anushka1981
19.01.10, 22:36
W E S E L E 2010 ( Czerwiec, Sierpień )
Koktail powitalny na tarasie
przekąski zimne roznoszone
osiem do wyboru
mozzarella z bazylią i małymi pomidorkami cherry
grilowana cukinia z czerwonym pesto i kozim serem
carpaccio z polędwicy wołowej, mus kaparowy i świeży parmezan
tatar z łososia z kremem chrzanowym na pumperniklu
wędzony pstrąg i halibut na krakersach
naleśniki sushi z warzywami i marynowanym imbirem
jaja przepiórcze z musem z papryki i anchois
ptysie z krewetkami w sosie winnym
rostbef na tostach z sosem remoulade
crostini z kaczką i żurawiną
crostini zawijane w szynkę parmeńską
befsztyk tatarski na pumperniklu
profiterolki z musem z szynki
wędzony kurczak z kremem cytrynowym na toście
szaszłyki z gorgonzolą, melonem i winogronami
melon zawijany szynką parmeńską
kruche tarty nadziewane rattatouile z wędzonym pstrągiem
grillowana cukinia nadziewana tuńczykiem
przekąski gorące roznoszone
cztery do wyboru
szaszłyki z indyka w sosie imbirowo-miodowym
wołowina na szpadkach w sosie chili
kurczak z ananasem na szpadce
suszona śliwka kalifornijska z bekonem
vol-au-vant z nadzieniem z borowików i kolendry
pierożki warzywne gotowane na parze
krewetki na szpadce ze słodką fasolką
Powitanie Młodej Pary
Wino musujące z truskawkami
Uroczysty obiad serwowany do stołu
przekąska
Talerz zimnych przekąsek;
Carpaccio z polędwicy wolowej w truflowej oliwce z oliwek
Tatar z norweskiego łososia z musem z avocado
Mozzarella z pomidorami i bazyliowym Pesto
Mieszane sałaty i zioła w dresingu domowym
zupa
jedna z dwóch do wyboru
cebulowa z grzankami serowymi
zupa warzywna z zapiekanym kozim serem i boczkiem
zupa rybna ze świeżą kolendrą
rosół z kury z makaronem domowym
krem z pomidorów z wiejską śmietaną
zupa krem z kurek z kasztanami
krem z borowików z łazankami
krem z roszponki z kwaśną śmietaną
chłodnik litewski z jajkiem i szyjkami rakowymi
chłodnik z ogórka i świeżej kolendry z paskami wędzonego łososia
dania gorące
jedno z dwóch do wyboru
karmazyn w sosie maślano-cytrynowym
łosoś z rusztu w sosie z zielonego pieprzu
sandacz w sosie śmietanowo imbirowym
mini steki z tuńczyka w sosie sezamowym
pieczony halibut z grilowanymi warzywami
pieczona kaczka z grilowanym ananasem w sosie figowym
roladki z piersi kurczaka z grzybami leśnymi
grillowana pierś kurczaka zapiekana z mozzarellą i pomidorami
kotleciki cielęce w sosie cabernet
eskalopki cielęce z szynką parmeńską w sosie rozmarynowym
polędwiczki wieprzowe z rusztu w lekkim sosie z borowików
schab ze śliwką w sosie rozmarynowym
plastry polędwicy wołowej ze smażonymi pomidorami
w sosie estragonowym
polędwica wołowa w sosie truflowym lub z czerwonego wina
BUFET
zimne przekąski
dwanaście do wyboru
cannelloni nadziewane kozim serem i suszonymi pomidorami
cannelloni nadziewane kozim serem i szpinakiem w sosie bazyliowym
mozzarella z pomidorami i pomarańczami w bazyliowym Pesto
grilowana papryka, mozzarella i avokado w oliwce ziołowej
grillowane warzywa w oliwce czosnkowej
carpaccio z dorady i łososia w cytrynowej oliwce z oliwek
carpaccio z soli i tuńczyka z marynowanym zielonym pieprzem
półmisek łososia; trzy sposoby podania
półmisek ryb wędzonych z mórz i jezior
półmisek potraw ze śledzia
faszerowany jesiotr z zestawem sosów
wędzony łosoś i halibut na sałatce ze świeżego ogórka w dresingu
imbirowym
sandacz w galarecie z owocami morza
krewetki na smażonych pomidorach w sosie imbirowym
kalmary nadziewane owocami morza
roladki z marynowanej polędwicy wołowej z grzybami moon i kiełkami
półmisek pieczonych mięs i pasztetów z bakaliami
pieczona cielęcina na musie z tuńczyka
carpaccio z polędwicy wołowej z kaparami i płatkami parmezanu
carpaccio z polędwicy wołowej z rucolą
filet z kaczki i kaczka faszerowana z żurawiną
zawijane płatki piersi kaczki z sosem śliwkowym
półmisek potraw z jaj
terrina warzywna
terrina z łososia
sałaty i sałatki
sześć do wyboru
mieszane sałaty z marynowanymi gąskami i winegretem balsamino
sałata radicchio, mozzarella, melon i świeże ogórki
sałatka cezar z wędzonym pstrągiem i grzankami ziołowymi
polędwiczki kacze na mieszanych sałatach w dresingu śliwkowym
rucola, pomidory i płatki parmezanu w dresingu miodowo balsamicznym
świeże liście szpinaku z chrupkim boczkiem i sosem aioli
sałatka z melona, pomarańczy i szynki San Danielle w dresingu
cytrusowym
sałata rzymska z suszonymi pomidorami, grejpfrutem i wędzonym
łososiem
wędzona pierś kurczaka z serem kozim i szynką na mieszanych sałatach
sezonowe warzywa w sosie mer rose
sałatka grecka
sałatka jarzynowa w dresingu aioli
sałatka ziemniaczana z kruchym boczkiem
antipasti rigatoni z warzywami i tuńczykiem
antipasti farfalle z serem pleśniowym i trójkolorową papryką
sosy i dressingi
trzy do wyboru
z kolendra i czosnkiem
miodowo-musztardowy
tatziki
utarty czosnek z ziołami
cumberland
cherry brandy
ziołowo-winny
zielony curry
drugi ciepły posiłek – grill lub ciepły bufet
CIEPŁY BUFET
dwie propozycje dań z wymienionych powyżej
pieczone ziemniaki w dziewięciu ziołach
ryż z trzema curry
warzywa z wody
GRILL
skrzydełka i udka kurczaka w marynacie teriyaki
schab karkowy w ziołach
żeberka chili
kiełbaski, boczek, kaszanka
łosoś norweski w zalewie cytrynowej
warzywa w ziołach
żurek stropolski z jajkiem i kiełbasą
dodatki
ogórki, oliwki, suszone pomidory
oliwy smakowe
ziemniaki w foli
sałatka ziemniaczana z kruchym boczkiem
kukurydza z wody
cztery rodzaje pieczywa
chrzan, musztarda, sos bbq, ketchup
słodki stół
cztery do wyboru
wybór ciast i ciasteczek
półmisek deserów włoskich; tiramisu, catalana, cannoli
tort bezowy z kremem kawowym i daktylami
tary owocowe
świeże owoce
truskawki, kiwi i ananas w czekoladzie
musy; czekoladowe, waniliowe, owocowe
półmisek serów
napoje
pięć rodzajów soków
woda mineralna
sody – produkty coca-coli
kawa/herbata