nefi123 03.04.09, 16:21 Witam, Szukam dobrego i nie najdroższego adwokata, ponieważ chcę złożyć wniosek do Sądu o ustalenie ojcostwa i przyznanie alimentów (Kraków). Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ryszyn Re: adwokat o ustalenie ojcostwa i alimenty Krakó 06.11.09, 14:04 jesli to jest przypadek "pewny" na 100% (dzisiejsze badania genetyczne potrafia z taka pewnoscia ustalic ojcostwo), to nie ma sensu dawac zarobic adwokatowi - wystarczy napisac wniosek i zlozyc w sadzie w wydziale rodzinnym i nieletnich, jest on automatycznie zwolniony z oplat sadowych; sprawa jesli jest to rzeczywiscie dziecko tej osoby jest wygrana na 100%, trzeba sie zorientowac w dochodach ojca bo wg nich i potrzeb dziecka sad wyznacza alimenty - i przygotuj sie na to ze ojciec nie bedzie pokrywal calosci wydatkow na dziecko bo do lozenia na nie jestes zobowiazana takze i ty. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: adwokat o ustalenie ojcostwa i alimenty Krakó 06.11.09, 20:41 forum.gazeta.pl/forum/w,904,101993950,101993950,Wszystkie_chwyty_adwokata.html Polecam dyskusję oraz przeczytanie artykułu. I ode mnie. Staraj się dotrzeć do adwokata, który specjalizuję się w prawie rodzinnym, nie ufaj komuś, kto się zna na wszystkim. I tak jak pisze ryszyn, możesz również występować sama przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika_an Re: adwokat o ustalenie ojcostwa i alimenty Krakó 16.10.16, 14:45 Witaj! nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale ja mogę ci polecić moją panią prawnik - pani Olga Maciejewska. Ja właśnie miałam sprawę o ojcostwo i alimenty. Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie sprawa była trochę skąplikowana, ale prawnik mnie wszystko napisała i w sądzie udało się dość szybko wszystko załatwić. Trochę tylko czekałam, bo ojciec dziecka nie bardzo chciał iść na badania dna, ale pani prawnik napisała pismo i szybko się stawił, a później to już była tylko formalność. I nie stresuj się sądem, bo ja byłam strasznie zestresowana całą sytuacją, ale pani prawnik dała mi kilka rad, jak sobie z tym radzić i ogólnie nie było tak strasznie :D Życzę ci powodzenia i trzymam kciuki za ciebie i maluszka!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasianna30 Re: adwokat o ustalenie ojcostwa i alimenty Krakó IP: *.naszasiec.net 15.01.19, 15:13 polecam jwc kancelaria - Pani adwokat Justyna Węgrzynowicz-Cichońska jest specjalistką w prawie rodzinnym Odpowiedz Link Zgłoś
luska994 Re: adwokat o ustalenie ojcostwa i alimenty Krakó 23.06.23, 15:41 W tematach związanych z alimentami czy ogólnie pojętym prawem rodzinnym możesz zapytać Bartłomieja Łukomskiego, specjalizującego się w prawie rodzinnym. Prowadzi swoją kancelarię na ulicy Lea w Krakowie. Bartłomiej to prawnik, który cechuje się zaangażowaniem i rzetelnością w swojej pracy. Jeśli potrzebujesz porady i wsparcia w sprawach rodzinnych ten prawnik na pewno jest wart rozważenia. Odpowiedz Link Zgłoś