manna_poranna 17.09.08, 10:03 znacie jakieś dobre?? Zakładam, że prywatnie poślę, sprawa jest bardzo pilna! W ogóle mam problem, bo Młoda jest wrażliwa i bardzo do mnie przyzwyczajona, ale muszę iść do pracy. Doradźcie, proszę ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tonika80 Re: przedszkole dla dwulatki-Naramowice,Piątkowo 24.09.08, 20:18 jest coś takiego jak Akademia Małego Geniusza" na ul. Dziurawcowej (Naramowice) Dzwoniłam parę dni temu - mają jeszcze jedno wolne miejsce w grupie "żłobkowej" -od 2 lat. Tel: 507117011. Nie wiem nic więcej na ten temat więc nie mogę jakoś szczególnie polecic - musisz sama sprawdzic Odpowiedz Link Zgłoś
mal.enka Re: przedszkole dla dwulatki-Naramowice,Piątkowo 29.09.08, 13:43 no co do akademii malego geniusza to tam zawsze jest wolne to niby ostatnie miejsce ja nie polecam ale wiem ze trudno znaleźć cos innego w okolicy. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mal.enka Re: przedszkole dla dwulatki-Naramowice,Piątkowo 29.09.08, 13:58 a w ogole to mam ten sam problem, skłaniam się do przedszkola spolecznego( koszt 400zl) na mickiewicza w centrum, podoba mi sie filozofia i atmosfera tego miejsca, spedzilam tam pare dni i bylam bardzo zadowolona.tylko ze nie jestem w stanie dojezdzac z naramowic taki kawal,3 razy w tygodniu bylabym w stanie, ale wiecej nie dam rady, bo maz potrzebuje auto, wiec jezeli ktos z naramowic chcialby sie podzielic dojazdami do Lipowej Alejki( tak sie nazywa przedszkole) to prosze o kontakt moze sie jakos zgramy? w kazdym razie według mnie to przedszkole nie ma sobie nic do zarzucenia, a widzialam ich juz baaardzo wiele Odpowiedz Link Zgłoś
tonika80 Re: przedszkole dla dwulatki-Naramowice,Piątkowo 29.09.08, 14:13 mal.enka, proszę napisz kloniecznie dlaczego Akademia Ci nie pasuje! Jutro chcę zarezerwowac miejsce dla mojej małej, na innym wątku czytałam same pozytywne opinie. Bardzo proszę o pilną odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
mal.enka do tonika80 29.09.08, 16:40 jak chcesz to zadzwon jestem do wieczora pod nr 061 8132070 to pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
tonika80 Re: do tonika80 29.09.08, 22:27 Mal.enka dopiero wróciłam do domu- już chyba za późno na tel. Mogę jutro przed południem? Odpowiedz Link Zgłoś
mal.enka Re: do tonika80 29.09.08, 22:39 spoko, spróbuj między 8 a 11, bo pozniej moze mnie juz nie byc. dobranoc i do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
marcinneekk Re: przedszkole dla dwulatki-Naramowice,Piątkowo 11.10.08, 22:50 Witaj,Moja mała chodzi do Akad.Małego Geniusza od 8 msc, jestem b. zadowolony.Nie mogę Tobie doradzić jak w grupach starszych dzieci,ale 2,5 latek EXTRA-ciocie, bo tak nazywa się w tym przedszk panie są super-jeśli dały sobie radę z moją małą płaczką i w domu mówi o ukochanej cioci- to jest już dla mine SUKCESS. Myślę, że warto podjechac sobie, przedszkole jest fajne i b.kolorowe.Ma dużo zajęć dodatkowych, latem piknik rodzinny. Dodatkowo- będzies pewna, ze Wasza pociacha zje, bo moją małą ciocia zawsze nakarmi- a to jest sztuka. Pozdrawim Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
tonika80 Re: przedszkole dla dwulatki-Naramowice,Piątkowo 12.10.08, 11:18 marcineekk, ja już swoją maludę zapisałam. Byłam w tym przedszkolu i wyghląda to całkiem fajnie. Jedyne co mi się niezbytpodobało to mało miejsca - sala dla maluszków jak dla mnie dośc klustrofobiczna no i ogródek mini... jest to jakis problem w praktyce czy tylko ja mam z tym problem? Fajnie, że napisałeś tego posto bo cały czas biję się z myślami czy dobrze zrobiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
helak1 Re: przedszkole dla dwulatki-Naramowice,Piątkowo 18.12.08, 19:06 Moje dziecko chodzi tu od września i pisałam o tym na forum pierwsze chodziło do prywatnego Cztery Pory Roku.Jesteśmy pozytywnie zaskoczeni, mamy trzyletnie porównanie, stosunek pań do dzieci jest rewelacyjny, pomijam już kwestię zajęć,imprez które przeszły wszelkie nasze oczekiwania.Niemiła refleksja jest taka: zmarnowaliśmy trzy lata naszej starszej córce na Pniewskiej.Ponadto tutaj mamy wrażenie/jesteśmy przekonani, że to nie wyłącznie biznes, ale przede wszystkim miejsce pobytu dziecka, do którego ono tęskni/wiesz nigdy nie zwróciłam uwagi na to u naszej starszej córki. Nie ukrywam,że zapisałam tu dziecko z polecenia koleżanki, której mała chodzi do grupy elfów i którzy również są bardzo zadowoleni, a mieli z nią poważny kłopot, po pierwszym państwowym przedszkolu, gdzie została uderzona w rękę nastąpiła blokada mowy.To tyle.Więc odrzuć swe złe myśli i ciesz się, z takiej ilości i jakości zajęć/moja mała śpiewa po angielsku piosenki,opowiada o Panu od karate,mówi o malowaniu rękami/ i naprawdę przemiłych cioć/jeśli sądzisz,że twoje dziecko wszędzie byłoby przytulane i noszone to wiesz mi nie jest tak; ogród wkrótce będzie wspaniały! I jeszcze jedno liczba prac plastycznych ,które otrzymałam na pasowaniu po 4 miesiącach była prawie identyczna jak u mojej starszej córki po 9 miesiącach/w czerwcu/.Jak myślisz o czym to świadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
zofia_michalik Nadal szukam przedszkola na płónocy. Pomóżcie :) 30.09.08, 23:09 Ktokolwiek widział ktokolwiek słyszał : przedszkole - podolany, morasko, piątkowo, naramowice ??? Jutro ide sprawdzić Gumisie, ale nowy oddział startuje dopiero od listopada, a czesne trochę wysokie. Dam znać jaka tam atmosfera panuje, a tym czasem będę wdzięczna za jakieś inne propozycje.. Odpowiedz Link Zgłoś
manna_poranna znalazłam mini żłobek :) 01.10.08, 15:43 moja mała już tam 4 dni chodziła i było super Oczywiście teraz jest chora i na antybiotyku, ale licze sie z tym, ze nie bedzie różowo Chodzi tu: www.miniakademia.pl póki co bardzo jej się podoba, jest 5-6 dzieci i bardzo miłe "ciocie". Ciekawa jestem jak "Gumisie", dzwoniłam tam, nie chcieli mi Młodej przyjąć... Odpowiedz Link Zgłoś
zofia_michalik gumisie 02.10.08, 00:00 Byłam dziś w Gumisiach i jest ok, poza ceną . Atmosfera miła, jest to mieszkanie w bloku które zajmuje jedna grupa dzieci, w związku z czym atmosfera jest bardzo domowa. W czasie gdy tam byłam dzieci się swobodnie bawiły, Pani nie mówiła za wiele na temat zajęć dodatkowych. Nie mam specjalnie zastrzeżeń na pierwszy rzut oka, ale z drugiej strony też mnie to przedszkole nie zachwyciło czymś wyjątkowym..a przy takiej cenie mogłoby( np.przestrzenią lub sporym wybiegiem dla dzieci) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.picasso Re: Nadal szukam przedszkola na płónocy. Pomóżcie 19.10.09, 14:54 A la dziecka w jakim wieku? Mój Synek ma 26 miesiecy i chodzi do Zaczarowanego Parku Myslalam na poczatku, ze bedzie tylko pol dnia, ale tak sie super zaklimatyzaował, ze zostaje cały dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
arg-31 Re: przedszkole dla dwulatki-Naramowice,Piątkowo 23.06.09, 14:23 www.slimaczekmontessori.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nibylandia.1 Re: przedszkole dla dwulatki-Naramowice,Piątkowo 19.10.09, 21:53 Chce otworzyć od listopada na Piątkowie od9mies do 3lat jak byś była zainteresowana to daj znać.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
just-yna80 Re: przedszkole dla dwulatki-Naramowice,Piątkowo 29.12.09, 11:31 przedszkole141.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pieprzyk_beuty Re: przedszkole dla dwulatki-Naramowice,Piątkowo 25.01.10, 22:15 Koleżanka zasłyszała, że na Naramowicach otwiera się Centrum Kultury z Klubikiem 4,5 godzinnym i zajęciami artystycznymi dla dzieciaków. Otwarcie mają 6 lutego, chyba o 10. guga studio sie nazywa. Ja pójdę, zobaczę, bo mam ten sam problem. Zdam relację. Odpowiedz Link Zgłoś