krzysiek111 18.12.03, 21:21 ...... u nas na stronie. Przypominam komunikacja.krakow.eurocity.pl w dziale "ostatnio dodane" - "zdjęcia". Miłych wrażeń (i nie płaczcie bo aż żal d@#e ściska ;-) jak się ogląda) !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Locutus Re: Najświeższe foty T4 i B4 ..... IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 19.12.03, 04:09 Ano... faktycznie żal dupę ściska... uwielbiałem te tramwajki... Panowie - może jeszcze jedną imprezkę taką jak rok temu 16.11.2002? ROTFL Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewetx Re: Najświeższe foty T4 i B4 ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 22:51 Czemu niedostepna strona Odpowiedz Link Zgłoś
krakus.mp Re: Najświeższe foty T4 i B4 ..... 19.12.03, 23:52 Witam. Pamiętam jak te tramwaje jeździły po mieście w malowaniu norymberskim. Przyznam,że było to ładne malowanie.Kremowa buda z zielonymi pasami. Jako ciekawostkę mogę wam powiedzieć,że można kupić model takiego (identycznego) tramwaju T4 B4 w barwach z Norymbergii. Jak on wygląda,to sobie zobaczcie w książce pt.Modele kolejek. Tą książkę można nabyć w księgarni na Pl.Centralnym.Bardzo ładne i grube wydanie. Są w niej pokazane modele tramwaji z róznych miast m.in z Pragi,Wiednia (z tym tramem co do Krakowa dotarł ostatnio)Norymbergi,Berlina,Roterdamu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Najświeższe foty T4 i B4 ..... IP: *.ghnet.pl 20.12.03, 22:07 Domyślam się ceny tej ksiażki :( W którymś kalendarzu MPk chyba 1993 okładkę zdobiła norymberga na 2 chyba 122 na placu ww Odpowiedz Link Zgłoś
krakus.mp Re: Najświeższe foty T4 i B4 ..... 22.12.03, 19:49 Gość portalu: mouset napisał(a): > Domyślam się ceny tej ksiażki :( > > W którymś kalendarzu MPk chyba 1993 okładkę zdobiła norymberga na 2 chyba 122 > na placu ww Witam. Cena tej książki to tylko 70 zł.Tylko,bo dla modelarzy kolejowych to rarytas warty każdej ceny. Myślę że model tego tramwaju (całego składu) też zamyka się kwotą 70-100 zł. Pozdrawiam. ====================================================== lepiej żałować że coś się w życiu zrobiło, niż żałować że czegoś się nie zrobiło. ======================================================= krakus.mp forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14718 Odpowiedz Link Zgłoś
mouset Re: Najświeższe foty T4 i B4 ..... 24.12.03, 23:17 A jak zrobić ten model? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Najświeższe foty T4 i B4 ..... IP: *.crowley.pl 22.12.03, 20:32 > Miłych wrażeń (i nie płaczcie bo aż żal d@#e ściska ;-) jak się ogląda) !! jak tu sie nie da lezki uronic !!! zdjecia naprawde super zwlasza te czarno- biale, oryginalnych z 1 reflektorem !! np. to na linii #2 komunikacja.krakow.eurocity.pl/gallery/displayimage.php?album=101&pos=6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Najświeższe foty T4 i B4 ..... IP: *.crowley.pl 22.12.03, 20:37 qrde tak ogladam i mozna uchwycic na tych zdjeciach inne ciekawostki zwiazane z komunikacja dawnych lat, sklady 102Na, linie 4x, sklady na 18 itp chlip chlip chlip Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek111 Re: Najświeższe foty T4 i B4 ..... 22.12.03, 20:45 Gość portalu: Clint napisał(a): > qrde tak ogladam i mozna uchwycic na tych zdjeciach inne ciekawostki zwiazane > z komunikacja dawnych lat, sklady 102Na, linie 4x, sklady na 18 itp chlip > chlip chlip przygotuj sobie duuuuuużą partię chusteczek higienicznych ;-)) Jeszcze wiele wrażeń przed Tobą i innymi miłośnikami. Osobiście jestem zaskoczony T4+B4 na linii 25. Zupełnie nie pamiętam, żeby te wagony obługiwały tę linię, a przecież jestem z nią "po sąsiedzku". Zawsze tylko 102jki, czasem 2x105N lub okazjonalnie 1x105N, no i ostatnio GT6. BTW jak widzicie brakuje kilku wagonów, jakby ktoś dysponował brakującym materiałem fotograficznym to zapraszam, chętnie uzupełnimy i będzie komplet. Odpowiedz Link Zgłoś
mouset Re: Najświeższe foty T4 i B4 ..... 24.12.03, 23:18 A ja pamiętam na 25 T4, pojechałem kiedyś 10 do Piastowa na wycieczkę ;) A na pętli stał sobie 25 Odpowiedz Link Zgłoś