Dodaj do ulubionych

Łeba - gdzi dobrze zjeść?

26.04.12, 06:52
Gotować nie będzie nam się chciało- poprosze więc o namiary na knajpkę z dobrym, świeżym jedzeniem. Wiem, że jadłodjani tam zatrzęsienie i wolę nie eksperymentować. Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • joanna266 Re: Łeba - gdzi dobrze zjeść? 26.04.12, 08:09
      polecam karczme kszubską tuz przy samym porcie.jedzenie smaczne,miła obsługa,fajny klimat.przy moscie na dole jest smarzalnia. tez da sie zjesc.w budach nie ryzykowałabymsmile
      • joanna266 Re: Łeba - gdzi dobrze zjeść? 26.04.12, 08:10
        Karczma Kaszubska oczywisciesmile
      • gazeta_mi_placi Re: Łeba - gdzi dobrze zjeść? 26.04.12, 08:16
        Przepraszam bardzo, ale co to jest "smarzalnia"?
        • naomi19 Re: Łeba - gdzi dobrze zjeść? 27.04.12, 13:50
          To takie miejsce, gdzie się smarzy ryby.
    • joanna266 to samo co smażalnia tylko z ortem:-) 26.04.12, 08:37
      nie bede sie kajac bo kazdemu tu sie zdaza walnąc bład .a pytajacej mam nadzieje pomogłam i zczaiła co zacz smarzalniawink

gdybyś mówił językami ludzi i aniołów a internetu byś nie miał..smile
    • xxe-lka Re: Łeba - gdzi dobrze zjeść? 26.04.12, 09:51
      hmmm jak jestem w Łebie to zawsze jem w takiej smażalni - pyszne robią ryby i dodatki, ale za chiny nie pamiętam nazwy wink
      jest zaraz przy wejściu do portu od strony miasta przy takiej małej zatoczce parkinowej
      ale ci pomogłam co? ale będę za jakies dwa tygodnie to sobie nazwę zapamiętam smile
      • ziarenko-piasku Re: Łeba - gdzi dobrze zjeść? 26.04.12, 10:04
        Tak - ta smażalnia przy porcie. Idąc w stronę centrum, skręca się przy porcie w lewo, zaraz przy takich straganach ( w głebi jest plac zabaw dla dzieci, taki z kulkamiwink i restauracja). Idzie się potem kawałek prosto i skręca znów w lewo. Jest zawsze tłum, ale warto czekać - najlepsze ryby w Łebie!!!
        Ps. wyleciała mi nazwa z głowysmile
        • xxe-lka Re: Łeba - gdzi dobrze zjeść? 27.04.12, 09:01
          no ludzi tam zawsze sporo nawet poza sezonem
          ale jedzenia mają genialne naprwdę
        • grouse1 Re: Łeba - gdzi dobrze zjeść? 27.04.12, 09:59
          Czyżbyście pisały o Dolores?
          • grouse1 Re: Łeba - gdzi dobrze zjeść? 27.04.12, 10:05
            A ja zawsze jadam w takiej knajpce (nie jestem pewna co do nazwy, więc nie podam), która mieści się na takiej krótkiej uliczce idącej od Wojska Polskiego do Szkolnej (tak w połowie drogi). Jedzenie pycha, krótko się czeka i ceny też normalne.
          • ziarenko-piasku Re: Łeba - gdzi dobrze zjeść? 27.04.12, 10:20
            Nie, to nie Dolores...kurcze, wypadła mi nazwa z głowy!
            Ta smażalnia o której piszę jest na lewo od portu, część pod dachem, część pod parasolami. Dalej, przy końcu jakiś mini placyk dla dzieci i toalety w głebi - to już pod gołym niebemsmile
            Przy wejściu po prawej sa automaty, po lewej ekran telewizyjny i bar z piwem, zaś okienko zamówień po prawej a obok zamawia się pierogiwink
            • imasumak Re: Łeba - gdzi dobrze zjeść? 27.04.12, 13:49
              Potwierdzam - ryby tam mają świetne smile. Ale tez nazwy nie pamiętam wink
            • ziarenko-piasku Re: Łeba - gdzi dobrze zjeść? 27.04.12, 13:56
              ziarenko-piasku napisała:

Poprawka...nie ta lewa i nie ta prawawink

> Przy wejściu po lewej sa automaty, po prawej ekran telewizyjny i bar z piwem,
              > zaś okienko zamówień po prawej a obok zamawia się pierogiwink
            • grouse1 Re: Łeba - gdzi dobrze zjeść? 27.04.12, 16:32
              A to wiem, to wiem smile To się nazywa po prostu Smażalnia Ryb. Z jednej strony jest pizzeria a z drugiej pierogi i kebab. I jest taka ogromna paszcza rybola na ścianie? To na pewno to ,bo ryba tam świetna.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka