Dodaj do ulubionych

Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem?

16.01.15, 17:20
W związku z tym, że zamierzam wyjechać na kilka lat za granicę chciałabym powierzyć solidnej
firmie zarządzanie mieszkaniem: wynajmem, dopilnowaniem wszelkich płatności, nadzorem nad stanem technicznym .Wiem, że są firmy zarządzające nieruchomościami.Ale nie zajmują się takimi drobiazgami, jak jedno mieszkanie.
Obserwuj wątek
    • goska198765 Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? 25.06.15, 10:26
      Ja polecam firmę mzuri - oddałam im pod opiekę swoje mieszkanko 3 lata temu w Łodzi. Niczym nie muszę się przejmować. Zdarza się, że nie mogę się skontaktować z biurem obsługi kklienta ale przecież nie jestem ich jedyną klientką, więc nic dziwnego :))))
      • brzydula_betty Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? 26.06.15, 16:29
        Mzuri, wykupcie sobie reklamę, nawet na tym portalu a nie uprawiajcie marketingu szeptanego rodem z lat 90 bo to jest żenujące.
        Jeśli chodzi o Mzuri to niech zatrudnią normalnie ludzi na pełen etat a nie wysługują się studentami, którzy nie odbierają pół dnia telefonu bo po południu mają wykłady a rano leczą kaca. Wykupcie im też najtańszy abonament, żeby mogli oddzwonić bo smsami do potencjalnych klientów mieszkania raczej wam nie wynajmą.
        • Gość: Jaga Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? IP: *.impact2.3s.pl 24.02.16, 07:08
          Mzuri Katowice- pracownicy nie odbierają, na wzór umowy czeka się 2-3 dni trzeba sie wręcz prosić aby pokazali mieszkanie bo nie mają na nic czasu, masakra! w życiu bym im nie powierzyła mieszkania!
          Jaga
      • Gość: Magdalena Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? IP: *.play-internet.pl 27.01.16, 19:30
        A jak długo zajmują się Pani mieszkaniem? Ja słyszalam kiepskie opinie na temat Mzuri, że nie odbierają i nie oddzwaniają, że mają dość długie pustostany. Byc może to przez ilośc mieszkań - nie neguję tego, ale ja osobiście oddałam mieszkanie firmie PROMABI - lokalnej działającej tylko w Krakowie i jestem bardzo zadowolona, bo zajmują się jak własnym, pustostanów póki co nie było (poza tygodniowym jak się zmieniali lokatorzy), fajni młodzi ludzie. Działają na rynku krócej niż Mzuri, ale Promabi mam wrażenie podchodzi do tematu dużo solidniej (porównanie mam bo znajomi oddali Mzuri i średnio są zadowoleni).

Pozdrawiam,
        Magdalena
    • estor11 Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? 29.06.15, 11:59
      Znalezienie dobrych najęmców to też niezła sztuka.
      • Gość: Magdalena Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? IP: *.play-internet.pl 05.02.16, 12:39
        Dokładnie :) dlatego warto to powierzyć ludziom, którzy się zajmują najmem na codzień :) kwestia wyboru firmy czy to będzie Promabi, Muzri czy inna to zalezy od tego co potrzebujemy. Każda ma w sobie "coś", Mzuri dużo mieszkań i historie, Promabi mniej mieszkań, ale praktycznie zerowe pustostany i jakość. Trochę pewnie coś za coś jak to się mówi.
    • kenshin206 Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? 18.02.16, 14:28
      jestem osobą prywatną mam nieduże doświadczenie w opiece nieruchomościami ale mogę się podjąć takiego zarządzania gdyby była Pani chętna

Pozdrawiam Kenshin206@gazeta.pl
    • Gość: grazyna Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.16, 18:20
      witam, jestem właścicielem kilku mieszkań, które kupiłem przy pomocy Mzuri, z obsługą tych mieszkań bywa różnie czyli dobrze i żle i bardzo żle, najbardziej zadowolony jestem z obsługi w Katowicach jest tam
      taki fachowiec z górnej półki- człowiek "orkiestra" i zawsze w humorze i zawsze profesjonalny, pytanie należy zadać firmie Mzuri, dlaczego takich fachowców nie ma np. w Warszawie czy Łodzi? dlaczego tam obsługa jest taka kiepska? Czyżby na polskim rynku brakowało fachowców od wynajmu, może by ich pan z Katowic przeszkolił....
    • springtool Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? 08.09.16, 21:40
      moim mieszkaniem zarządza Gestor Home. Działają w kilku województwach i szeroki zakres usług. Ja nie muszę się niczym martwić, o tym że wynajmuję mieszkanie przypomina mi tylko wpływ na konto :)
      • izka100 Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? 12.09.16, 21:21
        Hej,
        A możesz napisać coś więcej? W jakim mieście? Ja mam mieszkanie w szczecinie a mieszkam za granicą i też szukam firmy, która będzie się nim zajmować. Jakie koszta takiej usługi? Czy wszystko ok? Jak w ogole się sprawują w zarzadazniu?
        Dzieki
    • Gość: kropka92_14 Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? IP: *.play-internet.pl 21.11.17, 16:20
      TYLKO NIE MZURI!! Może wypowiem się jako osoba wynajmująca ale myśle że to też wazne. Wynajmuje mieszkanie od Mzurii w Łodzi i to TOTALNY KOSZMAR. Wynajmuje mieszkanie od Mzurii w Łodzi i to TOTALNY KOSZMAR. Jesli znajdzie się jakakolwiek rzecz którą od nich potrzebuje wiążę się to z KILKUTYGODNIOWYM okresem oczekiwania na odpowiedź. Obecnie pękła mi płyta ceramiczna - okres który oczekuję na "fachowca" to obecnie 5 tygodni. Po napisaniu 3 maili przypominających i 5 rozmowach ponaglających NADAL NIKT sie tym nie interesuje. Tak samo jest z nadpłatą za media- zwrot kosztów otrzymałam po 5 miesiącach !!!!!! Również wiązało się to z kilkurazowym wręcz błaganiem o zwrot !!! KOSZMAAAAR!!! Podobnie z wymianą żarówek w korytarzu (nie posiadam własnej drabiny), tak samo bylo z odpadającym od ściany grzejnikiem w łazience!! PRACUJĄ TAM SAMI nieprofesjonaliści którzy nic nie potrafią załatwić. Uprawiają tak zwana spychologię - "proszę napisać maila/ przełączę Panią do innego działu". Co wiecej nie ma komu zgłosić jakiejkolwiek skargi- wszystko idzie na bok@mzurii- co nie wiąże się z traktowaniem wynajmu i problemów poważnie. Czekam z niecierpliwością na skończenie umowy bo nie można z takimi niesłowynymi ludźmi podejmować żadnej współpracy.
      Więc proszę przemyśleć oddanie im swojego mieszkania pod opiekę..
      • Gość: Mzuri Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.17, 11:15
        Dzień dobry.
        Bardzo proszę o kontakt na adres uwagi@mzuri.pl z informacją, o jakie mieszkanie dokładnie chodzi.
        Postaramy się jak najszybciej wyjaśnić tę sytuację.
        Pozdrawiamy serdecznie
        Zespół Mzuri
        • Gość: kubbah Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? IP: *.singnet.com.sg 25.09.21, 08:23
          Pisanie do pansta maili to jak wrzucac kamien w gleboka studnie. Po prostu chaos!
      • Gość: kubbah Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? IP: *.singnet.com.sg 25.09.21, 08:22
        Zgadam sie!
        ODRADZAM MZURI ! Wynajmowalem mieszkanie w Warszawie poprzez mzuri przez 1,5 roku. Ich zachowanie bylo i nadal jest skandaliczne. Co chwile zmienial sie opiekun, kiedy zadawalem pytania, nikt o niczym nie wiedzial, odpowiadali po tygodniach lub wcale. Zanim wynajeli minely 4 miesiace po podpisaniu umowy bo panowal chaos ! Postanowilem wiec zmienic firme zarzadzajaca mieszkaniem. Baaaaardzo ciezko bylo sie z nimi dogadac zeby przejac mieszkanie a teraz mijaja 2 miesiace i nie oddali jeszcze mi kaucji, napisalem do nich 5 maili z prosba o oddanie.
        Prosze zauwazyc ze mam 4 mieszkania ktore wynajmuje przez rozne firmy, i jestem zszokowany zachowaniem i serwisem mzuri. SKANDAL!!
    • Gość: Yolanda Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? IP: *.tbcn.telia.com 08.11.19, 22:27
      Bardzo nie polecam firmy Promabi!
      Stara prawda głosi, że jak się samemu o coś nie zadba, to nikt tego za nas nie zrobi i niestety firma Promabi bardzo potwierdza tą tezę.
      Firmie Promabi powierzyłam swoje mieszkanie w celu znalezienia najemcy, a później opieki nad mieszkaniem w trakcie zamieszkiwania go przez najemcę. I przekonałam się, że niestety to co Promabi umie najlepiej, to dbanie o swoje finanse. A to dlatego, że pomimo comiesięcznego abonamentu, który Promabi pobiera za opiekę nad mieszkaniem, firma chce naliczać opłaty za usługi, które zgodnie z umową powinny się mieścić w zakresie usług objętych abonamentem.
      Później nie było lepiej. Bez wchodzenia w szczegóły: współpraca z firmą Promabi kosztowała mnie więcej nerwów niż gdybym sama miała się opiekować mieszkaniem. Dlatego nie polecam tej firmy!
    • Gość: Yee Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.20, 10:51
      Właśnie mam problem z tą firmą. Czy możesz napisać coś więcej co cię spotkało? Ja byłam najemcą i teraz będę musuała zawalczyć o swoje, bo mi zabrali całą kaucje i jeszcze kazali dopłacać! A mieszkanie pozostawione w stanie bdb. Koszmar!
    • Gość: Kubbah Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? IP: *.singnet.com.sg 25.09.21, 08:20
      MZURI ODRADZAM! Wynajmowalem mieszkanie w Warszawie poprzez mzuri przez 1,5 roku. Ich zachowanie bylo i nadal jest skandaliczne. Co chwile zmienial sie opiekun, kiedy zadawalem pytania, nikt o niczym nie wiedzial, odpowiadali po tygodniach lub wcale. Zanim wynajeli minely 4 miesiace po podpisaniu umowy bo panowal chaos ! Postanowilem wiec zmienic firme zarzadzajaca mieszkaniem. Baaaaardzo ciezko bylo sie z nimi dogadac zeby przejac mieszkanie a teraz mijaja 2 miesiace i nie oddali jeszcze mi kaucji, napisalem do nich 5 maili z prosba o oddanie.
      Prosze zauwazyc ze mam 4 mieszkania ktore wynajmuje przez rozne firmy, i jestem zszokowany zachowaniem i serwisem mzuri. SKANDAL!!
      • Gość: Zenek Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? IP: 165.225.206.* 28.10.21, 11:20
        Chyba Mzuri już nie istnieje. Jest tylko ten bezczelny gośc promujący się na prawo i lewo. Powierzyłem im mieszkania i jakby firma się zwinęła. Telefony są odrzucane, BOK to tylko fasada kontaktu bo od kilku tygodni czekam na jakąkowleik odpowiedź. Konsekwencje są takie, że nie wiadomo kto się mieszkaniami zajmuje, co tam się dzieje i jak wyglądają rozliczenia. Płacę podatki na podstawie pełnego błedów raportu bo żaden h... z tej firmy nie ma ochoty wytłumaczyć skąd się biora kwoty w tym raporcie.

Wysłałem też maja na uwagi@mzuri i efekt jest ten sam - zero !!!!!!! reakcji.

Gdybym miał czas i był lub miał dostępnego prawnika bo bym tych s... wykończył w sadach. Jak nie mają czasu na swoich klientów to by musieli znaleźć na tłumaczenie sie w sądach.

Kiedyś to przynajmniej mieli niezłe warunki ale to co chcą dziś to absurd za ich poziom usług.
    • Gość: Anatolii Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? IP: 24.114.45.* 20.02.23, 19:32
      UWAŻAJCIE OSZUSTY
      W ciągu wynajęcia mieszkania przez MZURI OSZUST cały czas od nas wymagali dodatkowe koszty ,których nie było w umowie. Codziennie przesyłali wiadomości o zadłużeniu, nie patrzą na to że płaciliśmy zgodnie umowy wszystko na czas .Nawet żeby dostać od nich oryginał umowy , musicie zapłacić. Z mieszkania znikali rzeczy, było widać że ktoś zawsze przychodzi, kiedy byliśmy w pracy. Na umowę nie patrzą ,robią co chcą.Złożyliśmy wniosek do policji, bo po 1 miesiąc wyprowadzenia z mieszkania i podpisane wszystkich dokumentów o rozerwanie umowy przedłużają wymagać od nas pieniądze, żeby nie zwracać kaucję.przy odebrania mieszkania papierze podpisywali dwie strony i było wszystko w porządku , zadłużenia nie było)O czym świadczą papiery.
    • Gość: Magda Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? IP: *.cgn.sunrise.net 20.02.23, 21:16
      Ja bardzo serdecznie polecam Mzuri, obsluguja kilka naszych mieszkan w Warszawie, na Slasku i s Lodzi I jestesmy z nich bardzo zadowoleni- profesjonalna komunikacja, dobra wspolpraca. co do nazwisk to w Lodzi polecam serdecznie Pawla Muszynskiego, bardzo zaangazowany I pomocny, wspaniale pomogl nam przygotowac mieszkanie do wynajmu a w Warszawie Pawla Bojaczuka- bardzo pomocny i przyjazny do klienta, z obydwoma wspolpraca super sie uklada.
      • Gość: Monika Re: Komu powierzyc zarządzanie moim mieszkaniem? IP: *.147.76.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.03.23, 13:35
        Mam wrażenie ,że wpis to ktoś z firmy MZURI.
        TO OSZUŚCI!!!! Naliczają jakieś opłaty Administracyjne,które nie są ujęte w umowie .Straszą milami,a sami nie wywiązują się z umowy .Nie oddają kaucji !!!!!
        Zastanawiam się po przeczytaniu na kilku forach czy nie zgłosić sprawy dalej nawet do Prokuratury niech się przyjrzą tej firmie !!!! No na pewno odwiedzi ich UWAGA TVN .

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka