Dodaj do ulubionych

Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gdańsk

22.03.06, 11:33
Niedługo planujemy ochrzcić córeczkę i chcemy zaprosić najbliższych na
uroczysty obiad. Czas ucieka a ja sprawdziłam dwa lokale pod tym kontem -
ciężko mając dwójkę dzieci zwiedzać lokalesmile No i potrzebuję Waszej rady;
obiad ma być na 12 osób +3 dzieci, szukam restauracji estetycznej bez
kosmicznych cen, no i z takim rozwiązaniem żeby goście za plecami nie raczyli
się piwkiem i papieroskamismile Może macie coś sprawdzonego?
Obserwuj wątek
    • dagbe "U przyjaciół" w Sopocie. 22.03.06, 12:32
      Tam od kilku lat organizujemy rodzinne przyjęcia (chrzciny, komunię, urodziny i
      niestety również stypę).
      Bardzo ładne kameralne wnętrze. Latem jest ogródek. Mają też kącik z zabawkami
      dla dzieci. Jedzenie jest bardzo smaczne, ceny musisz ocenić samodzielnie - dla
      mnie są do przyjęcia. Nie widziałam, żeby ktoś w tym lokalu palił a chodzę tam
      dość często.

Sopot, ul. Polna 57 tel.551-77-25

Pozdrawiam,
      Dagmara
      • olenka101 Re: "U przyjaciół" w Sopocie. 22.03.06, 15:04
        Wielkie dzięki -sprawdzę. A może ktoś jeszcze coś poleci?
        • mamusia_synusia Re: "U przyjaciół" w Sopocie. - ja podziękuję 27.10.06, 14:10
          www.trojmiasto.pl/ob.phtml?id_ob=8824&akcja=wyniki#wyniki
    • sophie05 Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 22.03.06, 16:45
      Nasze małe przyjęcie z okazji chrztu urządziliśmy w "Kirkorze" we Wrzeszczu na Słowackiego. Liczba gości była zbliżona. Mają tam w sumie 3 sale, w tym jedna taka bardziej kameralna właśnie na taką liczbę osób - jest to zupełnie oddzielna sala tak więc nikt " z zewnątrz" tam nie wejdzie. Niskie ceny, bardzo dobre jedzenie. Byliśmy tam wcześniej na Komunii oraz właśnie na chrzcinach i tym zachęceni sami urządziliśmy tam naszą uruczystość.
      • cytryna26 kirkor 28.09.06, 14:11
        potwierdzamlokal ładny, tani, obsługa miła,czysto.
        jest również parking przed restauracją.
        pozdrawiam
        do sopie05 czy też placiłaś 17 zł za osobę
        • sophie05 Re: kirkor 02.10.06, 11:16
          To było rok temu. Na pewno więcej - ok 40-45 zł od osoby , ale to był cały
          obiad z przystawką , deserem i masą napoi. Ja sama teraz jestem na etapie
          poszukiwania lokalu na przyjęcie komunijne - Kirkor odpada ze względu na liczne
          schody i moją małą córeczkę, a chodzenie po nich to najlepsza rozrywka, dla nas
          wykańczająca. Tak więc szukam "terenu płaskiego", z wybiegiem.
          • cytryna26 do sophie05 02.10.06, 13:25
            my zamawialiśmy na obiad barszczyk z pasztecikami na drugie filet z indyka, a
            deser szarlotkę.
            może będzie ci blisko do pana tadeusza na osowej.
          • phantomka Re: kirkor 29.10.06, 19:59
            My placimy po ok 55 zl od osoby, bez ciast...ale obiad bedzie skladal sie z
            kilku rodzajow mies, kilku surowek, itp. A obsluga przy zalatwianiu formalnosci
            jest po prostu rewelacyjna. Do takich milych ludzi, az milo wracac.
    • sandraw Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 23.03.06, 10:54
      Witam! My chrzciny synka wyprawialiśmy rok temu w gospodzie chłopskiej przy
      dawnym cricolandzie.
      Ceny naprawdę niewygórowane (co innego jak się idzie indywidualnie), pan TOmek
      uzgodnił z nami menu które było super, gościom bardzo smakowało.
      Jest mały plac zabaw z huśtawkami i zjeżdżalnia dla dzieci.
      Za jakiś czas czeka nas komunia córeczki i też tam wyprawimy.

ps. polecam pierogi wink
      • lidkaaa Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 23.09.06, 18:08
        Odnawiam wątek.
        Mam kawalerkę,a "podstawowych" gości na chrzest 12 (ze mna i mężem).
        Chrzest w październiku i szukam lokalu,gdzie byłyby chociaż 2 sale (chodzi o
        palących,żeby nie przeszkadzali), w miarę tanio i blisko Chełmu.Znacie coś?
        • mamaronja Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 25.09.06, 11:41
          My robiliśmy w Villi Eva we Wrzeszczy na Batorego - byliśmy b.zadowoleni.
        • maptysia Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 25.09.06, 21:51
          My byliśmy zadowoleni z Orła na Ujeścisku - dobre, swojskie jedzonko i
          przystepne ceny
          • meegrena Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 28.09.06, 13:51
            witam, my robimy 8.10 w Gospodzie na Pl. Zebrań Ludowych, cena 65 zł od osoby w
            tym obiad z dwóch dań, napoje, ciasto. Porcje mają duuuuże, mogę dać znać po
            imprezce jak się udała.
            Pozdrawiam
            • papuzka_gda Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 01.10.06, 18:20
              Kolezanka z Chelmu zorganizowala sobie jedzonko w Straszynie-tam maja przy
              kosciele takie centrum imprezowe. Przeniosla tez tam sam chrzest. Tak,ze
              najpierw tam byly chrzciny,a nast od razu z kosciola na obiadek-bardzo sobie
              chwalili.
    • mama-paula Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 01.10.06, 20:24
      gorąco polecam Restauracje Lucynka we wrzeszczu na LELEWELA, po remoncie,
      zdobyła nawet nagrodę w rankingu newsweeka. Polecam moj brat mial tam komunie i
      rocznice,
      moj synek chrzest. Pieknie wystroją stól swietnie urządzony lokal, a jakie
      menu...
    • lolka33 Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 08.10.06, 23:16
      dziewczyny - proszę abyście podawały cenę za osobę, oraz ilość potraw, która
      się na to składała, bo jak widać jedni płacą 17 zł/osobe, a inni 65 zł i dla
      jednych i drugich to jest tanio, a np dla mnie to jest różnica w cenie, tym
      bardziej, że będę miała dużo osób.
      • mama-paula Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 09.10.06, 09:35
        Hej a nie lepiej jakbys sama obdzwoniła wybrane lokale i uzgodniła menu.
        Przeciez to co komus mogło odpowiadać, Tobie nie musi. Ps- myśmy zrobili tak,
        ze kazdy z karty wybrał sobie co chiał wg. uznania. I wszyscy byli zadowoleni.
        My mieliśmy 10 os. Owocnego poszukiwania a lokalu i udanej uroczystosci.
    • sophie05 Re: Jeśli mogę , to coś odradzę 09.10.06, 19:05
      W moich ostatnich poszukiwaniach lokalu na przyjęcie komunijne trafiłam do
      restauracji "Pani Walewska". Szefowa za wszelką cenę chciała się nas pozbyć.
      Jak widać , przyjęcie n aok 15-20 osób i to w dodatku w sobotę było dla niej
      tylko stratą ( pewnie czeka na wesele, jak przypuszczam i świetny zarobek ).
      Mimo iż wcześniej obdzwoniłam i zwiedziłam parę restauracyjek, nigdy z takim
      zlekceważeniem potencjalnego klienta się nie spotkałam.
      • majatusia Papuga we wrzeszczu 19.10.06, 22:05
        Ja polecam lokal we wrzeszczu obok kortów tenisowych. "Pod papuga" czy "pod
        zielona papuga" nie pamietam dokladnie nazwy ale pamietam ze bylo tam bardzo
        miło. Lokal jest maly, w sam raz na przyjecie 12-18 osob. Obsluga bardzo mila,
        jedzonko pyszne. Placilismy 50 zł w tym przystawka. zupa, daneim glownyw,
        napojami, winem, kawa. Ciasto moglismy przyniesc wlasne -co dla nas bylo duzym
        plusem bo zade kupen ciasta nie sa tak dobre jak domowe.
    • morzemotyli Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 26.10.06, 09:16
      Polecam Lululusa - tawernę grecką, za obwodnicą na Kartuskiej. Bardzo miła
      atmosfera. Wyprawiałam tam chrzest swojego malca rok temu. Koszt dla 14 osób z
      tego co pamiętam to ok.740zł. Serwowany był tzw. zestaw grecki, czy cos w tym
      rodzaju (zupa gulaszowa, drugie dania na tacach do samodzielnego nakładania: 3
      rodzaje mięs; sałatka grecka; pieczone ziemiaki); dodatkowo dla mnie grilowana
      pierś kurczaka nie przyprawiona ( ze względu na karmienie piersią). wino w
      karawkach, napoje, kawa i herbata. Ciasto przyniosłam swoje. Nakryte stoły
      mieloiśmy na takim oddzielonym podwyzszeniu, jest mały pokoik zabaw dla dzieci.
      Atmosfera prawie domowa
      • asiulka1976 Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 13.01.07, 10:53
        a my polecamy nad samym morzem lival
        dodatkowo gratis pokoj gdzie mozna spokojnie nakarmin malucha bardzo przyjemna
        obsluga
    • wojmarzenka Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 23.05.17, 10:53
      Ja organizowałam chrzciny tutaj www.betlejem.eu. I jestem bardzo zadowolona. Nic mnie nie obchodziło. Ustaliłam tylko z właścicielką menu i kilka szczegółów i wszystko było jak należy. do tego jest miejsce do zabawy dla dzieciaków. Okolica przyjemna także można sobie pospacerować . wszyscy fajnie się tam bawiliśmy a ja mogłam porozmawiać z rodziną a nie zajmować się wydawaniem jedzenie i robienia kawek smile
    • marzenka_39 Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 14.11.17, 16:12
      można skorzystać z serwisu zajmującego się czymś takim wink szybko, wygodnie, polecam
    • ilonazycho Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 09.02.18, 14:12
      Fajnym miejscem i nie drogim jet Betlejem w Lęborku. Organizowałam tam komunię i byłam bardzo zadowolona. Pyszne świeże jedzenie ładny klimatyczny lokal. Fajni właściciele i obsługa. Spokojnie ich polecam
    • margaretmarga Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 25.06.18, 10:54
      betlejem.eu.- ten lokal mogę Ci polecić. Fajnie urządzona sala restauracyjna. Wszędzie czysto i pachnąco. Pyszna kuchnia i miła obsługa. Organizowałam tam chrzciny i nie mam żadnych zastrzeżeń. Polecam
    • asieczeg Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 23.11.18, 14:38
      chrzcinyikomunie.pl/ polecam
    • justineak Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 14.12.18, 10:32
      Ja organizowałam chrzciny w Lęborku w tym lokalu www. betlejem.eu. I jestem bardzo zadowolona. goście byli pod wrażeniem lokalu i obsługi. Wszystko świetnie przygotowane i dopracowane. Jedzenie serwują smaczne i apetycznie podają. Do tego obsług ajest na wysokim poziomi. I co najważniejsze właścicielka bardzo miła i konkretna.
    • adrian99 Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 25.06.19, 10:50
      Koniecznie trzeba spróbować, bo jedzenie jest wyśmienite, miejsce nadaje się na wszelkiego rodzaju imprezy okolicznościowe
      chrzcinyikomunie.pl/obiekt/665-restauracja-akme/ Polecam
    • agulczy Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 10.07.19, 08:53
      Polecam bardzo właśnie ten lokal chrzcinyikomunie.pl/obiekt/sala-endorfina/ Super lokal!
    • darmaz Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 31.07.19, 15:31
      Witam ja polecam ten oto lokal ->chrzcinyikomunie.pl/obiekt/sala-endorfina/ bardzo dobry lokal.
    • darmaz Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 02.08.19, 14:02
      Witam ja polecam tą restaurację chrzcinyikomunie.pl/obiekt/588-restauracja-hacjenda/
      Jest naprawdę dobra.
    • darmaz Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 02.08.19, 14:03
      Ewentualnie polecam także ten lokal bankietyikonferencje.pl/obiekt/173-restauracja-lawenda/
      Też jest bardzo dobry.
    • irenia09 Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 09.09.19, 09:15
      Ja ostatnio organizowałam imprezę rodzinną w tym miejscu www.betlejem.eu. I spokojnie mogę ich polecić. Pani Kasia - właścicielka, wszystkiego dopilnowała. Ma tez fajne pomysły na menu i nie tylko. Impreza przygotowana perfekcyjnie. Polecam
    • alicalicja Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 10.06.20, 10:32
      Witam. Dzięki za namiary na Betlejem. Właśnie jestem po chrzcinach organizowanych w tym lokalu. Spokojnie mogę polecić. Lokal prowadza mili ludzie. Nie było problemu z przesunięciem terminu ze względu na pandemię. Świetnie przygotowali i poprowadzili całą imprezę. Nie brakował nam wspaniałego jedzenia. Obsługa pierwszorzędna.
    • janek420 Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 16.11.20, 11:35
      sprawdz serwis: [url=https://chrzcinyikomunie.pl/]LINK/url] ogromny wybor lokali z calej Polski, napewno znajdziesz cos co ci bedzie odpowiadac smile
    • malicjamika Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 06.05.21, 21:51
      Ładne chrzciny można urządzić tutaj: betlejem.eu. Organizowałam tam właśnie chrzciny mojej córki. Jestem bardzo dobrze przygotowana impreza. Pyszne i elegancko podane jedzonko i obsługa na wysokim poziomie. Jest tez ładny duży ogród także można spędzić trochę czasu na świeżym powietrzu.
    • arturpiatkowski15 Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 06.07.21, 12:50
      Mieliśmy przyjemność organizować przyjęcie w chrzcinyikomunie.pl/gdansk
      z okazji Chrztu Świętego naszej córki w tej restauracji. Wszyscy goście razem z nami byli zachwyceni tym miejscem. Polecamy!
    • sabinasabasa Re: Fajny lokal na przyjęcie z okazji chrztu -Gda 09.12.21, 10:19
      Bardzo fajnym miejscem na takie imprezy jak chrzciny jest Betlejem w Lęborku. Organizowałam tam chrzciny i komunie. Niebawem mam zamiar zorganizować tam swoje czterdzieste urodziny. Bardzo podoba mi się ten lokal. Mają bardzo dobrą kuchnie. Obsługa jest miłą i sprawna. A pani Kasia (właścicielka) chętnie służy rada i pomocą.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka