sproket_mmm 12.08.10, 23:52 Czy ktos zna ciekawą restaurację lub hotel z restauracją w Krakowie, gdzie możnaby zrobić przyjęcie komunijne dla max. 20 osób? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariosso1 Re: gdzie urządzic przyjęcie komunijne w Krakowie 14.08.10, 08:29 hotel na Malborskiej-ładna restauracja,ew pod Wieliczka piekny zajazd,restauracja Sąsiedzi-ul Kordiana.Ja robię naMalborskiej -nie znam jeszcze cen,dopiero mam spotkanie w przyszłym tygodniu. mam tam blisko do kościoła.Zwykle robiłabym w domu ale nie zmieszcze 22 osób. fotoforum.gazeta.pl/u/ariosso1.html Pies ma wszelkie cechy, aby stać się twoim kumplem... chociaż większość twoich kumpli nie będzie starała lizać cię po twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
m.1.p Re: gdzie urządzic przyjęcie komunijne w Krakowie 14.08.10, 22:53 któta częśc Krakowa Was interesuje?W tym roku urządzałam komunię córki alw nas interesował rewir Huty.Jesli może byc ten obszar to mogę opisac ci klka restauracji z opini swojej i koleżanek mam.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_dominiki Re: gdzie urządzic przyjęcie komunijne w Krakowie 16.08.10, 15:57 Witam.Jeśli można, to chętnie skorzystam z Twojej wiedzy nt. lokali w Nowej Hucie .Może dzięki Tobie dowiem sie czegoś o miejscach, których nie znam. Z góry dziękuję za informację i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
m.1.p Re: gdzie urządzic przyjęcie komunijne w Krakowie 17.08.10, 10:47 Witam Zacznę więc od tego,że większość resteuracji na komunię pewnie jest zarezerwowana. Zajazd szlachecki-polecam ale tam już w czerwcu było brak miejsc na następny rok.Minus to brak ogólnej ceny mi powiedziano,że może byc 70 a może i 150 zł-wszystko zależy od menu i za każdą potrawę się dodatkowo płaci.Plus to miejsce,okolica i specyficzny wystrój Zajazd Mogilski-polecam ale i tu są minusy.Sama tam miałam zarezerwowane i urządzone przyjęcie komunijne-plus to ceny-z ciastem i z posiłkiem gorącym po obiedzie +owoce ,wedlina to 110 zł.Wybiera się wczesniej menu jest wersja droższa i tańsza ale tydzien wczesniej wszystko można zmienic i w efekcie zamówiłam całkowite inne dania.Dodam że tej cenie do obiadu były podane dwa rodzaje mięs.Dodatkowo plusem jest miejsce dużo zieleni wokół, bardzo dobrze odgrodzone od siebie komunię i generalnie ok.Minus to dla mnie toalety i okropna kawa. Oberża pod czarnym koniem -też pewnie brak miejsc-wszyscy zadowoleni i super okolica i ułożenie.Koszt z tego co wiem na rok 2011 to ok 130 zł Restauracja Błękitna Laguna-tam rezerwacje były od wrzesnia chyba najbardziej mi się wystrój podobał bardzo fajnie urządzone ale tam niestety już drożej-wsyscy którzy tam byli mega zadowoleni Hotel Lipsk-absolutnie nie polecam ceny jak wszędzie za minimum wysiłku Wbrew pozorom znam dużo ludzi którzy byli w restauracji Wanda i też im się bardzo podobało Tu duże znaczenie ma cena-naprawde dobre jedzenie i niedrogo Santorini-super miejsce i okolica pięknie urządzona ale jak dla mnie drogo ok 170 zł od osoby Dużo mam urządzało na ogródkach działkowych i miały catering albo kucharki też ok Bardzo fajna restauracja na ul Ułanów.Nie pamiętam nazwy super ale cana 140 zł Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lynette Re: gdzie urządzic przyjęcie komunijne w Krakowie 17.08.10, 14:52 Nasz syn miał przyjęcie w restauracji Ogniem i mieczem na placu Serkowskiego. Byliśmy bardzo zadowoleni, jedzonko pyszne, profesjonalna obsługa. Syn dostał nawet drobny upominek od restauracji. W przyjęciu brało udział 11 dorosłych i 4 dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
emtii Re: gdzie urządzic przyjęcie komunijne w Krakowie 19.08.10, 23:31 A ile wcześniej trzeba zarezerwować lokal? Córka idzie dopiero do pierwszej klasy i nie myślę jeszcze o organizacyjnej stronie komunii,ale możne najwyższy czas... Czy szkoły informują dużo wcześniej o terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
m.1.p Re: gdzie urządzic przyjęcie komunijne w Krakowie 20.08.10, 08:29 Ja rezerwowałam równo rok wcześniej i z tego co pytałam w różnych miejscach nie byłam pierwsza.Duzo było już miejsc zarezerwowanych.Proponuje ok maja spisac już umowę,lub ostatecznie zarezerwować.Druga sprawa to termin-u nas w parafi ksiądz mnie zapewniał,że zawse są komunię w drugą niedzielę,ale nie miałam 100% pewnosci[on mi też nie zagwarantował że na 100% ostateczna decyzja zapadła we wrzesniu],więc rezerwacja była trochę w ciemno.Na szczęscie termin się zgodził.Z tego co wiem mamy 2 klasistów u nas w szkole terminy w lokalach mają już zarezerwowane,kierowały sie tak samo jak ja i mama nadzieję że termin się im pokryje.Nie mniej jednak to rezerwzcja rok czy półtora wczesniej jest trochę na wyrost i proponuje porozmawiac najpierw z księdzem.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_dominiki Re: gdzie urządzic przyjęcie komunijne w Krakowie 20.08.10, 19:31 m.1.p - dziękuję za obszerną odpowiedź . Kilka z tych miejsc miałam okazję poznać wcześniej i bardzo pozytywnie oceniłabym Błękitną Lagunę ( szkoda tylko, że brakuje tam cichego ogródka, w którym możnaby posiedzieć w przypadku ładnej pogody). Natomiast po moich doświadczeniach z Oberżą po Czarnym Koniem - nigdy więcej nie zorganizuję tam imprezy ( zwłaszcza w niedzielę po weselu). A w Santorini, jak sama napisałaś, ceny (moim zdaniem) z kosmosu. Ja jeszcze nie wybrałam, ale mam nadzieję, ze znajdę jakieś sensowne, przyjemne miejsce na tą uroczystość. Jeszcze raz dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
zabeczka73 Re: gdzie urządzic przyjęcie komunijne w Krakowie 23.08.10, 23:40 Napisz proszę o tej Oberży pod Czarnym Koniem. Jak nie chcesz publicznie to do mnie na priva. Akurat to mnie interesuje... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_dominiki Re: gdzie urządzic przyjęcie komunijne w Krakowie 25.08.10, 08:23 Wysłałam wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś
anisia111 Re: gdzie urządzic przyjęcie komunijne w Krakowie 23.08.10, 13:20 Dziewczyny a możecie polecić jakis lokal w rejonie Bronowic, Widoku- nic na ten tamet nie moge znależć? Odpowiedz Link Zgłoś
jana111 Re: gdzie urządzic przyjęcie komunijne w Krakowie 25.08.10, 23:19 W komuniach nie mam doświadczenia, ale 2 razy urządzałam chrzciny. W marcu tego roku w Hotelu Farmona- szukałam czegoś w okolicy Ruczaju a tam najbardziej mi się podobało. Cenowo niby drożej niż w innych lokalach gdzie pytałam, ale zależało mi na czymś co zrobi wrażenie a nie typowym rosole ze schabowym. Tak czy siak chciałam swój deser (genialny tort mojej szwagierki)i bez deseru a z przystawką i winem wyszło chyba okolo 90 zł. Sam obiad, bez zimnej płyty. Goście byli zachwyceni a ja bardzo zadowolona. 4 lata temu (więc cenowo nie wiem jak teraz)mieszkając w Bronowicach chrzciny robiliśmy w Szycach w Parkhotelu w restauracji. Kwiecień, więc nie korzystaliśmy z ogrodu. Szczegółów już nie pamiętam, ale też było w porządku. Aha, obie imprezy na około 15 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
chrzcinyikomunie Re: gdzie urządzic przyjęcie komunijne w Krakowie 24.08.15, 12:38 Hej ! Sprawdzone miejsce na przyjęcie rodzinne znajdziesz na www.ChrzcinyiKomunie.pl Tam można dodać też opinię lokalom, w których organizowałaś już chrzciny. Odpowiedz Link Zgłoś
kate_8 Re: gdzie urządzic przyjęcie komunijne w Krakowie 26.08.10, 12:25 ja polecam hotel Lipsk... miałam tam swoje wesele, robiłam tam chrzciny syna i komunia też tam będzie ( ale do tego jeszcze trochę czasu) moja rodzina też zaczęła tam imprezy robić -nawet imieniny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
apetytbistro komunia wolny termin 12/05/2013 06.05.13, 16:42 Witam Ostatni wolny termin na organizację komunii w lokalu ! Ul . Władysława Łokietka 26 - Blisko ulicy Wrocławskiej i Wybickiego ! A'PetytBistro W menu Przystawka , Zupa , Danie drugie , deser , Półmiski zimne , napoje gorące i zimne 4 litry włoskich win w karafkach Cena 65 zł od osoby !!! Odpowiedz Link Zgłoś
adriann564 Re: gdzie urządzic przyjęcie komunijne w Krakowie 05.01.16, 13:24 Moi znajomi robili w Hotelu Koral w Wieliczce. Super sprawa, bo blisko kopalni soli, więc można było sie wybrac też na mała wycieczke . Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia.m123 Re: gdzie urządzic przyjęcie komunijne w Krakowie 29.06.16, 16:26 polecam Holiday Inn na Wielopolu. Pyszne jedzenie, miła obsługa, ładne wnętrze - byliśmy bardzo zadowoleni. Dzieci też miały zajęcie, bo była dla nich salka z zabawami, wata cukrowa itd. Cena przystępna biorąc pod uwagę bliskość do Rynku, tort wliczony w cenę i fakt, iż jest to hotel 5* Odpowiedz Link Zgłoś
iwoiwonkama Re: gdzie urządzic przyjęcie komunijne w Krakowie 21.02.20, 14:29 Ja urządzałam komunię w tym miejscu www.aldan.com.pl. Bardzo mi się podoba ten lokal. Ładne wnętrza i duży zadbany ogród. Do tego wspaniałe jedzenie i bardzo dobra obsługa. Zorganizowali ładne przyjęcie Odpowiedz Link Zgłoś
janek420 Re: gdzie urządzic przyjęcie komunijne w Krakowie 24.11.20, 10:23 napewno znajdziesz cos dla siebie na tej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama