asiasz27 13.11.08, 22:25 Pilnie poszukuję dobrej położnej z CZMP.Najlepiej jak byście mogły podać konkretne namiary z nr telefonu.Będę wdzięczna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia-1976 Re: Pilne!!!Szukam położnej z CZMP!! 14.11.08, 08:58 Pytanie- do czego Ci potrzebna ta połOżna. Czy do porodu czy potem do pomocy jak będziesz leżała z maleństwem na sali. Zresztą wiesz chyba że w CZMP nie można wybiera do porodu położnych. Ta która ma dyżur odbiera poród. Napisz coś więcej... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiasz27 Re: Pilne!!!Szukam położnej z CZMP!! 14.11.08, 13:30 Położnej potrzebuję do porodu. A z tym,że nie można mieć swojej położnej przy porodzie to mam wrażenie ,że jest różnie. Raz słyszę,że nie można mieć ani położnej ani lekarza umówionych a innym,że ktoś miał więc juz sama nie wiem. Może Ty się lepiej orientujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
monia-1976 Re: Pilne!!!Szukam położnej z CZMP!! 14.11.08, 15:29 Wiesz generalnie to dyrektor wydał zakaz, aby inna położna niż ta która ma dyżur była przy porodzie. Oczywiście jest to obchodzone w różny sposób. Ja rodziłam w CZMP 4 tygodnie temu. Mam tam koleżankę, która pracuje na położnictwie (tam gdzie przebywasz po porodzie) i ona mi dużo pomogła. Wystarczyło, że zadzwoniła i powiedziała, że jestem od niej, a kobitka, która odbiera mój poród od razu stała się moją "koleżanką". łatwiej chyba o lekarza, bo oni umawiają Cię na swój dyżur i po prostu wywołują poród ( byłam świadkiem). Ja jednak uważam, ze trzonem jest położna i ona jest najważniejsza. jeśli potrzebujesz więcej informacji to możemy pogadac np na gg pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiasz27 Re: Pilne!!!Szukam położnej z CZMP!! 14.11.08, 19:02 Bardzo chętnie. Mój nr gg 4252312.Jeśli bedziesz tylko mogła odezwij się.A tak apropos ja też uważam,że położna jest najważniejsza!!Jeśli poród przebiega bez komplikacji. Ja na wywoływanie porodu się nie piszę. Ponoć to jest bardzo nieprzyjemne. Dlatego wolałabym mieć bratnią duszę w osobie położnej. Powiedz mi proszę, czy jesteś zadowolona z porodu w CZMP? Ja długo się zastanawiałam,który szpital wybrać. Różne opinie o CZMP też słyszałam ale uważam,że moje maleństwo będzie tam najbezpieczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
monilen Re: Pilne!!!Szukam położnej z CZMP!! 15.11.08, 17:16 Położna jest najważniejsza.Moja położna to była jak anioł,włąśnie z Matki Polki.Nie można mieć swojej na "zawołanie". w ICZMP.I wybrałam ten szpital ze względu na doskonałą aparaturę i specjalistów w razie problemów.Na szczęście wszystko było szybko i ok,jestm bardzo zadowolona z opieki w w/w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś