Dodaj do ulubionych

LOGIKA, UJ-wszyscy drza przed zadaniami dr Czaii!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.04, 22:41
Wszyscy sie boja nowych pomyslow dr , ktory co prawda swietnie tlumaczy, ale
tez i potrafi niezle zaskoczyc. Egzamin juz tuz tuz, a studenci prawa 1
roku, kombinuja nad tym co moze byc niezwyklego na tescie. Strach przeszywa
plecy polowie jeszcze niewyedukowanych studentow- druga p[olowa, liczy na
latwiejsze zestawy w drugim terminie. Kiedys sie przeciez zla passa musi
skonczyc, a noz zestaw ukladala dr Stabrawa????
Obserwuj wątek
    • Gość: reactor sprawiedliwość dziejowa musi być!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 11:54
      a jak nas litewski prześladował to nie było zmiłuj..
      skrypt Pałeckiego to mi się do dzisiaj śni po nocach..
      i co? wszystko to Was omija. Mam nadzieję, że przynakmniej dr. Czaja stanie na wysokości zadania.

p.s. to była prowokacja, ale nie mogłem się powstrzymać ;-) powodzenia dla wszystkich pierwszaków!!!!
    • Gość: q re IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 23.01.04, 17:00
      hhhmmmm... To Czaja należy do grona 'Startreków'. (?) ... oj, a tak go lubiłam.
      • Gość: Madzia Czaja Ok IP: *.dialup.telenergo.pl 30.01.04, 13:17
        Czaja jest nisamowity. Uwielbiam faceta. Mądrość, dobroć, cierpliwość,
        wyrozumiałość............. itp. Każde jego słowo ma sens i trafia w sedno. W
        życiu nie miałam takiego nauczyciela.
        • Gość: studentka Re: Czaja Ok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.04, 14:27
          Uwazaj, jest zonaty. Nie slodz tak, bo wpadnie w zachwyt i stanie sie taki jak
          inni. Swoja droga ja tez go bardzo lubie i cenie przede wszystkim za podejscie
          do studentow.No i za pomoc na moim egzaminie z logiki. Dzieki niemu udalo mi
          sie ominac gafe i nie dalam blednej odpowiedzi. Pozdrawiam dr Czaje, bo wiem,
          ze lubi czytac schlebiajace mu komentarze.
          • Gość: Jul Re: Czaja Ok IP: 62.233.163.* 04.02.04, 21:15
            Oj lubi, lubi.
            A ja dr Czaje lubie z wzajemnoscia. :)
    • Gość: malcolm Re: LOGIKA, UJ-wszyscy drza przed zadaniami dr Cz IP: 217.99.155.* 26.01.04, 14:34
      I co,jaki był egzamin?Zaskoczyło Was coś?Zadania były strasznie chamskie?Trudne
      były tautologie?I najważniejsze:czy w materii wykładowej startreki(spodobało mi
      się:) wykazały się tak dalece idącą inwencją jak to zapowiadał prof.Studnicki
      czy może nie?
      Jakby ktoś coś by mógł,to ja bardzo bym był:D
      • Gość: x Re: LOGIKA, UJ-wszyscy drza przed zadaniami dr Cz IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 26.01.04, 16:19
        -Tautologia? Hm, troszkę skomplikowana, ale nie za bardzo. Bardzo często, gdy
        zaczyna się warianty od końca tabelki (0,0 ; 1,0; 0,1 np.), to wychodzi od
        razu. W moim zestawie jedynym mykiem mogła być duża ilość negacji. Wyszła ~T.
        -Zadanie tekstowe: także nie było trudne. Tak jak mówił Czaja, nie robić na
        ślepo z tabelek w Grabowskim, tylko zastanowić się, jak to zdanie ma się do
        rzeczywistości. W rozwiązywaniu formuły pojawiają się podwarianty.
        -Sylogizm. Zdaje się, że taki:
        Tylko ministrowie są członkami rządku.
        Niektórzy sekretarze stanu nie są ministrami.
        -Kontrapozycja zupełna zdania sprzecznego ze zdaniem: tylko jednostronne
        czynności prawne nie są zdarzeniami prawnymi.
        -reguły kwalifikacyjne jezyka(co to jest?) i kategorie syntaktyczne zdania:
        "Zaprawdę,wyniki egzaminu z logiki adekwatnie oddają wiedzę studentów prawa"
        -Scharakteryzuj pytanie: "Która z polskich poetek dostała nagrodę Nobla w XX w?"
        Podaj odp. całkowitą wprost i częściową.
        -Stosunki między zakresami nazw:
        a) A:nazwa nie-ogóla B:nieostra nazwa pusta
        b) A:podział dychotomiczny B: podział nierozłączny
        uzasadnij, wyjaśnij, podaj desygnaty.
        ;)

• Gość: anka Re: LOGIKA, UJ-wszyscy drza przed zadaniami dr Cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 19:20
          Czesc,mielismy taką samą grupe z logiki i mam do Ciebie prośbę.Mozesz napisac
          jakie były odpowiedzi na zadania wykładowe,szczególnie na to ostatnie?Będę
          bardzo wdzięczna:)
          • Gość: x Re: LOGIKA, UJ-wszyscy drza przed zadaniami dr Cz IP: *.koszecin.sdi.tpnet.pl 26.01.04, 21:58
            Jesli chodzi o ostatnie zad.
            a) A:nazwa nie-ogólna B: nieostra nazwa pusta
            stosunek podrzędności i przeciwieństwa. (nieostra nazwa pusta- zbiór pusty)
            b) A:podział dychotomiczny B: podział nierozłączny
            stosunek przeciwieństwa (każdy podział dychotomiczny jest podziałem
            rozłącznym)
            Co do charakterystyki pytania:
            -pytanie dopełnienia
            -zamknięte
            -proste
            -właściwie postawione
            odp. całkowita: Spośród polskich poetek w XXw. nagrode Nobla otrzymała Wisława
            Szymborska
            odp. częściowa: ...jakaś Wisława.

Tak mi się przynajmniej wydaje;)
        • Gość: malcolm Re: LOGIKA, UJ-wszyscy drza przed zadaniami dr Cz IP: 217.99.155.* 28.01.04, 11:12
          Dzięki za odpowiedź.Wiesz może czy w pozostałych zestawach proporcje między tym
          co z wykładu i ćwiczeń były podobne(pół na pół)?
          A reguły kwalifikacyjne były;0
          ps.szukaj mnie w innych wątkach'D
      • Gość: Beata Re: LOGIKA, UJ-wszyscy drza przed zadaniami dr Cz IP: *.play-internet.pl 07.09.23, 02:07
        m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0mkp5xr3ousz5z6xQfYk2d1Q5RjGmRkbaZr21DWT3L1Aa77DDTywSVCWQcR3ECatdl&id=100000147938723
    • Gość: KKND Re: LOGIKA, UJ-wszyscy drza przed zadaniami dr Cz IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 22:18
      Logika to bardzo przyjemny egzamin!!! Za moich czasów (I rok A.D. 2000)
      mieliśmy wykłady z prof. Studnickim!!! Poezja! Bardzo polecam ćwiczenia u Dr.
      Czai i u Dr. Polanowskiej. Fakt trochę za późno aby do Nich uczęszczać...
      Powodzenia na egzaminach!!!
      P.S. Jeśli ktoś planuje zdawać Prawo Rzymskie to mam do sprzedania książkę (nie
      ksero!!!) W. Osuchowskiego "Rzymskie Prawo Prywatne" mój tel. 602-284-091.
      • Gość: martis Re: LOGIKA, UJ-wszyscy drza przed zadaniami dr Cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 23:13
        Rzym jest nieobowiązkowy ... to juz nie te czasy kiedy sie nice nad Litewskim
        spedzało :)))
        • Gość: Beata Re: LOGIKA, UJ-wszyscy drza przed zadaniami dr Cz IP: *.play-internet.pl 07.09.23, 02:08
          Uwaga potrzebna pomoc dla doktora Czai m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0mkp5xr3ousz5z6xQfYk2d1Q5RjGmRkbaZr21DWT3L1Aa77DDTywSVCWQcR3ECatdl&id=100000147938723
    • Gość: pkrp Re: LOGIKA, UJ-wszyscy drza przed zadaniami dr Cz IP: *.ds.uj.edu.pl / *.ds.uj.edu.pl 30.01.04, 20:44
      Dziewczęta i chłopcy!
      Prawda jest taka że tak czy inaczej egzaminu z logiki nie zda conajmniej 20% a
      według skromnych przewidywań dr. Grabowskiego nawet 50%. - Tegoroczni
      pierwszacy są niestety trochę mniej zdolni jeśli chodzi o logikę. Do tego
      dochodzi sprawa z zestawami egzaminacyjnymi które są niestety dla was trochę
      bardziej niebanalne niż w zeszłych latach. No cóż macie 45 godzin więc musi nie
      zdać 45% w zeszłych latach było 30 godzin więc nie zdawało koło 30%.
      Przykro mi.
      Umiem pocieszyć:) Wiem.

Mogliście iść do Warszawy. Co ja gadam my też mogliśmy iść do warszawy.
      O matko nie zdawaliśmy tam nawet.

No widzicie - lepiej wylecieć teraz na pierwszym roku kiedy jesteście jeszcze
      trochę normalni. Potem jak czytacie jest z roku na rok coraz "weselej" :)

A jak pobędziecie na wydziale jakieś 5 lat to bedziecie zajmujący i z poczuciem
      humoru jak pewien profesor od prawa konstytucyjnego.
      Nieprzypadek że on też studiował tutaj. Kiedyś był wesołym, rozbieganym,
      szczęśliwym, młodym chłopcem. Popatrzcie, pomyślcie i uciekajcie póki możecie.

dfg
      • Gość: eunomia Re: LOGIKA, UJ-wszyscy drza przed zadaniami dr Cz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.04, 18:36
        ciekawe kim jestes, pokazal sie twoj IP- uj :)
      • Gość: zaika Re: LOGIKA, UJ-wszyscy drza przed zadaniami dr Cz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 15:16
        nie polemizujac z cala reszta, to w warszawie tez tepia;) wiem bo widzialem
        twarze studentow na wlasciwym wydziale jak tam bylem w czasie sesji.. tak wiec
        jak uciekac z tego powodu to nie tam;)

a do tych co biedni maja poprawki to powiem tak, zebyscie sie nie przejmowali -
        bedzie dobrze:)
    • Gość: :) Re: LOGIKA, UJ-wszyscy drza przed zadaniami dr Cz IP: *.crowley.pl 02.02.04, 00:41
      moi drodzy może ktos jeszcze jakiś zestawik szreibnie :)
      chciałabym pocwiczyc... egzamin juz w srode... a moje osobiste refleksje
      doprowadzaja mnie do formułowania tak przedziwnych stworów jak np. KRASNOLUDEK
      FILIPEK - jesli nie wiecie - to przykład na nazwe indywidualna i pusta. dobre,
      prawda??? Ja jestem z siebie i z niego dumna :) Przepraszam - odbija mi!!! Bo
      jak ja tego nie zdam!!!!
    • Gość: alfred Re: LOGIKA, UJ-wszyscy drza przed zadaniami dr Cz IP: *.bci.net.pl 20.02.04, 18:16
      po ostatnim terminie (chyba 50% pał) dochodzę do wniosku, ze Czaja jest w
      porzadku, jak chodzi o układanie zadań, ale Studnicki sie zeswinił przy
      poprawie i poobnizał oceny

• Gość: Warcisław Re: LOGIKA, UJ-wszyscy drza przed zadaniami dr Cz IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.23, 19:14
      Wiadomo co sie obecnie z dr Jackiem Czają dzieje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka