Dodaj do ulubionych

Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a

IP: *.agh.edu.pl 18.02.07, 15:06
szukam przyszlych mieszkańców nowej inwestycji agmenu - lub mieszkancow z
poprzedniej inwestycji która juz stoi na brzoskwiniowe;-) mam tam
zarezerwowane mieszkanko (blok2) i jestem na etapie zalatwiania kredydu -
jestem ciekawa jak tam sie mieszka, czy bardzo slychac pociagi i samoloty i
wogle jak mieszka sie w tej okolicy ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kuba Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 82.160.241.* 20.02.07, 23:54
      Mój kolega kupił mieszkanie na Brzoskwiniowej i mówił ,że na wizualizacji to wszystko tak ładnie wygłądało /miał mieć deptak przed tarasem i drzewka,które miały zaslaniać parking samochodowy.Ale ostatnio bez żadnych konsultacji z mieszkańcami srodkowego bloku zlikwidowano nawet ten mały pas trawnika a po deptaku będą jeżdzić samochody a dzieci będą sie bawić na parkingu miedzy samochodami bo plac zabaw to zrobiono tak mały jak na takie 3 duże bloki że dzieci muszą się ustawiać w kolejce,żeby się pobawić.Zeby tylko agmen nie wpadł na pomysł,że można jeszcze zarobić i na tym mikroskopijnym placyku zabaw zrobić ze 3 miejsca parkingowe.Dla nich liczy sie tylko pieniądz.
      • Gość: swojak Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 64.195.175.* 21.02.07, 02:19
        Agmen to łyse dupki, omijajcie ich z daleka!
      • Gość: Krzysztof Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 82.160.246.* 23.06.08, 19:53
        Nie moga zrobic parkingu na placu zabaw,poniewaz nalezy do Wspolnoty
        Mieszkaniowej z 100a!
    • Gość: aga Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.pl.tesco-europe.com 21.02.07, 11:07
      Witam,
      jeśli interesuje Cię szczera opinia, to proszę:
      Ostatnio często tam bywam, bo ktoś bliski ma tam mieszkanie: dojazd -
      beznadziejny, drogą po wertepach, okolica wygląda na przemysłową. Samochodem
      nie ma gdzie stanąć (ten ktoś ma garaż), jedyne parkowanie to wzdłuż nasypu -
      sznur samochodów. Jak wszyscy będą mieszkać, to o miejsca trzeba będzie
      walczyć, zwłaszcza przy tendencji żeby mieć 2 auta. Zieleni nie będzie prawie
      żadnej. Na spacer z dzieckiem w tej okolicy się nie wyjdzie, może teraz tego
      nie bierzesz pod uwagę, ale za parę lat... Jeśli chodzi o pociągi, ja nie
      uważam, aby były uciążliwe, a do samolotów jestem przyzwyczajona. Do
      mieszkania nie miałam uwag. Termin realizacji też chyba był ok. Uważam to
      osiedle za nieprzyjazne do mieszkania.
      • Gość: Jolka Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 23.02.07, 17:52
        Faktycznie dojazd kiepski....ale da sie przezyc;-) Zieleni moze faktycznie za
        duzo tam nie ma - ale dzielnice przemyslowa bym tego nie nazwala zwlaszcza po
        rezygnacji z inwestycji art development - altamira - ktora jest w środku
        prawdziwej dzielnicy przemyslowej mały plaszów i z widokiem na kominy z
        elektrocieplowni... W sumie zdecydowalam sie na to mieszkanie bo ceny sa
        jeszcze w miare przyzwoite - i bede miala niedaleko do pracy;-) teraz mieszkam
        przy armi krajowej wiec do bloni tylko pare krokow no coz bede sie musiala
        odzwyczaic od spacerkow albo podjezdzac samochodem zeby sie przespacerowac:-)
    • aliszja123 Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a 21.02.07, 15:47
      Jestem częstym gościem tych okolicych,kiedyś tam mieszkałam (słowicza).Nie
      kupiłabym w tej okolicy mieszkania nigdy.Pociągi no cóż jeżdżą prawie po
      głowie,ale wiadomo można się przyzwyczaic.Samoloty też latają często,ale
      wiadomo przyzwyczajenie.Ale komunikacja MPK skandaliczna,wszędzie daleko do
      przystanku autobusowego -szmat drogi(albo na pętle Azory,albo na Opolską ale
      dookoła ,bo przez Reno tylko przez dziurę w siatce).Jak nie jeździsz autem,a
      jak jeżdzisz to nie masz gdzie parkowac pod blokiem miejsca jak na
      lekarstwo,zieleni brak,miejsc do spacerów brak,no chyba że między blokami albo
      wzdłóż torów.Żadna rewelacja zastanów się dobrze bo wiem że ceny tych mieszkań
      są wysokie.
      • Gość: Jolka Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 23.02.07, 18:01
        hmmm jezdze raczej autobusem ;-) ale mam nadzieje ze z Conrada da sie jakos
        dojechac do centrum, a jak nie to moze z pentli na azorach.... mam tez
        nadzieje, że w zwiazku z tym ze powstaje tam wiele nowych inwestycji - np
        murapol czerwinskiego, czy murapol chelmonskiego po drugiej stronie ulicy to
        moze i z komunikacja sie poprawi ;-) w sumie to jeszcze ponad rok czasu - wiele
        sie moze zmienic;-)mam nadzieje, że na lepsze ;-)
        • Gość: magda Duzo fajniej mieszkac na Zlocieniu IP: *.ists.pl 23.02.07, 23:25
          W zyciu bym nie chciala tam kupic bloki wcisnieta gdzies meidzy drogami a
          torami, kup sobie mieszkanie na Zlocieniu cisza spokoj fajne osiedle
          • Gość: luiza Re: Duzo fajniej mieszkac na Zlocieniu IP: *.chello.pl 04.04.07, 18:37
            na złocieniu?? Przeciez to koniec swiata jest..
    • Gość: MARTA Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.polkomtel.com.pl 02.04.07, 15:01
      Ja kupiłam mieszkanie w bloku nr.1:) Ponieważ pracuję przy Conrada to
      przeważyło o decyzji ale oczywiście nie tylko.Do tego doszło to, że widziałam
      wykończenie bloków przez Agmen i myslę, że nie można na nich narzekać:) Może
      osiedle będzie ciasne ale popatrzmy na inne jakie powstają i ceny mieszkań w
      Krakowie. Uważam, że ta część miasta jeszcze będzie kwitnąć:)Chciałabym
      nawiązać kontakt z osobami, które tam już kupiły mieszkanie by dyskutować o
      postępach prac:). Jeśli udało Ci się załatwić kredyt i kupić mieszkanko możemy
      już zainicjować forum osób, które zamieszkają w tej wspólnocie;)
      • Gość: anka Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.mercatorpapier.com.pl 13.04.07, 11:49
        Kupialm tam mieszkanie w bloku nr 3. Troszke sie boje czy nie podniosa cen w
        zwiazku z drozejacymi materialami budowlanymi i czy skoncza na czas.
        czy ktos slyszal o jakis 'wpadkach' AGMENU?
        • Gość: Jolka Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 13.04.07, 20:52
          Hello!
          nie moga podniesc cen - mamy to w umowie ;-) a poza tym cena za m2 w krakowie
          jest juz tak wysoka ze cena materialow nie powinna na to wplynac;-)
          pozdrawiam przyszla sasiadke
        • Gość: lolek Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.07, 11:21
          umowy sa nic nie warte..cene moga zawsze podniesc.umowe mozna zerwac.chyba ze w
          umowie jest kara wysoka za zerwanie i umowa jest notarialna.wybudowanie bloku z
          dzialka to koszt 3000 za metr kwadratowy
        • Gość: robert Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.net.autocom.pl 19.04.07, 21:42
          Witam!
          Razem z żoną również mamy podpisaną umowę na mieszkanie w bloku nr.4. Teraz po
          wpadce z inwestycją dewelopera Wawel Service i kłopotami rezerwujących sam
          zaczynam się zastanawiać, czy nie potwierdzić notarialnie umowy z A. Chodzi o
          uniknięcie sytuacji wypowiedzenia umowy przez developera lub konieczność
          podpisywania jakichś dodatkowych aneksów kwotowych w przyszłości...:/ Napiszcie
          proszę czy dobrze myślę i czy to ma sens, oraz jakie są koszty takiego
          potwierdzenia umowy u notariusza. Czy może ktoś już to realizował?? Dziękuję i
          pozdrawiam!
          • Gość: miss Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 19.04.07, 23:25
            Ja chcialam podpisać z Agmenem umowę u notariusza - ale sie nie
            zgodzili....wiec sobie odpuściłam i podpisałam tą ich:-) ale byłam z tą umową
            wcześniej u notariusza i sprawdziłam czy nie ma tam żadnych ukrytych
            niekorzystnych dla kupującego punktów...i radca prawny po zapoznaniu się z tą
            umową bylł zaskoczony "na plus" oczywiście, że umowa dość jasno wszystko
            precyzuje i stawia kupującego w dobrej pozycji. Ale wydaje mi się że bez
            potwierdzenia notarialnego i tak w przypadku bankructwa developera ma sie
            trochę mniejsze sznase na zwrot pieniedzy ;-(
            Pozdrawiam
            • Gość: robert Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.net.autocom.pl 19.04.07, 23:48
              Dziękuję bardzo za odpowiedź! Więc pozostaje chyba tylko być dobrej myśli...:)
              Pozdrawiam!
      • Gość: Jolka Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 13.04.07, 20:55
        Czesc!
        jest "za" forum! widzialas foty ze str agmenu z 11.04 ? zreszta pewnie widujesz
        inwestycje codziennie skoro pracujesz niedaleko;-) ja tez mysle ze ta dzielnica
        jeszcze zakwtnie;-)
        pozdrawiam!
        • Gość: anka Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.mercatorpapier.com.pl 17.04.07, 09:54
          Bloki buduja szybko az milo popatrzec kiedy sie tamtedy przechodzi.
          Mam pytanie do przyszlych wlascicieli mieszkan: czy zmienialiscie plany budowlane?
          Jakies male przesuniecia scianek itp? pytam z ciekawosci czy za wieksze zmiany
          trzeba bedzie doplacic?
          pozdrawiam
    • Gość: morel Pociagi jak czesto w ciagu dnia IP: *.ists.pl 17.04.07, 12:19
      Jak czesto w ciagu dnia jada pociagi kolo nowych blokow czy ktos sie orientuje
    • Gość: warao Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.ghnet.pl 24.04.07, 18:26
      Zobaczcie sobie na plan krakowa: jak blisko centrum znajuje sie ta inwestycja!
      za ta cene to na prawde swietne miejsce. faktycznie jest to troche blokowisko
      bez zieleni, ale to - w zasazie - jedyny minus. przemyslowy charakter okolicy
      szybko zaniknie (tak jak to sie dzieje w podgorzu czy na zblociu i wszedzie tam
      gdzie odleglosc od centrum jest przyzwoita). Dobrze zkomunikowane z centrum,
      ladna architektura, dobrze rozplanowane mieszkania itp. mam pytanie jak sie ma
      sprawa z pociagami? Przyszla lokatorka budynku 1 :)
      • Gość: JJ Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.chemia.pk.edu.pl 26.04.07, 17:49
        zgadzam sie co do odleglosci ! to jest dosc blisko centrum dobry dojazd do
        centrum; ta okolica moim zdaniem bedzie sie rozwijała.... coraz wiecej
        inwestycji jest w okolicy ;-) a jak powstanie polnocna obwodnica to pewnie nowe
        inwestycje wyrosna tam jak grzyby po deszczu ;-) wiec trzeba przyznac ze ceny
        agmenu sa baaaaardzo konkurencyjne; my z mezem kupilismy mieszkanie w bloku 2;
        pytalam znajomych ktorzy niedaleko mieszkaja o ten pociag - twierdza ze jezdzi
        czasem ale nie jest zbyt glosny bo powoli sie tamtedy przetacza wiec nie moga
        na niego narzekac;-)
        pozdrawiam przyszlych sasiadów;-)
        • Gość: morel Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.ists.pl 29.04.07, 09:38
          Ja slyszalem ze tam ma jezdzic szybka polnocna kolejka podmiejska do takich
          miejscowosci jak zielonki, marszowiec witkowice i potem do Huty czyli pociagi
          non stop co kilkanascie minut wiec dramat
          • arica7 Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a 29.04.07, 22:14
            Mieszkalam jakis czas w tej okolicy (blok przy radzikowskiego 77, na przeciwko
            sklepu Lewiatan). Wcale nie uwazam okolicy za beznadziejna. Mieszkalo nam sie
            tam naprawde super. Pomijajac milych sasiadow w klatce, do sklepu blisko
            (lewiatan otwarty do 22), na stacje BP blisko - wiec jesli w trakcie jakiejs
            imprezy zabraklo alkoholu albo czipsow, albo ktos zglodnial - mozna bylo
            wyskoczyc po hot-doga albo cos innego. Jesli chodzi o dojazd, to uwazam ze nie
            ma co narzekac. Przy rondzie sa przystanki - mozna sie dostac zarowno na petle
            na azorach albo pojechac w strone centrum, mozna tez dojsc w kilka minut do
            przystanku tramwajowego na moscie przy balickiej. No chyba ze ktos ma wymagania
            aby przystanek byl zaraz po wyjsciu z bloku, to tu rzeczywiscie moze byc
            problem. Do samolotow sie szybko przyzwyczailismy, pociagow prawie nie slychac.
            Za naszym blokiem byla laczka na ktorej spotykali sie wszyscy wlasciciele psow.
            Moze to nie blonia, ale psy mialy gdzie pobiegac i sie pobawic. Za blokiem
            wczesniejszym z kolei jest fajny plac zabaw, wiec z dziecmi tez nie jest tak
            zle... Bardzo zalowalismy, ze musimy sie stamtad wyprowadzic, ale najwyzsza byla
            juz pora zeby kupic cos swojego a nie wynajmowac cale zycie...
            Zgadzam sie tylko z tym, ze kiepsko wyglada opcja parkowania samochodu, miejsca
            malo a samochodow coraz wiecej...
            • Gość: JJ co to za inwestycja kolo biurowca ? IP: *.agh.edu.pl 01.05.07, 19:07
              bylam dzis sprawdzc jak sie ma budowa - mam mieszkanko w bloku nr 2 i widzialam
              ze obok tego szarego biurowca jest wykopany dół i cos tam kombinuja - nie
              wiecie co to bedzie ?
              • Gość: ania Tam beda chyba magazyny firmy kurierskiej IP: *.ists.pl 03.05.07, 09:38
                • Gość: Robert Re: Tam beda chyba magazyny firmy kurierskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 09:30
                  Raczej znanej krakowskiej firmy komputerowej:)
        • taki-i-owaki Pociągi i samoloty 29.07.07, 17:31
          Mieszkam w bloku nr 2. Pociągi są mało uciążliwe a zwłaszcza dla tych, którzy okien nie mają z widokiem na tory. Mieszkałem kiedyś przy ulicy po której jeździły tramwaje i bardziej dawały mi się we znaki. Głośniejsze od pociągów są samoloty, zwlaszcza teraz w lecie, kiedy okna są cały czas otwarte.

Czy Waszymi budynkami też będzie zarządzał MBI Agmen? Jeśli tak, to współczuję... Agmen z każdej piędzi ziemi chce wycisnąć ostatnią złotówkę. Przed moim blokiem był mały pas zieleni, który zlikwidowano i przeznaczono na dodatkowy parking. Kiedy kupowaliśmy mieszkania, obiecywano, że droga będzie służyć tylko ruchowi pieszemu. Teraz okazało się, że jest to droga dojazdowa do parkingu...
      • Gość: Krzysztof Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 82.160.246.* 23.06.08, 20:56
        z pociagami jest ok,rzadko kursuja i tylko towarowe.
    • Gość: JJ a co z wykuszem? IP: *.agh.edu.pl 03.05.07, 13:21
      czy ma ktos mieszkanie z tym wykuszem? bo ja juz sie pogubilam czy on ma byc
      oszklony od podlogi do sufitu czy bedzie tak jak zwykle okno od polowy?
    • Gość: opaliae Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 82.160.246.* 13.05.07, 15:46
      Mieszkam od roku w bloku nr 1 na Brzoskwiniowej-Radzikowskiego.

Ten 'plac zabaw' o którym tu pisano mam pod oknami - to kpina, a nie plac zabaw.
      Ale na zebraniu Wspólnoty Mieszkaniowej juz o tym dyskutowano i ma zostać
      powiększony.

Póki co sznur samochodów parkujących na drodze dojazdowej jest ogromny, ale to
      przede wszystkim dlatego, że ludzie nie uregulowali jeszcze wszystkich
      formalności związanych z miejscami parkingowymi - te stoją puste, parkuje tam
      ledwie kilka samochodów. To też się ma zmienić.

Samoloty - w ogóle ich nie słyszę, czasem widuję.
      Pociągi - tędy jeżdżą tylko pociagi towarowe. Wolny przejazd pociagu od czasu do
      czasu naprawdę nie jest tragedią :)

Ktoś pytał o zmiany w planie mieszkania - do pewnego etapu budowy można bylo
      bezplatnie dokonac dowolnej zmiany w planie mieszkania (przestawiac sciany,
      wyburzac etc.). Zreszta, bylismy o tym kilkukrotnie informowani.

Ze strony Agmenu, i wywiazanie sie z umowy, i stan techniczny mieszkania byly w
      porzadku. Ja odebralam mieszkanie chyba miesiac po planowanym terminie, choc
      bodajze parter odbieral w terminie.

Jezeli ktos chcilby jeszcze o cos spytac: opaliae@poczta.fm :)

• Gość: miss Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 19.05.07, 17:45
      nie wiecie jaki developer buduje cos obok tej inwestycji? dowiedzialam sie w
      biurze ze agmen bedzie budowal jeszcze jeden blok obok torów a z drugiej str
      tez ma powstac jakis budynek mieszkalny ale budowany pzez inna firmę; ciekawe
      tez co z tymi biurowcami narazie budowany jest jeden ( kolo salonu subaru) a
      podobno ma byc jeszcze jeden ;-) to dobrze moim zdaniem - bo na razie jest tam
      mały haos dookola a tak bedzie przynamniej to wszystko jakos zorganizowane ;-)
      pozdrawiam przyszlych mieszkancow brzoskwiniowej-agmenu!
      • Gość: ania Nie biurowce a magazyny IP: *.ists.pl 19.05.07, 19:28
        moze nie wprowadzaj ludzi w blad tam maja byc magazyny i podobno hurtownia
        owocow cytrusowych
        • Gość: Hallo Re: Nie biurowce a magazyny IP: *.ghnet.pl 19.05.07, 21:22
          Może jeszcze lotnisko i port kosmiczny?, magazyn przyniesie w tym miejscu tyle
          dochodów że już to widze że ktoś coś takiego tam buduje.
          • Gość: ania Re: Nie biurowce a magazyny IP: *.ists.pl 19.05.07, 22:01
            magazyn buduje sie zeby mozna bylo cos przechowac a miejsce jest dobre bo
            zaraz masz wylot na warszawe i na autostrade wiec dostawcy nie musza pchac sie
            w miasto
            • Gość: mieszkaniec Re: Nie biurowce a magazyny IP: *.ghnet.pl 07.06.07, 14:45
              witam,

z informacji ktore posiadam ta nowa budowa kolo hotelu system to nie magazyny,
              ani lotnisko, ani nawet nie hala sportowa, a duzy sklep komputerowy. Informacja
              z raczej pewnego zrodla - znajomy ktory jest wlascicielem dwoch duzych sklepow
              komputerowych w Krakowie ostatnio mi sie pochwalil.pozdrawiam
          • Gość: RS Proszę o zdjęcia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 14:42
            Czemu nie wrzucają nowych zdjęć? Ostatnie sprzed 3 tygodni są już
            chyba mocno nie aktualne. Czy jest jakaś strona na której są one
            zamieszczane oprócz strony Agmenu?
          • Gość: RS Zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 22:34
            W zdjęciach bloku 3 omyłkowo jest zdjęcie z bloku 4.
      • Gość: miss Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 20.05.07, 10:36
        nie wprowadzam w blad :-) takie informacje mam z biura agmenu - nie mowie o tym
        budynku tuz przy ulicy (pewnie bedzie to magazyn skoro sa takie glosy na forum)
        tylko o inwestycji ktora ma powstac obok bloku nr2 - tam na 100% bedzie budynek
        mieszkalny;-) a z tym biurowcem obok hotelu system bedzie prawdopodobnie drugi
        bardzo podobny biurowiec budowany przez ta sama osobe co pierwszy;-)
    • Gość: Jolka Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 28.05.07, 21:21
      nowe fotki na stronce agmenu ;-)w moim bloku (nr2) juz 1 pietro ;-) pytanie do
      mieszkancow: do kiedy macie ustalic wszystkie szczegoly w mieszkaniu? sciany,
      żródła swiatla itp? czy to jest uzaleznione od tego kto na ktorym pietrze czy
      wszyscy maja jednakowy termin?
      • Gość: anka Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.mercatorpapier.com.pl 01.06.07, 08:14
        Zmieny dot. zmian w projekcie budowlanym mozna bylo zmieniac do konca maja.
        Zmiany w projekcie instalacji elektrycznej w zasadzie tez ale kierownik budowny
        to sympatyczny czlowiek i mozna sie z nim dogadac. Wiec jak masz jakies
        propozycje zmian to nie powino byc z tym problemow.

Ps. czy ktos z was przygladal sie balkonom?? Porazka, szczerze sie przyznam ze
        kupujac nie zwrocilam na to uwagi. W balkonach naroznych przejcie pomiedzy jedna
        a druga czescia balkonu ma ok 54cm a to oznacza ze trzeba 'trzymac linie' jesli
        zamierza sie z niego korzystac:):)
        • Gość: Jolka Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 01.06.07, 17:49
          Tez jestem zaskoczona tymi balkonami! nie moglam w to uwierzyc jak zobaczylam
          juz na zwymiarowanym planie ze jest tam 50cm..... zwlaszcza ze w przypadku
          mojego balkonu bedzie tam betonowa scianka a nie balustrada.... na razie sobie
          tego troche nie wyobrazam... ale coz czas pokaze... ;-) teraz juz nic nie da
          sie zmienic;-( mam tylko nadzieje ze budowa bedzie nadal tak szybko szla ;-)
    • Gość: mieszkaniec Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.ghnet.pl 07.06.07, 14:58
      Witam,

moje gratulacje dla wszystkich przyszlych mieszkancow. Osiedle jest naprawde
      fajne. W obecnej sytuacji na krakowskim rynku mieszkan chyba nie mozna sobie
      wyobrazic lepszej lokalizacji za taka cene. Co do pociagow, to sa praktycznie
      niezauwazlne ( i nieslyszalne :-)). Jedyny problemem sa miejsca na samochody,
      aczkolwiek badzmy szczerzy to problem generalnie w calym miescie (zreszta nie
      tylko w naszym). Odwiedzalem ostatnio znajomych na Zabincu i tez maja z tym
      problemy. Od 5 miesiecy mieszkam w srodkowych bloku i jestem bardzo zadowolony.
      Codziennie przechodze kolo Waszych przyszlych mieszkanek, wiec gdyby ktos
      potrzebowal jakis informacji to sluze pomoca :-). pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.gemini.net.pl 08.06.07, 12:20
        Czy jest gdzieś w pobliżu tych bloków sklep spożywczy?
        Czy przy nowych blokach też będą tylko miejsca parkingowe do kupienia? Jeżeli
        tak to ile takie miejsce ma kosztować? Nigdzie nie znalazłam informacji.

P.S. Są osiedla, na których jest dużo miejsc parkingowych, za darmo. Starcza dla
        każdego i jeszcze zostają ;-)
        • Gość: czlwoiek z okolicy Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.mercatorpapier.com.pl 08.06.07, 15:47
          Sklepami sie nie przejmuj. wystrczy kilka metrow i jestes na Radzikowskiego
          gdzie jest ich kilka w blokach juz tam stojacych. Zreszta jest duze
          prawdopodobienstwo ze powstanie cos w lokalach uzytkowych w naszych blokach.

Co do miejsc postojowych to sama bylam zdziwiona poniewaz jak sie okazuje
          prowadzona byla sprzedaz. niestety bylo ich nieduzo i szansa ze jeszcze jakies
          zlapiesz jest neiwielka:( mnie cale szczescie na nie nie stac wiec nie mam
          problemu:):)
        • Gość: Jolka Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.agh.edu.pl 08.06.07, 21:07
          Miejsca postojowe byc moze sie pojawia po wybudowaniu blokow - ale ja sie
          nastawiam na parkowanie na parkingu strzezonym tuz obok ( przy radzikowskiego)
          pozdrawiam ;-)
    • Gość: Jolka drzwi IP: *.agh.edu.pl 13.06.07, 19:41
      Pytanie do przyszlych mieszkancow:

co myslicie o tych drzwiach które proponują? Warto sie na nie decydować?
      wlasnie sie nad tym zastanawiam... podobno są dwie werjse...hmmmmm

pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: drzwi IP: *.gemini.net.pl 14.06.07, 13:52
        Dziękuję wszystkim za odpowiedzi dotyczące sklepu i miejsc postojowych ;-)

Rozważaliśmy Brzoskwiniową, ale już mamy inne mieszkanie za podobną cenę z
        garażem ;-)))))))))) Sklep mamy blisko, bo to ważne jest jakby nie patrzeć ;-)
        • Gość: Jolka sklepy i parking IP: *.agh.edu.pl 14.06.07, 21:48
          Jest na forum odp na temat sklepow i parkowania.... ;-) ;-) ;-) sklepow jest
          mnostwo dookola a jesli chodzi o parkowanie to narazie jest ciezko - ale
          podobno bedzie lepiej, np powstaje parking płatny i beda sprzedawane miejsca
          postojowe ;-)
          Pozdrawiam przyszlych mieszkancow :-)
        • Gość: ciekawska Re: drzwi IP: *.mercatorpapier.com.pl 15.06.07, 10:32
          A moge zapytac gdzie znalezliscie takie przyjemne mieszkanko w podobnej cenie i
          z garazem?
          Pytam poniewaz ciagle mam watpliwosci co do zakupionego na brzoskwiniowej.
      • Gość: Jolka Re: drzwi IP: *.agh.edu.pl 18.06.07, 19:38
        Ponawiam watek z drzwiami wejściowymi ..... czy ktos sie na nie decyduje? czy
        nie warto?
        Pozdr dla przyszlych mieszkancow
        • Gość: Robert_z_4 Re: drzwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 09:40
          Decydujemy się na podstawowe. Najważniejsze że od razu zamontują i nie będzie
          potem problemu z drzwiami zewnętrznymi standard:) Co do kosztu wydaje się
          niewygórowany jak za taką konstrukcję.
          Pozdrawiam!
          • Gość: Jolka Re: drzwi i ceny mieszkan IP: *.agh.edu.pl 25.06.07, 20:42
            dxieki za odp. my tez sie chyba na te zdecydujemy... Zauważyliscie ze
            mieszkania w nasze inwestycji podrożaly? cany na stronie agmenu sa dużo
            wyższe....
            • Gość: gosia Re: wizyta na budowie IP: 80.48.137.* 12.08.07, 17:28
              Tydzień temu byłam na budowie. Praca wre pełną parą.Ja kupiłam mieszkanie w
              bloku 5.Stan surowy ma być gotowy na styczeń 2008.Czy ktoś kupił mieszkanie też
              w tym bloku.Martwi mnie to,że jeszcze wiele mieszkań nie znalazło amatora, czy
              na pewno od strony prawnej jest wszystko ok?
              • Gość: koks Ceny chore to i amatorow brak IP: *.ists.pl 12.08.07, 21:57
                poczekaj az przecenia metr o kilkaset zlotych to i moze ktos sie
                znajdzie sie ze kupi
                • Gość: gość Re: Ceny chore to i amatorow brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 17:50
                  Za te pieniądze można znależć coś ciekawszego lub już wybudowanego
                  np. w Nowej Hucie (do wprowadzenia już a nie za kilka miesięcy). No
                  chyba że ktoś lubi azory.
                  • Gość: JJ Re: Ceny chore to i amatorow brak - narazie ;-) IP: *.toya.net.pl 19.08.07, 22:29
                    nie sadzę żeby ktoś w tej cenie skusił sie na Nową Hutę ;-) a jeśli chodzi o tą
                    inwestycję to jestem pewna że znajdą się kupcy i na te mieszkania po podwyżce -
                    to tylko kwestia czasu.......... ;-) ja ZDECYDOWANIE wole poczekać trochę i
                    mieszkać TU niż na Nowej Hucie........ pozdrowienia dla przyszłych sąsiadów ;-)
                    • Gość: anka Re: Ceny chore to i amatorow brak - narazie ;-) IP: *.mercatorpapier.com.pl 21.08.07, 10:03
                      Czesc, czy ktos juz widzial plany zabudowy? Jestem ciekawa co powstanie dookola.
                      • Gość: gość Droga dojazdowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:16
                        Mnie martwi brak drogi dojazdowej. Np. do makro szybciej na nogach
                        niż samochodem. Trzeba wszędzie tłuc się przez azory!
                        • Gość: JJ Re: Droga dojazdowa IP: *.toya.net.pl 21.08.07, 11:24
                          Niedługo będzie remont ronda przy Ikei i Makro - i Radzikowskiego od strony
                          osiedla będzie do niego dochodzić - wiec dojazd do samego osiedla będzie dożo
                          lepszy. Podobno dojazd do naszego osiedla ma być od Radzikowskiego - czyli
                          będzie sie przejeżdżało obok tych bloków które już stoją- ale super byłoby gdyby
                          zrobiono wyjazd na Conrada..... Zobaczymy. Pozdrawiam
                          • Gość: Gość Re: Droga dojazdowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 10:15
                            A wiadomo kiedy odbedzie się ten remont? Podobno są szanse na dojazd
                            do Conrada ale niestety na razie małe.
    • Gość: JJ plan zabudowy osiedla IP: *.agh.edu.pl 23.07.07, 18:55
      bylam w tamtym tyg w agmenie i dowiedzialam sie, ze w pszyszlym tyg w biurze ma
      byc dostepny plan zabudowy dookola tej inwestycji;-) podobno jeszcze 2 bloki
      kolo torów - czyli kolo bloku nr 1 i 3, z dugiej str - czyli od str bloku 2 tez
      dwa bloki i jeszcze podobno hotel.... nie wiem gdzie to wszytko wcisną - ale
      lepsze te nowe inwestycje niz te baraczki.... ktore tam obok stoja ;-)
      • Gość: morel hurtownia owocow cytrusowych IP: *.ists.pl 24.07.07, 21:59
        Z tego slyszalem to podobno ma tam byc hurtownia owocow cytusowych a zaraz przy
        torach skad budowlany wiec nie wiem gdzie te bloki
        • Gość: JJ Re: hurtownia owocow cytrusowych IP: *.agh.edu.pl 24.07.07, 23:48
          w agmenie twierdza, że tam przy torach beda bloki mieszkalne - ale poki co
          ciezko mi to sobie wyobrazic..... na pewno przejde sie zobaczyc plany jak juz
          beda;-)
    • Gość: PiM bez p a r ki n g o w bedzie DRAMAT IP: 195.245.84.* 26.07.07, 11:02
      nawet chodników i trawników nie wystarczy:) co widać przy pierwszej inwestycji,
      która zajmuje przecież kilka razy większy teren
      TRZEBA WYMUSIĆ JAK NAJWIECEJ MIEJSC POSTOJOWYCH!!!
      • Gość: JJ Re: bez p a r ki n g o w bedzie DRAMAT IP: *.agh.edu.pl 26.07.07, 16:01
        Jestem "za" ! Podobno przy wiadukcie, przed poprzednią inwestycją ma byc
        parking płatny - ale to i tak niewiele zmieni sytuacje.... licze, że powstaną
        jakies miejsca parkingowe.... zobaczymy... na razie w agmenie twierdza- ze sami
        nie wiedza ile ich bedzie ;-)
        • Gość: morel sklady budowlane hurtownie a Ty jeszcze parking:) IP: *.ists.pl 27.07.07, 10:26
          Gdzie Ty chcesz wcisnac ten parking , tam ma byc hurtownia, sklad budowlany :)
          a Ty jeszcze parking :)
          • Gość: AP Re: sklady budowlane hurtownie a Ty jeszcze park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 14:14
            Też myślę, iż nie za bardzo mamy, co liczyć na jakikolwiek parking wokół
            osiedla. Już teraz jak się podjedzie nie ma gdzie zaparkować a co dopiero jak
            pojawi się obsada pięciu bloków. Nie za bardzo wyobrażam sobie tą sytuację, już
            widzę miny ludzi mieszkających na parterze i dramat osób chcących postawić
            samochód prawie pod ich oknami. Sprawa wbrew pozorom jest bardzo poważna. Z
            roku na rok przybywa samochodów, przeważnie (statystycznie), na co trzecie
            gospodarstwo przypada jedno autko. Co będzie w przyszłości? Nawet parking
            prywatny, który ma powstać nie będzie wstanie przyjąć całej klienteli. Zacznie
            się jeden wieki horror, który będzie trwał codziennie po przyjeździe z pracy,..
            gdzie zaparkować, zostawić samochód?
            • Gość: pedro dramat bedzie z parkowaniem IP: *.ghnet.pl 01.08.07, 00:04
              Niestety prognoza jedno auto na 3 mieszkania się tutaj zupelnie nie sprawdzi,
              niestety.
              Bedzie bliżej dwóch aut na jedno mieszkanie - tak jest na nowych osiedlach:
              bogatsze rodziny z dwoma autami, albo mieszkania wynajmowane studentom - też
              auta są powszechne.
              Pozostaje mieć nadzieję, że może coś od strony Opolskiej uda się wykombinować;
              od strony Radzikowskiego jest już dobite na Maxa (oby nie trzeba było zostawiać
              aut na Azorach, tam też ciasno)
              Poważnie - też te przegapiłem, czuję dramat i jestem coraz mniej przekonany ...
    • Gość: gosia Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 80.48.137.* 29.07.07, 11:56
      Cześć nareszcie Was znalazłam .Ja kupiłam mieszkanie w Jak pytałam o bloku nr
      5.Czy ktoś sprawdzał księgi wieczyste?
      • Gość: Witi Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.multi-vision.pl 02.08.07, 23:27
        Witam wszystkich. Zastanawiam się nad kunem kawalerki w środkowym bloku przy
        Radzikowskiego (Brzoskiwiowa) 100 A na szóstym piętrze z oknami połaciowymi 21
        m kw.(na rynku wtórnym). Odradzacie czy popieracie? (Cena za metr ok. 10 tys.
        zł!!) Bardzo proszę o opinie!!!
    • Gość: Jolka foty IP: *.agh.edu.pl 08.08.07, 17:53
      nowe fotki na stronce agmenu;-)budowa rośnie, aż miło patrzeć;-)
      podobno w listopadzie ma byc juz stan surowy zamkniety;-)
      • Gość: AP Re: foty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 20:10
        Trzeba przyznać, iż faktycznie budowa idzie sprawnie. Osiedle
        wygląda całkiem nieźle, moim zdaniem będzie dosyć ładne. Jedynie
        wspomniane wcześniej miejsca parkingowe – dramat... Ale jakoś trzeba
        będzie się z tym faktem pogodzić. Skąd informacja, że w listopadzie
        ma być już stan surowy zamknięty?
        • Gość: JJ Re: foty IP: *.agh.edu.pl 08.08.07, 20:38
          Bylam ostatnio na budowie - i pracownik biura agmenu tak twierdził.
          Podobn budowa idzie zgodnie z planem, więc powinni do listopada
          zdążyć ze staen surowym;-) mam nadzieje, że faktycznie pójdzie
          wszystko zgodnie z założeniami... ciekawi mnie kiedy bedzie można
          wejść do mieszkań i zobaczyć od środka jak to wygląda...
          • Gość: AP Re: foty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 15:34
            Do powyższego wpisu... Ciekawe jak to będzie. Co do wejścia na
            budowę, aby zobaczyć swoje mieszkanko to przypuszczam, że takiej
            możliwości nie będzie. Pomyśl, co by się działo jak by każdy
            przyjeżdżał o różnym czasie i chciał obejrzeć swoje M. Mieliby
            straszny chaos, bajzel itp. Nie wspominam o tym, iż taka forma jest
            niegodna z prawem budowlanym. Do tej pory nie słyszałem, aby
            gdziekolwiek przyszli lokatorzy mogli sobie zobaczyć wcześniej
            mieszkanko. Mogę się jednak mylić. Cóż pozostaje nam tylko czekać,
            obserwować na monitorze (w moim przypadku) postęp robót i mieć
            nadzieje, że ściany będą proste.
            • Gość: JJ Re: foty IP: *.agh.edu.pl 09.08.07, 15:46
              szkoda ze szybko tych mieszkan od srodka nie zobaczymy... a jesli
              chodzi o odbior to co oznacza IIkwartal 2008? kwiecień-czerwiec? ja
              sie w sumie nastawilam na czerwiec... ale moze juz w kwietniu
              moznaby wejsc do mieszkan i chociaz je zobaczyc.... ciekawe jak to
              bedzie;-) mam nadzieje ze powstana miejsca postojowe tak jak
              obiecywali;-)a co do praostych scian - ogladalam niedawno mieszkanie
              znajomego z jednej z poprzednich inwestycji agmenu i sciany ma
              proste ;-) wprawdzie mieszkanie odebrał dopiero za 3cim razem bo mu
              krzywo drzwi wstawili;-)ale w przy koncowym odbiorze juz bylo
              wszytko ok;-) pozdr
              • Gość: AP Re: foty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 16:34
                II kwartał oznacza dokładnie kwiecień – czerwiec. Ja też nastawiam
                się na czerwiec. Nie za bardzo chce mi się wierzyć, że wszystko
                zakończą w kwietniu i mieszkańcy zaczną się wprowadzać. Stan surowy
                zamkniemy to jeszcze nie wszystko. Teraz zaczną się
                prawdziwe „schody” budowlane. Wszelkiego rodzaju instalacje,
                podpięcia itp. To wymaga czasu jeszcze przy pięciu budynkach. Choć
                pewnie mogę się mylić. Agmen rozpoczyna niebawem kolejne inwestycje
                wg mojej wiedzy tak, więc mogą chcieć szybko zakończyć trwający
                temat. Widzę, iż jesteś bardzo aktywną uczestniczką powyższego
                postu. Niewiele osób zabiera tu głos na temat tej inwestycji. Co
                do „ścian - prostych” to była metafora, ale jak widzisz osoba
                wymieniona przez Ciebie cos tam krzywo wprawione miała. Obyśmy nie
                mieli takich problemów, czego sobie, Tobie oraz przyszłym
                mieszkańcom życzę. Pozdrawiam AP
      • Gość: miss foty IP: *.agh.edu.pl 03.09.07, 14:42
        nowe fotki na stronce z 30tego sierpnia;-) budowa pnie sie w góre!
        ale z tego co widze mieszkanie poki co chyba przestały sie
        sprzedawać...
        • Gość: asia Od ceny wyjsciowe 20% upustu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 18:53
          Z tego co sie dowiadywalam mozna dostac i 20 % upustu ale ja jeszcze
          poczekam bo ceny maja jeszcze spasc
          • Gość: gość Re: Od ceny wyjsciowe 20% upustu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 21:50
            Ciekawe czy to prawda?
            • Gość: miss Re: Od ceny wyjsciowe 20% upustu IP: *.agh.edu.pl 03.09.07, 22:41
              skad ta informacja o upuście? nawet jesli to prawda to ceny wroca do
              poprzednich, bo odkad zaczeto sprzedawac te mieszkania - cena
              podskoczyla..... chyba wlasnie o okolo15-20%. ale wątpie zeby
              potaniały bo w tamtych okolicach inni developerzy sprzedaja w tych
              samych cenach lub drożej....
              • Gość: tom Re: Od ceny wyjsciowe 20% upustu IP: 62.148.79.* 04.09.07, 08:22
                Zastanawiałem się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji. Ale cena
                417tys/m2 za 50m2 to śmiech na sali :))))) Przecież to nie jest
                warte więcej niż 280-300tys.

A tak wogóle to jak sie przedstawia sprawa z torami kolejowymi? w
                jakiej odległości znajduje się osiedle od linii kolejowej?
                • Gość: gosia Re: Od ceny wyjsciowe 20% upustu IP: 80.48.137.* 04.09.07, 12:01
                  Najbliżej torów są bloki,które są obecnie już zamieszkane.Te nowo budowane sa
                  nieco dalej od torów,ale np. blok nr 5 jest bardzo blisko Conrada, co może być
                  jeszcze bardziej uciążliwe.
                  • Gość: piotrek Re: Od ceny wyjsciowe 20% upustu IP: 82.160.241.* 06.09.07, 11:37
                    Czy to prawda ze jest upust 20% na mieszkania kupowane w agmenie
                    • Gość: AP Re: Od ceny wyjsciowe 20% upustu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 17:28
                      Sprawdź sam, podjedź do Agmenu, spotkaj się z właścicielami i
                      negocjuj. Ja już teraz mogę odpowiedzieć / powiedzieć Ci, jaki
                      będzie rezultat prowadzonych mediacji. Tak poważnie to nie sądzę,
                      aby coś opuścili z racji, iż jak już bloki będą stały to mieszkania
                      szybko im się sprzedadzą. Następna kwestia jest taka, iż okres
                      wakacyjny zawsze powoduje stagnacje w tej jak i innych branżach.
                      Myślę, że sytuacja powoli będzie się zmieniać i pula wolnych lokali
                      do końca roku poważnie stopnieje. Kolejna kwestia jest taka, iż
                      lokalizacja tego osiedla jest na tyle korzystna, iż nikt nie pokusi
                      się na obniżenie ceny i to jeszcze o wspomniane 20%. Mimo to warto
                      próbować, może masz w sobie jakiś dar przekonywania, poważne
                      argumenty staną po Twojej stronie i uda Ci się urwać nawet więcej
                      niż wspomniane 20%. Z całego serca oczywiście Tobie oraz innym
                      przyszłym nabywca życzę. Pozdrawiam Mieszkańców AP
                • Gość: miss Re: Od ceny wyjsciowe 20% upustu IP: *.chemia.pk.edu.pl 04.09.07, 12:21
                  tory sa gumowane - wiec pociag jedzie tam bardzo cicho - a poza tym
                  wolno i tylko raz dziennie - wiec nie jest to jakos specjalnie
                  uciazliwe;-) najglosniejsze sa tam samoloty - ale mi osobiscie sie
                  to podoba ;-) rzecz gustu i przyzwyczajenia;-)
                  • Gość: morel Tam ma byc przystanek kolejki podmiejskiej IP: *.ists.pl 04.09.07, 22:39
                    ZGodnie z planami w przyszlosci na polnocy krakowa ma byc
                    uruchomiona kolejka podmiejska do Nowej Huty bedzie to fajne
                    rozwiazanie dla mieszkancow zielonek witkowic
                    • Gość: piotrek Re: Tam ma byc przystanek kolejki podmiejskiej IP: 82.160.241.* 06.09.07, 11:45
                      Czy ktos widzial ten plan zabudowy kolo inwestycji agmenu,czy rzeczywiscie maja zbudowa jeszcze 4 bloki z przodu i z tylu przy 1 i 3 i 2.
    • Gość: mieszkam obok straszna betonowa CIASNOta dla niezmotoryzowanych IP: *.ghnet.pl 06.09.07, 23:08
      Nie ma co mieć jakieś złudzenia - miedzy blokami ciężka będzie
      przejść, są za wysokie jak na okolicę, a ich elewacje zupełnie nie
      pasują do sąsiednich żółtawych bloczków ze skośnym dachem.

Z tym może dałoby się żyć, sle co z samochodami?, których pojawią
      się dziesiątki - średio dwa namieszkanie, bo to bogatsi właściciele
      i niebiedni zmotoryzowani wynajmujący. Niestety wielkie g..., nie ma
      po prostu gdzie ich zostawić, a i w kółko się ciężko jeździ:)

CZasem prawda boli, ale zawsze wyzwala:)
    • Gość: morel A ciekawe jak bedzie jak bedzie hurtownia owocow IP: *.ists.pl 07.09.07, 22:17
      Mysle ze nie bedzie tak zle skoro ma tam byc hurtownia owocow i
      jakies magazyny to musza cos zrobc zeby dalo sie tam przyzwoicie
      dojechac
      Gorzej bedzie rano jak beda sie ladowac samochody przed wyjazdem do
      sklepow moze byc glosno
      • Gość: miss ustalmy to jest miasto IP: *.agh.edu.pl 07.09.07, 23:23
        jak ktoś szuka ciszy i spokoju......... to niech kupi sobie dom pod
        krakowem - a jeśli chce sie mieszkać w miare blisko centrum.... to
        sa tego plusy i minusy ;-) jak dla mnie ta okolica ma zdecydowanie
        wiecej PLUSÓW - dlatego ja tam mieszkanie kupilam;-) pozdrawiam
        przyszlych mieszkańców:)
        • Gość: RS Ile pieter? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 19:26
          Czy wszystkie bloki będą miały po 6 pięter? Czy 1, 2 i 3 bedzie
          niższa o 1 piętro od 4 i 5? I czy wiadomo jaki będzie adres czy
          Radzikowskiego czy Brzoskwiniowa czy Conrada? Brzoskwiniowa było by
          ładnie a nie jakieś Radzikowskiego 101H!
          • Gość: miss Re: Ile pieter? IP: *.agh.edu.pl 17.09.07, 19:30
            wszystkie bloki maja po 6 pieter - ale w blokach nr 1,2,3 sa tam
            tylko 2 mieszkania wiec w tych blokach to pietro jest znacznie
            mniejsze, ale za to właściciele tych mieszkań mają olbrzymie
            tarasy..... natomiast w blokach nr 4 i 5 , pietro 6 jst normalne
            czyli tej wielkości co pozostałe pietra;-) ja tez chcialabym zeby
            adres byl pod brzoskwiniową.... ale wydaje mi sie ze te 3 bloki z
            poprzedniej inwestycji maja taki adres wiec te pewnie też;-)
            • Gość: morel Napisz po ludzku o co chodzi IP: *.ists.pl 20.09.07, 00:51
              prosba przeczytaj co napisales i napisz jeszcze raz :)
              " w tych blokach pietra sa znacznie mniejsze " to co beda mialy po
              1,5 metra ?
              a moze w w bloku 4 i 5 pietra maja po 4 metry ?
              • Gość: gośc Re: Napisz po ludzku o co chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 10:08
                Nie niższe lecz mniejsze. Kosztem powierzchni wewnetrznych bedą
                tarasy tzn powierzchnia łączna zabudowy na tym pietrze bedzie
                mniejsza niż np na 2! Przynajmniej ja to tak zrozumiałem
                • Gość: miss Re: Napisz po ludzku o co chodzi IP: *.agh.edu.pl 20.09.07, 18:52
                  dzieki:) dokladnie o to mi chodziło ;-) 6 piętro jest nie niższe
                  tylko - ma mniejszy metraż niż pozostałe na koszt tarasów
                  ;-)
                  pozdrawiam
                • Gość: miss napisane po ludzku IP: *.agh.edu.pl 20.09.07, 18:53
                  dzięki! o to dokladnie chodzi! Piętro 6 w blokach nr 1,2,3 ma
                  mniejszy metraż na koszt tarasów ;-) Pozdrawiam
                  • Gość: AS Kwestia czynszu IP: *.mercatorpapier.com.pl 21.09.07, 10:40
                    Witam wsyztskich obecnych i przyszlych mieszkancow Brzoskwiniowej

Postanowilam podpytac o sprawe czynszu.
                    Niestety ostatnio kilka osob z Brzoskwiniowej postanowilo sprzedac mieszkania ze
                    wzglenu za zbyt wysoki czynsz.
                    Czy ktos sie orientuje w jakich granicach moze oscylowac ta kwota?
                    Poniewaz administratorem jest Agmen zaczynam sie obawiac ze czynsz rzeczywiscie
                    moze byc podnoszony w nieskonczonosc a tu sie czlowiekowi marzy 250pln jak w
                    starym budownictwie.
                    Co o tym sadzicie?
                    • Gość: gosia Re: Kwestia czynszu IP: 80.48.137.* 21.09.07, 10:53
                      Moja koleżanka kupiła w kwietniu mieszkanie w Warszawie.ZA około 50 m2 płaci 350
                      PLN.Za garaż płaci się około 50 PLN.Coś długo nie ma fotek z budowy ,czy wiesz
                      może co się obecnie dzieje na budowie?
                      • Gość: RS Re: Kwestia czynszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 12:03
                        Tyle to się płaci w starym bloku który trzeba remontować a nie nowym
                        w świeżutkim i pachnacym. A porównywanie cen do cen z Warszawy jest
                        troszkę głupie.
                        • Gość: RS Re: Kwestia czynszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 12:08
                          Tyle to się płaci w starym bloku który trzeba remontować a nie w
                          nowym świeżutkim i pachnacym. A porównywanie cen do cen z Warszawy
                          jest troszkę głupie.
                        • Gość: Gosia Re: Kwestia czynszu IP: 80.48.137.* 22.09.07, 07:00
                          Nie wiem dlaczego uważasz porównanie cen za głupie skoro tamto mieszkanko też
                          jest nowiutkie i pachnące.Policz sobie masz w umowie opłata za zarządzanie 2,20
                          za m2 to już 110 zł ,ryczałt za ogrzewanie z sieci miejskiej( ja płacę ok.110 zł
                          miesięcznie ),ryczałt za zimną i ciepłą wodę(ok 35 zł od osoby),TV kablowa (ja
                          płacę tylko 7 zł), no i fundusz remontowy (ja płacę 0,66zł za m2).Do tego wywóz
                          śmieci 9,30 od osoby oraz internet 42 zł.Jeśli utworzymy wspólnotę to może
                          będziemy płacić mniej na fundusz remontowy,ale wtedy lepiej żeby nie zepsuła się
                          winda bo trzeba będzie od razy zapłacić kilka tysięcy.A tak w ogóle to życzę
                          Tobie i innym ,aby czynsz był jak najniższy.
                        • ziomal_f pomoc przy odbiorze mieszkania 14.06.09, 23:40
                          Witam służe pomocą Państwu przy odbiorze techniczny mieszkań od
                          developera. Nie posiadam jeszcze żadnych uprawnień w tym kierunku,
                          ale przez bardzo długi okres pracowałem u dewelopera właśnie przy
                          odbiorze tech. mieszkań. Skończyłem UE w Krakowie kierunek
                          Gospodarowanie Nieruchomościami. Dobrze znam się na tym i wiem na co
                          zwracać szczególną uwagę.
                          Jeżeli Państwo chcą skorzystać z mojej pomocy prosze tel. 692-497-772
                    • Gość: morel To wywalimy Agmen jak bedzie za drogii IP: *.ists.pl 21.09.07, 23:06
                      Jesli czynsz bedzie nie realny to pozbedziemy sie Agmenu jako
                      administratora
                      Przeciez nie jestesmy chyba skazani na niego na zawsze
                      • Gość: AS Re: To wywalimy Agmen jak bedzie za drogii IP: *.mercatorpapier.com.pl 25.09.07, 08:24
                        To nie jest takie latwe jak piszesz. Agmen slynie z tego ze ciezko jest go
                        wyrzucic:(
                        Zarzadza juz kilkoma budynkami, czesto pojawial sie ten sam problem, po czasie
                        okreslonym w umowe mieszkancy chceli rezygnowac z ich uslug ale jak sie
                        okazywalo w umowach byla adnotacja o ilosci osob niezbednych do przepchniecia
                        takiego pomyslu. O dziwo zawsze tych glosow brakowalo i p. Oberkiewicz zostawal:(
                        To jest dla nich zbyt dobry interes zeby go tak latwo oddac.
                        • Gość: RS Re: To wywalimy Agmen jak bedzie za drogii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 08:42
                          Ja nie widzę problemu jak nie będzie odpowiedniej liczby głosów by
                          zmienić zarządcę to oznacza tylko to że ten który jest powinien
                          zostać.
                          • Gość: arek Re: To wywalimy Agmen jak bedzie za drogii IP: 82.160.241.* 25.09.07, 09:41
                            • Gość: arek Re: To wywalimy Agmen jak bedzie za drogii IP: 82.160.241.* 25.09.07, 09:48
                              Niedawno był artykuł w Rzeczpospolitej''Nieruchomosci'' na temat zmiany zarzadcy-ten chociaz by mial wpisane nawet 20 lat na administrowanie to gdy powstaje wspólnota to w kazdej chwili mozna go zmienic tylko trzeba zeby na zebraniu mieć notariusza.Tak wiec agmen nie jest nieusuwalny'
                              • Gość: RS Zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 16:52
                                Widziałem nowe zdjęcia na stronie Agmenu. Nawet gdzieniegdzie są
                                okna wstawione.
                                • Gość: Jolka Re: Zdjęcia IP: *.agh.edu.pl 25.09.07, 19:03
                                  Ja tez właśnie obejrzałam;-) wyglada na to że wszytko idzie do
                                  przodu zgodnie z planem... oby tak dalej ;-)
                        • Gość: gosia Re: To wywalimy Agmen jak bedzie za drogii IP: 80.48.137.* 12.01.08, 14:44
                          Nie sądzę,aby wszystkie bloki oddali w jednym czasie.Ja mam mieszkanie w bloku
                          nr5,a ten jest budowany w ostatniej kolejności mimo,że wpłacaliśmy jako pierwsi.
                      • Gość: Gosia Re: To wywalimy Agmen jak bedzie za drogii IP: 80.48.137.* 25.02.08, 07:42
                        Czy ktoś orientuje się ile garaży jest w tych mniejszych blokach a ile w tych
                        trzyklatkowych i czy są jeszcze wolne garaże?
                        • Gość: baska Wizyta na budowie!! IP: 213.77.32.* 25.02.08, 11:41
                          Jesli kogos ineresuje wizyta na budowie to spiesze z pomoca.
                          Przyszlych mieszkancow bloku nr 3 ostrzegam ze nawet nie ma co dzwonic i
                          probowac sie umowic, do tego bloku spacerowiczow jeszcze nie wpuszczaja. Podobno
                          koncza klatki schodowe.
                          Wizyty powinny byc mozliwe za ok 1,5tyg.
    • Gość: Przyszły mieszkani Pytanie do mieszkańców Radzikowskiego Brzoskwiniow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 18:02
      Pytanie do mieszkańców Radzikowskiego Brzoskwiniowej bloki 100 ...

Będąc ostatnio właśnie na tym osiedlu widziałem, iż jest pięknie
      ogrodzone. Proszę, jeśli jest możliwość odpowiedzieć mi na pytanie.
      Czy osoby mające miejsce postojowe wjeżdżając na owy parking mają
      piloty do bramy? czy trzeba wysiadać i otwierać ją kodem lub
      kluczem? Proszę wybaczyć śmiałość pytania, ale mam zamiar kupić tam
      mieszkanie i taka informacja jest dla mnie bardzo istotna. Z góry
      dziękuję wszystkim za udzieloną odpowiedz.

Przyszły mieszkaniec
      • Gość: gosia Re: Pytanie do mieszkańców Radzikowskiego Brzoskw IP: 80.48.137.* 04.10.07, 21:07
        Na poprzedniej stronie opaliae (mieszkaniec bloku nr 1) podał swój e-mail i
        zapewnia,że chętnie odpowie na pytania dotyczące tej inwestycji.Jest to wpis z
        13.05.07.Myślę że powinieneś się z nim skontaktować.
    • Gość: Jolka nowe fotki IP: *.agh.edu.pl 05.10.07, 19:58
      na stronce sa nowe fotki z 4tego;-) w moim bloczku nr jest juz
      troche okien wstawionych;-) strasznie jestem cekawa jak bedzie
      wygldal wykusz po wstawieniu okien... czy ktoś coś wie na ten temat?
      ale widze ze sprzedaż mieszkań chyba coś siadła.... bo od dłuższego
      czasu żadno mieszkanie nie zniknęło ze stronki....
      • Gość: tom Re: nowe fotki IP: 213.17.223.* 07.10.07, 14:51
        trzeba byc imbecylem, aby płacić 400tys. za mieszkanie 50m2, blisko
        torów w takim bloku w stanie surowym, więc się nie dziwię, że nie idą
    • Gość: Raff Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.ghnet.pl 10.10.07, 21:59
      Wynajmuję tu mieszkanie od roku.
      Hałas pociągu jest dokuczliwy tak naprawdę w okresie letnim kiedy są otwarte
      okna, choć przez pierwsze 2-3 miesiące budził mnie w nocy. Teraz się
      przyzwyczaiłem i śpię twardo:) Myślę że nie Masz się czy martwić - pociąg jeździ
      raczej rzadko (częściej chyba w nocy)i z małą prędkością, osobowy był by
      zdecydowanie gorszy.
      Samoloty nie przeszkadzają wcale.
      Słyszałem są pewne niesnaski mieszkańców z zarządem osiedla i ochroną. Niedawno
      komuś skradziono samochód...
      Poza tym O.K. jestem zadowolony z mieszkania i gdyby było mnie stać to chętnie
      bym sobie je kupił.
      • Gość: RS Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 22:57
        Jak można ukraść samochód z ochranianego terenu? Gang Olsena?
        • Gość: mieszkanka kREDYTY?? IP: 213.77.32.* 24.10.07, 11:06
          Czy ktos z was bral kredyt na to mieszkanie??
          Chodzi mi o to czy zdaze zalatwic wszystkie formalnosci w banku przed terminem
          kolejne raty?
          Ile czeka sie na kredyt?
          • Gość: Jolka Re: kREDYTY?? IP: *.agh.edu.pl 24.10.07, 18:04
            Ja czekalam bardzo krotkow PKO BP - polecam, znaja ta inwestycje i
            nie robia zadnych poblemow;-)ale warto sie tez wybrac do expander'a
            gdzie doradza dobry kredyt. Mysle ze w zadnym banku nie bedzie
            problemu.
            Pozdrawiam
    • Gość: Jolka foty IP: *.agh.edu.pl 29.10.07, 23:51
      Nowe fotosy na str... chyba beda teraz ocieplać budynek nr 2;-)
      ciekawe w jakim kolorze zrobią elewacje... na projekcie jest biala,
      z czerwonymi dodatkami, ale ciekawe czy bedzie mialo to coś
      wspólnego z rzeczywistością ;-) pozdrowienia dla przyszłych
      mieszkańców!
      • Gość: Gosia Re: foty IP: 80.48.137.* 30.10.07, 07:51
        Ja też bardzo często śledzę budowę.Zauważam,że prace uległy przyśpieszeniu przed
        zimą.Cieszy mnie to,gdyż mam mieszkanie w bloku 5,a ten blok rósł wolniej niż
        pozostałe.
    • Gość: koza86 Kiedy bedzie mozna odebrac mieszkanie ? IP: *.ists.pl 02.11.07, 09:14
      CZy kttos sie orientowal juz kiedy realnie bedzie mozna odebrac
      klucze do mieszkania ??
      Jak myslicie jest to realne w pierwszej polowie 2008 ?
      • Gość: gosia Re: Kiedy bedzie mozna odebrac mieszkanie ? IP: 80.48.137.* 02.11.07, 15:06
        budowa idzie zgodnie z planem to myślę,że tak jak mamy w umowach tj. 2-gi
        kwartał 2008.
        • Gość: gosia Re: Kiedy bedzie mozna odebrac mieszkanie ? IP: 80.48.137.* 02.11.07, 15:15
          Może ktoś orientuje się czy mogę wykorzystać książeczkę mieszkaniową założoną w
          1983r na zapłacenie jednej raty.W banku poinformowali mnie, że muszę mieć
          umowę w formie aktu notarialnego.Czy to jest prawda?Przeciez akt notarialny
          dostaniemy kilka miesięcy po wybudowaniu mieszkania.Pozdrawiam przyszłych
          mieszkańców.
          • Gość: AS odroczenie raty IP: *.mercatorpapier.com.pl 05.11.07, 14:09
            Mam pytanie do osob ktore z pewnych powodow (czy to osobistych czy np
            oczekiwania na kredyt) probowaly przelozyc termin splaty kolejenj raty. Czy
            Agmen robi problemy??
            Czy mozna takie odroczenie otrzymac od reki bez proszenia bez dowodow na pismie
            albo innej papierkowej 'szopki'.
            Bede wdzieczna za szybka odpowiedz.

• Gość: JJ sa nowe fotki na stronce IP: *.agh.edu.pl 21.11.07, 21:37
      sa nowe fotki na stronce - na razie trudno mi sobie wyobrazic, że te
      bloki bedą wyglądały tak jak na folderze.... mam na myśle te
      obudowane balkony... póki co są odkryte a blok np 2 jest juz
      ocieplany - więc już sama nie wiem czy z tego zrezygnowali (co chyba
      jest mało prawdopodobne)- czy bedzie to robione na końcu.....
      • Gość: JJ sa nowe fotki na stronce - zmienil sie projekt... IP: *.agh.edu.pl 29.11.07, 23:13
        i wszytko jasne - zmienil sie projekt... nie wiedzialam ze moga
        sobie zmieniac projekt w trakcie budowy; nie bedzie tych betonowych
        osłon na balkonach- może to i lepiej bo będzie jaśniej w
        mieszkaniu...
      • Gość: wojtek Obnizaja ceny ponizej 5000 zł za metr IP: *.ists.pl 04.12.07, 16:56
        Mam pytanie czy ktos moze potwierdzic ta wiadomosc podobno mozna juz
        wynegocjowac cenen ponizej 5000 zl czy to prawda ?
        • Gość: . Re: Obnizaja ceny ponizej 5000 zł za metr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 17:46
          jeżeli tak to powinni reszcie zwrócić różnicę!
        • Gość: Jolka Re: Obnizaja ceny ponizej 5000 zł za metr IP: *.agh.edu.pl 04.12.07, 17:55
          Nie wierze zeby obnizyli ceny do 5000zl/m2... obok zaczyna budowe
          firma Atal i ceny maja od 6300/m2 a termin realizacji dopiero
          sierpien 2008 - dlaczego wiec Agmen mialby obnizac ceny? im blizszy
          termin realizacji tym łatwiej to bedzie sprzedac...
          • Gość: AS Re: Obnizaja ceny ponizej 5000 zł za metr IP: *.mercatorpapier.com.pl 05.12.07, 09:31
            Ciekawe skad ta informacja o spadku cen?? czy ktos z was to potwierdzal w Agmenie?
            Jesli popatrzy sie na ceny widniejace na stronie internetowej to nadal orbituja
            one w okolicach 7000 przy wiekszych do 8000 przy najmniejszych metrazach.

Czy ktos pytal o mieszkania budowane obok naszych z formy Atal??
            Przyznam szczerze ze widze je dzis pierwszy raz i jesli mialyby kosztowac
            6500pln/m2 to mozna zastanowic sie nad zmiana mieszkania.
            Przy tamtych blokach przynajmniej bedzie odrobina zieleni, bloki sa ladniejsze,
            maja garaze pdziemne i piwniczki a co najwazniejsze maja udogodnienia dla
            niepelnosprawnych.
            Czy ktos z was byl w ktoryms z wybudowanych juz blokow?
            Klatki schodowe sa waskie, aby dojsc do windy nalezy sie wspiac na kilka
            schodow, zero podjazdow itp. pomijajac kwestie osob niepelnospawnych to nawet
            matka z wozkiem ma problemy bo musi to wynosic!!
            • Gość: Jolka Re: Obnizaja ceny ponizej 5000 zł za metr IP: *.agh.edu.pl 05.12.07, 22:18
              ceny w Atalu w Apartamentach Bronowice obok naszej inwestycji to
              6300zl/m2 netto. Cena atrakcyjna, bloki wygladaja świetnie... cena
              miejsca postojowego w garażu podziemnym 22tys netto - ale minusem
              jest to że trzeba czekac ponad rok dłużej bo do 31sierpnia 2009 -
              wiec ja zostaje przy Agmenie. Nie byłam jeszcze w środku - ale na
              pewno sie wybiore zeby to zobaczyc od środka;-) jeśli oczywiście uda
              mi sie tam wkrecic ;-) pozdrawiam przyszlych mieszkancow!
              • Gość: morel No i u nas cena ponizej 5000 za metr IP: *.ists.pl 06.12.07, 19:32
                Poza tym ze jest szansa ze oddadza mieszkania w polowie roku to
                jeszcze cena ponizej 5000 zl
                Wiec oferta wydaje sie atrakcyjna tylko ze jakos sprzedaz stanela i
                nic juz nie sprzedaja
                • Gość: tom Re: No i u nas cena ponizej 5000 za metr IP: 213.17.223.* 06.12.07, 21:11
                  a można wiedzieć coś więcej? gdzie u Was?

Jak to jest naprawdę, po lile w koncu te mieszkania?
                  Proszę o poważne odpowiedzi.

Dziękuję
              • Gość: gosia Re: Obnizaja ceny ponizej 5000 zł za metr IP: 80.48.137.* 08.12.07, 17:21
                Czy może ktoś powiedzieć od której strony buduje bloki Atal,czy od strony
                Azorów ,czy od tej drugiej.
                • morfinka_12 Re: Obnizaja ceny ponizej 5000 zł za metr 09.12.07, 10:12
                  poniżej 5000 PLN/m2 to będą mieszkania w hucie i innych
                  zadupiach,poważnie wam mówię że to co oferuje ATAL jest mega ceną,
                  naprawdę niezłą, wtórny w okoicy to nawet 10.000 PLN/m2. średnio
                  mieszkania są po około 8500 PLN/m2. a ktoś kto myśli że w okolicy
                  będą ceny poniżej 5000 jest takim idealistą że trudno mi aż w to
                  uwierzyć. pozrónując inwestycje Agmenu i Atalu sam każdy sobie może
                  odpowiedzieć.
                  • Gość: . Re: Obnizaja ceny ponizej 5000 zł za metr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 15:21
                    Ale ceny spadają i będą podobno spadać przez 2 lata. rynek się
                    nasycił. Wczesniej mieszkania szły jak świeże bułeczki a teraz
                    oferty wiszą po pół roku i nie ma chętnych. Mało jest ludzi których
                    stać na mieszkanie po 9000 za m.kw. Kilka lat temu mieszkania
                    kosztowały po 3000 za m.kw i nie było ludzi stać to czemu teraz mają
                    kupować jak są 3 razy droższe?
                    • Gość: . Re: Obnizaja ceny ponizej 5000 zł za metr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 20:21
                      A czy ktoś to sprawdzał w agmenie? Może ktoś puścił plotkę a wy się
                      głupio pieklicie?
                      • Gość: . Re: Obnizaja ceny ponizej 5000 zł za metr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 20:13
                        A jakie to ma znaczenie dla osób które kupiły to mieszkanie. Czy
                        teraz polecą kupić drugie? Ktoś głupoty wypisuje.
                  • Gość: wojtek Ceny w internecie a ceny sprzedazy to roznica IP: *.ists.pl 09.12.07, 19:17
                    Nie mowimy tutaj o cenach w super lokalizacjach tylko piszemy o
                    cenach w blokach przy torach kolejowych potencjalnym przystanku dla
                    koleji podmiejskiej , budowanym skladzie budowlanym i hurtowniach
                    oraz ruchliwej ulicy, utrudniona komunikacja z centrum
                    Na obecny moment nie ma chetnych na zakup mieszkania po 5000 zl za
                    metr i tym ze od kilku miesiecy mieszkania nie udaje sie nic
                    sprzedac w tych okolicach rowniez z rynku wtornego
                    Wiec rozmawiajmy konkretami a nie kto ile sobie zyczy za mieszkanie
                    bo to zupelnie inna bajka
                    Cena beda leciec w gorszych lokalizacjach a isc w gore w lepszych to
                    zrozumiale