jeszcze nie czytałem, to
          trzeba opublikować na kretyn.com:)
      • krekora Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin 25.07.07, 10:38
        Może i PKP święta nie jest ale czy to wina PKP, że wichura uszkodziła linie
        trakcyjne??? Ja tam lubię jeździć pociągami i w życiu nie miałem większych
        problemów. Jak Wam nie pasi PKP to sobie podróżujcie ukraińskimi pociągami, tam
        to są dopiero "atrakcje", już zazdroszczę kibicom w 2012 roku...
        • Gość: JolaS Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 11:04
          krekora napisał:

> Jak Wam nie pasi PKP to sobie podróżujcie ukraińskimi pociągami, tam
          > to są dopiero "atrakcje", już zazdroszczę kibicom w 2012 roku...

Ja jeżdzę ukraińskimi pociągami - ostatnio ze Lwowa do Odessy. Szybciej niż te
          dzieci z Kielc do Kołobrzegu. W każdym wagonie (z miejscami do leżenia,
          oczywiście) konduktor opiekujący się podróżnymi. Czyste toalety, woda i
          mozliwość wypożyczenia czystej pościeli. W sumie, w przeliczeniu na złotówki,
          ok. 40 zł. Porównaj to z cenami i standardem u tych wiecznie narzekajacych
          nierobów z PKP.
          • lemkos000 Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin 26.07.07, 23:24
            No właśnie. Ukraińskie pociągi są w porządku, a te nocne lepsze od polskich.
            Niewiarygodne, jak łatwo się powtarza i klepie naokoło stereotypy.
        • Gość: No to masz mylne z Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 12:05
          zdanie na temat PKP. Jeździłam przez 5 lat PKP do Krakowa...zawsze się spóźniał
          przynajmniej 30 min. po co się spóźniać nie lepiej wydłuzyć czas przejazdu a
          nie mydlić komuś oczy-jedyne dobre że łącznik czeka...ale zawsze jest stres, że
          tym rAZEM NIE ZACZEKA...;-(((
    • Gość: konsument Precz z komuną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 10:29
      Niestety, PKP SA tkwi jeszcze w PRL-u. Znowu jedynym rozwiązaniem będzie
      sprzedać PKP „obcym”, bo Polacy nie umieją zreformować postkomunistycznego
      molocha (po fakcie ks. redaktor będzie krzyczał że masoni i żydzi wykupili kolej
      ) .
      Obserwuje że PKP od kilku lat zupełnie się zagubiło. Jedyne działania to
      redukcja pociągów i podwyżka cen biletów. Nikt nawet nie próbuje podnieść
      atrakcyjności produktów oferowanych przez PKP. Uważam że w tych czasach mad może
      powinno się jeździć pociągiem sypialnym z wagonem restauracyjnym, tak aby
      pasażer wysiadał wypoczęty i zadowolony. Aktualnie PKP oferuje przejazdy
      „rzeźniami” i których pasażerowie na być napadnięci jak na dzikim zachodzie.
      Zobaczycie że niedługo kolej że wyjadą na ulice po podwyżki płac z podatków
      które płaci całe społeczeństwo. Mam nadzieja, że znajdzie się ktoś kto powie
      BANKRUTOWI i DZIADOSTWU stanowcze NIE.
      • Gość: BANKRUT Re: Precz z komuną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 10:43
        EDGAR WIELKI GOSIEWSKI WRAZ OJCEM DYREKTOREM WSZYSTKO CO ZŁE W PKP NAPRAWIĄ
        WIĘC NIE MARUDŻ MI TU NA FORUM. PRZECIE TO WSZYSTKO WINA DIABOLICZNEJ ŻYDOKOMUNY
        • Gość: BANKRUT Re: Precz z komuną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 10:45
          PRECZ Z ŻYDOKOMUNĄ. DO PIEKŁA Z NIMI NIECH SIĘ TAM SMAŻĄ. OJCZE DYREKTORZE DAJ
          HASŁO DO BOJU NA ANTENIE RADIA MARYJA.
      • Gość: Andrzej Re: Precz z komuną IP: *.ar.wroc.pl 25.07.07, 10:44
        Morze- pisze się przez rz kolego!!!
    • ukos Prędzej Kuśtyka Paralityk S.A. /nt 25.07.07, 10:40

• Gość: maszynista lub: Pójdziesz, K...a, Piechotą S.A. /nt IP: *.core.lanet.net.pl 25.07.07, 10:45
        • sbtpablo Re: lub: Pójdziesz, K...a, Piechotą S.A. /nt 02.08.07, 19:54
          To jest Polski Pociag pośpieszny :D Ludzie Pociąg ma 200KM/h na liczniku i
          jedzie 40KM/h a nawet jak by jechał 100KM/h to by sie i tak nie wykoleił.
          Spójżcie za granicą ile jeżdżą pociągi to wstyd i po jakoiego h weszliśmy do uni
          żeby sie z nas śmiali :/
    • Gość: pasazer PKP Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: 195.164.254.* 25.07.07, 10:44
      MAM NADZIEJE, ZE KTOS WYTOCZY IM PROCES!!! PRZECIEZ ONI DZIALAJA JAK TYPOWI
      MONOPOLISCI! A GDZIE SA INSTYTUCJE RZADOWE ABY TO ZMIENIC?

PODROZ KOLEJA TO PORAZKA, ALE JESTEM BEZ WYJSCIA!!
      • Gość: BANKRUT Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 10:47
        MOŻESZ ZADAĆ PYTANI" CZY JEDZIE Z NAMI MASZYNISTA?" JAK WSIADASZ DO POCIĄGU.
    • Gość: anik Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.chello.pl 25.07.07, 10:46
      witam muszę powiedzieć ze jechałam z dziećmi z katowic do łeby i pociąg był o
      czasie ,duzo miejsc wolnych- mieliśmy cały przedział dla siebie-,czysty z
      papierem, mydlem iwoda w wc.moze nie wszedzie jest ok. ale byłam mile
      zaskoczona
      • Gość: BANKRUT Re: Pociąg z Kielc do Kołobrzegu jechał 21 godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 10:49
        CZYŻBY TEN POCIĄG JECHAŁ PRZEZ WŁOSZCZOWĄ I TORUŃ?
      • polska_baba W pociągu ze Śląska takie coś by się nie zdarzyło 25.07.07, 12:12
        Kiedy przeczytałam artykuł i zobaczyłam, że chodzi o pociąg z Kielc łączony z
        pociągiem z Lublina, od razu pomyślałam sobie, że w pociągu z Katowic coś
        takiego by się nie zdarzyło. Dlaczego? Bo Kielce i Lublin to Polska B i PKP ma
        tę część kraju i mieszkających tam ludzi głęboko w d... Zawsze tak było.
        Dla Ślązaków czy Poznaniaków znalazłaby się lokomotywa i maszynista albo w
        zastępstwie autokary.
        • Gość: bubak Re: W pociągu ze Śląska takie coś by się nie zdar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 12:50
          hahaha ale jesteś debil, Nieraz już mnie brak taboru zatrzymał w pociągu właśnie
          na Śląsku
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka