monika.flo 26.05.14, 14:37 Znalazlam jedynie 1 opinie o tej szkole. Prosze was o wsparcie. Jesli tylko ktos posyla tam dziecko do podzielcie sie prosze swoim doswiadczeniem. Szkola jest na ul. Lokietka w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antygona72 Re: Katolicka szkoła podstawowa im Jadwigi 31.05.14, 16:12 szkoła ma takie obłożenie, że nie zrobili rekrutacji na nowy rok (rodzeństwo uczniów wypełniło dwa roczniki : pierwszą klasę i zerówkę) . Chciałam przepisać dziecko do 3 klasy ale też nie ma miejsca (klasy liczą po 20 osób i ani jednej osoby więcej nie przyjmują). Poziom jest bardzo wysoki (ale tez dużo jest do uczenia w domu). Generalnie jak spojrzysz na wyniki egzaminów szóstoklasistów to ta szkoła ma chyba najlepszy wynik w Krakowie, albo tuż za (bo nie pamiętam). Więc jeśli jesteś szczęściarą i przyjęli Ci dziecko to mogę Ci tylko pozazdrościć i pogratulować :) . Znajomi są bardzo zadowoleni, pomimo tego, ze wożą dzieci z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.flo Re: Katolicka szkoła podstawowa im Jadwigi 03.06.14, 09:15 tez slyszalam ze poziom jest wysoki i troszke mnie to przeraza. Generalnie moje dziecko chetnie sie uczy jednak mam wrazenie ze jak zacznie sie go zmuszac do nauki to ten zapal gdzies sie ulotni. Masz, macie moze jakies info czy jest duza dyscyplina w tej szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znowuniespie Re: Katolicka szkoła podstawowa im Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.14, 02:02 Moja opinia może nie będzie do końca miarodajna, bo skończyłam tę szkołę 6 lat temu, jeszcze gdy była prywatna. Trochę się od tego czasu pozmieniało, ale weszłam na spis nauczycieli i pamiętam dokładnie połowę- niektórzy to naprawdę fantastyczni ludzie:). Do teraz wspominam to miejsce z uśmiechem na twarzy i jestem wdzięczna rodzicom, że zapisali mnie do tej właśnie podstawówki:) Przygotowanie do gimnazjum wspaniałe, nawet słabsi uczniowie mieli całkiem wysokie wyniki na teście. Oczywiście mogłabym znaleźć parę minusów, ale mimo wszystko myślę, że to bardzo dobry wybór- jeśli oczywiście ktoś jest wierzący i dziecku przekazuje w domu wartości katolickie. U mnie nie było tak do końca i stąd miałam w głowie swego rodzaju zamęt, bo jednak szkoła o to bardzo dbała. Jeśli chodzi o właściwie pytanie, to nie pamiętam żebym jakoś specjalnie narzekała na dyscyplinę. Aniołami nie byliśmy- jak to dzieci, ale z tego tytułu nie było większych problemów. To, co mi się zawsze w tej szkole podobało, to właśnie "rodzinna"atmosfera. Szkoła jest niewielka, wszyscy się znają, nie czuliśmy też dystansu ze strony nauczycieli. A co do zapału- mój się nie ulotnił. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znowuniespie Re: Katolicka szkoła podstawowa im Jadwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.14, 02:22 Aaa i zapomniałabym! Niewątpliwym atutem tej szkoły są języki obce. W 5 klasie pojechaliśmy na wymianę do Niemiec i bez większych problemów rozumieliśmy Niemców. A angielskiego mieliśmy więcej godzin i po podstawówce umiałam ten język zdecydowanie lepiej niż większość kolegów kończących inne szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.flo Re: Katolicka szkoła podstawowa im Jadwigi 04.06.14, 09:36 bardzo dziekuje za opinie. Sa one dla mnie niezwykle cenne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Katolicka szkoła podstawowa im Jadwigi IP: 194.53.194.* 10.03.23, 14:02 Dzień dobry, opinia widzę jest z 2014. Moja córka dostała się do Szkoły Królowej Jadwigi, ale dostała się także równolegle do Szkoły Pijarek im. Pauli Montal - mamy teraz dylemat, bo nie wiemy gdzie ją zapisać? Czy mogę prosić o rady w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Katolicka szkoła podstawowa im Jadwigi IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.14, 18:48 Witam....mam pytanie....czy ktoś wie jak wygląda rekrutacja do tej szkoły Odpowiedz Link Zgłoś