mariejo 05.02.06, 22:52 Chcialam zapytac czy sa tu mamy dzieci urodzonych w czerwcu 2005??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baranek77 Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 07.02.06, 11:41 Hej, jestem mamą Olimpii, urodzonej na samym początku czerwca, czyli w Dzień Dziecka! A terminowo miała być z maja, nie spieszyło jej się, o nie. A Ty - masz córeczkę czy synka? Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 07.02.06, 13:04 Corke Marie Anne ur 24.06. 4580g Odpowiedz Link Zgłoś
baranek77 Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 08.02.06, 10:50 Hej, no ciekawe czy jesteśmy tu tylko dwie? A myślałam ze w tym okresie tak dużo dzieci się urodziło... jak przyszłam do szpitala to mieli takie obłożenie że sali do porodów rodzinnych dla mnie zabrakło... Może inne mamy też się zgłoszą Pzdr, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 08.02.06, 17:32 gdzie rodzilas? ja sw rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
baranek77 Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 08.02.06, 23:14 ja też w św. Rodzinie chodziłam tam też do szkoły rodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 09.02.06, 18:21 Zabawne! Dobrze wspominam pobyt w klinice. Mnie prowadzil dr Daniel Odpowiedz Link Zgłoś
baranek77 Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 09.02.06, 20:41 Mnie dr Koźma, ale poród odbierała chyba dr Pośpiech... nawet dobrze nie pamiętam bo moje dziecko naprawdę się pośpieszyło i po dwóch godzinach w szpitalu już była na świecie )) Ja też mam miłe wspomnienia ze szpitala... no może oprócz tego że mój ssak nie chciał ssać i urządzał nocne koncerty. Ogólnie nie było najgorzej... chyba to jeszcze kiedyś powtórzę )) Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 09.02.06, 21:07 Mialam pilne cc, ktorego nie chcialam ale dla donra dziecka sie zgodzilam. mala wazyla 4580g i moze lepiej sie stalo. Kroili mnie Bokun z Machczynskim poszlo szybko. Na poczatku mialam problemy z karmieniem i polozne pomagaly mi przystawiac mala do piersi do tego kapturki, przezylam maly horror. Odpowiedz Link Zgłoś
nati76 Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 10.02.06, 11:56 Może więcej mam znajdziesz tu forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30336 a ja jestem majówka 2005 i zapraszam tu forum.gazeta.pl/forum/71,1.html? f=28475 Odpowiedz Link Zgłoś
nati76 Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 10.02.06, 11:57 jeszcze raz forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28475 Odpowiedz Link Zgłoś
mama_miko Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 14.02.06, 11:05 hej dziewczyny ja urodzilam mojego synka 12 czerwca 2005 w szpitalu na polnej. rowniez szybko bo po trzech godzinach))na szczescie. oby nas bylo wiecej czerwcoweczek z poznania. moze jak sie zrobi cieplej wybierzemy sie z naszymi 8-miesieczniakami (obecnie na wspolny spacer np. na malte?)) mam na imie sylwia mam 26 lat, moj synek - mikolaj - moje pierwsze dziecię. nie pracuje, jestem na wychowawczym.mieszkam w centrum i codziennie chodzimy na spacerek albo na stary rynek, albo do parku przy urzedzie miasta, przy św. marcinie.na cytadele rowniez ale tylko w weekendy z mezem.pozdrawienia Odpowiedz Link Zgłoś
ewkatoja Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 23.02.06, 12:26 cześć, ja także urodziłam swojego synka 12 czerwca i takze na polnej. Może nawet lezalyśmy razem w sali . Poród takze był nienajgorszy, trwał około 5 godzin. Na Malcie spotkam się chetnie, poniewaz mieszkam w Swarzędzu. Pozdrawiam wszystkie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 15.02.06, 08:50 Bardzo milo mi poznac kolejna czerwcowke. Odpowiedz Link Zgłoś
martulus Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 16.02.06, 11:44 Cześć Dziewczyny!!! Mam na imię Marta, mam 26 lat i moją małą Majkę urodziłam 21 czerwca!!!super, może rzeczywiście się jakoś zorganizujemy z naszymi czercowymi dzieciaczkami. Rodziłam na Polnej, było bardzo miło, tylko poród długi i męczący 22 h, ale już w sumie zapomniałam. Majka ważyła 3500 a mierzyła 50 cm. Dziś jest małym grubaskiem, uwielbia jeść!!!Jest bardzo zadowoloną z życia dziewczynką, a ja zadowoloną mamcią. Mieszkamy na Piątkowie. I czekamy wkońcu na wiosnę!!!! Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
baranek77 Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 16.02.06, 12:02 O, super, coraz nas więcej!!! My mieszkamy na Naramowicach, podobne rejony... Pozdrawiamy, Magda z Olimpią P.S. Też czekamy na wiosnę )) Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 16.02.06, 16:27 tez nie moge doczekac sie wiosny wczoraj bylo tak cudownie a dzis znowu snieg brr.... Odpowiedz Link Zgłoś
nswiderska Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 16.02.06, 18:57 Hej, jestem mama Grzesia. Grzes przyszedl na swiat na Polnej 11 czerwca. Bardzo sie nie wymeczylam bo wszystko trwalo 5 godzin, a dodatkowo po dwoch godzinach dostalam znieczulenie zewnatrzoponowe. Grzes moze strasznie duzo nie wazyl (3480) ale by za to dlugi - 59 cm. I tak nam juz zostalo - nosi ubranka na 80- 86 cm, czyli na ponad rok. Tez czekam na wiosne jak na zmilowanie - i chetnie sie z Wami spotkam na jakims spacerku! Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 17.02.06, 08:54 Bardzo milo powitac kolejna czerwcowa mame. Mam nadzieje ze sie jakos spotkamy jak bedzie troche ladniej... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_miko Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 17.02.06, 13:04 nswiderska moj mikolaj tez nosi takie dluuuugie ubranka)) a propos, gdzie kupujecie jakies ciuszki? ja ostatnio kupilam mojemu malcowi fajne body w tesco na wilczaku. jest promocja bodziakow z dlugimi rekawkami (wyprzedaz kolekcji zimowej), ale mysle, ze jeszcze na chlodne dni wiosny ponosi. Za trzy sztuki zaplacilam 20 zl. Sa kolory i dla dziewczynek i dla chlopcow. Sa tez kurteczki za 14 zl. Co najlepsze sprowadzane z Tesco z Wielkiej Brytanii, bo to angielska siec. Super jakosc i mila w dotyku 100 proc. bawelna. Acha! Sprowadzili tez z anglii super zabawki dla niemowlat: pluszowe sloneczka, grzechotki etc. polecam tamburyno za 10 zl. dalismy synkowi i 1,5 godziny przesiedzial w koszyku bez jednego mruknięcia Acha w h&m w M1 byly promocje na buciki. pzrecena z 30, 40 zl na 15 (ale raczej zimowe) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 17.02.06, 13:36 Dzieki za info trzeba bedzie zerknac. Jezeli chodzi o takie ciuszki na codzien to czasem mozna cos trafic w Auchan. Moja corka chodzi w 74 ale jest dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
monis.poznan Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 19.02.06, 00:06 Melduję się i ja Jula urodziła się 09.06, ciążę prowadził mi Machczyński i miałam szczęście trafić na dyżur do niego, Bokuna i Ropackiego (czwartek) w Św. Rodzinie oczywiście. My mieszkamy na Sobieskiego-piszemy się na wszelkie spotkania, ponieważ Jula uwielbia jazdę tramwajem a ja nie usiedzę długo na miejscu i ciągam biedne dziecię me po mieście Odpowiedz Link Zgłoś
mama_miko Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 19.02.06, 20:29 monis julka jest sliczna. moj mikolaj chyba zaprosi ja kiedys na kawetymbardziej ze mial (bo juz za maly) takiego samego bodziaka w kubusia puchatka, ma taka sama poduche serducho i rowniez namietnie obgryza lozeczko na siedzaco. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 19.02.06, 20:07 Bardzo mi milo coraz nas wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
nswiderska Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 21.02.06, 16:44 Czesc, ta pogoda dzisiaj to chyba jakas zemsta za zle traktowanie dzieci (np. odbieranie im pilotow od telewizora, wyciaganie smieci z buzi, zmuszanie do jedzenia obiadkow ). Kiedy wreszcie dojdzie do nas wiosna? Zainteresowal mnie temat bucikow - wlasciwie to teoretycznie?!?! Czy Wasze maluchy juz na tyle pewnie stawiaja kroki ze trzeba im kupic buciki? My juz od 3-4 miesiecy to z luboscia stoimy - podtrzymywani pod paszki, a ostatnio raczki - ale raczej na paluszkach, wiec z tego chodzenia to jeszcze jakis czas nie bedzie. Wiec sluza nam ciagle skarpetki. A jak to u Was wyglada? Pozdrawiam, Natalia (mama Grzesia) Odpowiedz Link Zgłoś
baranek77 Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 22.02.06, 10:42 Hej, hej ja w kwestii bucików to jeszcze się nie rozglądałam, bo moje dziecko to z kolei leniuszek wielki, dopiero miesiąc temu łaskawie zaczęła się przewracać na brzuch, ale nie przepada za tą pozycją. A co tu mówić o raczkowaniu, chodzeniu... Chociaż lubi jak ją trzymam pod paszki, wtedy odbija się nóżkami od podłogi. A pierwsze buciki? Kiedyś znalazłam taki post i dodałam do ulubionych, może Ci się przyda forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=36509886&v=2&s=0 Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
baranek77 Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 22.02.06, 10:47 Dziewczyny, a wozicie już swoje dzieciaczki w spacerówkach? Bo ja jestm na etapie wybierania/kupowania i mam w głowie totalnego kręćka. Wczoraj jeździłam po sklepach i jak już mi się coś spodobało, to albo oparcie krótkie, albo brak podnóżka, albo mąż kręci nosem że duże po złożeniu. No przecież nie zapakuję Olki do parasolki. Poradzcie, czym Wy jeździcie? A, dodam że szukam czegoś np. na wypady do miasta i do dziadków, bo na moje wertepy nadal używać będę spacerówki od Premiera. Pozdrawiam, Magda (i śpiąca akurat Olimpia) Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 22.02.06, 14:23 Narazie uzywam jednego wozka zastapilam gondole spacerowka ale szukam czegos lekkiego, chyba parasolke ale WYGODNA dla Marysi. Niby duzo towaru ale trudno cos kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
martulus Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 23.02.06, 11:47 Hej!!! Odnośnie bucików, to różnie to bywa, ale można w sumie już kupić, lecz musża być na prawdę zdrowe. Polecam moją ulubioną firmę Guliana, certyfikat zdrowej stopy, specjalne wkładki zapobiegające płaskostopiu, wysoka piętka itp., a więc to wszystko co nie zbędne dla dziecka, kóre zaczyna chodzić. Moja córucha narazie tylko siedzi i turla się po podłodze. A spacerówka na razie zrobiona z wózka wielofunkcyjnego, bo ma duże kółka i ciepła, a niestety zima jeszcze nas nie chce opóścić. Ale jak się zrobi cieoło planuję też kupić spacerówkę, spacerówkę, tylko też się rozglądam i sama nie wiem co... Pozdrawiamy- dziewczyny z Piątkowa Odpowiedz Link Zgłoś
nswiderska Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 23.02.06, 16:58 Hej, dzieki za info o bucikach. Chyba na razie jeszcze pobedziemy w skarpetkach, poki faktycznie Grzes nie zacznie stac na pelnych stopkach. Na razie to super szybko zaczal rozwijac sie "umyslowo" - ostatnio nauczyl sie robic "kosi kosi" i "pa pa" (czasem mu sie myla, hehe), pokazuje nosek u zwierzatek itp. Mam wrazenie, ze kazdego dnia jest madrzejszy. Natomiast na gruncie stawania - status quo - czyli stoi na paluszkach podtrzymywany pod paszki, lub kiwa podtrzymywany za raczki. Jesli chodzi o wozek - to na razie jezdzimy w gondolce - na szczescie jest duza i Grzes sie jeszcze ledwo ledwo, ale miesci. Czekam z czescia spacerowkowa na lepsza pogode. Pewnie bedzie wtedy trzeba zmienic zwyczaje drzemkowe bo pewnie juz nie bedzie tak chetnie przesypial spacerow jak wokol niego tyle bedzie sie dzialo???? Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Czy sa poznanskie czerwcowki 2005 23.02.06, 18:48 Moja corka swietnie spi w spacerowce, jak zasypia rozkladam jej oparcie na plasko i nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś