Dodaj do ulubionych

Komunia-gdzie w Warszawie?

23.03.07, 11:11
Wiem, że to jeszcze rok ale nie chcę czekać na ostatnią chwilę (ponoć już
niektórzy zaczynają wpisywać się na listę w niektórych restauracjachsmile)
dlatego proszę Was o polecenie takiego miejsca. Mieszkamy na Białołęce (ta
"zielona" część przy Markach) więc najchętniej Targówek, Bródno, może
urządzaliście przyjęcie, bądź będziecie w tym roku?Na jakie koszty od osoby
musze się przygotować? Wielkie dzięki za info
pozdr
Obserwuj wątek
    • katka1971 Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 23.03.07, 14:26
      Witaj!
      Przedewszystkim lokal musisz już zamawiać w październiku 2007r(jeżeli komunie
      masz w 2008r)
      My zamówilismy restauracje niedaleko Wału Miedzeszyńskiego ( mieszkamy na
      Pradze Południe.)
      Przybliżony koszt od osoby u nas ok.80-90zł -to zależy od menii.
      U nas bedą przystawki i obiad.Do tego ciasta tort ,napoje.
      Komunie robimy bez alkoholu tzn niezupełnie gdyż będzie tylko wino.
      Lista gości liczy 17 osób.+ 4 dzieci.
      Jeżeli masz pytania -pytaj.
      • katka1971 Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 23.03.07, 14:31
        Podaję tobie strone internetową tej restauracji
        www.canwa.pl
        • grutkosia Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 23.03.07, 19:14
          Dziękuję za informacje. A jak liczą dzieci? Taka sama stawka jak dla osoby dorosłej?
          • pluskotka Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 24.03.07, 14:46
            Gdzie komunia? Chyba w kościele, mam rację?
          • katka1971 Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 25.03.07, 14:52
            Dzieci są liczone jako połówki
            Czyli jeżeli dla doroslej jest załozmy 90 zł to dla dziecka (od czterech lat)
            jest 45zł.
            U mnie będzie akurat czworo dzieci (zapłace za nie jak za dwie dorosle osoby
            czyli 90zł)
            Pozdrawiam
            • grutkosia Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 25.03.07, 18:18
              Dziekuję za informacje. Wiem, że musze się nastawić na dość wysoki kosztsad Na
              przyjęciu będzie ponad 30 osób i to tylko najbliższa rodzinasmile A czy ktoś
              organizuje/organizował przyjęcie na Bródnie?
              • ememka1 Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 26.03.07, 00:55
                Widzę, że jesteśmy sąsiadkamismile JA miałam w tamtym roku komunię. Robiłam w
                knajpce w Niepręcie. Kuchnia wysmienita ale miejsce takie sobie. U nas była
                ładna pogoda więc było super, ale przy deszczowej to dla dzieci trochę słabo.
                Poza tym 30 osób się tam nie zmieści. Jest jeszcze "Rancho Bena" w Puszczy
                Słupeckiej na trasie miedzy Nieporętem, a MArkami......tu robiłam chrzciny (tzn.
                obiadsmile Koszt można ustalić w zależności od potrzeb........u mnie 70-80zł. Jest
                jeszcze knajpa w Markach - miejsce fajne, jedzenie normalne. W bloku na Bródnie
                koło parku włoska knajpka. W okolicach placu zabaw. Jeszxze koło Selgrosa w
                Forcie Piontek są różne sale ale jak dla mnie było dość drogo.
                • grutkosia Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 26.03.07, 18:19
                  Hej sąsiadkowink A w którym miejscu w Markach jest ta knajpka o której piszesz?
                  • ememka1 Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 26.03.07, 19:14
                    Wiem, że nazywa się forest czy coś podobnego. Byłam tam dwa razy na niedzielnym
                    obiedzie. Mają swoją stronę internetową. Spróbuj znaleźć w googlach. Jak się
                    jedzie z W-wy, vis-a-vis stacji Petrochemii skręca się w prawo, tuż przed
                    światłami za którymi jest apteka. Jakieś 500m może trochę więcej, w lasku, za
                    blokami. Mieszkańcy napewno wskarzą Ci drogę.
    • klubsemafor Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 28.01.15, 19:11
      Zapraszamy do Klubu Semafor, gdzie organizujemy różnego rodzaju imprezy okolicznościowe tj. komunie, chrzciny, imieniny i inne.
      Zapewniamy wyśmienite menu oraz miłą, fachową obsługę.
      tel.kont.607-398-452
      • patryknew Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 24.03.15, 01:53
        Ja polecam Dawne Smaki na Nowym Świecie.Wspaniała kuchnia ,zrównoważone ceny,cudowne wnętrza na przyjęcie rodzinne i bajkowy ogród.Mają rownież swoją animatorkę ze programem cyrkowym
        • 1stiven Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 31.03.15, 09:29
          Polecam restaurację Casa Pablo na Grzybowskiej. Pyszne jedzenie i wystrój rewelacja. Ja swoją impreze robiłam w wiacie ogrodowej i było super!!
    • lusia69 A na Woli 01.04.15, 12:25
      A gdzie warto zrobic przyjecie na ok.20 osób na Woli?
    • asiamarecka1 Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 19.11.15, 13:18
      A ja polecam restaurację Waniliowa na Bielanach. Co prawda komunii tam nie organizowałam, ale za to wyprawiałam chrzciny mojej córeczki. Jedzenie rewelacja, obsługa też, wystrój przytulny. Ceny adekwatne do jakości. Wszyscy moi goście byli bardzo zadowoleni.
    • paniwiktoria Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 25.02.16, 16:34
      zapoznaj się z ofertą Pałacyku Otrębusy
      to bardzo fajne miejsce, które z czystym sumieniem można polecić www.palacykotrebusy.pl/
    • zieonka Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 09.03.17, 09:44
      Przyjęcie po komunii mojej starszej córki zorganizowaliśmy w Hotelu Willa Zagórze koło Warszawy. Jestem bardzo zadowolona z organizacji przyjęcia komunijnego w Willi Zagórze. Niewątpliwym plusem tego Willi Zagórze jest położenie - koło Warszawy, a odległość nie jest za duża. Mieszkam na Gocławiu i podróż z kościoła zajęła nam 15 minut. Kolejnym plusem były animacje dla dzieci oraz atrakcje dodatkowe, zamek do skakania, trampolina, zamek z piłeczkami, popcorn, wata cukrowa, fontanny czekoladowe, bufety ze słodkościami, klauny, animator, który prowadził całą imprezę dla dzieci. Jedzenie bardzo smaczne, duży wybór, smacznych dań, obsługa profesjonalna. Ogólnie wszystko wyszło bardzo fajnie. Z pewnością odwiedzę jeszcze ten hotel i restaurację pod Warszawą niejednokrotnie. Polecam www.willazagorze.pl/pl/przyjecia-pod-warszawa/oferta-komunijna.html
    • cormi Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 26.05.17, 09:20
      Talerzyk od około 100 zł w górę.
    • duduska888 Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 09.07.18, 08:46
      Ja mogę polecić restaurację Akademia na Mokotowie - sama organizowałam tam przyjęcie komunijne mojej córki i byliśmy bardzo zadowoleni. Jedzenie bardzo dobre, do tego pomocna i miła obsługa i piękne wnętrze. Lokalizacja dla nas była bardzo dogodna, bo na Mokotowie. Wszystko odbyło się dokładnie, jak zaplanowaliśmy i na pewno jeszcze nie raz wrócimy do Akademii smile
      • lenoczka90 Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 27.10.18, 12:51
        Ja robiłam córkom komunię w restauracji Ursus i byliśmy zadowoleni, bo jedzenie okazało się smaczne, a samo miejsce bardzo ładne. Trafiliśmy tam z przypadku, bo nie udało nam się zarezerwować sali w naszej ulubionej knajpce, ale nie żałujemy.
    • asieczeg Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 23.11.18, 14:14
      Serdecznie wszystkim polecamchrzcinyikomunie.pl/
    • adi.nowacki Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 29.11.18, 08:11
      Hej ja też stoję przed tym problemem, więc się podpinam. Chcemy z rodzicami młodemu zrobić w lokalu, udało mi się rodziców przekonać na tą opcje, ale za to muszę znaleźć lokal.. No i pytanie do was forumowicze .. wink Ktoś może jadł albo wie o organizacji komunii w tym miejscu? wesela-warszawa.pl/oferta-komunijna/ Będę wdzięczny za wszelkie info! wink
    • julitakolo1 Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 14.12.18, 12:38
      Moim zdaniem warto wziąć pod uwagę Gościnna Chatę w Piastowie. Byłam tam na przyjęciu komunijnym mojej chrześnicy i bardzo mi się podobało. Super restauracja z fajnym klimatem. Serwują dobre jedzenie. Świerze przygotowywane na bieżąco i ładnie podane potrawy. Obsługa tez dobrze sobie radziła. Spokojnie mogę ich polecić
    • ttosiarrafa Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 18.12.18, 12:30
      Pięknym miejscem na taką imprezę jest palaclasotow.pl. Organizowałam tam w zeszłym roku komunię i wyszło fantastycznie. Piękny pałac z dużym parkiem także dzieciaki mają gdzie biegać. Jedzenie wyśmienite. Wszystkie dania przygotowywane na miejscu i pięknie podane. do tego super obsługa począwszy od właściciela. Spokojnie mogę polecić to miejsce.
    • natalinska Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 26.02.19, 21:16
      Dla mnie tylko restauracja Ursus, jest niedrogo jak na warszawskie ceny, ale bardzo smacznie i miło. No i przede wszystkim kameralnie, idealnie na rodzinne spotkania na różne okazje.
    • agulczy Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 12.07.19, 10:23
      Niedawno organizowałam mojemu synowi komunie i jestem mile zaskoczona lokalem chrzcinyikomunie.pl/obiekt/perla-lesna/ wszystkim polecam, na każdą uroczystość.
    • agulczy Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 15.07.19, 10:23
      chrzcinyikomunie.pl/ Tutaj są super lokale do wybrania!
    • koloder Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 12.02.20, 09:06
      chrzcinyikomunie.pl/restauracje/restauracja-u-ochmanow Urządziłam tutaj raz przyjęcie i nie żałuję. smile
    • janek420 Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 24.11.20, 10:13
      Zobacz na tą stronke LINK duzy wybor lokali maja
    • zimkaminka Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 14.12.20, 11:13
      Tutaj możesz urządzić super przyjęcie. palaclasotow.pl/. Organizowaliśmy tam chrzciny w sierpniu. Było super. Bardzo dobra kuchnia. Wszystko świeże i dobrej jakości. Dania przygotowywane na miejscu i na bieżąco. Bardzo ładna okolica i piękna sala bankietowa. No i właściciel bardzo miły i pomocny. Przez cała sytuację z covidem musieliśmy zmienić termin przyjęcia ale dla niego to nie był problem. Spokojnie ich polecam
    • bartek.wojcik132431435 Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 19.01.21, 14:30
      My znalezliśmy lokal w serwisie chrzcinyikomunie.pl i jesteśmy bardzo zadowoleni
    • bartek.wojcik132431435 Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 20.01.21, 14:31
      Ja znalazłem świetne miejsce w tym serwisie chrzcinyikomunie.pl/gdansk i przyjęcie bardzo się udało.
    • bartek.wojcik132431435 Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 21.01.21, 16:29
      Ja znalazłem świetne miejsce w tym serwisie chrzcinyikomunie.pl/gdansk i przyjęcie bardzo się udało.
    • bartek.wojcik132431435 Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 22.01.21, 16:29
    • oliwiamik Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 13.04.21, 09:10
      Bardzo ładnym miejscem na przyjęcie komunijne jest ten hotelik - www.zlote-runo.pl/. W zeszłym roku organizowałam tam komunię córki. Perfekcyjnie przygotowali przyjęcie. Bardzo mili właściciele pomogli mi przy organizacji i służyli radą. Wszystko przygotowane tak jak należy i na czas. Pyszne jedzonko ładnie ubrana sala. No i ładna i spokojna okolica. Warto ich wziąć pod uwagę.
    • arturpiatkowski15 Re: Komunia-gdzie w Warszawie? 06.07.21, 12:48
      Witam. Ja osobiście znalazłem piękny lokal na stronie chrzcinyikomunie.pl/warszawa
      Byliśmy bardzo zadowoleni, mam nadzieje, że wasza komunia również będzie niezapomniana. Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka