Dodaj do ulubionych

urodziny w fajnych miejscach

03.01.07, 20:54
Szykują mi się urodziny córki i zastanawiam sie nad fajnym miejscem. Wiem, że
temat sie powtarza i proponuję dopisywać się jak komuś przyjdzie coś do
głowy. Osobiście wiem, że urodziny wyprawia się w Mc Donaldzie, w Witawie, w
Medisonie, Multikinie, ale słyszałam też o urodzinach wyprawianych w Gdyńskim
Oceanarium, widziałam imprezę urodzinową z Zoo. Cieakawa jestem jak to jest
zorganizowane, może ktoś wie? Ja mam dziecko w wieku lat 8 i impreza w domu
nie wchodzi w grę. Czy słyszał ktoś o urodzinach np. w jakimś teatrze, z
możliwością wejścia za kulisy czy czymś takim. Proszę o propozycje.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • plepla Re: urodziny w fajnych miejscach 04.01.07, 08:50
      Medisonek nieczynny od kilku tygodni (chyba "na amen"). Coraz mniej Mac'ów zajmuje się organizowaniem urodzin (my byliśmy zadowoleni z Donalda przy Manhatanie). W tym roku sześciolatka zaprosi kolegów koleżanki i kolegów na plac zabaw typu"kulki, zjeżdżalnie itp" do CH Manhatan. Natomiast moje starsze dziecię było przed wakacjami na urodzinach kolegi zorganizowanych w AlfaCentrum - najpierw godzina na ścianie wspinaczkowej,tort, a na koniec film w Kinoplexie.
      • azonka1 Re: urodziny w fajnych miejscach 04.01.07, 12:15
        O fajny pomysł, a mi sie przypomniało, że moje dziecie było tez na urodzinach w
        kręgielni, ciekawy pomysł dla starszych dzieciaków.
    • mamooschka Re: urodziny w fajnych miejscach 06.01.07, 23:46
      Słyszałam o urodzinach w Faltomie, basen, sauna, obiad itp. Kwestia gustu. Ja
      będę mało oryginalna i zrobię jednak w Witawie. Pozdrawiam.
      • jagodasoft2 Re: urodziny w fajnych miejscach 07.01.07, 11:14
        Można wynająć miejsce w aquaparku i urodzinki zrobić na basenie ( 2 lata temu
        było to możliwe)jest też wyznaczone miejsce do siedzenia i poczęstunku.
        • nieszki Re: urodziny w fajnych miejscach 07.01.07, 12:04
          W OSowej jest fajne miejce, Passa - wyspa twórczej edukacji, mój syn był tam u
          koleżanki na urodzinach, jest program urodzin, akurat jak on był, tematem byla
          dżungla, zabawa trwała 4 godziny, wszytsko fajnie zorganizowane, chyba tylko
          tort i przekąski we własnym zakresie, ale do końca nie wiem, w razie czego mogę
          sie dopytac.
          • plepla Re: urodziny w fajnych miejscach 07.01.07, 12:26
            Nieszki. Masz jakieś konkretniejsze namiary na to miejsce? www? tel?
            • bobik1001 Re: urodziny w fajnych miejscach 04.10.07, 00:06
              sprawdż na www.miastodzieci.pl w katalogu Trójmiasto, tam są ich namiary
          • azonka1 Re: urodziny w fajnych miejscach 08.01.07, 19:45
            Fajnie wygląda, ale faktycznie nie mogę znaleźć żadnej informacji na temat
            miejsca. Spróbuj proszę może dowiedzieć się czegoś więcej i przekaż nam
            wiadomość jeśli można.
            Pozdrawiam
    • piastka Re: urodziny w fajnych miejscach 10.01.07, 14:29
      O organizowaniu urodzin w teatrze nie słyszałam, ale w Silverscreen organizują -
      w tym poczęstunek przy wieelkim stole do tych właśnie celów, pokazaniem
      kina "od kuchni" + film. Dzieciakom (8-9 latkom) bardzo się podobało.
      Fajne, choć kosztowne są też urodziny w Aquaparku (info na stronie www). Polecam
      W ZOO niestety już nie zajmują się organizowaniem urodzin.
      Kręgielnia U7 w Gdyni to najbardziej ostatnio popularne miejsce dla urodzin
      dzieci z klasy mojej 9-latki.
      • azonka1 Re: urodziny w fajnych miejscach 16.01.07, 12:33
        Byłam w kinach i okazuje się, że taką (faktycznie bardzo fajną) propozycję
        mają właściwie wszystkie kina, do ogladania filmu dochodzi ogladanie kina "od
        kuchni" możliwość nabrania sobie samemu popcornu, mały zestaw kinowy dla
        dzieci. Trzeba jednak uważać bo ceny w poszczególnych kinach baaardzo się
        różnią, a nie jest to jednak tanie. My się zdecydowaliśmy, opiszę po imprezie.
        Pozdrawiam
        • natkare Re: urodziny w fajnych miejscach 18.01.07, 11:15
          Jaki jest koszt urodzin w U7?może ktoś wie?
          • piastka Re: urodziny w fajnych miejscach 19.01.07, 13:50
            Sprawdziłam w wyszukiwarce:

www.u7.pl/strona.php?ids=71
            25,- zł/osobę to chyba sporo, jak się zaprasza np całą klasę?
            • natkare Re: urodziny w fajnych miejscach 19.01.07, 17:33
              dziękuję
    • robertaa Re: urodziny w fajnych miejscach 19.03.07, 12:37
      podbijam
      może macie jakieś nowe propozycje.
      nigdzie nie mogę znaleźć kontaktu do tej osowskiej Passy,może ktoś ma?
      i mam pytanie odnośnie imprez w kinie, czy dla 6 letnich dzieci to bedzie
      odpowiednie miejsce?
      • balbina16 Re: urodziny w fajnych miejscach 19.03.07, 13:20
        Co do kina, to nie wiem czy bym się zdecydowała na taką imprezę. Zwłaszcza w
        gdańskim Multikinie. Byłam ostatnio ze swoim 3-latkiem na "Smoczym Wzgórzu" i
        właśnie na tym seansie była grupka takich urodzinowiczów. Ok. 15-20 dzieci w
        wieku ok. 7 lat pozostawionych samopas, bez opieki.Na salę wprowadziła je
        pokrzykująca pani, która potem zmyła się, a dzieciaki.... Szkoda gadać co się
        tam działo. Na interwencję jednej z mam, która tez była ze swoim dzieckiem na
        tym filmie, pojawiła się ponownie "opiekunka", ryknęła na dzieci, które na
        moment uspokoiły się i wróciły na swoje miejsca, a pani ponownie zmyła się.
        radzę się więc zastanowić nad taką formą organizacji urodzin.
        • balbina16 Re: urodziny w fajnych miejscach 19.03.07, 13:21
          A co do Osowej, to słyszałam, że tu: www.mozaika.info.pl/ jest całkiem
          fajnie.
          • evita33 Plac zabaw w MAnhatanie we Wrzeszczu 01.05.07, 13:55

Moze któaś z mam organizowała tam urodziny. Napiszcie jakie wrażenia i jakie
            ceny
          • balbina16 Re: urodziny w fajnych miejscach 01.05.07, 21:36
            No to ja mogę napisać o Mozaice. I to w samych superlatywach. Tydzień przed
            Wielkanocą organizowaliśmy tam naszemu Mateuszowi trzecie urodziny. Razem z
            jubilatem było 6 dzieci w wieku 3-4 lat i jedna 8-latka. Zabawa trwała 2,5
            godziny, był poczęstunek (owoce, słodycze, flipsy, soki itp), torta
            zapewnialiśmy sami. Rodzicom zamówiliśmy u Pani Doroty pyszną szarlotkę i każdy
            z nich wybierał sobie co chciał do picia. My za to płaciliśmy, ale można to
            rozwiązać inaczej, kwestia dogadania się z rodzicami dzieci.. Rodzice zostali
            też poczęstowani tortem.
            A teraz o samej zabawie, dzieci były w oddzielnej salce razem z Panią Dorotą ,
            która przez cały czas prowadziła zabawy z dziećmi, ani na chwilę nie opuściła
            tej sali, ponadto z czasem dołączyły do Niej jeszcze dwie pracownice, więc
            dzieci miały zapewnioną super opiekę i do tego świetną zabawę, którą rodzie
            mogli podglądać przez duże oszklone drzwi. Na koniec przyjęcia każde dziecko
            dostało podarunek-drobiazg (wliczony w cenę), w naszym przypadku były to
            książeczk-kolorowanki (starsza dziewczynka dostała kredki w malutkim piórniku).
            Koszt atkiej imprezy to 60zł od dziecka.

Naprawdę polecam.
    • gosiag.pl Re: urodziny w fajnych miejscach 03.10.07, 21:26
      Witam. Mój syn miał niedawno 11 urodziny, a ponieważ nie miałam ochoty na
      kolejną imprezę w domu, szukałam czegoś, co uczyniłoby ten dzień fajnym dla
      dziecka. No i trafiłam na stronę firmy „Leśny Runek”, o której mówiła mi
      niedawno koleżanka (tak na marginesie, to bardzo fajnie, niesztampowo zrobiona
      strona i niebanalna estetycznie). To jest firma, która organizuje imprezy dla
      dzieci, głównie plenerowe, chociaż nie tylko. Fantastyczna rzecz!!! Jeżeli ktoś
      nie ma pomysłu na rewelacyjną imprezę dla dziecka, to gwarantuję, że ci ludzie
      (młode małżeństwo, które samo ma dwóch synów) taki pomysł mają. Mój syn miał
      urodziny w lesie, w formie podchodów, na koniec wszystkie dzieci dostały
      pamiątki, jubilat dodatkowo upominek związany z tematyka imprezy, a po wszystkim
      nikt nie miał już siły na nic poza zjedzeniem hot-dogów i tortu. A to chyba
      bardzo odpowiada większości rodziców-urodziny, po których nie ma się wrażenia,
      że przeszło tornado z burzą. No a mój syn, którego trudno zadowolić, ponieważ
      najpierw dostrzega minusy we wszystkim, często jako jedyny, tym razem
      powiedział, że były to najlepsze urodziny, jakie miał i na jakich w ogóle był.
      Muszę dodać, że ludzie, którzy to wszystko organizują, to autentyczni
      pasjonaci, widać, że sprawia im to wszystko ogromną radochę, sami się świetnie
      bawią, a przy tym potrafią kapitalnie zapanować nad dziećmi (tym razem było ich
      12, ale mieli imprezy dużo liczniejsze). Poza tym są bardzo kontaktowi.
      Organizują różnego typu imprezy, m.in. ogniska z kiełbaskami, Dzień Dziecka i
      masę innych, a co bardzo istotne, tematyka każdej zależy od dzieci i ich
      wyobraźni. Mój młodszy syn ma urodziny za 4 tygodnie i mamy już „zaklepany”
      termin na Piracką Wyprawę. Podaję stronę dla zainteresowanych:
      www.tajemniczylas.pl Polecam gorąco!!!
      • bobik1001 Re: urodziny w fajnych miejscach - Passa 04.10.07, 00:10
        Namiary na Passę w Osowej znajdziecie na www.miastodzieci.pl w Trójmieście
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka