taka_sobie_2
24.05.16, 10:27
Myślę, że mój synek ma zaburzenia integracji sensorycznej. Tylko gdzie mam się z nim udać w celu potwierdzenia diagnozy? Najlepiej by było na NFZ, ale jeśli inaczej się nie da to zapłacę. Czy możecie mi polecić dobrego specjalistę? Czy powinnam najpierw udać się do pediatry po skierowanie? Jak to się wszystko odbywa? Byłam już z małym u psychologa, babka powiedziała, że nie ma nic lepszego dla niego niż place zabaw do oporu. Owszem chodzimy, ale mam wrażenie, że to nie wystarczy. Czy możecie pomóc? Myślę, że synkowi przydałyby się jakieś ćwiczenia. Ma kiepską równowagę, ma 3,5 lata i nie jeździ na biegówce w ogóle, w przedszkolu unika dzieci, drażnią go różne rzeczy: hałas, tłok, metki na ubraniach, denerwuje się kiedy jakieś dziecko się zbliża i może go potrącić, z nikim sie nie wita ani nie żegna, kiedy koledzy w przedszkolu wyciągają do niego ręke lub coś do niego mówią on nie reaguje, wycofuje się. Nie lubi gdy coś zdarza się nagle, poza ustalonym rytmem dnia, nie lubi zakładać wielu ubrań i czapek, o spłukiwaniu włosów po myciu nawet nie wspominam... Dzięki za informacje!
P.S. Aha, nie piszcie na maila gazetowego. Najlepiej tu na forum albo na maila waluszka81@yahoo.pl