Dodaj do ulubionych

gdzie zrobić kurs opiekuna osoby starszej?

23.02.09, 12:09
gdzie w krakowie znjadę najlepszy kurs opiekuna osoby straszej lub
niepełnosprawnej?prosze pomóżcie i jak wiecie to jakieś ceny
ewentualnie linki proszę:) pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pucca.3 Re: gdzie zrobić kurs opiekuna osoby starszej? 23.02.09, 21:19
      zawe możesz zrobic wolontariat w jakiejś placówce opiekuńczej, głownie w dpsach,
      dostaniesz opinie i nawet bez kursu możesz później zostać zatrudniony. dpsy
      potrzebują wolontariuszy i chętnie przyjmują. polecam w krakowie dps przy
      radziwiłłowskiej lub poza miastem DPS Karniowice,Dps Więckowice
      • patusia.3 Re: gdzie zrobić kurs opiekuna osoby starszej? 24.02.09, 09:26
        pucca.3 napisała:

> zawe możesz zrobic wolontariat w jakiejś placówce opiekuńczej,
        głownie w dpsach
        > ,
        > dostaniesz opinie i nawet bez kursu możesz później zostać
        zatrudniony. dpsy
        > potrzebują wolontariuszy i chętnie przyjmują. polecam w krakowie
        dps przy
        > radziwiłłowskiej lub poza miastem DPS Karniowice,Dps Więckowice

Dzięki bardzo za odpowiedź ,to jest jakaś alternatywa i
        najważmniejsze nie płacę za to:)dzięki za radę
        • syl-wia-81 Re: gdzie zrobić kurs opiekuna osoby starszej? 25.02.09, 16:26
          W jednej z krakowskich uczelni trwa nabór na bezpłatne kursy w 100%
          finansowane przez unię m.in.:
          Opieki w domu pomocy społecznej oraz opiekunów środowiskowych,
          pozdr
    • adam.eu Re: gdzie zrobić kurs opiekuna osoby starszej? 26.02.09, 07:59
      patusia.3 napisała:

> gdzie w krakowie znjadę najlepszy kurs opiekuna osoby straszej lub
      > niepełnosprawnej?prosze pomóżcie i jak wiecie to jakieś ceny
      > ewentualnie linki proszę:)

Gdzieś w internecie widziałem informacje.
      Były to bezpłatne zajęcia albo w weekend, a być może tylko w niedzielę. I o ile się nie mylę, to dotyczyło Krakowa.
      Zastanawiałem się, dlaczego ten kurs był bezpłatny tym bardziej, że warunkiem warunkiem przyjęcia było udokumentowanie stałego zatrudnienia.
    • 12josef Re: gdzie zrobić kurs opiekuna osoby starszej? 05.11.09, 10:49
      czesc jakby cie interesował jeszcze kurs to 12 stycznia 2010 rozpoczyna sie w
      nck koszt 350 złmozna płacic w dwóch ratach
      • andrea1991 Re: gdzie zrobić kurs opiekuna osoby starszej? 05.11.09, 20:27
        Czy mógłbyś powiedzieć jakim trybem odbywają się zajęcia i jak długo trwają?Co
        się po nich uzyskuje?Dziękuję.
    • sylwiaos86 Re: gdzie zrobić kurs opiekuna osoby starszej? 13.11.17, 09:32
      Mogę polecić kursu w firmie Gowork zwłaszcza osobą chcącym opiekować się osobami starszymi a także rodziną. Byłam osobiście i jestem zadowolona. Prowadząca w ciekawy sposób opowiadała jak bezpiecznie dla siebie i dla osoby chorej wykonywać różne zadania. Dużo się nauczyłam i na pewno ułatwi mi to prace w codziennych obowiązkach.
    • marzanna_anna Re: gdzie zrobić kurs opiekuna osoby starszej? 10.12.17, 20:00
      Ja żadnego kursu nie robiłam, bo miałam doświadczenie w opiece nad babcią. Bardziej od papierka z takiego kursu przyda się znajomość języka, tak żeby się dogadać za granicą. Przed wyjazdem z laxo care ćwiczyłam niemieckie rozmówki, żeby rozumieć co podopieczna do mnie mówi.
    • Gość: Adam szumlanski Re: gdzie zrobić kurs opiekuna osoby starszej? IP: *.38-151.wind.it 15.05.19, 18:41
      Ja pracuje w ITALI JAKO OPIEKUN OSOB STARSZYCH 13 LAT PIERWSZA PRACA OPIEKUN CHORY NA CUKSZYCE DRUGI PORAZENIE MUZGU SYN ZESPOLEM DALNA ZONA PARKISON
    • annap9 Re: gdzie zrobić kurs opiekuna osoby starszej? 31.12.22, 18:59
      Macie rację, że jak się chce pracować za granicą, to podstawą jest znajomość języka. Dlatego ja szukałam szkolenia, które będzie miało w sobie elementy nauki niemieckiego. I tym sposobem zrobiłam kurs w Krajowym Instytucie Medycznym. Oprócz wiedzy z zakresu opieki nad osobami starszymi miałam możliwość nauki podstawowych słów, które ułatwią pracę w Niemczech. Bardzo mi to pomogło w znalezieniu pracy
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka