dlakacperka
06.07.09, 14:04
Dziewczyny - jedna z mam podpowiedziała bym założyła nowy wątek i uaktualniła dane. Tamten ma juz ponad 200 wpisów i podobno taka zasada

Link do poprzedniego wklejam, gdyby ktoś chciał wrócić
forum.gazeta.pl/forum/w,615,89373608,89373608,prosba_o_pomoc_10_lat_dzieczynka_140_cm_.html
Aktualnie Weronika ma prawie 11 lat, ok 145 cm wzrostu, jest bardzo szczupłą dziewczynką. Od września podejmujemy próbę nauki w szkole - do tej pory miała nauczanie indywidualne. Ma zaburzenia psychiczne i emocjonalne - teraz jest dużo lepiej ale pod kontrolą lekarzy będzie pozostawać nadal.
Kacperek - małe słoneczko, ma 15 miesięcy. Jest alergikiem i wymaga odpowiedniego odżywiania i pielęgnacji jak każde dziecko alergiczne.
Jest dużym chłopcem jak na takiego bąbelka. Ma ok 86 długości (może więcej, bo ubranka raczej z wyższej numeracji, ale zależy od producenta

, buciki ok 14 cm długość wkładeczki. Waży ok 14 kg.
Pije mleko sojowe (chociaz teraz robimy tzw prowokację mlekiem niskolaktozowym, HA - kłopoty z zakupem mleka sojowego i długi czas oczekiwania na wizytę u alergologa nie ułatwiają życia

)
Ja nie pracuję, i nie mogę pracować. Choruję i mam przyznany znaczny stopień niepełnosprawności już na stałe. Wymagam pomocy osoby drugiej według decyzji PCPR - w życiu codziennym staram sie jak mogę dawać sobie radę, a to co jest zbyt ciężkie, odpuszczam. Skupiam się nad opieką nad dziećmi, i dbam by im nie brakło miłości i ciepła.
Moje dzieciaki sa jedyne w swoim rodzaju, niepowtarzalne i dla nich będę walczyć nadal o swoje życie, swoją sprawność i siły.
Dzięki Wam i Waszej pomocy nie poddałam się i nie załamałam.
Mam buty ortopedyczne, które bardzo mi pomagają w chodzeniu, nawet odważyłam się wyjść do miasta o jednej kuli, albo z samym wóżkiem zamiast kul. Może samodzielnie nie wchodzę po schodach tak sprawnie, i kosztuje mnie to sporo wysiłku - ale wchodzę.
Dzieciaki mają ciuszki, buty, wiele radości z podarków i niespodzianek.
Dostałam wsparcie na święta - nasze wyjątkowe święta

Brak mi słów by wyrazić wdzięczność za pomoc, wsparcie i najważniejsze - Wasze serce, ciepło i dobroć.
Wierzę, że kiedyś los się odmieni i będę mogła Wam sie odwdzięczyć nie tylko dobrym słowem, modlitwą.