Dodaj do ulubionych

lokal na komunię / chrzciny godny polecenia

19.08.12, 21:49
Witam,
może byliście w na fajnie zorganizowanej komunii bądź chrzcinach i moglibyście polecić lokal, pod względem obsługi / jedzenia itp.K
Będę wdzięczna za pomoc, loal raczej w okolicy Retkini / Widzewa / Górnej.
Komunia zbliża się już wielkimi krokami.
Wątków z lat poprzednich jest trochę jednak jak to z lokalami bywa często z roku na rok opinia się zmienia sad
pozdr
Obserwuj wątek
    • pasikonik10 Re: lokal na komunię / chrzciny godny polecenia 19.08.12, 23:05
      Polecam Le Jardin. Gorąco.
      Super obsługa, swietny wystrój, mega współpracujący ludzie, miło, przyjemnie a rachunek nie zwalił mnie z nóg. Co dla mnie najwygodniejsze- właściwie całe menu opracowaliśmy mailem. Wcześniej byłam tam z mężem na weselu- jedzenie przepyszne. Całość bardzo na plus (jest ogród wokół , więc mozna pochodzić)- z pewnością tam kiedyś przyjadę na obiad.
      Nie polecam lokalu ciągoty i Tęsknoty- robiliśmy tam parę lat temu chrzest córki. jedzenie- takie sobie a na sam koniec właściciel do rachunku za 15 osób wliczył nam wszystko w cenach z menu, choć początkowo wyraźnie zaznaczył ze ceny będą niższe- moja wina ze tego nie zapisalismy w jakiejś umowie, mi przy gościach nie wypadało się kłócić. Wliczono mi każdą herbatę, wszytsko.Niesmak pozostał.
    • olla302 Re: lokal na komunię / chrzciny godny polecenia 20.08.12, 07:17
      Witam,
      Byliśmy na chrzcinach w restauracji Don Tatto przy ulicy Ujście w rejonie skrzyżowania Pabianicka/Rudzka. Bardzo dobre wrażenie.Duża przestrzeń.Jedzenie na zamówienie dania kuchni polskiej, tradycyjne, ale podane pięknie i trochę z fantazją smile. Bardzo elegancko nakryty stół i świetna obsługa. Można wyjść na zewnątrz. Z tego co wiem cena przystępna. Naprawdę byliśmy zaskoczeni na plus. Wszystkie renomowane lokale na Piotrkowskiej czy w Manufakturze mogą się chować smile
      Pzdr
    • magdalena276 Re: lokal na komunię / chrzciny godny polecenia 20.08.12, 10:44
      Może i nie będzie to lokal w rejonie, który Cię interesuje, ale mogę z czystym sumieniem polecić Nobo hotel na rogu ul. Liściastej i Al. Włókniarzy. To nieduży obiekt, urządzony w nowoczesnym i bardzo eleganckim stylu. Organizowałam tam chrzciny mojej córeczki i byłam pod ogromnym wrażeniem. Nie spodziewałam się, że można zorganizować tak wykwintne przyjęcie w dobrej cenie. Hotel istnieje od niedawna, więc jeszcze pachnie nowością smile Menu uzgadniasz z managerem, który widać świetnie zna się na gastronomii, potrafi doradzić. Najlepiej przejrzyj sobie najpierw kartę menu, jak zachęcająco opisane są dania smile A smakują wyśmienicie! Wszystkie półmiski dekorują jak w restauracjach najwyższej klasy. To samo dotyczy obsługi - kelnerzy w białych rękawiczkach, recepcja w eleganckich koszulach i subtelnych wstążeczkach. Nigdy wcześniej nie widziałam w naszym mieście tak przyjemnego miejsca. Dodatkowym plusem są miejsca noclegowe - dla mnie było to idealne rozwiązanie, ponieważ mam wiele osób w rodzinie spoza Łodzi. Pokoje bardzo komfortowe z dużą łazienką, a rano pyszne śniadanko (można też poprosić na wynos!). Bez nutki wątpliwości polecam smile
    • weluro Re: lokal na komunię / chrzciny godny polecenia 04.09.12, 12:54
      A czy ktoś był na przyjęciu w Willi Pory Roku na ul. Rudzkiej. Fajnie wygląda i ładna okolica ale nie wiem czy jest tam dobre jedzenie. Proszę o opinię bo chcę tam zamówić komunię.
    • elikana Re: lokal na komunię / chrzciny godny polecenia 08.07.13, 08:37
      Polecal lokal na Wróblewskiego 16/18, Łódź Górna, FOODMARKET.
      Bardzo dobre jedzenie- codziennie się tam stołuję- bardzo przystępne ceny. Widziałam kilka razy jak na drugiej sali są organizowane przyjęcia. Stoły udekorowane bardzo ładnie. Świeże kwiatki w wazonikach, zastawa porcelanowa, itd. No i ten super plac zabaw- naprawdę świetny pomysł. Zapewne jak wszyscy siedzą przy stole to dzieciaki się bawią na zjeżdżalni, autkami albo w domku lub innymi cudami.
      Jedzenie naprawdę godne polecenia i bardzo urozmaicone menu. Każdy zapewne coś wybierze nawet na przyjęcie. Obsługa jest bardzo sympatyczna. Codziennie ktoś wita mnie z uśmiechem. Polecam
      • bursz Re: lokal na komunię / chrzciny godny polecenia 16.07.13, 13:57
        Witam,
        moje doświadczenie z tegorocznej komunii, to takie, iż najlepiej byłoby w domu z kateringiem ,jak planowaliśmy i radzili znajomi. Była piękna pogoda, dzieci w takich miejscach się niestety nudzą po pewnym ,krótkim czasie (zależy pewnie od dzieci). Nasze chciało przyjąć gości w domu, ale...wygoda i totalny niewypał (wg nas), gości część zadowolona, część nie. Tzn. 0 bałaganu w domu. Zjedliśmy obiad i po 2h przyszliśmy na deser do ogrodu, tylko niepotrzebnie wydaliśmy dużo kasy. Ew. zabrałabym na dobry, szybki obiad (50 zł), a na deser do domu (ogrodu, tu nie wiemy jaka pogoda) i to wystarcza.
        powodzenia, pozdrawiam,jola
    • adrian99 Re: lokal na komunię / chrzciny godny polecenia 28.06.19, 12:10
      Jeśli organizujecie komunie lub chrzciny i potrzebujecie lokalu to koniecznie zajrzyjcie tutaj chrzcinyikomunie.pl/
    • editkakol Re: lokal na komunię / chrzciny godny polecenia 26.11.19, 09:54
      W Grabowie jest bardzo fajny lokal na takie imprezy - Czarna Perła. Organizowałam tam ostatnio chrzciny i jestem bardzo zadowolona. Bardzo miła właścicielka - pani Angelika świetnie wszystko zaaranżowała. Serwują dobre jedzenie i mają dobra obsługę. No i sala ładna i przestronna. Polecam
    • arturpiatkowski15 Re: lokal na komunię / chrzciny godny polecenia 06.07.21, 12:57
      Jeśli wciąż szukacie idealnego miejsca na komunie koniecznie sprawdźcie chrzcinyikomunie.pl/
      możecie nawet zadzwonić do nich i za darmo znajdą dla Was sprawdzone miejsce.
    • kiniakikaaa Re: lokal na komunię / chrzciny godny polecenia 27.09.21, 10:30
      Ja długo szukałam fajnej restauracji na komunię dla mojej córki. Wreszcie koleżanka poleciła mi restauracje Szkiełka w Łowiczu. Już na wstępie bardzo i się spodobała ta restauracja. Bardzo ładna okolica, ładnie urządzona restauracja z miejsce do zabawa dla dzieci. Świetna kuchnia i dobra obsługa. DO tego bardzo mi pomogli przy organizacji. Także impreza udała się znakomicie. Spokojne ich polecam.
    • 123kasia123 Re: lokal na komunię / chrzciny godny polecenia 28.10.21, 13:45
      chrzcinyikomunie.pl/restauracje/restauracja-keja Polecam!!!! A jeśli ten obiekt nie przypadnie do gusty zachęcam poszukać na tym serwisie!! big_grin
    • zofiazosi Re: lokal na komunię / chrzciny godny polecenia 20.04.22, 19:09
      Ja organizowałam w zeszłym roku komunię w Sali Aria. Spokojnie mogę polecić ten lokal. Bardzo dobry kontakt z panią menadżer (pozdrawiam panią Marzenę) Świetna obsługa kelnerska. Elegancko przygotowali salę bankietowa. Zaserwowali pyszne potrawy. Było naprawdę super. Ostatnio miałam okazje być tez tam na chrzcinach również było super.
    • komunieichrzciny Re: lokal na komunię / chrzciny godny polecenia 12.09.22, 11:44
      Tutaj można znaleźć wspaniałe miejsca na organizacje takiego przyjęcia chrzcinyikomunie.pl/lodz
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka