Dodaj do ulubionych

co z dzieckiem na czas zakupow?

25.11.05, 21:15
niestety, nie mam malego z kim zostawic, wiec sila rzeczy bedzie musial
towarzyszyc mi podczas przedswiatecznych zakupow. oboje tego nie lubimy, ja
sie denerwuje, ze synek mi ucieka albo probuje wlozyc pol sklepu do koszyka,
on po prostu nie lubi zakupow i juz.
czy w zabawialniach w centrach handlowych mozna 3-latka zostawic na jakis
czas samego, czy opieka jest dobra i ktore miejsca polecacie? najchetniej
interesowalyby mnie okolice mokotowa, ursynowa, centrum, ale jesli bedzie
warto, to pojedziemy gdzies dalej smile
Obserwuj wątek
    • niki129 Re: co z dzieckiem na czas zakupow? 25.11.05, 22:10
      Ja mieszkam na ursynowie i wiem ze w Leclerku ostatnio otworzyli jakies iejsce
      dla dzieci ponoc super - jeszcze nie bylam z Antkiem ale moej kolezanki chodza
      tam z corkami.Nie wiem czy jest opieka-musialabys sie dowiedsziec. Wiem z w
      Arkadii jest takie miejsce przed sklepem chicco ale jakos te dziewczyny ktore
      zajmuja si edziecmi nei wygladaja mi na takie co to dobrze sie maluszkiem zajme
      same wygladaly jak dzieci(bylam w wakacje nei wiem jak jest teraz) Moze jaks
      Twoja kolezanka moglaby sie zajc maluszkiem , moze masz kogos takiego. Tak
      zostawic malego w takim miejscu bym sie bala - ale to tylko moja opinia
      • kiranna Re: co z dzieckiem na czas zakupow? 25.11.05, 22:39
        dzieki niki za podpowiedz smile wlasnie sek w tym, ze nie mam nikogo kto moglby
        sie zaopiekowac dzieckiem na czas moich zakupow sad nie mieszkam w Polsce od
        kilkunastu lat, przyjezdzam raz do roku, to i przyjaznie sie pokonczyly... a te
        nieliczne, ktore sa, pracuja i dzieci maja dawno odchowane. rodzina tez w
        pracy, nie da rady, musze to inaczej rozwiazac sad

"u nas" moj synek zostaje w zabawialni bez problemu od ponad pol roku, bardzo
        to lubi, bawi sie, szaleje, wszystkich zna, moze zostac spokojnie 2 godziny
        sam, wiec raczej obaw nie mam. jak tylko cos sie dzieje, dziewczyny dzwonia do
        mamy na komorke i trzeba szybciutko wracac do dziecka.
        nie wiem jaki tutaj jest system, poniewaz w zeszlym roku synek byl jeszcze za
        maly, zeby go zostawiac i siedzialam razem z nim. nasz rekord wowczas to 4 h w
        galerii mokotow, po prostu nie dal sie stamtad wyciagnac, ja za to nadrobilam
        lekture zaleglych czasopism wink teraz nie pamietam czy tam mozna bylo zostawiac
        maluchy same i jesli tak, to od jakiego wieku?
        moze jeszcze jakies miejsca znacie? nie bardzo moge sobie pozwolic na jazde w
        ciemno, gdyz nie mamy tutaj samochodu do dyspozycji, a krecic sie po Warszawie
        autobusami z b. zywym dzieckiem nie za bardzo mi sie usmiecha...
        • iwciat Re: co z dzieckiem na czas zakupow? 25.11.05, 23:24
          Ja polecam ogródek chicco w Arkadii tak jak już wspominała koleżanka pół h
          kosztuje 4 zł w weekend chyba 5 zł, są super zabawki, panie dzwonią w razie
          czego na komórkę. A co do opiekunek to są to przedszkolanki przynajmniej jedna
          (czrna długie włosy) z przedszkola na Ursynowie. Ja tam często bywam a że mój
          synek ma poniżej 3 lat to muszę z nim tam przebywać i nie mam nic do zarzucenia
          tej Pani (mówię o dziewczynie w czarnych włosach bo tylko na nią trafiamy).
          Także polecam. Wiem też że jest tez tak plac zabaw w Geant w Jankach też mozna
          zostawić dziecko od 3 lat ale tam jest drożej pół h 12 zł
          • kiranna Re: co z dzieckiem na czas zakupow? 25.11.05, 23:35
            dzieki iwciat, z mila checia pojade do arkadii, jeszcze tam nie bylam! super!
            do janek od nas daleko i 12 zl za 30 min, to hmmm... sporo sad moj mlody nie da
            sie wyciagnac wczesniej niz przed uplywem 2 godzin, zbankrutowalabym wink
            a czy w wolaparku tez mozna zostawic dziecko, nie orientujecie sie? mamy tam
            dobry dojazd z domu...
        • iwciat Re: co z dzieckiem na czas zakupow? 25.11.05, 23:28
          Aha jest jeszcze w Wola Parku tam koszt 18 zł bez ograniczeńale słyszałam
          również że jak się zrobi zakupy w obojętnie jakim sklepie na terenie marketu to
          z paragonem taniej a moze i za darmo - nie wiem dokładnie trzeba zapytać
          • kiranna Re: co z dzieckiem na czas zakupow? 25.11.05, 23:36
            o, dzieki, wlasnie o wole park pytalam smile ale czy mozna tam zostawic dziecko
            samo?
            • iwciat Re: co z dzieckiem na czas zakupow? 26.11.05, 08:36
              Można tylko zapytaj się koniecznie jak to jest z tym paragonem czy jest zniżka
              czy za darmo i napisz
              • kiranna Re: co z dzieckiem na czas zakupow? 26.11.05, 10:44
                ok, bede tam najprawdopodobniej w przyszlym tygodniu, wiec dam znac. najpierw
                jednak pojade do arkadii, ktorej jeszcze nie widzialam smile dzieki za pomoc!
                • monikaps Re: co z dzieckiem na czas zakupow? 26.11.05, 23:42
                  Można zadzwonić i zapytać, ale wynika z tego, że zakupy na 150zł gwarantują bezpłatną zabawę. I skoro jest wykwalifikowany personel, to pewnie można dziecko zostawić. A najlepiej zadzwoń i się dowiedz.

www.wolapark.com.pl/?pageid=27&lang=pl tel. (22) 533 40 00
                  www.galeriamokotow.com.pl/ tel.5414385
                  Miłych zakupów
      • makoc Re: co z dzieckiem na czas zakupow? 28.11.05, 10:48
        w weekend zajrzalam do tego miejsca. nazywa sie hocki-klocki, mozna
        przyprowadzac dzieci od 1 r.ż. i zostawic pod opieka opiekunek. miejsce jest
        male ale bezpieczne i widzialam przez szybke, ze dzieciaki sie fajnie bawily.
        panie czuwaly. cennik, z tgo co pamietam: 7 zl za pol godziny, 10 zl za
        godzine, 4 zl za kazda nastepna godzne.
        • makoc Re: co z dzieckiem na czas zakupow? 28.11.05, 10:49
          zapomnialam dodac, ze to w nawiazaniu do postu niki129, w leclercu na
          stoklosach.
    • bojana Re: co z dzieckiem na czas zakupow? 28.11.05, 11:26
      Hej,
      No, no, nosmile

U mnie możesz zostawić Bartusia, pod warunkiem, że to będzie sobota lub
      niedziela. Tymek byłby zachwyconysmile Odezwij się.
      Pozdrówka
      • kiranna Re: co z dzieckiem na czas zakupow? 29.11.05, 12:35
        KOchana A., bardzo Ci dziekuje! Jestesmy u Was w czwartek na 100% smile caluski smile
      • patyk.od.zosi Re: co z dzieckiem na czas zakupow? 29.11.05, 16:53

Bojana, to moze i ja zostaiwe u Was Rysia? wink

co do pytania kiranny:
        to w galerii mokotow w fikolandzie mozna od 3 r.z zostawiac, ale mlodsze chyba w Smykolandii w
        smyku na Kruczej.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka