Dodaj do ulubionych

suknia ślubna

16.05.12, 14:40
witajcie..ja znów z wątkiem ślubnym..i to nie ostatnim pewnie. Za 2 miesiące biorę ślub i nie mam jeszcze sukni. Wiem, wiem..trochę późno sie z tym obudziłam, ale jakos czasu brak. W każdym razie pytanie jest takie: gdzie w trójmieście mogę dostać czarno-białą suknię (najlepiej wypożyczyć) no i wogóle jakie polecacie salony z trójmiasta (jeśli któraś jest z tych okolic oczywiście) W ogóle to na samym początku chciałam całą czarną sukienkę ale rodzina mnie strasznie zbeształa no i juz odpuściłam(zresztą takiej to bym nigdzie nie znalazła chyba- do wypożyczenia znaczy)więc już postanowiłam, że pozostanę przy czarno-białej..ale widzę że z tą opcją też sprawa nie wygląda różowo..pomożecie?
Obserwuj wątek
    • jamesonwhiskey Re: suknia ślubna 16.05.12, 15:11
      > hciałam całą czarną sukienkę ale rodzina mnie strasznie zbeształa

chyba nie do konca rozumiesz symbolike tej calej sukni jak i koloru
      ale ok,
      widzialem czerwone suknie dla chcacych sie wyroznic ale czarnych chyba nie
      planujesz ten slub na cmentarzu a jaki "szal" planujesz miec zdechlego kota ?
      • toxicity1 Re: suknia ślubna 16.05.12, 15:18
        Czarne suknie ślubne były podobno modne po klęsce powstania styczniowego...

A tak w ogóle może na forum "slub i wesele" się udaj...
      • madzioreck Re: suknia ślubna 16.05.12, 15:18
        James, rasowa ematka sie z Ciebie zrobiła - boli Cię tajnej suknie, czy co?
        • madzioreck Re: suknia ślubna 16.05.12, 15:19
          Rany, miało być ta jej suknia.
          • jamesonwhiskey Re: suknia ślubna 16.05.12, 15:33
            mam to raczej gleboko ale jak sie nie jest performerem w stylu marylina mansona no to taki nie codzienny pomysl jest troche przerostem formy nad trescia
            • madzioreck Re: suknia ślubna 16.05.12, 19:45
              No może i jest, ale jeśli tego właśnie dziewczyna chce, to o co kaman smile
      • annajustyna Re: suknia ślubna 16.05.12, 15:22
        Chylinska brala slub w Trojmiescie w czarnej sukni!
        • jamesonwhiskey Re: suknia ślubna 16.05.12, 15:27
          > Chylinska brala slub w Trojmiescie w czarnej sukni!

"zbuntowana" panienka po podstawowce jest dla ciebie wyrocznia ?
          • marychna31 Re: suknia ślubna 16.05.12, 19:58
            > "zbuntowana" panienka po podstawowce jest dla ciebie wyrocznia ?
            Jaką wyrocznią? Od kiedy to po projekt sukni ślubnej należy się udawać do jakiejkolwiek wyroczni? Jej święto, jej dzień, jej suknia - niechże sobie idzie w jakiej chce. Serio az tak cię uwiera jakakolwiek inność innych ludzi?
      • anilanka26 Re: suknia ślubna 16.05.12, 15:48

> chyba nie do konca rozumiesz symbolike tej calej sukni jak i koloru
        > ale ok,
        > widzialem czerwone suknie dla chcacych sie wyroznic ale czarnych chyba nie
        > planujesz ten slub na cmentarzu a jaki "szal" planujesz miec zdechlego kota ?

Właśnie doskonale rozumiem symbolikę, dlatego nie będę szła w całej bieluchnej sukni z welonikiem(jako symbol czystości) kiedy w pierwszej ławce w kościele będzie siedziało moje 2-letnie dziecko. Powiedziałam, że juz zrezygnowałam z całej czarnej ale chce czarno-białą bo planuję we włosy wpiąć czarny kwiat i mam już super wygodne czarne buty których nie zamienię za nic w świecie.
    • edelstein Re: suknia ślubna 16.05.12, 15:25
      Czarne suknie i czarno biale istnieja.Znam salon z takimi,ale on nie w trojmiescie.
    • mika_p Re: suknia ślubna 16.05.12, 15:31
      Na f. Zakupy jest duży wątek o jednej takiej kiecce czarno-białej, w tytule jest 1600
    • katalina1 Re: suknia ślubna 16.05.12, 15:36
      salon FARAGE na Władka IV w Gdyni.polecam. suknie ci uszyj a na zamowienie i zilona w kropki bordo jak bedziesz chciala. na władka jest jeszcze z 5 innych salonów jeden po drugim./
    • daisy Re: suknia ślubna 16.05.12, 15:52
      Znajdź fajną krawcową i uszyj dokładnie to, co ci się podoba. Dwa miesiące to kupa czasu.
      • mojemieszkanie24 Re: suknia ślubna 16.05.12, 20:18
        polecam salon Katarzyny Roszman w Wejherowie. Naprawdę warto
    • chomiczkami Re: suknia ślubna 16.05.12, 20:22
      Na pewno nie chcesz do nas, na ŚiW? wink
    • zolla78 Re: suknia ślubna 16.05.12, 21:36
      Wydaje mi się, że jak szukałam z miesiąc temu sukni, to na Grunawaldzkiej Gdańsk Wrzeszcz koło siedziby Partner Nieruchomości była taka z elementami czarnymi. Też we Wrzeszczu, tak naprzeciw Bałtyckiej Galerii był salon, gdzie mówili, że uszyją w 3-4 tygodnie wszystko co sobie wybiorę, też z katalogów u nich. Takie z elementami czarnymi wydaje mi się, że widziałam też w salonie Agnes na Władka w Gdybni (na rogu z Piłsudskiego).
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka