gretsia 29.12.04, 08:50 Dobre szkoły podstawowe w Warszawie , prywatne i spoleczne dzielnice: Wola, Bemowo i Mokotów Możecie coś polecić ???? Pozdrawaim gretsia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nooleczka Re: Dobre szkoły podstawowe- Warszawa 29.12.04, 15:19 Ja słyszałam że dobrą szkołą jest Szkoła Przymierza Rodzin oraz szkoła sióstr Nazaretanek na Kabatach Odpowiedz Link Zgłoś
mo_niki WOLA- im. Jana Brzechwy 02.01.05, 15:46 Najlepsza szkoła państwowa. W rankingach szkół robionych na podstwie testów do gimnazjum wyprzedzają ja tylko: Prywatna szkoła katolicka z Ogrodowej, Prywatna Szkoła kultury i Sztuki z Okopowej oraz Muzyczna z okolic Żytniej. 4 miejsce zajeła szkoła Państwowa numer 222. Chodzi tam córka...i nawet po zmianie miejsca zamieszkania szkoły nie zmienilismy. POLECAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2000 Re: Dobre szkoły podstawowe- Warszawa 02.01.05, 21:03 Bardzo dobre są szkoły na Bachmackiej (Mokotów), Fundacji Primus ( Kabaty), podobno, żydowska, ul. Wawelberga (Wola). Radzę nie sugerować się wyłącznie wynikiem egzaminu po VI klasie ( choć to kusi), a spojrzeć na warunki lokalowe, porozmawiać z dyrektorem, obejrzeć salę gimnastyczną, a przede wszystkim pogadać z uczniami. Zobaczyć czy jest czysto, jak wygląda stołówka, świetlica, nauka języków i biblioteka, pracownie przedmiotowe i sala komputerowa. Czy jest pielęgniarka ( chociaż, a dobrze by było, aby choć raz w tygodniu był lekarz), psycholog, pedagog. Nie wierzyć na słowo- sprawdzać! Dowiedzieć się jak działa szkolny samorząd i jakie są kółka zainteresowań - nie na papierze, ale w rzeczywistości tzn. w jakie dni odbywają się zajęcia. Pamiętaj, że szkoły społeczne są w zasadzie lepiej kontrolowane niż prywatne. Odpowiedz Link Zgłoś
babe007 Re: Dobre szkoły podstawowe- Warszawa 04.01.05, 17:08 Szkoła na Wawelberga. Przyjazna dzieciom. Dobra atmosfera. Wysoki poziom. Wiele różnych kółek zainteresowań. Wbrew temu co można by myśleć uczy tolerancji (nie wszystkie dzieci są z żydowskich domów, a już na pewno nie ortodoksyjnych - chociaż takie też są). Uczy kreatywności od najmłodszych lat. Mimo zamożności rodziców, jakoś nie widzę (w 3 klasie), żeby moje dziecko miało "dolarki w oczach". W przypadku cięższej sytuacji materialnej - mozliwość znacznych zniżek. Opieka psychologiczna na miejscu. No i nauczyciele, którym nie jest wszystko jedno. A minusy? Dodatkowe przedmioty = mniej wolnego czasu. Jeżeli to komus przeszkadza - nauka kultury żydowskiej i szabatowe modlitwy. Wiele dziwnych świąt, które nijak sie maja do "normalnago" kalendarza, czyli konieczność brania wolnego. I wcześniejsze kończenie lekcji (brak świetlicy) w piatki - z powodu szabatu. Ja jestem zadowolona Pozdrawiam Z. Odpowiedz Link Zgłoś
sulowa Re: Dobre szkoły podstawowe- Warszawa 24.05.18, 21:03 ja polecam szkołę im Wiktorii Wiedeńskiej w Wilanowie - jest to dobra placówka, mają ciekawe zajęcia no i przede wszystkim dobrze uczą dzieciaczki! Odpowiedz Link Zgłoś
amellkasoll Re: Dobre szkoły podstawowe- Warszawa 26.06.18, 22:29 tak, zdecydowanie. Ja też z tej szkoły jestem zadowolona i moje dzieci także! bardzo fajna podstawówka! Odpowiedz Link Zgłoś
sollix Re: Dobre szkoły podstawowe- Warszawa 19.12.20, 10:53 no ja tez jestem zadowolona z tej szkoły i nie chce zeby moje dzieci zmieniały placówkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama