Dodaj do ulubionych

Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłoszenia

26.10.09, 20:42
Dziewczyny, z wyprzedzeniem chcialabym napisac, ze planuj na poczatku grudnia
zorganizowanie pomocy rzeczowej dla Daniela i jego Mamy.
Chcialabym kupic zestaw srodkow czystosci/kosmetykow oraz jak najwiekszy zapas
jedzenia.
Marzy mi sie, zeby te swieta byly dla nich troche lepsze niz dzien powszedni,
zeby pieniazki zaoszczedzone w ten sposob na np proszku do prania, mydle czy
kaszy mogly byc wydane na wedline, kawalek miesa itd.

Jako ze grudzien jest ciezki i trudno wiele osob namowic na pomoc bo maja moc
wlasnych wydatkow, prosze niniejszym wszystkie emamy o wlaczenie sie w
Gwiazdke dla Daniela i wplaty.
Kazda, najmniejsza nawet wplata pozwoli na kupno kolejnych rzeczy.
Ja ze swej strony deklaruje zbiorke pieniedzy, zakup rzeczy oraz rzetelne
rozliczenie. To nie pierwszy raz kiedy zbieram pieniadze dla Daniela i mam
nadzieje, ze wiecie juz, ze robie to w sposob uczciwy.

Dla wyjasnienia: zglaszam sie do zorganizowania zakupow, poniewaz paczki
pocztowe sa teraz drogie, najtansza do 1kg kosztuje 9,50zł a za to juz mozna
kupic dwie paczki makaronu.

Nie ukrywam dziewczyny, ze licze na wasza pomoc.
Obserwuj wątek
    • kogosia Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 26.10.09, 21:08
      ja oferuję 30zł
      poproszę w grudniu o numer konta
      • sion2 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 26.10.09, 21:29
        Patrycja mysle że to dobry pomysl ale moze napisz liste potrzebnych rzeczy i
        zywnosci, czasami ludzie pracuja w hurtowniach czy nawet maja wlasne, moze ktos
        akurat bedzie mial na zbyciu cos tam?
        ja tylko potwierdzam ze znam sytuacje Daniela i jego mamy, jest im rzeczywiscie
        bardzo ciezko.
        • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 26.10.09, 21:50
          Zywnosc: wszystko, mleko, makarony, kasza, margaryna, olej, konserwy,
          dzemy, cukier, maka, kakao, czekolada, ryz itp itd

Moze troche frykasow? Czekolada, ciasteczka, przysmak dla psa.
          Daniel ma stara suczke przygarnieta lata temu.

Srodki czystosci: proszek do prania, plyn do mycia podlog, plyn do
          zmywania, plyn do zmiekczania tkanin, mydlo w plynie, chusteczki higieniczne
          takie nawilzone jak dla malych dzieci, krem do rak, szampon do wlosow tlustych,
          pasta do zebow, balsam do ciala, woda po goleniu dla Daniela.

Tak naprawde potrzebne jest wszystko co na co dzien uzywa i zuzywa sie w domu.
          Kazda rzecz kupiona przez nas to pare zlotych zostajacych w portfelu ktore mozna
          przeznaczyc na rachunek, leki itd.
          • ewa9717 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 26.10.09, 22:18
            A może w kilku zdaniach napiszecie o Danielu i jego mamie? Myślę,
            że wile osób z sympatią tu zagladających (a moze przed swiętami
            chętniej ludzie się dzielą?) nie bardzo wie, o co chodzi.
            • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 26.10.09, 22:52
              ewo> nie chcialam powielac watku, ale juz w skrocie pisze:

Daniel ma dwadziescia kilka lat, ma porazenie mozgowe, nie jest samodzielny:
              wozek, bardzo silne przykurcze miesni. Nie moze sam jesc, ubrac sie, czytac (nie
              utrzyma ksiazki)umysc, zalatwic potrzeby fizjologicznej itd. Mama musi caly czas
              byc przy nim: masowac, rozcierac zbolale miesnie,karmic...

Teraz juz jest strasznie pozno, jutro poszukam watkow archiwalnych i wkleje linki.
              • anka7961 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 26.10.09, 22:57
                Ja deklaruję 15 pln. Proszę o nr konta na prv.
              • ewa9717 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 26.10.09, 23:03
                Dzięki, już wiem, to Daniel od łóżka wink Proszę o nr konta.
                • mamasi Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 27.10.09, 09:39
                  Ja tez proszę o numer konta na maila gazetowego, nie obiecuje kwoty
                  bo nie wiem co będzie w grudniu, ale obiecuję że na pewno coś wyslęsmile
                  a skąd jest Daniel i jego mama?
    • miszek23 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 26.10.09, 22:43
      Ja będę śledzić wątek i przyłączę się do akcji. Dobry pomysł smile
    • magia Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 27.10.09, 03:20
      Deklaruje sie.
    • marjaga Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 27.10.09, 08:25
      Ja też poproszę o nr konta.
      deklarukję 50 PLN.
      • slonko1335 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 27.10.09, 08:37
        Nioma Ty zacznij już tą zbiórkę teraz póki są deklaracje wpłat bo potem ludzie
        pieniądze powydają na święta i na naszą Akcję Gwiazdkową mam nadziejęwink
        • ela82 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 27.10.09, 08:52
          poprosze o nr konta
          • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 27.10.09, 09:12
            kochane dziewczyny: dzieki za odzew
            podaje numer konta:

50 1020 5558 1111 1559 8550 0046 Patrycja Drożyńska

To konto nieuzywane na co dzien wiec wszystkie wplywy beda wplywami
            tylko dla Daniela. Spokojnie moga na nim lezec i czekac do grudnia.
            Na biezaco bede podawala jego stan, prosze w tytule wplaty wpisywac:
            Daniel + nick z forum ( a jesli ktos zyczy sobie zeby wplata byla
            anonimowa to tylko Daniel).

Mam kolezanke, ktora obiecala zrobic swiateczny stroik smile
            • kogosia Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 27.10.09, 10:02
              wysłałam kase
              pozdrawiam
            • malgog Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 28.10.09, 08:36
              nioma podaj proszę miasto do twojego adresu
              u mnie nie chce przejśc przelew bez wypełnionego pola z adresem
              • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 28.10.09, 08:48
                Warszawa
                • slonko1335 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 28.10.09, 09:09
                  Nioma nie wiem jak Ty czasem dysponujesz ale mogłabyś się przejść do jakiejś
                  hurtowni spożywczej, mięsnej i chemicznej albo sklepu po prostu, powiedzieć jak
                  sprawa wygląda i spytać czy nie mają artykułów z krótkim terminem ważności, może
                  oddadzą po prostu albo tanio sprzedadzą, może w jakimś markecie zapytać? może
                  maile porozsyłać z linkami do wątków Daniela.
                  • arwena_11 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 28.10.09, 16:31
                    Słonko, za darmo tonikt teraz już nie da. Niestety przepisy
                    podatkowe są tak durne,że lepiej wyrzucić na śmietnik niż dać
                    biednemu. Jak wyrzucą to mogą to sobie dać w koszty, a jak dadzą za
                    darmo to muszą odprowadzić od tego vat i często zapłacić dochodowy.
                    No bo przecież mogli sprzedać na lewo a tylko mówią że dali.
    • mamasi Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 28.10.09, 09:57
      Czy oni dostaja pomoc z caritasu czy banku zywności? a MOPS? nie
      znam w ogóle wątku stąd moje pytanie
      • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 28.10.09, 10:08
        Dostaja pomoc z MOPSu.
        Chodzi mi o to, zeby odciazyc mame Daniela chocic troche finansowo,
        zeby moc jej kupic podstawowe produkty dzieki czemu zostanie jej
        troche pieniedzy w portfelu. Za to bedzie mogla kupic cos lepszego
        na swieta, leki itp.

Jesli chodzi o produkty o krotkim terminie spozycia: po pierwsze
        paczke chce zawiezc w pierwszej polowie XII bo potem wyjezdzam a
        rzeczy maja byc na swieta, po drugie maja stara i ledwo zipiaca
        lodowke wiec nie bardzo jest gdzie trzymac takie rzeczy.
        Po drugie: nie znam ani sklepu ani hurtowni ktora robi takie
        wyprzedaze.
        Po trzecie: ode mnie do nich jest cala Warszawa, wiec nie dam rady
        pojechac np. kilka razy z towarem ktory ma krotka date spozycia
        • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 28.10.09, 10:13
          Jeszcze wyjasnienie:

Daniel i jego mama maja renty i zapomoge (dodatek mieszkaniowy) ale
          po oplaceniu rachunkow zostaje im ok. 400zł na zycie na caly miesiac.
          Nigdy mnie o nic nie prosili wiec to nie tak, ze zeruja na ludzkiej
          dobroci. Absolutnie nie.
          Pomysl jest calkowicie moj: chce bardzo zrobic im niespodzianke,
          kupic tak wiele jak sie tylko da i w ten sposob pomoc im odciazyc
          skromny domowy budzet.

Bylam u nich w domu dwa razy: czyste i zadbane mieszkanie (dla tych
          co nie wiedza: po 14 latach oczekiwania dostali od gminy mieszkanie
          na parterze przystosowane dla niepelnosprawnego), warunki bardzo
          skromne. Pani Basia przesympatyczna, Daniel inteligentny młody
          chłopak.

W trakcie naszej akcji pomocowej udalo sie m.in kupic akumulatory do
          wozka, łozko z materacem, naprawic fotel itp.
          • nioma Re: archiwalne watki Daniela 28.10.09, 10:19
            Wklejam archiwalne watki dt Daniela i jego sytuacji (dzieki
            uprzejmosci jednej z mam, ktore je wyszukala):

forum.gazeta.pl/forum/w,615,98608195,98608195,Pamietacie_Daniela_z_porazeniem_Nowa_sprawa.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,615,98653797,98653797,kochane_dziewczyny_brakuje_tylko_100zl_POMOCY_.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,615,98673726,98673726,Bezplatna_lub_refund_rehabilitacja_kto_sie_zna_.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,615,94384812,94384812,czy_ktos_by_sie_dolozyl_do_akumulatora_dla_Daniela.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,615,93689801,93689801,czy_jest_bezplatny_internet_dla_osob_niepelnospr_.html
            • nioma Re: wpłata 29.10.09, 10:11
              informuje, ze jest pierwsza wplata od kogosi w kwocie 50zł
    • beakarp wysłałam przelew n/t 30.10.09, 12:03

• nioma Re: wysłałam przelew n/t 30.10.09, 13:08
        wplynely nast przelewy:
        50,00zł malgog
        30,00zł anonim (w tytule DLA DANIELA)
        20,00zł anonim (w tytile DLA DANIELA)
        • nioma Re: wysłałam przelew n/t 02.11.09, 10:33
          własnie wplynela wplata od beakarp
          kwota: 35,00zł
    • alba27 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 02.11.09, 12:12
      Wieczorem zrobię przelew na 15zł, to nie dużo, ale myślę, że w
      takich akcjach liczy się każdy grosz.
    • mamasi Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 02.11.09, 12:17
      Wysłałam kasę jak obiecałam. Paczkę nadal kompletujesmile
      • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 02.11.09, 19:45
        Potwierdzam wpłaty:
        15zł Anka
        20zł Marlena

Slicznie dziekuje. Dziewczyny, kwota nie jest wazna, wazny jest udzial w akcji,
        chec pomocy i dobre serce. Dzieki Wam wszystkim malymi kroczkami zbiera sie
        coraz wieksza kwota.
        W chwili obecnej jest: 220,00zł.
        Mam jeszcze deklaracje od kilku osob i oczywiscie ja sie doloze.
        • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 03.11.09, 10:34
          Potwierdzenie wpłaty:
          Miszek 23 kwota: 30,00zł

Wielkie dzieki smile
          • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 03.11.09, 14:20
            Potwierdzenie wpłaty:
            ewa74555 kwota: 30,00zł
            • kinga_owca Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 03.11.09, 20:42
              Nioma, jak rozumiem Ty z Warszawy jesteś
              to ja chętnie kupiłabym w grudniu chemię domową, tylko prosiłabym o
              listę jakąś
              ja tez z Warszawy
              jesli możesz, daj znać na priva
              • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 03.11.09, 21:30
                Odpisalam na priv
                • kinga_owca Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 03.11.09, 22:38
                  ja też wink
                  • shalea Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.11.09, 09:45
                    Nioma, poproszę o nr konta na priv, też się chciałam dołożyć.
                    • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.11.09, 11:07
                      Shalea, wyslalam numer konta.

Potwierdzam nowe wpłaty:

ALBA21 kwota: 15,00zł
                      Dzieciaczki kwota: 30,00zł

Pomyslalam tez o zrobieniu prezentow pod choinke.
                      Dla mamy Daniela mam skorzany portfel. A dla niego myslalam o
                      cieplej czapce, co myslicie?
                      • papuzka_gda Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.11.09, 12:47
                        Nioma, czapke meska mam nowa, kupilam rok temu mezowi troche na niego
                        przymala. Wrzuce w koperte i wysle - tylko ją przepiore na swiezo, bo
                        mierzyl, raz ubral i wlozyl do szafki.
                        Jak bedzie ok to fajnie, zawsze moga byc dwiesmile Jaka Daniel ma
                        budowe, co z ubrania potrzeba?
                        • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.11.09, 12:57
                          Daniel jest szczuply, napisze zaraz do ewy, ktora czesciej u nich
                          bywa, zeby zorientowala sie w potrzebach ubraniowych.
                          czy mozesz czapke wyslac na moj adres? chcialabym to wszystko razem
                          zapakowac i naszykowac
                          • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 05.11.09, 10:34
                            Potwierdzenie wpłat:

shalea kwota: 30,00zł
                            magda6 kwota: 20,00zł

Pomyslalam, ze kupie jeszcze zestaw witamin i cos na wzmocnienie w
                            aptece bo na ten okres zimowy bedzie jak znalazl.

Wiecie co dziewczyny? Wyglada na to, ze zakupy beda super!!!
                            Czy wolicie zebym zrobila zdjecia zakupow czy wszystko spisywac?
                            Ewentualnie moge skanowac rachunki ze sklepow.
                            Jesli macie jakies propozycje to napiszcie prosze.
                            • alba27 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 05.11.09, 12:39
                              Ja na moje 15zł nie potrzebuję rachunkuwink Ufam Ci całkowicie w tej
                              kwestii a witaminy to świetna sprawa, może jeszcze jakieś środki
                              czystości?
                              • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 05.11.09, 13:09
                                alba>
                                sa trzy dzialy do kupienia:
                                1. chemia i kosmetyki (jest zgloszenie od jednej mamy w sprawie
                                pomocy w zakupach, juz rzeczowej pomocy a nie dolozenia sie)
                                2. zywnosc
                                3. witaminy i leki na wzmocnienie

jesli chodzi o pkt trzeci to czekam na wiadomosc od Ewy, mamy ktora
                                jestw stalym kontakcie z Danielem i jego mama, ma sie dyskretnei
                                wywiedziec co potrzeba.
                                Dyskretnie dlatego, ze cale zalozenia akcji jest takie, ze to ma byc
                                niespodzianka.
                                • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 06.11.09, 14:26
                                  potwierdzenie wplaty:
                                  marjaga kwota: 50,00zł

Po dokonaniu zakupow, przedstawie wam w poscie liste rzeczy i kwote
                                  wydana,
                                  • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 09.11.09, 10:36
                                    potwierdzenie wplaty:

ANONIM kwota: 20,00zł
                                    • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 24.11.09, 15:56
                                      Dziewczyny, jesli jeszcze ktos ma ochote sie dolozyc to zapraszam.
                                      Zakupy szykuja sie naprawde imponujace dzieki waszemu wsparciu.
                                      Jest tez deklaracja od jednej mamy (nie wiem czy moge podac nick,
                                      zapomnialam zapytac wiec na razie anonimowo)ze zakupi dla Daniela i
                                      jego mamy kosmetyki i chemie oraz przekaze rower rehabilitacyjny!
                                      No i powiedzcie czy nie jest super?
                                      Kilka dni temu rozmawialam z Danielem, martwil sie, ze mama nie
                                      cwiczy, ze grozi jej laska albo kule - a tu prosze!
                                      Jak juz wszystko bedzie zakupione to albo zeskanuje rachunki ze
                                      sklepu albo zrobie zdjecia zakupow, zebyscie wiedzialy co i jak.
                                      I moze uda sie zrobic zdjecie Daniela i jego mamy zebyscie ich
                                      poznaly?
                                      Poki co pozdrawiam i raz jeszcze dzieki wielkie!
                                      • malgog Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 24.11.09, 20:00
                                        nioma daj sobie spokój ze skanami rachunków
                                        ale chętnie zobaczyłabym Daniela i Jego mamę więc zdjęcie na priv mile widziane
                                        • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 24.11.09, 20:44
                                          jak pojade to zabiore aparat, w sumie fajnie, jak wszystkie zobaczycie jak
                                          Daniel i jego mama wygladaja
                                          • miszek23 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 24.11.09, 22:38
                                            Zdjęcie będzie mile widziane smile
                                            Myślę że skany rachunków są niepotrzebne. Wystarczy jak napiszesz co udało się
                                            kupić.
                                            • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 25.11.09, 10:28
                                              Potwierdzenie wpłaty:
                                              50,00zł ANONIM (mama z Warszawy)

W chwili obecnej jest zebrane: 500zł!!!
                                              To beda miłe swieta!!!
                                              • demonii.larua Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 25.11.09, 12:27
                                                No i super smile
                                                • nioma Re: potwierdzenie 26.11.09, 10:29
                                                  W dniu wczorajszym odebralam dary rzeczowe od jednej z mam.
                                                  Sa to dwa duze kartony chemii gospodarczej oraz kosmetykow i rowerek
                                                  rehabilitacyjny dla mamy Daniela.
                                                  Raz jeszcze wielkie, wielkie dzieki!!!
                                                  W zwiazku z tym, ze rowerek zajmuje mi pol samochodu przyspiesze z
                                                  zakupami spozywki i zrobie je w najblizszych dniach.
                                                  Ode mnie do Daniela jest cale miasto do przejechania, wiec wolalabym
                                                  wszystko zalatwic za jednym zamachem.
                                                  • nioma Re: potwierdzenie 27.11.09, 18:36
                                                    podsumowanie:

dziewczyny, wlasnie wrocilam z zakupow, samochod zaladowany, o 20.00 jade do
                                                    Daniela (czekam az ustana korki)
                                                    Oto co udalo sie zgromadzic:
                                                    - dwa duze kartony chemii i kosmetykow (proszek do prania, plyny, plyny do
                                                    zmywania, mydla, szampony, nawilzone chusteczki, srodki czystosci itp itd)
                                                    - rowerek rehabilitacyjny dla mamy Daniela
                                                    - zakupy ze skladek. Uzbieralo sie 500zł. Rachunek w sklepie auchan: 515, 73 (do
                                                    wgladu dla kazdego kto sobie zyczy)
                                                    Kupilam:
                                                    - kilka torebek ciast gotowych na swieta: piernik, babka, biszkoptowe,
                                                    placuszki, drozdzowe
                                                    - kisiele, budynie, galaretki (ok 20 torebek)
                                                    - pierniczki
                                                    - ciasteczka z nadzieniem
                                                    - czekolady nadziewane (10 sztuk), cukierki
                                                    - duzy sloik nutelli
                                                    - 32 batoniki prince polo
                                                    - kilka opakowan pieczywa chrupkiego (rozne rodzaje)
                                                    - rozne makarony (6 opakowan)
                                                    - 3 paczki kaszy
                                                    - 2 opakowania ryzu
                                                    - 3 butelki oleju
                                                    - kilka opakowan roznych kostek rosolowych (5 albo 6)
                                                    - 2kg cukru
                                                    - ananasy w puszce
                                                    - 5 puszek brzoskwin (byla dzisiaj promocja)
                                                    - rozne serki topione, do smarowania itp
                                                    - 5 kawalkow sera zoltego zapakowanego prozniowo z terminem waznosci do
                                                    przyszlego roku
                                                    - dwie zgrzewki serkow deserowych (cos jak danio)
                                                    - 3 masla
                                                    - rama olivio
                                                    - 4 koncentraty pomidorowe
                                                    - opakowanie swiatecznej babki woskiej
                                                    - kilka opakowan prozniowo zapakowanej wedliny: szynka, kielbasa krakowska (x3),
                                                    poledwica sopocka, kielbasa slaska, szynka gotowana, boczek z komina
                                                    - parowki
                                                    - 2 opakowania sledzi lisner w sosach
                                                    - wiaderko sledzi matijas
                                                    - sloik sledzi w occie
                                                    - 2x ogorki konserwowe (duze sloiki)
                                                    - 2x papryka konserwowa (duze sloiki) Wiem, ze Daniel je bardzo lubi, to
                                                    specjalnie dla niego
                                                    - opakowanie kawy rozpuszczalnej
                                                    - paczka lososia wedzonego
                                                    - 10 pasztetow drobiowych
                                                    - puszka tunczyka
                                                    - gulasz angielski
                                                    - 20 jajek
                                                    - 12 kartonow mleka
                                                    - 4 serki wiejskie
                                                    - serek tartare
                                                    - ozdobne czekoladki do zawieszenia na choince
                                                    - 2 duze sloiki majonezu
                                                    - 2 opakowania ketchupu lagodnego
                                                    - ser paprykowy w plasterkach x 2
                                                    - serwetki na stol
                                                    - duze opakowanie prozniowo zamknietej kielbasy torunskiej
                                                    - 2 kartony barszczu czerwonego Krakusa (po 1,5 litra)

mam nadzieje, ze nie pominelam niczego.
                                                    Zakupy zrobilam z mysla o swietach: sa wiec rzeczy nie pierwszej potrzeby ale
                                                    zalezalo mi na tym, ze sprawic w waszym i moim imieniu jak najwiecej radosci.

oprocz tego mam zapakowane:
                                                    - prezent dla pani Basi (skorzany portfel)
                                                    - prezent dla Daniela (koszulka pilkarska)
                                                    Te rzeczy sa z moich pieniedzy, nie skladkowych. Skladkowe przeznaczylam tylko
                                                    na zakupy.

aha, kupilam tez wielka torbe jedzenia dla psa (20,50zł + gratis druga paczka)

Mam nadzieje, ze wszystko jest jasne, jesli ktos ma jakiekolwiek watpliwosci lub
                                                    pytania to prosze pisac.
                                                  • nioma Re: potwierdzenie 27.11.09, 18:44
                                                    Poprawka:
                                                    - dostalam wlasnie 50zł z przeznaczeniem dla Daniela, nie zdaze juz nic kupic,
                                                    tam te pieniadze pani Basi.
                                                  • anka7961 Re: potwierdzenie 27.11.09, 19:10
                                                    Super wink Bardzo Ci Nioma dziękuję za zorganizowanie wszystkiego wink
                                                  • kogosia Re: super, cieszę się:)) 27.11.09, 19:48
                                                  • miszek23 Re: super, cieszę się:)) 27.11.09, 19:54
                                                    Cieszę się że aż na tyle produktów udało się uzbierać smile
                                                    Dzięki za organizacje zbiórki i dostarczenie. Daj znać jak wrócisz smile
                                                  • mamasi Re: super 27.11.09, 19:54
                                                    Super że się udało. Niecierpliwie czekam na relacjesmile wielkie dzieki
                                                    nioma, za wszystkowink
                                                  • ewa9717 Re: super 27.11.09, 20:49
                                                    Wspaniale się czyta o czymś takim!
                                                  • nioma Re: relacja 27.11.09, 21:28
                                                    Wrocilam wlasnie do domu, pojechalismy wczesniej ale nie bylo korkow wiec na
                                                    miejscu bylismy szybciutko.
                                                    Pani Basia wiedziala tylko, ze przyjedziemy z rowerkiem rehabilitacyjnym ale nie
                                                    miala pojecia o zakupach, jak zobaczyla, ze nosimy o nosimy kartony i torby
                                                    (obracalismy kilka razy) to byla w szoku!
                                                    Radosci nie da sie opisac, ale wierzcie mi na slowo: udalo nam sie sprawic, ze
                                                    humor pani Basi i Daniela bardzo sie poprawil.
                                                    Wszystkie rzeczy zostaly przetransportowane do kuchni, rowerek do pokoju.
                                                    Wyregulowalismy odpowiednia wysokosc rowerka i pani Basia jeszcze przy nas
                                                    siadla i zrobila "kilka okrazen" smile
                                                    Ze wszystkich rzeczy bardzo sie ucieszyli i pani Basia prosila, zeby Wam
                                                    wszystkim z calego serca podziekowac.
                                                    Co niniejszym czynie.
                                                    Przekazalam tez 50zł i prezenty gwiazdkowe.
                                                    Chwile posiedzielismy, porozmawialismy.
                                                    Obejrzalam tez lozko na ktore przed wakacjami robilysmy skladke.
                                                    Jestem pewna kochane, ze te swieta beda radosniejsze dzieki Wam.
                                                    Ponizej: Daniel, pani Basia i ich Suczka.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/gc/ve/zfbn/nLzlJLE4h7ywE7boiB.jpg

Daniel czasami korzysta z internetu u sasiadow, jak bedzie mial okazje, to
                                                    powiedzial, ze zajrzy na forum, zeby osobiscie podziekowac wszystkim za pomoc.

Powiem wam, ze bardzo, bardzo sie ciesze, ze tak to ladnie wyszlo i ze udalo sie
                                                    tyle rzeczy kupic i zebrac. SUPER!!!
                                                    Tylko jak wracalismy to cos mi samochod zaczal szwankowac i nie wiem czy biedny
                                                    nie padnie.... Potrzymajcie kciuki, dobra?
                                                  • ewa9717 Re: relacja 27.11.09, 21:47
                                                    wink
                                                  • mamasi Re: relacja 27.11.09, 22:33
                                                    Świetnie widziec ich a tym bardziej uśmiechniętychsmile mam tylko
                                                    nadzieję że jutrzejszy dzien równiez będzie owocny, że wszystko
                                                    wypali, za co mocno trzymam kciukismile
                                                  • nioma Re: relacja 27.11.09, 22:48
                                                    no wlasnie nie wiem
                                                    ja odpadam z racji samochodu, to w ogole cud, ze sie udalo dzisiaj dojechac i
                                                    wrocic. w miare uciekajacych km kolejne lampki mi sie zapalaly sad((
                                                    na razie nikt sie nie zglosil, kto moglby rzeczy odebrac
                                                  • miszek23 Re: relacja 27.11.09, 23:01
                                                    Fajnie że wszystko się udało i mogłyśmy sprawić IM niespodziankę!!!!
                                                  • shalea Re: relacja 28.11.09, 15:04
                                                    Nioma jesteś niesamowita, świetne to wszystko zorganizowałaś.
                                                  • nioma Re: relacja 28.11.09, 15:20
                                                    Niesamowite jest to, ze nam wszystkim udalo sie tak ladnie zorganizowac: ze tyle
                                                    osob wplacilo pieniazki, ze tyle osob chcialo pomoc.
                                                    Ja tylko zrobilam zakupy, odebralam rzeczy i zawiozlam na miejsce.
                                                  • nioma Re: mam pomysł!!! 29.11.09, 12:07
                                                    Dziewczyny, tak sobie pomyslalam, moze ktos mialby ochote wysłac kartke
                                                    swiateczna do Daniela i jego mamy? Mysle, ze to bylaby bardzo mila niespodzianka
                                                    dla nich.
                                                    Jak ktos jest chetny to prosze o wiadomosc, wysle na priv ich adres
                                                  • magas1169 Re: mam pomysł!!! 29.11.09, 16:01
                                                    Patrycja,poproszę adres.Chętnie wyślę normalną kartkę.Nie mogłam się
                                                    dorzucić do zbiórki,ale tak bardzo chętnie się przyłączę.
                                                    I jestem pod ogromnym wrażeniem akcji jaką zorganizowałaś...
                                                  • mamasi Re: mam pomysł!!! 29.11.09, 19:53
                                                    To ja poproszę o adressmile
                                                  • miszek23 Re: mam pomysł!!! 29.11.09, 19:58
                                                    Ja też poproszę adres.
                                                  • nioma Re: mam pomysł!!! 29.11.09, 20:54
                                                    Wysłałam
                                                  • magas1169 Re: mam pomysł!!! 30.11.09, 10:33
                                                    Ja teżbig_grin
                                                  • malgog Re: mam pomysł!!! 30.11.09, 11:34
                                                    nioma dzieki za relację i zdjęcie...ja wiedziałam niewiele o Danielu
                                                    i jego mamie a tu okazuje się, że to taki przystojny gość smile

poproszę o adres rodziny na priv, wyśle kartkę

• monka75 Re: mam pomysł!!! 30.11.09, 16:31
                                                    Mój mały odkrył w sobie talent artystyczny i w czasie choroby
                                                    wykonał piękną kartkę świąteczną . Rodziny nie mamy więc z wielką
                                                    przyjemnością wyślemy życzenia Danielowi i jego mamie smile
                                                    Poproszę o adres .
                                                  • nioma Re: mam pomysł!!! 30.11.09, 17:51
                                                    dziewczyny: juz wysylam na priv
                                                    moze w zyczeniach dopiszcie, ze jestescie z forum, to Daniel i jego mama beda
                                                    wiedzieli, ze to od was
                                                  • ewa9717 Re: mam pomysł!!! 30.11.09, 19:05
                                                    Też mogę prosić o adres?
                                                  • nioma Re: mam pomysł!!! 30.11.09, 19:28
                                                    pewnie! juz wysylam
                                                  • nioma Re: aktualizacja 10.12.09, 09:27
                                                    Bylam wczoraj raz jeszcze u daniela.
                                                    Zawiozłam materac do rehabilitacji ( od mojego dziadka), od jednej z
                                                    emam puszki, sloiki z warzywami, skarpety, rajstopy i wode po
                                                    goleniu.
                                                    Od siebie kupilam troszke owocow.
                                                    Daniel i jego Mama prosili zeby wam raz jeszcze serdecznie i zcalego
                                                    serca podziekowac. Co niniejszym czynie.
                                                    Dotarla takze paczka z zarowkami dzieki inicjatywie jednej z emam -
                                                    dzieki!

Z dobrych wiadomosci:
                                                    - Daniel zaczyna rehabilitacje, bedzie przychodzil rehabilitant do
                                                    domu, udalo sie to zalatwic przez NFZ
                                                    - od przyszlego roku bedzie chodzil na basen.

Dziewczyny kochane: raz jeszcze dzieki przeogromne.
                                                    Za wszystko co zrobilyscie, za taki piekny udzial w zbiorce!!!
                                                  • ewa.mama Re: aktualizacja 10.12.09, 09:45
                                                    rehabilitacja i basen toż to są super wiadomości!!!
                                                  • adota Re: aktualizacja 10.12.09, 10:12
                                                    Dobre wiadomości smile

Ja też poproszę adres. Wyślę kartkę z zorzą polarną - zorza przynosi szczęście,
                                                    to może z kartki też zadziała?

adota
                                                  • nioma Re: aktualizacja 10.12.09, 10:33
                                                    Na pewno smile
                                                    Juz wysylam
                                                  • ewe_g Re: aktualizacja 11.12.09, 09:32
                                                    ja też poproszę o adres, to wyślę witrażyk z dzwonkami świątecznymi.
                                                  • nioma Re: aktualizacja 11.12.09, 09:38
                                                    juz wysylam
                                                  • asiek_00 nioma 10.12.09, 22:25

nioma podaj proszę adres tej rodziny chociaz nie moge pomoc w inny sposob sad
                                                    wyślę choc kartę świąteczną.
                                                    P.S.
                                                    Jestem naprawde pelna podziwu dla Was wszystkich
                                                  • nioma Re: nioma 11.12.09, 08:51
                                                    asiek> wysle Ci na priv
                                                  • alba27 Re: nioma 14.12.09, 10:53
                                                    ja też proszę o adres, jutro wyślę to zdąży dojść przed świętami.
                                                    p.s Super zakupy! Gratuluję pomysłu.
                                                  • nioma Re: podziejowania 15.12.09, 21:19
                                                    Wlasnie rozmawialam z mama Daniela.
                                                    Raz jeszcze prosila, zeby Wam wszystkim serdecznie podziekowac za wszystko oraz
                                                    za przemile kartki swiateczne ktore sa niesamowita niespodzianka!
                                                    Pierwsze kartki wplynely od:
                                                    - Marlena, Piotr i Asia
                                                    - Monika z dziećmi.

Kochane, na biezaco pewnie nie bede wam zdawala relacji z tego jakie kartki
                                                    doszly bo juz w tym tygodniu wyjezdzam, ale mozecie byc pewne, ze to wielka
                                                    frajda dla Daniela i jego Mamy
                                                  • nioma Re: pomysl 30.12.09, 15:33
                                                    Wymyslilam sobie, zeby zafundowac Danielowi internet.

On ma dosc przyzwoity komputer kupiony przez fundusz, do tego
                                                    specjalna dostawka (takie ruchome ramie) z wieeelka myszka ktora
                                                    mozna sterowac broda (ramie z podstawka ustawia sie pod broda
                                                    Daniela i moze sobie sam radzic).
                                                    I teraz tak: mama Daniela szuka wsrod lokalnych dostawcow internetu
                                                    oraz wsrod innych takiej oferty ktora ma najkorzystniejsza cene.
                                                    Ja z kolei szukam chetnych do dolozenia sie do miesiecznych
                                                    rachunkow. Tylko UWAGA! To powazna sprawa bo umowa bedzie podpisana
                                                    na conajmniej rok, wiec nie mozna sie z tego wycofac.
                                                    Pomyslalam sobie, ze deklaracja w kwocie 10zł bylaby calkowicie
                                                    wystarczajaca. Ja ze swej strony moge zadeklarowac 30zł miesiecznie.
                                                    Czy jest ktos chetny do dolozenia sie?
                                                    Jutro bede do Daniela dzwonic z zyczeniami noworocznymi to dowiem
                                                    sie co i jak.

Aha, moze ma ktos:
                                                    - mata antyposlizgowa do wanny
                                                    - okulary na basen
                                                  • mamba30 Re: pomysl 30.12.09, 15:44
                                                    Poszukam okularów, powinnam mieć nawet chyba nowe. Problemem jest,
                                                    że to były syna, a on ma naprawdę wieczny bałagan u siebie i nigdy
                                                    nic nie można tam znaleźć.
                                                  • mamba30 znalazłam :) 31.12.09, 16:51
                                                    a właściwie mąż znalazł, chyba faceci się lepiej poruszaja po
                                                    strefach.... bez komentarza smile

Nioma, jestem z Wawy - Mokotów, może jakoś się umówimy...
                                                  • nioma Re: znalazłam :) 31.12.09, 17:40
                                                    ok
                                                    w weekend albo w tygodoniu
                                                    czekam na paczke, kupilam czepek, okularki - jak juz wszystko bedzie razem to
                                                    zawioze
                                                  • mamba30 Nioma 04.01.10, 10:30
                                                    wysłałam Ci maila na gazetową @.
                                                  • malgog mam matę 31.12.09, 08:31
                                                    mama matę antypoślizgową z Ikei
                                                    podaj adres na priv gdzie wysłać
                                                  • nioma Re: mam matę 31.12.09, 10:25

dzieki
                                                    juz wysylam
                                                  • nioma Re: życzenia 31.12.09, 19:10
                                                    Rozmawiałam z mamą Daniela, prosila mnie o przekazanie Wam wszystkim
                                                    najserdeczniejszych zyczen noworocznych i jeszcze raz podziekowac za wszystko co
                                                    od Was dostala.
                                                    Doszly kolejne kartki z zyczeniami (jedna z wkladka pieniezna smile) )
                                                    Swieta sie udaly.
                                                    Dzieki Wam!!!
                                                    Znalazla tez pani Basia najtansza oferte internetu: 50zł miesiecznie w Orange.
                                                    Zdeklarowalam sie, ze zorganizuje pieniadze na ten cel.
                                                    Jesli bedzie taka potrzeba, to do czasu do czasu poprosze Was o pomoc, dobrze?

Jak dojda rzeczy basenowe + umowie sie na odbior maty, zawioze wszystko do Daniela.
                                                    Na pewno jak juz mu podlacza internet to zajrzy tu sam i Wam podziekuje.

• ewa9717 Re: życzenia 31.12.09, 19:20
                                                    wink
    • 2asiula7 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 01.01.10, 00:55
      Proszę o nr konta, chciałabym dorzucić się do neta dla Daniela.
      asiula7@epf.pl
    • ata-07 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 02.01.10, 11:38
      Nioma,najtańsza ofertą internetową jest Netia,pół roku za 1 zl,potem
      49 zl za 1 gb,59 za 2 gb.,ale trzeba miec telefon
      stacjonarny.Wiem,bo syna kolega teraz bral wlaśnie.W Orange jest
      jakiś limit ściągania za te 50 zl.,potem chodzi wolniej,jest stale
      IP,ograniczona ilośc miejsc do ściągania filmow,muzyki. Tak mi syn
      tłumaczyl.
      • adasimama Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.01.10, 10:42
        W Netii Nie trzeba mieć telefonu stacjonarnego jeżeli ktoś Twojemu koledze tak
        powiedział i taką ofertę wcisnął to go naciągnął.Koszt miesięczny to 49zł nic
        więcej bo to sam abonament z tym że trzeba poprosić jakiegoś informatyka by to
        podłączył ponieważ Netia pociągnie linie do domu,zostawi router z płytka a
        resztę trzeba we własnym zakresie zrobić tj.zainstalować router,podłączyć i
        skonfigurować.
        • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.01.10, 11:41
          Wiem, ze w Orange ma byc dodatkowo telefon stacjonarny, tanszy niz
          to co teraz pani Basia ma w tp sa
        • ata-07 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.01.10, 12:41
          ale i tak za utrzymanie łącza w tp tzreba placić ?
          • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.01.10, 13:04
            nie
            w chwili rezygnacji z uslug tp sa za nic sie nie placi.
            taka decyzja jest korzystna, poniewaz w orange jest tanszy ten
            najtanszy abonament stacjonarny i jes w nim wiecej impulsow do
            wykorzystania niz w tej chwili pani Basia ma w tp sa.
            • ata-07 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.01.10, 13:23
              To będa zadowoleni. Na wsi jest trochę inaczej chyba,niezabardzo się
              znam,ale myślałam,że dla Daniela lepsza byłaby Netia,bo miałby
              nieograniczony dostęp w ciagu m-ca,bez limitu.
              • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.01.10, 13:47

w Orange abonament za 59zł z predkoscia 2MB masz nieograniczony
                limit transferowy przez caly miesiac, jedynie predkosc nie jest
                oszalamiajaca ale do domowego uzytku powinna wystarczyc.
                • nioma Re: Internet 04.01.10, 17:52
                  Wplynelo 20zł na konto dla Daniela.
                  Dziekuje Asiula.

Przed chwila zrobilam przelew na konto Daniela w kwocie 60zł.
                  Bede Was informowac co i jak.
                  Pozdrawiam.
                • ata-07 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.01.10, 18:14
                  O,to co mi tu nagadali,prędkosc super,ja mam 1 mb i sie cieszę.
                  • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.01.10, 18:37
                    wszystko jest na orange.pl
                    • mamasi Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.01.10, 19:37
                      a ten internet już zamówiony? ja mam koleżankę w orange moge
                      podpytac o internet, jak to u nich wygląda, gdzie najtaniej jest itp
                      • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 05.01.10, 14:37

Dzisiaj po pracy bede dzwonic do Pani Basi to sie dowiem.
                        Sprawdzalam na ich stronie wiec wg mnie abonament miesieczny to 59zl
                        a koszt aktywacji 49zł.

Potwierdzam wpłaty:
                        20,00zł Alaine
                        50,00zł Jola
                        oraz wcześniej zgłaszana wpłata:
                        20,00zł

Jak juz wspomnialam, wyslalam przelew na 60zł (zszedl z mojego konta
                        dzisiaj rano, 30,00zł bylo ze składki a 30zl ode mnie)
                        Pozostaje więc 60zł ktore wysle do Pani Basi dzisiaj.
                        Beda to pieniadze albo na aktywacje albo na kolejny miesiac.

Dziekuje Wam
    • enett Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 05.01.10, 19:46
      Witam, przekazałam 40 zł dla Daniela.
      Pozdrawiam
      • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 06.01.10, 18:12
        potwierdzam: wplynelo 40,00zł
        • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 06.01.10, 18:15
          Zrobilam przed chwila przelew na 100zł.
          Rzomawialam z pania Basia: monter do netu ma przyjsc na poczatku przyszlego
          tygodnia.
          • nioma Re: aktualizacja 18.01.10, 09:37
            Pani basia jest w szpitalu: zle sie czula, miala silny bol ucha,
            przyjechalo w uboeglym ygodniu pogotowie i zabrali ja na Szaserow;
            Rozpoznanie: połpasiec.
            Do tego doszedl paraliz polowy twarzy.
            Daniel zalamany.
            • mamasi Re: aktualizacja 18.01.10, 09:47
              Współczuje bardzosad może coś im potrzeba? jak pomóc? a Danielem kto
              się zajmuje?
              p.s. pólpasiec straszny, miał tata na prawym boku wysypało go, ropne
              plamy itp, blizny ma do dziś, a ból...szkoda słówsad
              • nioma Re: aktualizacja 18.01.10, 10:39
                Danielem zajmuje sie teraz jego ojciec.
                Nie mam pojecia co potrzeba, bo nie znam tej choroby: czy jakies
                leki, witaminy? Trudno mi powiedziec.

Moze wiesz cos wiecej mamasi nt tej choroby i moglabys podpowiedziec?

• mamasi Re: aktualizacja 18.01.10, 10:58
                  Półpaśćca wywołuje ten sam wirus co ospy wetrzenej.Najczęściej ktos
                  nosi go w sobie i przy spadku odporności on sie uaktywnia.Bardzo
                  często następuje wznowa.Jest zaraźliwy, możewywołc ospę. Co do
                  leczenia to wiem, że na zmiany skórne tata dostał maść i srodki
                  przeciwbólowe.Dosyc długo go wszystko bolało, chyba nwet z 2 mce. Po
                  przebytej chorobie chyba brał jakieś leki na wzmocnienie, nie
                  pamiętam dokładnie, bo to było dawno.Dopytam wieczorem i jesli coś
                  będe wiedziała nowego to dam znać.Mam nadieje że Daniel już
                  przeszedł ospę wietrzną
                  • nioma Re: aktualizacja 18.01.10, 14:14
                    Potrzebne jest doladowanie simplusa mamy Daniela
                    Chodzi o kwote 30zł zeby waznosc sie przedluzyla o wiecej niz
                    miesiac czy jakos tak (ja nie mam telefonu na karte i sie nie znam)
                    • mamasi Re: aktualizacja 18.01.10, 14:17
                      kupuje się w kiosku ruchu - najczęściej drukują z automatu i potem
                      trzeba wpisać dany numer doładowania w telefonsmile
                      • sion2 Re: aktualizacja 19.01.10, 11:26
                        Półpasiec jest choroba wirusowa i nie ma leku na niego. Wywołuje go
                        wirus ospy, który "przechował" sie w zwojach nerwowych, w fazie
                        utajonej, przy spadku odpornosci atakuje wlasnie zwoje nerwowe.
                        Wysypka jest potwornie bolesna, z pęcherzami. Bierze sie leki
                        przeciwbolowe, masci, ewentualnie lek hamujacy namnazanie sie
                        wirusa na recepte. Leczy sie od tygodnia do 2 mcy nawet.
                        U mnie w rodzinie jest "dziedziczne" łagodne przechodzenie
                        polpascca. Moj tata i jego brat mieli niemal bezbolesny i ja, pare
                        lat temu takze. Lekko mnie bolaly plecy w miejscu wysypki (ktorej
                        nie da sie pomylic z czyms innym, jest bardzo charakterystyczna).
                        • nioma Re: aktualizacja 19.01.10, 11:32
                          No wlasnie. Moj dziadek tez to kilka lat temu przechodzil: bardzo
                          lekko ale widac w przypadku pani Basi natezenie jest wieksze.
                          Wczoraj miala miec robione jakies dodatkowe badania ale zemdlala i
                          przelozono je na dzisiaj.
                          Bede wieczorem dzwonic do Daniela to jak sie czego dowiem dam znac.
                        • mamasi Re: aktualizacja 19.01.10, 11:33
                          Pytałam.Tata dostał maść gdy już rana była podgojona, a wcześniej
                          brał jakieś leki (4 tabletki) aby zatrzymac proces i
                          przeciwbólowe.Po wyleczeniu brał witaminy na wzmocnienie, aby
                          doleczyć sięsmile
                          • malgog Re: aktualizacja 19.01.10, 14:43
                            też leżę na szaserów
                            na jakim oddziale leży p. Basia ?
                            • nioma Re: aktualizacja 19.01.10, 15:29
                              na oddziale laryngologicznym
                              • malgog nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 19.01.10, 18:37

co jest jej potrzebne w szpitalu ?
                                pisałyście coś o doładowaniu a ja się na tym zupełnie nie znam
                                wytłumaczcie czy to doładowanie mogę kupić w kiosku ? tam jest kilka...
                                tylko jak chłop krowie na rowie tłumaczcie bo ja mam tel. na abonament i
                                wszelkie doładowania są mi zupełnie obce
                                wyszłam na przepustkę do domu na noc i jutro rano wracam do szpitala mogę kupić
                                i podać
                                owoce, wodę, co jeszcze...piszcie to jutro wszystko dostarczę
                                • nioma Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 19.01.10, 19:14
                                  jest tak: doladowanie zalatwilam, a zaraz zadzwonie do Daniela i zapytam i napisze
                                  • nioma Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 19.01.10, 19:23
                                    nie moge sie dodzwonic ale mysle, ze:
                                    - male soczki w kartonikach
                                    - woda mineralna w malej butelce
                                    - owoce (mandarynki, banany)
                                    - moze jakies biszkopciki, ciasteczka?
                                    - maly pasztet albo ser/szynka do chleba?
                                    - jogurt (mozna na oknie postawic zeby sie nie zepsul)

ja zupelnie nie wiem jakie sa szpitalne realia ale jedzenia pewnie za duzo nie
                                    daja a pani Basi raczej nie ma kto odwiedzac.
                                    • mamasi Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 19.01.10, 19:57
                                      pamiętając szpital to pieczywo też by się przydało na pewno, bo
                                      kolacja dosyć wczesnie a co potem jeść?smile na oddziałach sa lodówki
                                      więc może jakaś paczkowana wędlinka, żółty ser itp.
                                    • malgog Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 19.01.10, 20:05
                                      ok to ja to wszystko kupię i jutro dostarczę

generalnie ja na żywienie na szaserów nie narzekam, mogłabym się nawet pokusić o
                                      stwierdzenie, że jest b.smaczne w porównaniu z innymi szpitalami,
                                      ja jestem dosyć wybredna i nie narzekałam...no np. wędliny mogłoby być więcej
                                      ale owoców i soczków zero
                                      liczę że na wszystkich oddziałach jest podobny catering

nie obiecuję tylko towarzystwa i dłuższej rozmowy z p. Basią - właśnie mnie coś
                                      rozbiera więc obyśmy się nie wymieniły chorobami
                                      ja leżę na diagnostyce neurologicznej
                                      w szpitalu jest potwornie ciepło więc ciagle wietrzymy w pokoju bo nie da się
                                      spać...no i już czuję efekty tego wietrzenia sad

• nioma Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 19.01.10, 21:02
                                        super, ze bedziesz mogla ja odwiedzic
                                        trzymaj sie cieplo i zdrowia zycze
                                        • malgog Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 20.01.10, 14:50
                                          żywność dostarczona
                                          p. Basia leży w izolatce, ma "okno na świat" w postaci TV
                                          kiedy przyszłam spała
                                          rozmawiałysmy chwilkę, jest bardzo słaba

• nioma Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 20.01.10, 15:03
                                            wlasnie z Danielem rozmawialam i tez mi mowil o Twojej wizycie.
                                            Bardzo sie ciesze, ze moglas ja odwiedzic. Tak sobie mysle, ze wazna
                                            jest tez swiadomosc, ze kogos interesuje jej los i to co sie dzieje.
                                            A jak jej nastroj? Jeste zalamana czy daje rade?
                                            • malgog Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 20.01.10, 16:16
                                              my tak naprawdę wymieniłysmy kilka zdań, p. Basia własnie się obudziła więc nie
                                              była rozmowna ale widać było, że cieszy się , że ktoś ją odwiedził, była
                                              wdzięczna aż się głupio poczułam
                                              jest w izolatce więc pewnie ma ograniczony kontakt z ludźmi
                                              wybacz ale ja w tej chwili nie jestem chyba dobrym kompanem do rozmów do słuchania
                                              sama właśnie się dowiedziałam o poważnej chorobie i psychicznie źle to znoszę
                                              na dodatek coś mnie bierze i niespecjalnie jestem w formie
                                              • nioma Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 20.01.10, 17:06
                                                malgog> no cos Ty, to bardzo duzo co zrobilas i wielkie dzieki.
                                                Przykro mi, ze Ty sie borykasz z problemami zdrowotnymi. Trzymam kciuki za
                                                szybkie dojscie do dobrej formy.
                                                • ewa9717 Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 20.01.10, 18:54
                                                  Malgog, jesteś wspaniała, myśląc o innych, gdy sama chorujesz! Na
                                                  pewno całe forum posyła Ci ciepłe myśli i życzy zdrowia wink
                                              • mamasi Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 20.01.10, 19:00
                                                to co zrobiłaś to bardzo dużo. Współczuje problemów zdrowotnych. Mam
                                                nadzieję jednak że szybko dojdziesz do zdrowia - czego ogromnie życzę
                                                • ewa9717 Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 20.01.10, 19:05
                                                  Nioma, napisałam na małpę gazetową wink
                                                  • ewa9717 Nioma: poczta, pilne 21.01.10, 11:37
                                                    Odpisz jak najszybciej, dobrze?
                                                  • nioma Re: aktualizacja 21.01.10, 12:53
                                                    odpisalam na maila

rozmawialam dzisiaj z pania Basia, jest po rezonansie ale nie zna jeszcze
                                                    wynikow. czuje sie troche lepiej tzn. zdecydowanie lepiej popoludniami i
                                                    wieczorem a gorzej rano.
                                                    w niedziele maja ja wypisac, podobno okres rekonwalescencji to kilka tygodni.

jestem gapa: juz jakis czas temu doszla mata antyposlizgowa - Daniel bardzo
                                                    dziekuje, korzysta z niej przy kazdej kapieli. Bardzo przepraszam, ze
                                                    zapomnialam o tym wczesniej napisac.
                                                  • ewa9717 Re: aktualizacja 21.01.10, 14:38
                                                    Noima, jeszcze raz zajrzyj, piszę na gazetowy wink
                                                  • alanine Re: aktualizacja 26.01.10, 14:01
                                                    Nioma, mam do Ciebie sprawe. Na jaki adres moge napisac - na gazetowego?
                                                  • nioma Re: aktualizacja 26.01.10, 14:30
                                                    tak, sprawdzam regularnie