Dodaj do ulubionych

Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie?

29.07.10, 10:56
Hej :) Gdzie można zorganizować w Krakowie jakieś ciekawe urodziny dla dziecka w wieku ok. 8 lat? Dzieciaków w sumie będzie około 15, płci różnorakiej, z przewagą chłopców ;) Ktoś na forum wcześniej wspomniał o urodzinach na ściance wspinaczkowej, poszukałam i znalazłam CWF Forteca w Krakowie, ktoś u nich może organizował? I może się pochwalić wrażeniami? Oraz co też ważne kosztami ;) Wygląda bardzo interesująco, chociaż sama nigdy nie próbowałam wspinaczki, dzieciakom pewnie się sposoba. Wszelkie inne pomysły mile widziane
Obserwuj wątek
    • astrum-on-line Re: Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie? 29.07.10, 14:28
      Zobacz w Ogrodzie Doświadczeń. Nie wiem jak to wygląda, bo nie mam dzieci, ale
      myślę, że może być ciekawe. Dzieci koleżanki uwielbiają to miejsce.
      • monikdd Re: Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie? 29.07.10, 14:37
        astrum-on-line napisała:

> Zobacz w Ogrodzie Doświadczeń. Nie wiem jak to wygląda, bo nie mam dzieci, ale
        > myślę, że może być ciekawe. Dzieci koleżanki uwielbiają to miejsce.

fajnie, wygląda interesująco :) ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
    • nikix Re: Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie? 29.07.10, 19:53
      Znajomi organizowali urodziny dzieciaków w Anikinie i AquaParku.
      • henio56 Re: Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie? 29.07.10, 23:00
        niebanalne urodziny dla ośmiolatków ? wyślij ich w pielgrzymce na
        Jasną Górę
        • monikdd Re: Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie? 29.07.10, 23:54
          myślę, że dzieciaki nie byłyby zbyt zadowolone ;]
        • peteen Re: Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie? 30.07.10, 09:06
          mogłyby pójść i pomodlić się, żeby ci się ten drucik między uszami nie przepalił...
      • monikdd Re: Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie? 29.07.10, 23:59
        Dzięki za pomysły :)
    • bluetab70 Re: Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie? 30.07.10, 00:17
      Mój syn był w Fortecy na urodzinach kolegi: grupa głownie 6latków,
      ale były też dzieci młodsze i starsze.

W kąciku w dolnej sali przygotowane było miejsce na poczestunek ( we
      własnym zakresie), natomiast dzieciaki miały zapenione atrakcje w
      sali górnej. Jeden instruktor przypadał na bodajże 5 dzieci,
      wszystkie dzieciaki miały uprzęże, mogły się wspinać ( z asekuracją
      of course) na wydzielonych dla nich ściankach, była "huśtawka",
      drabinki z koszyczkiem na górze, z którego wyciągało sie fanty,
      tyrolka puszczona przez całą długośc sali z górnego "komina" (
      największy hit imprezy), jak również zabawy i konkursy sprawnościowe
      nie wymagające wspinania się. Wszystkie dzieci miały ogromną frajdę,
      nawet te, które bały się i nie chciały nawet spróbować wejść na
      ściankę
      Ponieważ ja sie troche wspinam ( chociaz gł. w Reni Sport),więc
      Młody był ze mną kilka razy na ściance, ale to naprawdę nie ma
      żadnego znaczenia :)
      Acha, co ciekawe: tyrolka była oblegana głownie przez dziewczynki :))

Co do cen: nie mam pojęcia, bo byliśmy gośćmi, ale co Ci szkodzi
      zadzwonić i wypytać o detale:
      www.cwf.pl/
    • twojastaraklaszczeurubika Re: Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie? 31.07.10, 22:02
      dziwić się ,ze później dzieciom palma odpie....
      kup tort puść im smerfne hity i jest git.
      Boże kochany jakie wy macie kompleksy !!!
      • mama_szymonka Re: Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie? 27.12.13, 00:28
        Wiesz, taki kilkulatek to też człowiek , któremu należy się szacunek. Nie wystarczy rzucić mu parę cukierków i puścić telewizor by cicho siedział . Odrobinę radości i wspólnej zabawy razem z rodzicami i przyjaciółmi nikomu nie zaszkodzi. Jeśli ktoś ma za małe mieszkanie , by grupa dzieci przez kilka godzin mogła się zabawić, a jest zima i odpada zabawa w parku, to dlaczego nie wykorzystać oferty, która jest w zasięgu ręki? Zwłaszcza, że takie urodziny kosztują tyle, co dla palacza papierosów miesięczna dawka nikotyny. Czasem warto też odłożyć na następny miesiąc zakup kilku piw lub innych używek, a przeznaczyć raz w roku właśnie na taką wspólną zabawę z dzieckiem. Sprawdzałam oferty i okazuje się, że już za 250 zł dla 10 osobowej grupy można zorganizować fajną zabawę. Oczywiście, ceny rosną w zależności od atrakcyjności.
        Czasami dla jednego uśmiechu dziecka, warto się poświęcić, bo jest to chyba najpiękniejszy i najszczerszy widok , jaki stworzyła natura i daje energię innym :)
        • antygona72 Re: Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie? 03.01.14, 21:46
          mama_szymonka napisała:
          "... Sprawdzałam oferty i okazuje się, że już za 250 zł dla 10 osobowej grupy można zorganizować fajną zabawę..."

Proszę Cię o informacje gdzie można zorganizować fajną zabawę za te 250 zł dla 10 osobowej grupy ?!
          Mnie wyszło , że tylko w domu , wszędzie indziej jest znacznie, znacznie drożej, a trochę już sobie poszukałam...

Osobiście uważam, że w domu urodziny dla 8-latków to odpowiednie miejsce (robiłam w zeszłym roku i przeżyłam a dzieciaków było aż 16 szt. w niewielkim mieszkaniu). Jedynie co mnie odstrasza przed ponowną imprezą to rodzice tych dzieci, którzy uważają (nie wiem czemu) , że skoro dzieciak dostał zaproszenie na urodziny do domu to i oni są zaproszeni i nie widzą nic niestosownego w zwalaniu się obcym ludziom na głowę.
          • 4mamawiktora Re: Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie? 02.03.14, 09:58
            w tej cenie spokojnie zrobisz urodziny w parku doświadczeń ( tylko tam otwarte jest od 22 .04 ) - 23 zł od dziecka, i rewelacyjne urodziny w Reni Sport juz nie pamietam dokladnie ceny ale majac na urodzinach 10 dziciaków zaplacłam jakies 180-200 zł w zeszłym roku ( nie wiem jakie ceny sa w tym roku ale nie mogły duzo podrożeć ).
            • digitalis7 Re: Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie? 04.03.14, 07:07
              my mieliśmy fajne urodziny w Krakowskiej Manufakturze Czekolady na Szewskiej, też coś innego i atrakcyjnego, polecam
        • nati_7002 Re: Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie? 07.01.14, 11:46
          Witam,
          ja organizowałam ostatnio urodziny dla mojego synka 6-letniego w szkole tańca dancefloor i byłam bardzo zadowolona. Impreza fajnie zorganizowana i ciekawa. Najpierw dzieci miały lekcję tańca, a potem zabawy z animatorem. Można sobie wybrać rodzaj zabaw, dzieci się przebierają, robią różne ciekawe rzeczy. Jest też osobne miejsce dla rodziców także można spokojnie porozmawiać, a przy okazji mieć dzieci na oku. Naprawdę polecamsmile
    • coca-cola-light Re: Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie? 27.12.13, 01:15
      Ja polecam tor gokartowy, naprawdę super zabawa dla dzieciaków... bez względu na płeć Zawsze mają super frajdę. Dzieci mają wszystko tłumaczone przed jazdą. W tym roku był nawet tort i fajne miejsca siedzące na nowo otwartym torze Gokarting center w Krakowie na Rybitwch.
      • bombullo Re: Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie? 05.03.14, 02:59
        Prosze uprzejmie!
        Pokolenie JPII zyje juz XXI wiekiem,po amerykanszczasku.
        A wy nawet do Barow Mlecznych nie byliscie zapraszani.Cos jednak ten "skok" w '80 dau...
        henio56 podsunou bardzo dobry pomysl.Gdyby to naglosnic,rozreklamowac,tvn,tvn24,"Gosc Niedzielny" i ewentualnie "wSieci" wszystko byloby cacanie a i kasy by wpadlo!
        Acha!Nadkomisarem zrobic OKO wtedy pewnosc bedzie,ze do zadnego gienderyzma nie dojdzie.

W Szikagowie wielu rodzicow usqutecznia taki sposob spedzania urodzin malolatow.
        W McDonaldzie najczesciej bo jest najtaniej.Dzieciom rodzice solenizanta stawiaja "korytko"
        a rodzice zaproszonych sami sobie,jak chca to kupuja.
        Przy kapieliskach,ale tylko od czerwca do wrzesnia-przez te miesiace kapieliska miejskie sa otwarte-sa pomieszczenia w ktore mozna wynajac np na 4 godziny(nie wiecej)i w nich zdmuchnac Tort,zjesc pizze i poszalec we wodzie.Pizze i torta kupuja organizatorzy ale tyle zeby dla opiekunow gosci solenizanta zostalo tez chociaz po 1 kawaleczku!Oczywiscie Coca czy inne soki w gestii solenizanta "wapniakow".
        Mysmy w zeszlym roku starszemu wnuczkowi(6) jak ze urodzony w pazdzierniku zrobili w LegoLandzie.11 gagatkow-kolegow(kolezanek nie zyczyl sobie)+5 mniejszych ktorych rodzice nie mieli z kim zostawic a obydwoje chcieli byc na imprezie.
        Calosc kosztowala $357,50 z taksem.
        Mniejszemu wnuczkowi(2) jako ze urodzil sie 31.VIII.zrobilismy w parku.
        Mozna wynajac z miasta parcele z wiata w jakims pobliskim albo niekoniecznie blisko polozonym parku i w swoim zakresie zorganizowac dzieciom zabawe.
        Wszystkich nas bylo 67 osob a cena duzo mniejsza niz w tym Legolandzie.
        Parcelka $35.oo od 9:00 do zmierzchu(czyli do 18 w sierpniu)
        My kupilismy Tort i napoje(piwo tez,no pewnie,ze nie dla malolatow) kielbasy i zeberek no i chlebus.Wszyscy cos ze soba tez przyniesli,rozne roznosci,byla muzyka dla dzieci byla muzyka dla nas.Dzieci jednak szalaly na trawie.Dziadek i paru energicznych tatow potracilismy po 1o funtow z oryginalnej wagi.Ale warto bylo!
        Moim zdaniem imprezy takie a mowimy o dzieciach do lat 12 tylko na swiezym powietrzu jezeli jest to mozliwe.
        Pomyslowego wyboru i udanej "balangi!"
    • zalogowana Re: Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie? 22.02.17, 08:01
      Fajne są wszystkie obiekty z tzw. escape room , polecam , fajna zabawa dla dużych i małych :)
    • Gość: Natmarlina Re: Niebanalne urodziny dla dziecka w Krakowie? IP: *.dataspace.pl 23.02.23, 09:21
      Ponawiam pytanie. Gdzie warto jest taką imprezę zaplanować?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka