GoĹÄ: Maria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 23:13 Szanuje takich ludzi, najnormalnieszy facet. Sa takie dziedziny gdzie lizy sie tylko profesjonalnizm. Ciu ciu ciu to dobre na laweczce w parku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Marek Wronski Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardiochir... IP: *.UMDNJ.EDU 25.10.05, 23:14 Zdaje sobie sprawe, ze czasami wybitnym indywidualnosciom puszczaja nerwy. Jak lekarz-anestezjolog nie raz spotkalem sie na sali operacyjnej z wybuchem chirurga - jest to niewatpliwie odreagowywanie stresu. Jednak przyslowiowe chamstwo i nie liczenie sie z innymi ludzmi poza sala operacyjna to raczej sprawa charakteru i kultury. Ci wszyscy "Krzykacze" rzadko sie awanturuja ze swoimi zwierzchnikami badz ludzmi, z ktorymi musza sie liczyc. W USA i teraz juz w Niemczech wiekszosc instytucji nie toleruje takich pieniaczy bez wzgledu na ich umiejetnosci i sztuke. Jestem przekonany, ze w Niemczech prof. Malec bedzie potrafil sie opanowac... a jezli nie to Go wywala z pracy. Wybitny chirurg to Artysta, ale to nie daje prawa, aby "rownac z ziemia" ludzi, ktorymi sie kieruje... Moze doswiadczony psycholog w tak zwanej "kontroli gniewu" moglby pomoc? Bo to wielka szkoda dla miasta Krakowa stracic utalentowanego chirurga! dr med. Marek Wronski, New York Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł [...] IP: *.kompania.net 26.10.05, 02:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obiektywny prof malec najlepszy kardiochirurg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 18:18 czy tylko prof Malec ratuje zycie dzieciom, a gdzie sa kardiolodzy , anestezjolodzy konsultanci z innych specjalnosci i caly zespol asystentow Odpowiedz Link Zgłoś
beataberlik Re: prof malec najlepszy kardiochirurg 27.02.07, 11:53 oczywiście że ratują,ale nie wiem czy się wczytałeś dokładnie,to Profesora dalece krzywdząco atakują więc Jego bronimy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obiektywny Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 18:55 czy tylko prof malec ratuje dzieciom zycie, gdzie zespol kardiologow, anestezjologow, konsultantow innych specjalnosci a caly zespol pielegniarski? Czy umieraja dzieci jedynie z powodu wad serca a inne nie wymagaja ratunku, czy nikt juz nie pracuje tylko pan prof malec- a jednak nie sadze by wszyscy byli chamscy i ordynarni bo coz to bylby za szpital, jacy ludzie a jednak noble oblige! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: C79 Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 09:50 > Niemczech prof. Malec bedzie potrafil sie opanowac... a jezli nie to Go > wywala z pracy. A może w Niemczech nie będzie miał powodu, by wubuchać gniewem, bo nie spotka się z tak bezczelnym olewactwem i lekceważeniem zdrowia ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kocio Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:23 Znaczy tu biedny Pan Profesor sam haki trzyma, mostek piłuje i jeszcze pompą do krążenia kręci Ojludzie ale wy nie macie pojęcia o pracy w szpitalu, a na kardiochirurgii w szczególności!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Obiektywny Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 23:23 Coś pan prof. Malec kombinuje - w istocie chamstwo niezależnie od tytułów naukowych trzeba piętnować. Sądzę, że Prokocim bez p. Malca się nie zawali - życzę powodzenia w Niemczech. Ponadto zdziwiony jestem tym, że p. Malec pokazuje parking - jeżeli ktoś pracuje do godziny 15 to jest oczywiste, że o tej godzinie opuszcza miejsce pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dell Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.compower.pl 25.10.05, 23:40 Chyba Pan "Obiektywny" pomylil biuro ze szpitalem...a jak nie rozumiesz Panie "Obiektywny"...to zaparkuj na innym parkingu! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aggi Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.chello.pl 28.10.05, 22:09 jesli komus za 8 godzin pracy od 7.00 do 15.00 płacą 800zł. ( taka jest pensja asytsenta) to gdzieś musi zarabiać po 15.00, bo umarłby z głodu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kocio Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:25 Oj panie dell pan to chyba u Leppera prawo praktykowałeś Jak nie masz pan pojęcia o Kodeksie Pracy to lepiej idź na parkingowego a nie komentuj czasu pracy lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: koko Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.ghnet.pl 26.10.05, 07:01 tak , jest to słuszny pogląd jak do 15 to do 15 przerwać operację bo 15 tak jak Anglicy , choćby gromy biły jak 17 to herbatka to tak jak w szkole nauka j.angielskiego jak sie nie douczysz po lekcjach to co najwyżej będziesz umiał zapytać o drogę i drobiazgi w sklepie nic dziwnego ,że profesor goni nieudaczników , którzy kasę chcą golić ale uczyć się nie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: h Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 11:47 Nikt nie przerywa operacji demagogu. Rozumiem, ze wedlug Ciebie lekarze powinni spedzac w pracy 15 godzin dziennie, bo sa "sluzba zdrowia"? Wchodza, zeby "zarabiac na miescie", bo nie sa profesorami i chca zarobic wiecej niz 1000 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kocio Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:27 A ciekawe kto to o tej 15 operacje przerywa, chyba sam Prof - bo dziennikarzom przez okno parkinki pokazuje. Czasem warto chwile pomyśleć zanim się coś głupiego planie - chyba że zakręty na mózgu bolą Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obiektywna!!!!!!!! Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.adsl.net.t-com.hr 26.10.05, 11:10 Sluchaj obiektywny, gdybys mial dziecko z wada serca, ktora jak na razie w Polsce moze skorygować tylko Prof. Malec, to pewnie troszke inaczej patrzylybs na czas pracy, "chamstwo" w stosunku do podwladnych itp., ktory z lekarzy przyjedzie do szpitala o 3 w nocy, bo z dzieckiem po operacji jest cos nie tak? Oczywiscie zaden, ale Malec przyjedzie, bo kocha te malenstwa i dla nich sie maksymalnie poswieca. Swoja droga juz dawno mogl być gdzies, gdzie jego miesieczne zarobki beda wieksze od polskich rocznych, nie byl, poniewaz potrzebowaly go wlasnie dzici z Polski. Czy uwazasz Obiektywny, ze moga go zastapić ci idacy o 15-stej do domu lapowkarze, ktorzych poswiecenie dla dzici mierzy sie wysokoscia lapowy danej przez rodzicow!!! Urazeni "lekarze" powinniscie sie wstydzić (co najmniej). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anita O. Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.orange.pl 26.10.05, 23:22 Nie byłam i nie jestem matką chorego dziecka - na szczęscie!(i mam nadzieję, ze nigdy nie będę) aczkolwiek nie mogę przejsc obojetnie obok artykułu szkalującego świetnego, mądrego, zaangażowanego w swoją pracę profesora. Jedynie co mogę powiedzieć(odpowiedzieć)....to chylę czoła przed p. profesorem i wyrażam głebokie współczucie, ze musi pracowac w zespole lekarzy nieodpowiedzialnych...gdyż moim zdaniem wszyscy "specjaliści" po uzyskaniu odpowiedniego wykształcenia...niestety wyemigrowli z Polski(dorobkiewicze) a zostali Ci,którym albo zależy na chorych dzieciach,i Ci, którzy próbują się wykazać. Pan prof. Malec został.....więc??? zostawię dalsze rozważania bez komentarza.... mam nadzieję, że wszyscy Ci, którym obecnośc prof.Malca jest nie na rękę...zastanowią się nad każdym szkalującym go słowem.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kwas Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 18:10 LOOOOOOOOOOOOOOOL Ten przecudowny prof przed powrotem do Polski siedzial za granica i zarabial ciezka kase, co akurat nie jest dziwne, biorac pod uwage zarobki w naszych szpitalach.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kocio Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:29 Słuchaj obiektywna!!!! Jak jesteś niedoinformowana to lepiej ksiązke poczytaj lub internet przeglądnij - jak potrafisz. Najbliższa, całkiem niezła kardiochirurgia dziecięca to w Zabrzu funkcjonuje - jakies 100 km od Krakówka Więc nie klej kitu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PIOTR o kardiochirurgii w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 01:17 lecza tylko proste wady !!! Te które dobrze rokują. O FALOCIE i np. o HLHS nie chca słyszeć ani widzieć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pacj.jank może kilka słów o oddz.kariologicznym!!! 31.10.05, 09:37 Gdyby nie oddział kardiologiczny rewelacyjni lekarze wyspecjalizowane pielegniarki czyli cały personel- nie mógłby profesor operować bo przeciez cała diagnostyka i przygotowaniem dziecka do zabiegu zajmuje sie ten oddział. Lekarze i pielegniarki podchodza do dzieci z wielkim uczuciem i troską o ich zdrowie i samopoczucie, staraja sie aby pobyt na ich oddziałe był jak najprzyjemniejszy. A co według mnie najważniejsze podchodzą do pacjenta z sercem i to jest piekne.Podziekowania dla całego oddziału za rewelacyjną opieke i serce! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rodzic Re: może kilka słów o oddz.kariologicznym!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 11:50 Dla mnie i mojego dziecka ten oddział jest najtrudniejszy. Brak opieki rodziców w nocy, dzieci potrafią płakać kilka godzin i nikt się nimi nie zajmie. Zrywane są o 5 rano do ważenia, często po nim rzucone na łóżeczko niczym nie przykryte. Rządzi ten kto wchodzi z lekarzy do sali, tak że jednego dnia jeat kilka diagnoz. Nigdy ordynatora nie widziałam na obchodzie. Poza tym to przechowalnia na której dzieci zamiast leżeć kilka dni przed operacja spędzają miesiące bo łapią infekcję za infekcją. Jest tam kilku wspaniałych lekarzy, ale większość to krzykacze. W przeciwieństwie do kardiochirurgii można zostać zwymyślanym o nic. Dlatego życzę wszystkim oczekującym na zabiegi aby trafiali prosto na VIII do Profesora to oddział przyjazny dla dziecka. POdstawą jest to że można przebywać z dzieckiem 24 godziny na dobę. Dziecko i matka może czuć się bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pacj.jank Re: może kilka słów o oddz.kariologicznym!!! 31.10.05, 12:11 Niektóre dzieci czekaja na oddziale tylko dla tego ze maja obiecana operacje na oddziale kardichoirurgiczny! A bywa i tak że mimo zdiagnozowania przez lekarzy kadiologii, obietnic kardichirurgów i profesora dziecko czeka na planowany zabie po kilka miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rodzic Re: może kilka słów o oddz.kariologicznym!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 12:25 Mogę wiele powiedzieć na temat oddziałów VI i VIII, ponieważ spędziliśmy tam sporo czasu.Nie mogę nic złego powiedzieć na temat oddziału VIII. Opieka jest ok, można z dzieckiem przebywac cały czas co jest wielką zaletą. Natomiast zwyczaje panujące na kardiologii pozostawiaja wiele do życzenia. Jest wiele zakazów, które nie maja żadnego sensu. Jeżeli chodzi o lekarzy jest kilku, których bardzo szanuję, ale są tez tacy, których wiedza i umiejętności są rzadne. Podczas obchodu wyganiają rodziców z sali, jakby stan dziecka był wielka tajemnicą. Takich zwyczajów nie ma na VIII. Odpowiedz Link Zgłoś
pacj.jank Re: może kilka słów o oddz.kariologicznym!!! 31.10.05, 12:43 Może i oddział VIII pozwala na przebywanie rodziców z dzieckiem 24h bo ma taką możliwość i warunki w przeciwieństwie do oddziału kardiologii gdzie zawsze znajduje się wiele dzieci które muszą zostać szybko zdniagnozowane i niestety rodzice nie maja gdzie w nocy być z nim bo dzieci które niejednokrotnie maja upośledzony układ oddechowy nie miały by jak oddychać i walczyć z przeciwnościami losu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ml Re: może kilka słów o oddz.kariologicznym!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 12:31 oddział szósty jest to bardzo trudne przeżycie dla dzieci i dla rodziców czeka się długo bo często nie ma wolnego miejsca na IT - oddziale pooperacyjnym a jest to niezbędne żeby móc przeprowadzić operacje niestety nie wyjaśnia się tego rodzicom tylko wmawia się im że to profesor nie chce operowac organizacja pracy na VI jest okropna bałagan znieczulica wiele przypadków śmiertelnych wynikających z zaniedbania zakaz przebywania w nocy rodziców jest głupotą przydałby się tam wreszcie ktoś kompetentny kto zrobiłby porządek a już połaczenie tego oddziału z płucnym poprzez wspólną stołówkę i korytarz jest zupełnym nieporozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
pacj.jank Re: może kilka słów o oddz.kariologicznym!!! 31.10.05, 12:47 Też uważam że oddział kardiologii powinien być samodzielnym oddziałem ale nie sądze że wynika to z organizacji pracy samego oddziału kardiologii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosć rodzic Re: może kilka słów o oddz.kariologicznym!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 13:38 Pac.jank Mam pytanie, czy przebywaliście na VIII? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rodzic Re: może kilka słów o oddz.kariologicznym!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:41 Marzeniem naszym jest aby kiedyś kardiologia i kardiochirurgia były w jednych rękach (najlepiej profesora), stanowiły jeden oddział. Aby lekarze zarówno jednego jak i drugiego oddziału żyli ze sobą w zgodzie. Wspierali siebie i nawzajem szanowali a nie utrudniali sobie pracy kosztem zdrowia małych pacjentów. Bardzo dziwi że cewnikowanie to kardiologia, przecież to też bardzo poważny i niebezpieczny zabieg, Wielkie wyrazy szacunku tym lekarzom którzy to przeprowadzają. Może kiedyś spełnią się nasze marzenia tego sobie i wam życzę Odpowiedz Link Zgłoś
basikrzy Re: może kilka słów o oddz.kariologicznym!!! 31.10.05, 15:07 tak powinno być! bo przecież kardiochiryrdzy nawet nie widzą jak sobie pacjent radzi przed operacją nie mają potem porównania same wyniki zapisane w karcie to nie wszystko ale kogo stac na podjęcie takiej decyzji? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Do rodzic Re: może kilka słów o oddz.kariologicznym!!! IP: *.autocom.pl 31.10.05, 20:39 Na całym świecie cewnikowanie serca (jak sama nazwa wskazuje - kardiologia inwazyjna) nalezy, czy to sie komuś podoba, czy nie - do kardiologów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: może kilka słów o oddz.kariologicznym!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 12:13 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 27.10.05, 05:25 Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: Obiektywny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 25.10.05, 23:23 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Coś pan prof. Malec kombinuje - w istocie chamstwo niezależnie od tytułów naukowych trzeba piętnować. Sądzę, że Prokocim bez p. Malca się nie zawali - życzę powodzenia w Niemczech. Ponadto zdziwiony jestem tym, że p. Malec pokazuje parking - jeżeli ktoś pracuje do godziny 15 to jest oczywiste, że o tej godzinie opuszcza miejsce pracy. ---------------------------------------------------------------------- Ty, obiektywny, wyraznie widac, ze jestes jakims mizernym lekarzyna ktoremu tez zal dupe sciska i zazdrosc. Bez ciebie polska sluzba zdrowia bedzie istniec ale bez Pana Prof. Malca poniesie niepowetowana strate. Mam nadzieje, ze Pan Prof. Malec zostanie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Prawda Ma racje Prof. Edward Malec - PODZIWIAM!!!!!! IP: *.seminarium.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 23:27 Czapki z głów!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obserwator trudna sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 23:32 bardzo trudna sprawa, WYBITNY czlowiek, ale juz niejeden lekarz mial dosc tych ukladow poddanczo - feudalnych (m.inn dr Paj..), a cytowana dr Januszewska w wieku 30-kilku lat jest starą panną i ma siwe włosy... malo kto wytrzymuje w takiej atmosferze, za 800 zl miesiecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lylwer Re: trudna sprawa IP: *.lns4-c11.dsl.pol.co.uk 26.10.05, 20:45 w wieku 30 lat trudno byc stara panna a siwe wlosy nie biora sie (tylko) ze stresu i to akurat tylko tego wyplywajacego z feudalnych ukladow kardiochirurgia dziecieca to nie, powiedzmy, botanika mysle ze wymaga szybkich i zdecydowanych decyzji i moze pociaga to za soba nerwowosc, brak poszabowania innych poza tym wielu polskich lekarzy to weszace kase konowaly - tak bylo od lat... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do lylwer Re: trudna sprawa IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:32 Aha - staropanieństwo topewnie definiujemy tak gdzieś od 60 roku życia Sorry koleś ale nie myl staropanieństwa z wiekiem emerytalnym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: trudna sprawa IP: 149.156.58.* 27.10.05, 10:44 Grubiański ten obserwator... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: inny gość Re: trudna sprawa IP: 149.156.58.* 27.10.05, 10:46 Nie grubiański tylko gruuuuuuuby, he, he, he.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: L. Kra Re: trudna sprawa IP: 149.156.58.* 27.10.05, 11:01 pozycja obserwatora jest bardzo wygodna i bezpieczna .... włoski sa przy tym czarniutkie ale brzuch rosnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ZZ Re: Ma racje Prof. Edward Malec - PODZIWIAM!!!!!! IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:30 Na sali operacyjnej też ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PAWKA najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 23:36 Bardzo szkoda fachowca, ale nie sądzę, że w Niemczech będzie mógł op.. bezkarnie podwładnych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XAX Re: najlepszy polski kardioch IP: *.150.popsite.net 25.10.05, 23:44 W Niemczech 'podwladni' lepiej pracuja, maja pewnie lepsza wiedze, nie opie..ja sie i sluchaja szefa. Nie polemizuja. Gość portalu: PAWKA napisał(a): > Bardzo szkoda fachowca, ale nie sądzę, że w Niemczech będzie mógł op.. > bezkarnie podwładnych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: człowiek Re: najlepszy polski kardioch IP: *.fastres.net 27.10.05, 11:29 errare humanum est! nawet prof.M nie zawsze musi mieć rację. Jak sobie wyobrażasz bandę bezmózgich lekarzy niezdolnych do polemiki? Problemem polskiej medycyny jest właśnie upajanie się wielkich własną "wielkością" i zamknięcie się na jakiekolwiek opinie z zewnątrz. Brak profesjonalizmu należy potępiać, ale własne zdanie nie jest powodem by niszczyć ludzi... największy gigant robiąc to może stać się zerem w oczach innych! Potrzeba nam odrobinę więcej człowieczeństwa... w końcu ono jest podstawą medycyny! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kocio Re: najlepszy polski kardioch IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:36 A w ogóle to miotły nosza w odwłokach i tańcza sambe - to pomaga na utrzymanie czystosci w obehjściu operacyjnym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cor cordis Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 02:52 Panie, opierdzielaj pan bezmózgie i bez serca istoty, ja panu pozwalam, sam jestem dożarty - bez przesadzy. Grubiaństwo innych zabijaja lubi. Nie piernicz sie Pan z gazetą, ludźmi małej wagi - walcz Pan od dzieciaki i innych, o ich zycie, bądx pan ponad TO szajsowskie krakowiańskie bagienko. Niech skorzysta więc Hamburg. W mieście H. - nie spotka Pan Polaka kretyna, więc nie będzie się Pan musial denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kocio Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:38 Ale " po cichu, po wielkiemu cichu" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mann Przed użyciem wstrząsnąć IP: *.chello.pl 26.10.05, 05:12 Wydaje mi się że w Prokocimiu należałoby "wyp..." co drugiego "lekarza" Osobiście nie znam lekarza opisanego w artykule ale miałem kontakt z innymi którzy mają "olewający" stosunek do pacjętów i ci sa groźniejsi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Przed użyciem wstrząsnąć IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 27.10.05, 05:35 Przed użyciem wstrząsnąć Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: mann IP: *.chello.pl Data: 26.10.05, 05:12 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Wydaje mi się że w Prokocimiu należałoby "wyp..." co drugiego "lekarza" Osobiście nie znam lekarza opisanego w artykule ale miałem kontakt z innymi którzy mają "olewający" stosunek do pacjętów i ci sa groźniejsi -------------------------------------------------------------------------------- I tacy gnoje maja czelnosc szykanowac i krytykowac tak wybitnego specjaliste. Przeciez stres moze znalezc odbicie w pracy Profesora /choc nie sadze/ wywalic ich wszystkich i niech sobie Profesor sam dobierze zespol na ktory nie bedzie musial sie denerwowac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KL Re: Przed użyciem wstrząsnąć IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:39 Pozostaje tylko pytanie czy kolejki wydłużą sie wtedy dwukrotnie czy też moze w postępie geometrycznym Boże ucxhowaj od takich genialnych reformatorów. A może by tak wy... co drugiego pacjenta ????? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ojciec Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: 83.175.177.* 26.10.05, 05:14 Operował mojego Kubusia w 1994 gdy ten miał 9 miesięcy.Będzie to strata dla kardiochirurgii. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: u. Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 07:17 Pani Doktorze ! Popieram pana w 100% - niech ktoś w końcu zrobi porządek w Prokocimiu z niektórymi lekarzami .. bo po kontakcie z nimi otwiera się człowiekowi nóż w kieszeni !!!! Panie doktorze popieram ..ale jesli Pan wyjedzie to kto to zrobi?? z poważaniem u. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dr Jest jednym z najlepszych na świecie. IP: *.su.krakow.pl 26.10.05, 07:55 Widziałem wielokrotnie jego fachowość. Widziałem też jak obnażał niekompetencje POLSKICH PROFESORKÓW. Za to go nienawidzą. Polskie środowisko kliniczne musi pozbyć się takiej perełki. Biada wam pseudospecjaliści-postkomuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kl Re: Jest jednym z najlepszych na świecie. IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:41 A Balcerowicz musi odejśc Z bratnim pozdrowieniem A. Lepper Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: paulo Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: 195.150.92.* 26.10.05, 07:56 i bardzo dobrze robi, lekarz w polskim szpitalu jest jak święta krowa, wiecznie spóźniony, albo juz wyszedł, lekceważący pacjentów i nadstawiający kieszenie na datki. Oczywiście również biedny bo wprawdzie do pracy dojeżdża samochodem za 200 tys ale pensji ma 1500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktoś Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.dop.krakow.pl 26.10.05, 08:14 paulo: a zastanawiałeś się kiedyś jak to się dzieje? Jeśli nie to chłopie weź się do roboty, pracuj 14 godzin dziennie a może też sobie kupisz auto... I jeszcze pytanie. Którzy lekarze zarabiają 1500 zł? Chyba profesorzy... Bo zwykli to co najwyżej 800... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gg Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: 83.175.177.* 26.10.05, 08:52 nie pisz bzdur, stazysta zarabia 1700 brutto, pensje adiunktow to okolo 2600 brutto, a profesorskie ok 4000. i to na naszym CM UJ w krakowie. nie musze mowic ze w szpitalach powiatowych zarobiki sa wieksze. a lekarz zarabiajacy 800 PLN ma albo czesc etetu, i jesto to kwota entto ale do tego nalezy doliczyc dyzury. wiec nie ma lekazrzy zarabiajacych mniej niz +/- 1300 pln. a jesli sa to znaczy ze sa ciency jak barszcz i nieudaczncy Odpowiedz Link Zgłoś
rafsum Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch 26.10.05, 11:43 jak doliczysz dyzury to ile wyjdzie godzin pracy,czy gotowosci jak kto woli? Chcialbym zarabiac tyle ze by nie musiec dyzurowac i normalnie zyc-jak n.p lekarze rodzinni.Stazysci zarabiaja wiecej niz starsi asystenci w Szpitalu Powiatowym w ktorym pracuje-moja pensja brutto to 1660 PLN.(3 stopien specjalizacji i 15 lat pracy).A prof.Malec to rzeczywiscie ekstraklasa światowa.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A kto Pani kazał robić studia medyczne IP: 157.25.9.* 26.10.05, 11:59 nie podoba się to proszę zmienić zawód a nie narzekać i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kl Re: kazał robić studia medyczne IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:44 I ukujemy nowe powiedzenie - pacjencie lecz sie sam, skoro wszyscy lekarze najlepiej zrobia jak odejdą od zawodu zamiast narzekac na warunki płacy i pracy (za taka g.... płacę) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: 83.175.177.* 26.10.05, 12:11 ja jestem po stazu niedawno, pracuje w wymarzonej dziedzinie po 12 godzin dziennie i zarabiam ponad 2500 netto miesiecznie bez dyzurow ktorych jeszcze nie moge pelnic Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: top Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 19:02 Dzieki za szczera wypowiedź.Na to czasami w tym środowisku trzeba odwagi.Gratuluję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kl Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:44 Na kardiochirurgii w Prokocimiu ????? Odpowiedz Link Zgłoś
yogisia Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch 18.06.07, 20:48 Hihihi, ciekawe, ze komentatorzy widzą "2500" a nie "12/24" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stażystka Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.pradnik.net 26.10.05, 18:44 stażyście płaci minister tyle ile nakazuje mu ustawa a po stażu jeśli się oczywiście znajdzie pracę zarabia się dużo mniej poza tym to jest 1400zl brutto(netto jakieś 900zl) plus dyżury (jakieś 300) poza tym nie znam lekarza który pracuje w 1 lub 2 pracach, każdy ciągnie w kilku miejscach i stąd ta opiewana "wielka kasa" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ciekawy Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 19:08 kto to sa ci zawistni koledzy czychajacy na stanowisko kardiochirurga prof malca: dermatolodzy , lekarze z chirurgii a moze laryngolodzy? Chyba nie o to chodzi szanowny panie profesorze ! A moze faktycznie maja dosyc pana wulgarnosci i chamstwa.W Niemczech upłynie troche czasu zanim sie pan nauczy tych slow po niemiecku . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Pytel Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 22:33 Po pierwsze jeśli się wypowiadasz publicznie o kompetencji profesora, co wiecej o jego znajomości j.niemieckiego, jeśli nawet na oczy go nie widziałeś, to podaj swoje personalia, co boisz się, masz pełna dupę strachu ? To nie pisz więcej głupot !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 27.10.05, 05:48 Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: ciekawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 26.10.05, 19:08 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- kto to sa ci zawistni koledzy czychajacy na stanowisko kardiochirurga prof malca: dermatolodzy , lekarze z chirurgii a moze laryngolodzy? Chyba nie o to chodzi szanowny panie profesorze ! A moze faktycznie maja dosyc pana wulgarnosci i chamstwa.W Niemczech upłynie troche czasu zanim sie pan nauczy tych slow po niemiecku . -------------------------------------------------------------------------- To ty bezimienny cwoku won do Niemiec, po tobie nikt w Polsce nie bedzie plakal. Nazwisko Pana Profesora pisz chamie z duzej litery! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kolejny gość Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: 194.150.99.* 28.10.05, 14:20 Jesli znasz tego człowieka nigdy byś się tak o nim nie wypowiadała. Bo jeśli chodzi o kontakty z ludźmi to inaczej jak małą literą jego nazwiska nie można pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 28.10.05, 21:06 Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: kolejny gość IP: 194.150.99.* Data: 28.10.05, 14:20 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Jesli znasz tego człowieka nigdy byś się tak o nim nie wypowiadała. Bo jeśli chodzi o kontakty z ludźmi to inaczej jak małą literą jego nazwiska nie można pisać. -------------------------------------------------------------------------------- --- Dzieci - chore to tez mali ludzie a Profesor Malec obchodzi sie z nimi jak najdelikatniej. Nie wierze, ze ktos kims pomiata bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: od tematu Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.autocom.pl 28.10.05, 21:21 Potwierdzam informację, że nie tylko w Krakowie operuje się złożone wady serca (HLHS) także w Łodzi i na Śląsku. Czemu o tym się nie mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ms Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.autocom.pl 28.10.05, 22:59 Dlatego , że Prof . Malec jest najlepszy - proste !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: od tematu Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:11 Chyba niekoniecznie we wszystkich dziedzinach Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 01:03 Ale z jaką skutecznością Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dr Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.ghnet.pl 26.10.05, 19:19 -------------------------------------------------------------------------------- pisza pierdoly. ci lekarze co zarabaija 800 zlotych to albo jacys nieudacznicy i nieuki, albo nie chce im sie pracowac wiecej niz 6 godzin dziennie. NIE ZNAM lekarza ktory by tyle zarabial, a znam to srodowisko od srodka od wielu lat. I NIE CHODZI TU WCALE O LAPOWKI!!! po prostu, pensja+dyzury, + gabinet+ dodatkowe prace zlecenia+ew. badania kliniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:48 Oj młocie - jak tak pracuja, to mają sie chociaz czas wy.. , przepraszam - zdefekować? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dr Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: 83.175.177.* 29.10.05, 10:34 widzisz mlocie MAJA czas sie zdefekowac. widac potrafia wiecej i lepiej dlatego tyle zarabiaja. pozdrawiam nieudacznikow Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aggi Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.chello.pl 28.10.05, 22:18 pensja lekarza asystenta w prokocimiu to 800zł. na ręke ( mniej niż pensja stażysty) - tak jest i to własnie jest absurd Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: top Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 18:59 To chyba żart?Pewnie tak ,bo nie słyszałem o takich zarobkach lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dr Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.ghnet.pl 26.10.05, 19:18 pisza pierdoly. ci lekarze co zarabaija 800 zlotych to albo jacys nieudacznicy i nieuki, albo nie chce im sie pracowac wiecej niz 6 godzin dziennie. NIE ZNAM lekarza ktory by tyle zarabial, a znam to srodowisko od srodka od wielu lat. I NIE CHODZI TU WCALE O LAPOWKI!!! po prostu, pensja+dyzury, + gabinet+ dodatkowe prace zlecenia+ew. badania kliniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:49 To przyjdz do tego cudnego szpitala,a koledzy na pewno ci ten "żart" przedstawia cakiem realnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kubas Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: 212.160.234.* 26.10.05, 08:52 Uderz w stół a nożyce się odezwą. Nie dziwię się że niedouczone lekarzyny (choć na pewno nie wszyscy) się oburzają i nie podoba się im jak ktoś ich goni do roboty i chce od nich wyegzekwować to co przyrzekali w przysiędze Hipokratesa. Poza tym lekarz to nie zawód – to powołanie, więc uwagi w innych komentarzach że jak praca do 15 to do 15, są co najmniej nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pacjent powołanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 11:54 to moze być do wojska. Z powołania można zostać księdzem. Lekarz to zawód, a o powołaniu bredzą tylko plujący na nich żółcią frustraci, którym się uczyć nie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a Kto Ci kazał być lekarzem IP: 157.25.9.* 26.10.05, 12:00 nie podoba się to zmieniać zawód!i po krzyku... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MM Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:49 A w ryj chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PIOTR CIEKAWE KTO TAK BRONI TYCH POKRZYWDZONYCH LEKARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 01:22 ... I NASKAKUJE NA PROFESORA, PRZYZNAĆ SIĘ !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kl Re: CIEKAWE KTO TAK BRONI TYCH POKRZYWDZONYCH LEK IP: *.autocom.pl 29.10.05, 01:24 Wujek Stefan, mistrz celnej riposty Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wojtek Nieudacznicy, macie mentalność z komuny! IP: 157.25.9.* 26.10.05, 09:10 Nieudacznicy, macie mentalność z komuny! PRECZ z Prokocimia bumelanci a Profesora zostawić w spokoju!!! Kim wy jesteście, że by donosy pisać na najwybitniejszego Polaka w swojej dziedzinie! Wy zasmarkane i zakompleksione nieroby! Jesteście jak cała Polska – bezbarwni, żadni, zakompleksieni! Jeden się wybił i ma szacunek na świecie to z nienawiści go niszczycie i ciągniecie w dół. Precz z mojego kraju łobuzy – NIE chcemy tu takich jak WY – DONOSICIELE, aktyw postkomunistyczny. Profesorze trzeba pogonić tą łobuzerię i tyle – niech jadą na Białoruś – tam będą docenieni! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M Re: Nieudacznicy, macie mentalność z komuny! IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:51 Tak jest Chamstwu w życiu nalezy przeciwstawiać sie siłom i godnościom osobistom Wężykiem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: P.B.J Re: Nieudacznicy, macie mentalność z komuny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 13:18 Dokładnie wara z Polski GNOJE PO STUDIACH ZA ŚMIETANE I TATUSIOWE PIENIĄDZE P. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kwas Re: Nieudacznicy, macie mentalność z komuny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 18:18 Jestes glupi, czy tylko udajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tkmk Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 09:27 Panie Profesorze.....jest Pan nie tylko doskonałym lekarzem ale jak widzę również szefem!Czasy kiedy pracowało się do godz. 15 już dawno minęły; z przykrością również obserwuję instrumentalne podejście do pacjenta przez większość lekarzy; dla większości liczą się tylko pieniądze niejednokrotnie zarabiane podwójnie kiedy podczas godzin pracy w szpitalu przyjmują wizyty prywatne! Panie PROFESORZE ma Pan rację do tych lekarzy nie trafią czułe słówka do nich mogą przemówić jedynie ostre i niemiłe uwagi! Poza tym Panie Profesorze......przez Pana "kolegów" przemawia ludzka zawiść i zazdrość.....oni poprostu są malućcy! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maluCZki Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.fastres.net 27.10.05, 12:43 polecam słownik języka polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anna Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.is.net.pl 26.10.05, 10:05 Jeśli Profesor odejdzie to co my rodzice zrobimy!!!!!!!!!Co z naszymi dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: perelekhlhs Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: 195.205.141.* 26.10.05, 10:20 Moj synek czeka na operacje zastanawiam sie ktory z donosicieli podjal by sie jej... tego nie da sie skomentowac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zyczliwy Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:52 A propos - a jak długo czeka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rw czyli o dzieci mu nie chodzi ale o władzę ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 10:23 Czyli troska o polskie dzieci nie jest najważniejsza. Straszy wyjadę. Tam nie popodskakuje nawet gdyby był cudotwórcą. Docelowo skorzystaje dzieci. Nie ma ludzi niezastąpionych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: antyniszczyciel Co warujesz już pod jego drzwiami i czekasz IP: 157.25.9.* 26.10.05, 10:29 jak wyjedzie, że by wskoczyć na jego miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aha Re: Co warujesz już pod jego drzwiami i czekasz IP: 195.205.141.* 26.10.05, 10:34 Chyba wiem o co im chodzi, chca odpoczac, zeby nie bylo jak jest, pilegniarki, lekarze sa po prostu zmeczni ta iloscia dzieci, ktora przychodzi i prosi zeby profesor je operowal, ta iloscia dzieci przezywajacych po operacjach, ktorymi musza sie zajac.Boze Mlyny miela powoli ale zmiela wszystko dokladnie. Chyle czola przed profesorem i przed jego wiernymi wspolpracownikami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ZZ Re: Co warujesz już pod jego drzwiami i czekasz IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:54 Cóz i kolejka dzieci do operacji tez coraz wolniej sie obraca Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ads Re: czyli o dzieci mu nie chodzi ale o władzę ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 11:59 najważniejsza jest troska o dzieci niezależnie w jakim kraju żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Liberał Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 15:54 NIe chcecie komuny to pojedziecie leczyć dzieci do Hamburga - na coś się trzeba zdecydować . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kolejny gość Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: 194.150.99.* 28.10.05, 14:34 Będą inni specjaliści nikt nie jest nie zastąpiony. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja z Krakowa Niestety mylisz się.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 22:25 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MM Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:52 Leczyć np w innych ośrodkach - Zabrze najbliżej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rr prawda jest taka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 10:17 Ilu godnych następców zostawił? Wszyscy (dosłownie wszyscy) co mądrzejsi uciekli. Inni ludzie też mają mają godność. Widziałem jego zachowanie. Sukces to nie tylko jego zasługa ale opieka np. anestezjologów, pielęgniarek innych chirurgów przez nastepne doby nad małym pacjentem. Cały zespól pracuje na sukces. Dydaktyka na oddziale leży. Nawet geniuszom nie można pozwalać na wszystko. Przykład- szantaż albo będe robił co chciał albo wyjadę. Tolerowanie jego zachowania prowadzi to takich sytuacji. Kto przejmie pałeczkę- nikt. Dzięki komu - Malcowi. To jest ośrodek akademicki? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: co zazdrościsz? Jesteś tylko małym misiem IP: 157.25.9.* 26.10.05, 10:27 I chcesz wskoczyć na Jego miejsce...Kalumnie umiesz rzucać – Wyjazd z Polski jak Ci się nie podoba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monika Šokčević prof. Malec-skarb narodowy Polakow! IP: *.adsl.net.t-com.hr 26.10.05, 10:42 Operowal moje dziecko! Wspanialy czlowiek i wspanialy lekarz!!! Gdybysmy jeszcze kiedys w zyciu potrzebowali jego pomocy - pojedziemy do Niemiec, ale do Prokocimia (bez prof. Malca)-NIE!!! Monika Šokčević-mama Stejpana Chorwacja Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: prawda jest taka IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 27.10.05, 06:07 Geniuszom trzeba pozwalac na wszystko, zasluguja na to. Poza tym Geniusza za wszelka cene nalezy zatrzymac w Kraju. To Profesor jest niezwykly a nie wy konowalki. Mozecie mu co najwyzej buty czyscic. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uczeń Re: prawda jest taka IP: *.fastres.net 27.10.05, 13:00 prawdziwy mistrz zostawia po sobie następców... do grobu wiedzę bierze z sobą głupiec. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kolejny gość Re: prawda jest taka IP: 194.150.99.* 28.10.05, 14:42 Widze że nikt w pracy Cię nie poniżał a szkoda może byś inaczej się wtedy wypowiadała. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: prawda jest taka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 15:07 Zmień pracę jeśli w niej czujesz się tak żle Może nie umiesz sprostać wymaganiom. Przecież nikt cię nie zatrzymuje.To twój wybór Nikt nie usuwa wysokiej klasy nauczyciela , to uczeń który nienadąża odchodzi Przemyśl to i nie opluwaj ludzi.Odejdź z honorem a nie zostawiaj za sobą smrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kolejny gość Re: prawda jest taka IP: 194.150.99.* 28.10.05, 15:22 Widze że nadal wiele osób nie rozumie problemu. Sam Malec nie jest w stanie nic zrobić w jego prace jest zaangażowany cały szpital są badania których on nie zrobi. Zastanówcie się ludzie co mówicie bo komfort pracy jest bardzo ważny. Choć widze ze niektórzy podchodzą do tego człowieka bezkrytycznie cóż zrobić nie znasz nie komentuj. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: b Re: prawda jest taka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 15:42 trudno, żeby profesor osobiście pobierał krew, robił echo, cewnikowanie i może jeszcze badanie moczu? Aż tak bardzo czuje się Pani/Pan niedoceniona/y? A co byście sobie zrobili z tym swoim echem, czy cewnikowaniem, gdyby nie profesor; oprawili w ramki i powiesili na ścianie? Jak tak dalej będziecie robić łaskę, to naprawdę profesor zatrudni u siebie w zespole kardiologa i wasz oddzial będzie można zamknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kolejny gość Re: prawda jest taka IP: 194.150.99.* 28.10.05, 16:10 Jak już wspomniałam szkoda z Tobą dyskutować. Powiem na koniec tylko tyle że po pierwsze nikt nie jest nie zastąpiony a po drugie nikt od niego nic nie chce oprócz tego żeby się czasami troche umiał pochamować a skoro on twierdzi że nie ma zamiaru to niech o tym zadecyduje dyrektor szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: b Re: prawda jest taka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 16:21 a czy Wy nie macie sobie niczego do zarzucenia??? a może w takim razie powinni zebrać sie wszyscy rodzice i napisac skarge do Dyrektora szpitala na warunki, jakie panują na Waszym oddziale i na karygodne traktowanie PACJENTA!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kolejny gość Re: prawda jest taka IP: 194.150.99.* 28.10.05, 16:38 Warunki są takie a nie inne gdyż na nic nie ma pieniędzy na co personel wpływu nie ma (dla Twojej informacji są gorsze oddziały). Poza tym na ten oddział rodzice wstępu nie mają. Widze że się nie orientujesz w zasadach panujących na tym specyficznym oddziale. Co ma oznaczać karygodne traktowanie pacjenta - opieka przez 24 godziny??? Widze że zaczyna brakować Ci argumentów. Proponuje zastanowić się najpierw nad pieniędzmi jakie przeznaczane są na szpitale a potem się do czego kolwiek doczepiać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: b Re: prawda jest taka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 16:45 no cóż, miałem wrażenie, że rozmawiam z lekarzem z szostki, a nie z pielegniarką z intensywnej... taki zły ten Wasz szef? uważajcie, zawsze możecie mieć gorszego... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kolejny gość Re: prawda jest taka IP: 194.150.99.* 28.10.05, 17:00 Nie tylko pielęgniarki tam pracują tak dla sprostowania bo nie chce żeby któraś z nich miała jakieś kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mamao Re: prawda jest taka IP: 212.244.217.* 04.11.05, 10:40 no właśnie, zamiast zastanawiać się nad charakterem Profesora (jako rodzić spotkałam sie z jego olbrzymim zaangażowaniem i serdecznością) nie ch dyrekcja szpitala zastanowi się nad warunkami na oddziałach, zwłaszcza na vI. Żeby dzieci w dobrym zdrowiu opuszcząły oddział czy czekały na operację, zeby więcej było oddanych lekarzy jak dr Kordon, żeby rodzice mogli być z dziećmi, bo to jak czuje się małe dziecko opusczone w nocy przed operacją to skandal. To są dzieci chore na serce. Cyba niektórzy o tym zapominają. Oczywiście jest tam kilku dobrych lekarzy ale to wyjątki. Wracając do Profesora.Błagam żeby został. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: prawda jest taka IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 28.10.05, 21:13 Re: prawda jest taka Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: kolejny gość IP: 194.150.99.* Data: 28.10.05, 15:22 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Widze że nadal wiele osób nie rozumie problemu. Sam Malec nie jest w stanie nic zrobić w jego prace jest zaangażowany cały szpital są badania których on nie zrobi. Zastanówcie się ludzie co mówicie bo komfort pracy jest bardzo ważny. Choć widze ze niektórzy podchodzą do tego człowieka bezkrytycznie cóż zrobić nie znasz nie komentuj. --------------------------------------------------------------------- Ale to Prof. Malec ma te zlota reke i to Jego wyroznia Swiat. Coz , pracujcie i dojdziecie do tego samego. Cierpliwosci i checi do korzystania z Jego wiedzy i praktyki. Wtedy ludziska tak samo jak za Profesorem stana za Wami murem. Nie ma nic cenniejszego niz dzieci a On je ratuje od smierci i caly zespol nie zrobilby nic bez Niego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MM Re: prawda jest taka IP: *.autocom.pl 29.10.05, 00:57 Wszyscy tak będa zmieniac tę prace to nawet nie bedzie komu skalpela Profesorowi podać Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wikkoz Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 10:32 Zamast komentarza kilka faktów: - w 1996 roku moja córka urodziła sie z cięzką wadą serca - ówczesna ordynator oddziału kardiologii (teraz na emeryturze) na prośbę lekarza z "terenu" odmówiła przyjęcia dziecka twierdząc że i tak dziecko nie ma szans o ona zaczyna na nastepny dzień urlop (na szczęście lekarzowi udało się przebłagać panią profesor - gdy udało mi się nawiązać kontakt z prof Malcem, ten pomimo tego że przebywał wówczas w Szwajcari, zadeklarował że jeśli będzie tak konieczność, wsiada w samolot i przylatuje wykonać zabieg - w konsekwencji profesor malec wykonał trzy ciężkie operacje na otwartym sercu i to dzięki niemu (nie pomniejszając zasług innych lekarzy) moja córka jest w tej chwili w trzeciej klasie szkoły. - w trakcie pobytu mojej córki w szpitalu (w sumie około 4 miesięcy) obserwowałem pracę lekarzy i z czystym sumieniem mogę podzielić ich na dwie grupy - tych którym zależy na ratowaniu zdrowai i życia pacjenta i na tych którym się tak tylko wydaje. Jeśli ktoś próbuje kłaść na szali z jednej strony życie dziecka a z drugiej swoją urazoną dumę to ja jako pacjent i pracodawca (to ja podatnik płacę pensje lekarzom) decyduję - wolna droga ale nie dla profesora tylko dla wszystkich obrażalskich. Swoją drogą ciekawe do kogo oni by się zwrócili gdyby to ich dziecko miało ciężką wadę serca ? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiap10 Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch 26.10.05, 10:34 "Kiedy widze, ze ktorys z lekarzy mogl zrobic dla dziecka wiecej, niz zrobil, nie przebieram w slowach. Tam gdzie zaczyna sie walka o zycie dzieci, konczy sie u mnie poblazliwosc dla kolegow po fachu". Panie Profesorze - z calego serca dziekuje za te slowa i za wspaniale podejscie do naszych dzieci. Tylko dzieki Pana determinacji i poswieceniu wiele z nich otrzymalo szanse na "nowe zycie". Chociaz nigdy nie leczyl Pan mojej corki, bez chwili wahania oddalabym ja w Pana CUDOWNE RECE. Dla nas rodzicow jest Pan kims wyjatkowym. I to nie tylko jako kardiochirurg, ale przede wszystkim jako Czlowiek. Nie bede komentowala zachowania tych pieciu lekarzy ze szpitala w Prokocimiu, ktorzy zlozyli skarge na Pana. W moich oczach sa oni maluczcy. Zamiast korzystac z mozliwosci podnoszenia przy Panu swoich kwalifikacji, chca tylko pracy od-do i pieniedzy. Dla mnie to nie sa lekarze, tylko maszyny. Miec, miec, miec....przyslania im caly swiat. Zapominaja, ze aby godnie zyc, trzeba tez BYC! Ufam mocno, ze mimo tych niegodnych napasci, zostanie Pan w Krakowie. Przy obecnym systemie opieki medycznej w Polsce, wiele dzieci urodzonych z tak powazna wada serca jak moja corka...umrze bez Pana pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gawgosia Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 12:19 Panie Profesorze !!! W Panu nasza nadzieja. Nie spotyka się codziennie tak cudownych ludzi. Przebywając w szpitalu kilka razy widzieliśmy trud i poświęcenie. Tylko Pan może przywrócić życie naszym dzieciom. W Pana ręce oddajemy nasze pociechy -największe skarby- wierząc że wszystko co możliwe będzie zrobione. To prawda pracuje Pan ponad siły my doceniamy tak wysoki profesjonalizm. Tylko nieudacznicy mogą Panu zazdrościć. Ale to Pana zasługa, Pan wkłada całe swoje serce w to co Pan robi. Bez Pana nasze dzieci nie mają szans. Wierzymy, że nie zostawi nas Pan na pastwę tych bezduszników. Wdzięczni rodzice Filipka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zespół Kliniki Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: 149.156.58.* 26.10.05, 18:59 W związku z artykułem, jaki ukazał się dn. 26.10.05 w Dodatku Krakowskim Gazety Wyborczej, pragniemy wyrazić nasze głębokie oburzenie treścią tej publikacji. Stanowczo protestujemy przeciwko wypowiadaniu się w naszym imieniu. Jako najbliżsi współpracownicy Pana Profesora Edwarda Malca jesteśmy poruszeni próbą Jego publicznego osądu. Pan Profesor jest człowiekiem, który całkowicie poświęca się ciężkiej służbie ratowania zdrowia i życia dzieci. Jest obdarzony wyjątkowym poczuciem odpowiedzialności za swoich pacjentów. Jego unikalne oddanie i poświęcenie powinno być przykładem dla innych lekarzy. Niezwykle cenimy współpracę z człowiekiem, którego podstawowym wymaganiem jest poszanowanie praw dziecka, troska o jego podmiotowe traktowanie oraz kompetentna opieka. Pan Profesor Edward Malec jest twórcą nowoczesnej kardiochirurgii w Polsce. To wybitnie utalentowany chirurg z olbrzymią wiedzą i doświadczeniem, doceniony przez polskie i międzynarodowe gremia kardiochirurgów. Jest laureatem wielu prestiżowych nagród oraz wyróżnień. W kierowanej przez Niego Klinice leczone są dzieci z najbardziej złożonymi wadami serca z całej Polski, a także z zagranicy. Działalność Pana Profesora rozsławia dobre imię naszej Uczelni i Szpitala. Dzięki Jego inicjatywie, mobilizacji oraz wsparciu prowadzone są liczne badania naukowe, których wyniki prezentowane na forum krajowym i międzynarodowym, zyskują wysokie uznanie. Pan Profesor przywiązuje dużą wagę do podnoszenia kwalifikacji i rozwoju zawodowego swoich pracowników, którzy odbywają szkolenia w najlepszych ośrodkach kardiochirurgii dziecięcej na świecie oraz biorą udział w prestiżowych międzynarodowych konferencjach naukowych. Jako osoby z najbliższego otoczenia zawodowego Pana Profesora podziwiamy nie tylko Jego talent, wiedzę, doświadczenie i zawodową pasję, ale także szczerość i poczucie humoru. Jesteśmy dumni, że możemy pracować w zespole kierowanym przez Pana Profesora Edwarda Malca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obserwator Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 20:49 Taaaaak, szkoda że nie mieliście jeszcze odwagi się podpisać. Ilość wazeliny jest powalająca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 27.10.05, 06:17 do obserwatora Szkoda, ze ty nie masz odwagi sie podpisac anonimie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mama Bartusia Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:35 Wiem, że trudno w to uwierzyć przeciętnemu człowiekowi, ale to nie wazelina, to czyste fakty. Tak niezwykły intelekt i tak niezwykły talent to ogromna rzadkość. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MM Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.autocom.pl 29.10.05, 01:01 Vaselini albi quantum satis Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: 193.201.167.* 26.10.05, 10:36 Jestem matką dziecka zoperowanego przez Profesora. Inne ośrodki w Polsce nie zdecydowały się na leczenie mojej córki. Profesor zawsze miał czas dla rodziców, ale przede wszystkim dla dzieci. Widziałam jak w nocy czy w weekendy przyjeżdżał, jak tylko działo się coś z którymś z operowanych przez niego dzieci. Szpital często świecił lekarskimi pustkami a On był. To jest prawdziwe poświęcenie i powołanie. I wiem, że taka postawa zawsze wzbudza zawiść tych, którzy chcą wychodzić z pracy po 8 godzinach i do następnego rana mieć czas tylko dla siebie. Mam szczerą nadzieję, że Profesor pozostanie w Polsce i nadal będzie leczyć nasze dzieci Beata, mama Ani, złożona wada serca Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wojtek zielinski Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: 62.233.163.* 26.10.05, 10:51 To jest niesamowity facet. obserwowalem jak pracuje. strata takiego fachowca bedzie nas kosztowac kilkadziesiat mozliwych do uratowania dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Joanna Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 11:21 Czy aby jednak prof. Malec nie powinien przemyśleć coć trochę swojego postępowania? Praca lekarza to ogromny stres ale jeżeli się kogoś niestannie poniża, obraża to wiadomo, ze nic dobrego z tego nie wyniknie. Przecież ci lekarze też pracują pod wielką presją i w stresie. Może więc to, że o 15 opuszczają szpital to w jakimś stopniu zasługa profesora? Bo jeżeli wciąż się jest krytykowanym czasem słusznie czasem nie, to ludzką rzeczą jest, że w pewnym momencie ktoś może tego psychicznie niewytrzymać. W takiej atmosferze nie da się też dobrze pracowac co może być ogromnym zgrożeniem dla leczonych dzieci. Może po wybuchach złości dobrze by było poświęcić choć jedną chwilę tym lekarzom na spokojną i rzeczową rozmowę. Byłoby to z korzyścią dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Z Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 22:26 Joasiu! Wedlug Ciebie profesor nieustannie poniza, obraza i wciaz krytykuje. Jak on moze zatem w takiej atmosferze jeszcze dobrze pracowac i nie byc zagrozeniem dla leczonych dzieci? Godne zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kolejny gość Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: 194.150.99.* 28.10.05, 14:56 Też się dziwie ale niestety tak jest.Jak ktoś nigdy nie widział go w takiej sytuacji to prosiła bym żeby się nie wypowaidał. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: koj. Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.bph.pl 26.10.05, 11:26 Ten CZŁÓWIEK uratował dwa razy życie mojej córki... Panie dyrektorze szpitala moja córka ma mieć prawdopodobnie trzecią operację, ma umrzeć bo kilku buraków obraziło się na Profesora Malca? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wk uciekają specjaliści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 12:11 Myslę, ze to sobie zaplanował. Odejdzie w sławie dbającego o dzieci. Z tego co mówi to rozmowy w Niemczech są już zaawansowane.Powinien zarabiac w Polsce kokosy. Ludzie chcę mieć za darmo służbę zdrowia to będą mieli. Kłótnia z pracownikami to świetny pretekst. Nikt z lekarzy nie podważa jego kwalifikacji! Nawet genialny pan Malec NIC nie zrobi bez pielegniarki, salowej, instrumentariuszki. Tym ludziom i współpracownikom też się należy szacunek. Ciekawe co na to tak jawnie szantażowana dyrekcja? Z tego co wiem to na jego miejsce z jego kliniki nikt nie wskoczy- wszyscy samodzielni odeszli. Szkoda dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dyzio Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 15:59 Buraczku przecież możesz jechac do Hamburga zoperujesz tam swoja córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: koj Re: Prof. Edward Malec, najlepszy polski kardioch IP: *.bph.pl 27.10.05, 10:23 Bardzo chętnie pojechałbym do Hamburga, daj mi na to kasę to nie ma problemu. Chętnie skopałbym ci dupsko za twoją głupotę i z nasmiewania się z ludzkiego nieszczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kardiochirurg nauka nie idzie w las... IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 27.10.05, 10:49 "Chętnie skopałbym ci dupsko za twoją głupotę" - Wspaniala odzywka. Widac, ze obyczaje prof. Malca przyjmuja sie wsrod rodzicow malych pacjentow. Odpowiedz Link Zgłoś