Gość: eeeee IP: *.wolfson.cam.ac.uk 19.06.06, 00:14 Kracik bez Platformy to nowy lepszy Kracik Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Stefan Re: Kandydaci na prezydenta Krakowa: Boroń, Kraci IP: *.autocom.pl 19.06.06, 00:23 KRACIK na prezydenta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosvc Re: Kandydaci na prezydenta Krakowa: Boroń, Kraci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 00:34 Niech sie PiS dogada z PO albo niech PO sie dogada z PiSem, mieszkancy Krakowa nie podaruja tym partiom jesli przez brak porozumienia bede skazani na dalsze rzady Majchrowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakowiaczek7 Poprzyj Kracika TU: naszprezydent.pl IP: *.ghnet.pl 11.07.06, 19:54 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Kreowanie rzeczywistości przez Wyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 01:08 Po raz kolejny Wyborcza dywaguje na temat kandydatów. Robi więc swoją politykę. Chce niektórych "spalić", a niektórych wzmocnić. I to jest ta władza, którą macie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esteta Po zdjęciach widać, komu sprzyjają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 01:10 Odpowiedz Link Zgłoś
reuben999 Re: Po zdjęciach widać, komu sprzyjają 19.06.06, 10:01 Dodatek krakowski GW jest najsłabszy w całym kraju z lokalnych wkładek. Nie lubiłem Blumsztajna, ale on przynajmniej wszystkich po równo traktował. Teraz mamy pro PO, czasem jakąś aferę od pobierającego pensję wicewojewody Muchy umieszczą i na tym się kończy. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Re: Kandydaci na prezydenta Krakowa: Boroń, Kraci IP: *.fema.pl / *.icm.edu.pl 19.06.06, 01:31 Kracik jest najlepszym kandydatem na prezydenta Krakowa. Może wreszcie to miasto zacznie sie rozwijać. Dość pcimskich posunięć jak jaja z szynobusem, z Rondem Mogilskim, ciągle straszącym szkieletorem, niepotrzebną dziurą pod Rynkiem kopaną przez bałwanów z ZDiKu, którzy nie potrafią załatać dziury w jezdni etc etc. Chcemy nowoczesnego miasta z współczesnymi rozwiązaniami drogowymi, podziemnymi parkingami, szybką komunikacją zbiorową, może z tunelami pod śródmieściem. Kracik to facet z jajami i mam wrażenie przedstawi jakąś wizję rozwoju Krakowa godną tego miasta. Nie dajmy się zwieść głupim politycznym prowokacjom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrrrrr Re: Kandydaci na prezydenta Krakowa: Boroń, Kraci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 07:34 > Kracik to facet z jajami i mam wrażenie przedstawi jakąś wizję rozwoju Krakowa > godną tego miasta. Będziesz miał "faceta z jajami", jak w II instancji wyrok będzie podtrzymany :/ A komisarza z Wawki to ja tu nie chcę!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRACIK :) Niech sobie PO gada z PiS-em... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 04:02 Niech sobie gadają o Boroniu czy innym Kowalskim. Ja i tak głosuję na Kracika :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Stawiam na wąsy Kracika... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 06:32 zadbane, to dobrze swiadczy o posiadaczu :) Odpowiedz Link Zgłoś
zambro Tylko Kracik, precz z Sularzem i s-ką 19.06.06, 07:05 Wreszcie rysuje się jakiś pogodny obraz i zza pleców Kracika nie będą wyglądać spółdzielcy typu Sularz, Matusik -Lipec,G.Lipiec, Pawelec, Stelmachowski czy Klimowicz... Popieram kandydaturę Kracika o radzę mM tylko aby od w/w osób trzymał się z daleka. W przeciwnym wypadku zdradzą go przy najbliższej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierrot Re: Tylko Kracik, precz z Sularzem i s-ką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 13:42 Znowu kolega zambro pluje na ludzi z PO. Pan pewnie od fijaka lub węgrzyna, którzy przegrali zjazd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Czy to prawda że PD popiera Kracika? Gdzieś czy IP: *.ghnet.pl 19.06.06, 09:40 tałam, że rozmowiali z PO, a potem i tak podtrzymali poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Kariera Niepołomic to mit... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 07:36 Czy pamietacie, że Kracik miał kasę, bo nie płacił ZUSu za swoich urzędników? A jako, że był w rzadzącej Unii Wolności, to jakoś mu to załatwili! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EbenezerDirt to co, na majcherka mamy głosować? IP: 213.17.128.* 19.06.06, 10:09 ktory to majcherek znanym jest wzorem uczciwości. albo na jakiegoś no-nejma z pisu? chybaś chłopie na łeb upadł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EbenezerDirt a co do Niepołomic IP: 213.17.128.* 19.06.06, 10:10 porownaj sobie Niepolomice z innymi miejscowościami porownywalnej wielkości w tej częsci kraju, to może przestaniesz opowiadać banialuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Re: a co do Niepołomic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 10:14 Wiesz, jak sie ma kase, kosztem nie płacenia ZUS-u pracownikom, to też sie jest "ynwestorem" pełną gebą :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: a co do Niepołomic IP: 81.21.194.* 19.06.06, 12:57 Gość portalu: wredna_jedza napisał(a): > Wiesz, jak sie ma kase, kosztem nie płacenia ZUS-u pracownikom, to też sie jest > "ynwestorem" pełną gebą :/ OOOO widzę, że wredna_jedza dalej walczy o swego idola Majchrowskiego! Pewnie prawniczka, albo pracownica UM. A ja i tak zagłosuje na Kracika!!!!!! Zastanówcie się o jakie pieniądze skarżą Kracika o ile naszych pieniędzy Majchrowski zmarnował. Wogóle nie ma porównania!! No i wreszcie przestanie Krakowem rządzić klika prawników "wzajemnej adoracji" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Re: a co do Niepołomic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 13:34 A kto ci powiedział, że Majcher to mój idol??? Czytal babsztylu ze zrozumieniem :/ Ale "Yntelygencyja" chce na Kręcika głosowac :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Re: a co do Niepołomic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 13:37 > OOOO widzę, że wredna_jedza dalej walczy o swego idola Majchrowskiego! Pewnie > prawniczka, albo pracownica UM. Dowody!!! A nie szkalowanie na forum!!!!!! Takaś sama krętaczka jak twój idol - Kręcik!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tinah Re: Majchrowski jest za to kryształowy 19.06.06, 13:52 a jakich ma kryształowych współpracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Re: Majchrowski jest za to kryształowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 14:13 Dowody!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo cie podam za oszczestwo!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy wszyscy co popierają Kracika są tak tępi? Że jestem przeciw Kręcikowi, to od razu popieram Majchra??????? Piękna "yntelygencyja" w Krakowie, że aż wstyd :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk VIVAT KRACIK IP: *.autocom.pl 19.06.06, 22:01 Odpowiadam jedzy VIVAT KRACIK , VIVAT KRACIK na Krakowskim Tronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Re: VIVAT KRACIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 07:43 Jak będzie komisarz, to będziesz inaczej śpiewał :/ Albo oficjalnie twierdził, że byłes przeciw :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk VIVAT KRACIK IP: *.autocom.pl 19.06.06, 21:59 A wiecie kto to jest ta jędza i Agata. Toś to córuchna sędziny psiary kadrowy pracownik krakowskiej promocji.Co ponoć zna wszystkie jezyki z psim szczekaniem. VIVAT KRACIK , VIVAT KRACIK na Krakowskim Tronie A tak na m arginesie jest kolejna afera z panujace w Krakowie. Zwiazane jest z pomocą społeczna i nieprawidłowościami wszechwłądnej Prokuratury Kraków - Podgórze. Kiedy nareszcie ktoś się znajdzie i zrobi dono na obecnego władce za niegospodarność i finansowanie swoich znajomych. VIVAT KRACIK , VIVAT KRACIK na Krakowskim Tronie VIVAT KRACIK , VIVAT KRACIK na Krakowskim Tronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWK Henryku, znów Cię ze szpitala wypuścili? IP: 81.219.148.* 20.06.06, 08:46 Chociaż leki bierz regularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWK Kracik mógłby się uczyć od Kosowskiego z Chrzanowa IP: 81.219.148.* 19.06.06, 11:48 Tak sobie czytam te porównania i się czasami zastanawiam co Ci ludzie tutaj wypisują. Jak można porównywać Kraków z Niepołomicami. Jak już to z innymi małymi miejscowościami. Daje przykład burmistrza Ryszarda Kosowskiego z Chrzanowa. Odległość od Krakowa podobna, choć Chrzanów ma autostradę, ale i Niepołomice wkrótce też powinny, a i obecność drogi Tarnowskiej robi swoje. Ludnościowo Chrzanów jest większy, ale i problemy miał większe. Na koniec lat 90 zamknięto w okolicy Hutę, Kopalnie, Zakłady Tłuszczowe a likwidacja groziła Elektrowni Sierszy, a Fablok znacznie zredukował zatrudnienie. Dzisiaj Chrzanów to przykład jak należy działać w samorządzie. Valeo ostatnio otworzyło tam zakład, rozwinęło się kilku lokalnych przedsiębiorców z Magbudem na czele. Do tego Tesco planuje otworzyć centrum przeładunkowe, a niemiecka grupa Seppeler planuje rozbudować dwukrotnie swoją ocynkownie. Chrzanów wraz z Trzebinią i Libiążem pozyskali środki na budowę kanalizacja wraz z oczyszczalnią z środków Funduszy Spójności, za łączną sumę około 100 mln zł. Do tego po wielu latach beznadziejnego oczekiwania udało się wyremontować Rynek i przeprowadzić skuteczną rekultywacje centrum. Wreszcie powrócili tam ludzie. Dodatkowo nigdy nie utopił w prywatnym przedsięwzięciu publicznych 500 000 tysięcy złotych i nigdy nie zalegał z płatnościami. To jest burmistrz z klasą i niech zostanie w Chrzanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: Kariera Niepołomic to mit... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.06, 22:31 Przyjedź sobie frajerze do Niepołomic to zobaczysz czy to mit... MAN zaczyna budowę fabryki, w ciągu 4 miesięcy zbudowano tam drogi, które są szersze od niejednej "krajówki", w miejscowych żwirowniach zaczyna brakować materiału... A spytaj któregoś z urzędników czy ma jakieś braki w składkach ZUSowskich. Nie sądzę. I pomyśl kto jak nie PIS z nadsprawiedliwym ministrem stara się wyeliminować konkurencję wobec swoich ludzi w samorządach. Czy nagonka na Majchrowskiego i Kracika to przypadek? Sam fakt że Kracik startuje oznacza że jest silnym gościem i czuje się czysty. Ma mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krowodrzanin Re: Kariera Niepołomic to mit... IP: *.crowley.pl 11.07.06, 19:09 Przejedź się kolego do Niepołomic a zobaczysz czy to mit!Ja mieszkając na Krowodrzy Górce muszę się wstydzić że po Krakowie jeżdżą samochody sprzedające chleb, mąkę i cukier z samochodu!Pewnie nawet nie wiesz o tym a jak Ci powiem gdzie to nie będziesz wiedział że od pół wieku te tereny należa do Krakowa.Może się nie myłeś rano albo nie zażyłeś dziś lekarstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzinator Re: Kariera Niepołomic prawda 11.07.06, 19:24 Tylko Kracik ,nie ma innych kandydatów ,krytyka zas to strach przed normalnym funkcjonowaniem Krakowa i końcem mafii która wysysa całe dobro tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Kandydaci na prezydenta Krakowa: Boroń, Kraci IP: *.mpec.krakow.pl / *.mpec.krakow.pl 19.06.06, 10:35 Tylko Kracik,głosuję na tak i was zachęcam. mm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marceel Re: Kandydaci na prezydenta Krakowa: Boroń, Kraci IP: *.lama.pl 19.06.06, 11:12 i ja sie pod tym podpisuje! tylko Kracik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dottore Pewnie, że Kracik. Precz z SLDowsko PiSowymi układ IP: *.filg.uj.edu.pl 19.06.06, 13:59 ami. Odpowiedz Link Zgłoś
tinah Re: Odwaga i wola zwycięstwa!! 19.06.06, 10:38 Stanisław Kracik zostanie prezydentem Krakowa, teraz już nie mam wątpliowści! -- Panie Stanisławie trzymamy kciuki, proszę się nie dać układowi! Odpowiedz Link Zgłoś
anka_73 Czyli jak kierować Miastem z więzienia. 19.06.06, 11:19 Najpierw rozwali budżet miasta, gdy uzna że trzeba podżyrować weksel jakiejś firmie, która okaże się wydmuszką. Potem zamiast Prezydenta Miasta będziemy mieli komisarza, bo dług przekroczy normy. A na koniec zamkną go i będziemy dumni, bo dołączymy do tych kilku miast w Polsce, których włodarze siedzą. Jakie piękne wyróżnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
tinah Re: Przecież to ostatnia kadencja Majchrowskiego 19.06.06, 12:15 Przecież to ostatnia kadencja Majchrowskiego, więc nie wiem skąd takie czarnowróżenie. Wygra Kracik, a Kraków nareszcie obudzi się z letargu. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_73 Ostatnia kadencja Kracika 19.06.06, 12:22 Ostatnia to jest kadencja Kracika. W Niepołomicach nie startuje, w Krakowie przegra z kretesem, a później to może być co najwyżej prezesem jakieś spółdzielni mieszkaniowej w Krakowie. Też 10 tysięcy mieszkańców :) Odpowiedz Link Zgłoś
tinah Re: Ostatnia kadencja Kracika w Niepołomicach 19.06.06, 12:55 i tutaj się zgadzamy:) Tak przy okazji co tam słychać u syna Tajstera i u p. Likusa, miejmy nadzieje, że nie poobijani zbytnio po wypadeczku. +++ Panu J.M. już dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_73 Re: Ostatnia kadencja Kracika w Niepołomicach 19.06.06, 14:29 Jak byłam ostatnio na długim weekendzie to czegoś mi ciągle brakowało. Już wiem czego. Płytkiego myślenia w Twoim wykonaniu. A skąd ja mam wiedzieć co u syna Tajstera. Nawet ni wiedziałam, że ma syna. O rodzinie Likusów sobie poczytaj. Dzisiaj piszą o nich w DP, całkiem ciekawy artykuł. > i tutaj się zgadzamy:) Cieszę się niezmiernie, że w końcu zacząłeś się ze mną zgadzać. Ta odrobina wiary w ludzi, jednak się we mnie tliła, że każdy łącznie z Tobą musi od czasu do czasu używać mózgu. Nawet nie wiesz jak się cieszę, że zrozumiałeś w końcu, że Kracik w Krakowie to jak wół przy karacie. Nie nadaje się do miasta, tylko do pola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Czyli jak kierować Miastem z więzienia. IP: 81.21.194.* 19.06.06, 13:02 No i nastepna - znana z forum - wielbicielka Majchrowskiego Anka_74 czarno nam wróży. A ja tylko porównuję wpisy za i przeciw (swój licze tylko raz) I wychodzi mi że 90 % dydkutujacych woli Kracika!!! WSPANIALE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Re: Czyli jak kierować Miastem z więzienia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 13:36 90% to matoły, co chcą aby Krakowem rządził komisarz z Wawki :/ Wstyd, mi że mieszkam z takimi bezmózgami :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dottore Dla zwolenniczki Majchrowskiego 90% Krakowian to IP: *.filg.uj.edu.pl 19.06.06, 14:00 matoły. Prezydentowi też przeszkadzają mieszkańcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Re: Dla zwolenniczki Majchrowskiego 90% Krakowian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 14:12 Eeeej, może tak dowody, że gdziekowliek popierałam Majchra :/ Bo zdaje sie klapki na oczach i taka sama polaryzacja jak Radio z Ryjem z jednej a z drugiej "Wyborcza"... Że jestem przeciw Kręcikowi, to od razu popieram Majchra??? Gratuluje płaskości myślenia "inteligenciku" z Platfosków" :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakówek Re: Dla zwolenniczki Majchrowskiego 90% Krakowian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 14:14 Jak wolisz komisarza z Wawki, to gratuluję ci "troski o miasto" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
anka_73 Re: Czyli jak kierować Miastem z więzienia. 19.06.06, 14:22 > No i nastepna - znana z forum - wielbicielka Majchrowskiego Anka_74 czarno nam > wróży. A ja tylko porównuję wpisy za i przeciw (swój licze tylko raz) I > wychodzi mi że 90 % dydkutujacych woli Kracika!!! > WSPANIALE Bo to forum nie oddaje rzeczywistości. Tutaj siedzi bojówka PO i dlatego tyle tych wpisów. Popatrz na numery IP - ciągle powtarzają się te same, tylko nicki się zmieniają. Więc nie rozśmieszaj mnie dzieciaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Re: Kandydaci na prezydenta Krakowa: Boroń, Kraci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 11:15 K-R-A-C-I-K - ma moj glos! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petr PO powinna się dogadać z Kracikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 11:49 PO powinna się dogadać z Kracikiem , bo on ma szanse wygrać . I dobrze , i bardzo dobrze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dankowalski Re: PO powinna się dogadać z Kracikiem 19.06.06, 11:52 oficjalnie PO go porzec nie może, ale mogliby nie popierac żadnego kandydata to pomogliby Kracikowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Tylko Kracik! IP: *.chello.pl 19.06.06, 19:39 Głosuję na Kracika. Panie prezydencie Kracik, trzymam kciuki i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghan Jerśli PO poprze Kracika to na niego nie zagłosuje IP: *.chello.pl 19.06.06, 12:00 to pocałunek śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Re: Kandydaci na prezydenta Krakowa: Boroń, Kraci IP: *.chello.pl 19.06.06, 12:48 Kto go będzie popierał w Radzie Miasta? Przeciwko niemu wystąpi cały aparat biurokratyczny, któremu dobrze jest jak teraz. Sam nic nie zdziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Mój głos na Kracika IP: 62.29.131.* 19.06.06, 13:02 Mój głos na Kracika, bezwzględnie, bardzo się cieszę, że jednak się zdecydował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka zasada mniejszego zła .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 13:13 Żaden z nich nie jest idealny jednak Towarzysz Majchrowski jest najgorszy. Kierując się zasadą wyboru mniejszego zła z cała pewnością należy ukrócić cierpienia obecnego Prezydenta. Niepokoi mnie jednak sytuacja w jakiej Towarzysz Majchrowski startuje w tych wyborach - przypominają mi poprzednie wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk VIVAT KRACIK IP: *.autocom.pl 19.06.06, 22:05 Trelos1 A ty kim jesteś. Przecie skorumpowany upolityczniony wymiar nie sprawiedliwości w pierwsze kolejności powinien być zlustrowany a wydział przestepczości zorganicowanej powinien nimi sie zając. Przecie jest jawne jak można sobie załatwić sprawieliwość. VIVAT KRACIK , VIVAT KRACIK na Krakowskim Tronie VIVAT KRACIK , VIVAT KRACIK na Krakowskim Tronie Odpowiedz Link Zgłoś
trelos1 VIVAT pozostali przestępcy, VIVAT 20.06.06, 09:08 Ciągnie swój do swego. Też masz wyrok w zawiasach? VIVAT Henryk, VIVAT Kracik, VIVAT Lepper, VIVAT reszta skazanej braci, VIVAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@ Kracik na Prezydenta Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 15:18 Głosujemy za Kracikiem,niezależnym fachowcem, a przeciwko partyjnym układom i poparciom.Czas na kompetentnych gospodarzy a nie partyjnych sługusów. Odpowiedz Link Zgłoś
m637 [...] 20.06.06, 08:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karampuck Czy Kracik coś ukradł? Wyjaśnij proszę IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 20.06.06, 09:56 Proszę o wyjaśnienie, kradzież wydaje mi się "zabraniem w celu przywłaszczenia cudzej rzeczy ruchomej" (art. 278 k.k.). Co p. Kracik sobie przywłaszczył? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza a ZUS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:09 Każdy przedsiębiorca, jak nie płaci ZUS za pracowników, jest traktowany przez prawo jak złodziej... Poza tym - poręczenie za firme, któa nie ma majątku tylko patykiem pisany biznesplan, to jest "gospodarny" burmistrz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karampuck Wiesz, to nie do końca na temat IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 20.06.06, 16:13 Pełna zgoda, że przedsiębiorca (z wyjątkiem górników, rolników, itp. oczywście) nie płacący ZUSu jest źle traktowany... Natomiast w swoim poście odnosiłem się do tego, że "m637" pisał o "kradzieży" (przywłaszczeniu), który to przypadek w sytuacji p.Kracika, wydaje mi się, nie zachodzi - czyli podejrzewam tutaj podejście "a la Kurski", tj. odchody (pomówienia) w wentylator i zawsze coś się przyczepi - przynajmniej mogę mieć takie podejrzenie dopóki p.m637 nie powie co konkretnie p.Kracik sobie przywłaszczył. Może coś, ale tego jeszcze nie wiem. Co do gospodarności to oczywiście można mieć różne zdanie, Twoje jest w pełni uprawnione, ale nasuwają mi się tu dwie refleksje: 1) Tylko ktoś kto nic nie robi nie popełnia błedów, poza tym nie wiem, czy np. p.Kracik nie miał wyboru płace albo ZUS? 2) Z poręczeniem: rozumiem, że gmina poniosła straty w związku z tym. W jakiej one są relacji do tzw. "wspierania inwestorów", gdzie wydaje się grube pieniądze za stworzenie nowego miejsca pracy (w zwolnieniach, w infrastrukturze, etc.) - byłoby to interesujące porównanie. A tak ogólnie to nawet najgorsza interpretacja działalności p.Kracika nie wytrzymuje porównania z działaniem kół rządowo-parlametarnych (np. Beger, Zawisza, Hojarska, Kurski... lista byłaby długa). To są zdecydowanie przypadki działania z niskich pobudek materialnych i szkoda, że nie mamy poczucia, że tzw. wymiar sprawiedliwości zajmuje się tym z równą gorliwością, a przecież "żona Cezara powinna być poza wszelkim podejrzeniem". Pozdarwiam Cię serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tinah Re: a jaki powinien być wyrok za fuszerkę na Rynku 20.06.06, 17:05 conajmniej kilkanaście milionów start za dopuszczelnie do nadbudowy Szeroka 12? za dopuszczelnie do budowy masztów Cracovii, za kilka innych 'szpecących miasto inwestycji'? Obudź się, w Polsce skazuje się płotki bez koneksji, prawidziwi przekręciarze mogą sobie spać spokojnie. Kracik ma moje bezwzględne poparcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrrrr Re: a jaki powinien być wyrok za fuszerkę na Rynk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 10:47 p. Gołasiowi zawdzięczamy firme doradczą, dzięki której wybralismy Turków z Gurisa :/ Kto za to odpowie??? Jak tak wyglądają rządy PO, to za p. Kracika z góry dziękuję :/ Odpowiedz Link Zgłoś
tinah Re: a jaki powinien być wyrok za fuszerkę na Rynk 22.06.06, 11:59 Czy Kracik jest z PO? Raczej nie, obecnie nie ma nawet ich poparcia i dobrze, nie będzie musiał spłacać długu wdzięczność. Po 12 latach rządzenia w Niepołomicach dostał 75% głosów w wyborach na prezydenta, to chyba o czymś świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12 h3 r2 Re: a jaki powinien być wyrok za fuszerkę na Rynk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:18 bo nie miał kontrkandydatów, a i tak 25% wolało nic ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrrr Re: a jaki powinien być wyrok za fuszerkę na Rynk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 13:10 A niby skąd? Przeciez to miał być kandydat Platformy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
tinah Re: a jaki powinien być wyrok za fuszerkę na Rynk 22.06.06, 14:25 Nie był i nie jest członkiem PO, a miał być, ale nie jest, obecnie jest kandydatem niezależnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : Re: a jaki powinien być wyrok za fuszerkę na Rynk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 08:32 - Osoby skazane, lub wobec których umorzono postępowanie, mogą więc kandydować, ale jeśli zostaną wybrane, nie będą mogły objąć mandatu wójta, burmistrza czy prezydenta miasta - wyjaśnia Krzysztof Lorenc z zespołu prawnego Państwowej Komisji Wyborczej. W jesiennych wyborach wśród tysięcy kandydatów zapewne znajdą się politycy, którzy wykorzystają lukę w przepisach. Wcześniej zrobił tak burmistrz Świebodzic k. Wałbrzycha Jan Wysoczański - jeden z najbogatszych samorządowców w Polsce. Miał kilka spraw karnych, m.in. za handel kradzionymi samochodami. Kiedy w 2004 roku skazano go prawomocnie za przekroczenie uprawnień, został odwołany. Szybko jednak odzyskał stanowisko. Przepisy nie zabraniały kandydowania na burmistrza skazanym, wystartował więc ponownie i... wygrał miażdżącą przewagą głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alab5 Re: Kandydaci na prezydenta Krakowa: Boroń, Kraci IP: *.chello.pl 20.06.06, 21:43 Bardzo się cieszę z decyzji p.St.Kracika o kandydowaniu na prezydenta Krakowa. Panie Burmistrzu, ma Pan mój głos i poparcie! Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Kracik na prezydenta? 22.06.06, 16:00 Pan Kracik chce zostać prezydentem jednego z większych polskich miast. I nikogo to nie dziwi, a niektórzy jeszcze się cieszą. Polakom gratulujemy prezydentów miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska Czy to prawda, że PD popiera Kracika na prezydenta IP: *.crowley.pl 22.06.06, 18:51 Krakowa? Ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: Czy to prawda, że PD popiera Kracika na prezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 20:47 dziewięciu z krakowskiego PD popiera Majchrowskiego a pozostałych siedmiu Kracika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krekowianka Re: Kandydaci na prezydenta Krakowa: Boroń, Kraci IP: *.chello.pl 23.06.06, 09:18 Tylko Pan Stanisław Kracik nie rezygnujący z PO powinien wygrać te wybory .to jest idealny kandydat. Odpowiedz Link Zgłoś
tinah Re: Panie Kracik zwycięstwo jest nasze! 28.06.06, 18:50 wg najnowszych badań, tylko Pan może konkurować z Majchrowskim! Odpowiedz Link Zgłoś