lady_mary 09.06.17, 08:55 Znacie? Polecicie? Pediatra mnie wysyła z dzieckiem, bo za chude (2,5 roku, 10 kg, 87 cm). A może któraś z Was przechodziła przez to z dzieckiem i mi napisze jak wygląda diagnozowanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga_sama Re: Gastroenterolog dziecięcy Warszawa 09.06.17, 09:07 Masz gdzieś abonament medyczny? Spróbuj zadzwonić do szpitala na żwirki i wigury, do poradni terminy są masakryczne, ale może na oddział Was wezmą na pobyt jednodniowy? Odpowiedz Link Zgłoś
lady_mary Re: Gastroenterolog dziecięcy Warszawa 09.06.17, 09:13 Abonamentu dla dziecka nie mam, chcę iść prywatnie, ale nie do pierwszego z brzegu lekarza, tylko do jakiegoś sensownego. Dzwoniłam na Żwirki, termin w poradni na grudzień 2018 Myślisz, że jak mam skierowanie do poradni, to przyjmą nas na oddział? Pytać w rejestracji przychodni, czy gdzieś indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Gastroenterolog dziecięcy Warszawa 09.06.17, 09:24 Dr Piotr Dziechdziarz lub dr Piotr Albrecht. Polecam z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Gastroenterolog dziecięcy Warszawa 09.06.17, 10:04 Idź do rodzinnego po skierowanie na oddział pediatrii lub gastrologii w szpitalu na Żwirki i Wigury, niech wypisze podejrzenie celiakii. Bo to pierwszy i najłatwiejszy do sprawdzenia trop. Poproś rodzinnego o skierowanie na morfologię i żelazo, dopłać do ferrytyny - będzie widać, czy jest anemia. Prywatnie przeciwciała kilka stów, nawet jak wyjdą wysoko dodatnie to musisz potwierdzić celiakię albo biopsją z jelita albo badaniem genetycznych, kolejne kilka stów, generalnie bez tysiąca nie podchodź. A jeszcze może być jak u mojego syna: całe życie poniżej 3. centyla, przeciwciała wyszły za trzecim razem. Dr Piotr Dziechciarz pracuje w szpitalu na Żwirki, przemiły człowiek, w ogóle na tym oddziale bardzo kompetentni ludzie pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_mary Re: Gastroenterolog dziecięcy Warszawa 09.06.17, 10:28 Anemia jest, teraz udało nam się wyrównać żelazo, więc może będzie też progres z wagą, dopiero przy dużej suplementacji żelaza zaczęła cokolwiek jeść w zauważalnych ilościach. Dzięki za rady, spróbuję zapisać się do tego lekarza prywatnie, jeśli stwierdzi, że trzeba diagnozowac to wszystko, o czym piszesz, postram się o skierowanie. Trochę mam nadzieję, że mi powie, że pediatra się czepia i dziecko zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
juuuu7 Re: Gastroenterolog dziecięcy Warszawa 09.06.17, 09:49 Dr Mikolaj Teisseyre-bylismy prywatnie i kazal nam isc do CZD ( bo konieczna byla diagnostyka-ale pozniej okazala sie zbedna ). Terminy do poradni gastro CZD w ub roku byly za 2mce. Wyklucz celiakie - to badanie z krwi jest. Dziecko szczuple ale moze to byc taka uroda-moj syn tez drobny i calkowicie zdrowy. Maz zreszta tez byl chudzina w dziecinstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_mary Re: Gastroenterolog dziecięcy Warszawa 09.06.17, 10:30 Czd ma terminy na grudzień 2017 Mam nadzieję, że właśnie tak się okaże, że taka jej uroda i tyle, ale sprawdzić muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
beata8505 Re: Gastroenterolog dziecięcy Warszawa 17.09.17, 14:56 Mój synek ciągle chorował na straszne bóle brzucha, miał anemie okazało się że są to wrzody na żołądku dosaje leki i uczęszcza co dwa miesiące na badania gastroskopi w Szpitalu Św. Elżbiety w warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Gastroenterolog dziecięcy Warszawa 09.06.17, 10:35 Ja chodziłam do dr Hozyasza. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Gastroenterolog dziecięcy Warszawa 26.09.17, 10:24 Do CZD dziecka ślesz pocztą skierowanie. Ja czekałam 2 miesiące, na Żwirki termin był za rok. Sam lekarz Ci nic nie powie, diagnostyk potrzebujesz. Dopiero jak masz badania, to warto iść prywatnie je konsultować (jeśli masz taką potrzebę) Odpowiedz Link Zgłoś